Wut?! Timmermans heeft ontmoeting met links-extremistische miljardair George Soros

De heren willen even duidelijk maken dat ze niets met Hongarije en Polen hebben.

In Hongarije en Polen hebben de rechts-conservatieve regeringen het helemaal gehad met de bemoeienissen van linkse raddraaier George Soros. Deze miljardair gebruikt zijn geld en netwerk om zijn linkse evangelie overal ter wereld te verspreiden, maar hij houdt zich vooral bezig met Oost-Europa waar hij oorspronkelijk zelf vandaan komt.

Polen en Hongarije hebben daar geen zin in. Met name Viktor Orban vecht tegenwoordig gepassioneerd terug en doet er alles aan om de regering-ondermijnende organisaties van Soros eruit te gooien.

En wat doet Frans Timmermans op dat moment, de Nederlandse vice-president van de Europese Commissie? Die gaat Soros lekker ontmoeten. Want: altijd leuk om Polen en Hongarije de middelvinger te geven ofzo.

Ironisch genoeg blijkt hier natuurlijk uit dat Orban volkomen gelijk had toen hij eerder stelde dat er een alliantie bestaat tussen Soros en de EU, en dat ze samenwerken om de natiestaten van Europa af te breken. Eerder verdedigde Timmermans Soros al door te stellen dat de aanvallen op deze raddraaier die onder meer knetterrijk werd door de Britse economie de vernieling in te helpen “antisemitisch waren.” Je reinste flauwekul, natuurlijk. Die kritiek op Soros heeft niets te maken met zijn Joodse achtergrond. Sterker nog, Soros is zélf een vijand van de staat Israël.

Het gesprek tussen Timmermans en Soros ging over “de eenheid van de EU.” Met andere woorden: over de afschaffing van individuele natiestaten en de vervanging van die staten met één grote Europese superstaat die een opengrenzenbeleid pur sang hanteert.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

49 reacties

 1. Ni28

  Een logische ontmoeting. Timmermans moet met Soros bespreken hoe zij samen Orban kunnen aanpakken. Soros zal vast een groot zak met geld voorover hebben.

 2. Ben Zine

  Dit is echt HEEL ERG VERONTRUSTEND. Juncker doet zelfs geen moeite meer om te verbergen dat er een connectie bestaat tussen Brussel en Soros. Viktor Orban heeft wat dat betreft 100% gelijk. Overigens ben ik persoonlijk wel van mening dat als je je, als Hongarije zijnde, niet kunt vinden in het beleid van de EU, dat je dan ook consequent moet zijn en de EU moet verlaten. Nu is het wel de lusten, maar niet de lasten. Dat is niet consequent. Dus Orban, volg het voorbeeld van de Britten, en zo snel mogelijk een Hexit !

  1. Guus Geluk

   Dan raakt hij de subsidies van onder meer nettobetaler Nederland kwijt en dat wil hij niet.

   1. Stanly2000

    Guus G.

    Die subsidie valt reuze mee hoor. Tijdens de crisis hebben wij een veelvoud bezuinigd. Misschien hebben de Hongaren dit er wel voor over om hun Hongaar zijn te bewaren.

    1. Guus Geluk

     Stanly2000,

     Misschien ligt het enigszins genuanceerder dan ik in de eerste plaats stelde.

     Hongarije is nooit écht over de schreef gegaan. Tja, men heeft een hek neergezet. Net als Duitsland en Oostenrijk. Het districtenstelsel is anders ingericht ten faveure van Fidesz. Niet iets om Hongarije het stemrecht te ontnemen. Wat nog meer? Orban roept weleens tegen Brussel, maar zijn partij zit nog steeds in de EVP.

     De staatsomroep betitelde Orban als “vriend-en-vijand-van-Brussel”. Dat lijkt me een goede uitdrukking.

     1. Stanly2000

      Guus G.

      Mee eens.

 3. Babaji538

  De politie wil graag zien, dat misdaad
  anoniem wordt gemeld.
  Petra Hermans

 4. Ernst Quispel

  Het is absurd om Soros links-extremistisch te noemen. De man geeft schenkt vanuit zijn vermogen geld aan allerlei humanistische doelen en redt daar mensenlevens mee.
  Dat de kritiek op hem een nauwelijks verholen antisemitische geur heeft lijkt me overigens evident.

  1. Ben Zine

   Dat Soros een Joodse achtergrond heeft speelt in deze kwestie geen enkele rol, dat is echt onzin.

    1. Ben Zine

     Het lijkt er eerder op dat voorstanders van Soros zijn Joodse achtergrond misbruiken om hem in een slachtofferrol te duwen.

     1. Trundownforwhut

      laat hem maar. het is overduidelijk dat meneer vastgeroest zit aan de propogandamachine.

  2. sjun

   Soros financierde extremistische staatsgrepen als in de Oekraïne. Daar zijn nu de fascisten uit Kiev aan de macht terwijl het land al aan de subsidietuit van Brussel zit en beleggers in Schaliegas als Soros, Biden en Verhofstad op hun weken worden bediend door het Oekrainse leger dat de stellingen rondom Slavjansk betrokken heeft om de fracking veilig te stellen..

   1. Kees

    Dat klopt helemaal sjun, goed dat je het nog eens laat horen!

   2. Ernst Quispel

    Kan Sjun een betrouwbare bron geven voor de financiering van staatsgrepen in Oekraïne?

 5. Peter Selie

  Ja daar kan Timmermans heel veel van Soros’s zijn fascistische ideologie opsteken, de omtrekken van de gewenste totalitaire staat worden steeds duidelijker, het verraad aan eigen volk en bodem kunnen we het beste aan Timmermans toevertrouwen hé Rutte.

  1. Ernst Quispel

   Misschien even naar de feiten kijken: https://nl.wikipedia.org/wiki/George_Soros

   1. Stanly2000

    Ernst,
    Nog wat feiten.
    George Soros werd in 1930 onder de naam Gregory Schwartz in Hongarije geboren. Toen de nazi’s in 1944 Boedapest bezetten, was de vader van George Soros daar een succesvol advocaat. Hij was zich echter bewust van de op handen zijnde vervolging van de Joden in Hongarije. Daarom liet hij zijn gezin uiteenvallen. Door omkoping van een regeringsambtenaar kocht hij met vervalste papieren bescherming voor zijn zoon George. Deze papieren verklaarden dat George zijn veertienjarige christelijke pleegzoon was. Aan deze overlevingsstrategie kleefde een hoge prijs. Terwijl honderdduizenden Joden werden afgevoerd naar de concentratiekampen, hielp George zijn zogenaamde pleegvader op zijn van bovenaf opgelegde missie met de opsporing en inbeslagname van de eigendommen van de afgevoerde Joden.

    In een zestig minuten durend interview met Steve Kroft (CBS) erkende George Soros de juistheid van deze gang van zaken. Hij gaf in hetzelfde interview ook aan, dat hij geen spijt had van wat hij toen had gedaan:

     1. Ernst Quispel

      Een notoir leugenachtige bron.

    1. Kees

     Kwispeltje laat telkens zien totaal niets van geschiedenis te weten of te begrijpen.

   2. Peter Selie

    Ernst Kwispeldoor ik heb liever niet dat je op mijn opmerkingen reageert, ik houd namelijk niet van agent provocateurs, landverraders en Trollen.

    1. Ernst Quispel

     Ik begrijp het ongemak, Peterselie, feiten passen niet in dit fantasieverhaal over Soros.

   3. sjun

    Wie betaalt bepaalt, zeker bij het voortdurend om geld bedelende roodverpolitiekte wikipedia.

    1. Ernst Quispel

     Soros schenkt aan doelen die hij belangrijk vindt maar bemoeit zich daarna nooit met het beleid.

   4. robroy

    wikipedia hahahahahahaha

 6. fenderbender

  Levensgevaarlijke nietsontziende man, zegt ook alles over Timmermans.
  Weer een voorbeeld dat publieke opinie belangrijker is dan bewijs.

  Een ieder die Soros verdedigd is of heel dom, of net zo gevaarlijk.

  1. denk eens na

   Vergeet niet onze mabel smit is de rechterhand van soros,

   1. Ben Zine

    Dat was toch dat gangsterliefje, had zij geen relatie met Klaas Bruinsma ?

 7. Kees

  Als de Telegraaf over Soros schrijft hebben ze het steevast over de weldoener en de filantroop. Ze zullen wel wat gekregen hebben.

  1. Trundownforwhut

   ik vermoed hetzelfde. of hij koopt gewoon het mediabedrijf zoals hij bij rtl een stevige vinger in de pap heeft.

 8. palko

  George Soros wil eigenlijk maar één ding: Tegen elke prijs zoveel mogelijk armoezaaiers uit Afrika en Azië in Europa onderbrengen. In plaats van deze migranten een enkele reis naar zijn Verenigde Staten aan te bieden. Ik zal de vlag uithangen als dit intens foute personnage binnenkort zijn laatste adem uitblaast. Voordat hij nog meer onheil kan aanrichten in een werelddeel (lees Europa) waar hij allang niets meer te zoeken heeft. In Hongarije zullen ze dan, en terecht, een dag feest vieren als deze non-valeur de lepel weggooit. Zoals ze dat in Hongarije zo mooi en beeldend kunnen benoemen.

 9. lanex

  De baas van het conglomeraat gaat op bezoek bij zijn onderdanen, knippen en buigen dat kan Timmermans als de beste als het iets oplevert voor zijn positie.
  En nog zijn er mensen die geloven in de “goedheid” van deze manipulerende dictator.
  Overal in Europa waar AFA tuig agiteren zit hij met een zak geld te strooien. Deze man is zeer gevaarlijk

 10. Ni28

  Gratis is nooit gratis en dus Soros zijn gratis geld ook niet. Daar zit een strategie achter. Als hij b.v. ngo’s steunt die immigranten naar Europa smokkelen heeft hij immigranten geholpen aan sociale steun maar hiermee helpt hij Europa met haar bewoners naar de knoppen. Het is niet bepaald een win-win situatie maar daar heeft hij lak aan.

 11. Floris

  Soros steunt extreem-linkse organisaties en stimuleert de massa-immigratie. Hij zit overal vuistdiep in en sinds de Soros-leaks wordt niet eens meer de moeite genomen het te ontkennen.

  “George Soros is een gevaarlijk individu. Het is duidelijk dat de multimiljardair connecties heeft binnen de hoogste kringen van de wereldpolitiek. Soros gebruikt zijn fortuin om de wereld om te vormen naar progressief model. Landen die tegenstribbelen kunnen rekenen op grootschalige demonstraties, een aanval op hun economie of in het ergste geval een machtsovername.”

  https://www.stopdebankiers.com/angstig-en-gevaarlijk-george-soros-wil-macht-brussel-vergroten/

  1. Ernst Quispel

   De bron is notoir onbetrouwbaar.
   De hetze tegen Soros mist feitelijke grond. Het enige dat rechtse mensen als Floris hem kunnen verwijten is dat hij doelen steunt die zij niet steunen. De suggestie van corruptie of intrige heeft geen basis in de feiten.

   De verdenking dat de hetze wordt gedreven door antisemitisme is wel sterk, zoals ik met de hierboven genoemde bron onderbouwde.

   1. Floris

    Deze bron is zéér betrouwbaar, alleen past hij niet in Quispels straatje.

 12. Floris

  “Nederlandse MEPs die door Soros’ club met naam en foto in het rapport zijn gezet (pagina 74 t/m 79) en als ‘betrouwbare bondgenoten’ gezien worden, zijn Dennis de Jong (SP), Sophie in ‘t Veld (VVD66), Agnes Jongerius (PvdA), Anne-Marie Mineur (SP), Kati Piri (PvdA), Judith Sargentini (GroenLinks), Marietje Schaake (VVD66), Hans van Baalen (VVD66), Cora van Nieuwenhuizen (VVD66) en Lambert van Nistelrooij (CDA).”

  Judith is er ook bij. Een communist die een “betrouwbare bondgenoot” van een miljardair is.

  Deze onvoorstelbare schoft heeft ontzettend veel schade aangericht. Maar bij de EU likken ze zijn hielen.

 13. Floris

  “Soros maakt zich al sinds 2003 sterk voor een Turks EU-lidmaatschap. Ook steunt hij de AKP, de partij van Erdogan.”

  https://www.stopdebankiers.com/angstig-en-gevaarlijk-george-soros-wil-macht-brussel-vergroten/

  1. Floris

   Kwispeltje denkt met een artikeltje van een notoir stijflinkse site z’n punt te kunnen maken.

   Is me dat lachen…

   1. Ernst Quispel

    Floris meent dat Stopdebankiers een betrouwbare bron is.

    http://www.serendib.be/artikels/metfotos

    1. Floris

     Kwispeltje is druk aan het googlen geweest en heeft ontdekt dat Stopdebankiers, in navolging van een reeks andere sites, per abuis een verkeerde foto heeft geplaatst.

     Gutteguttegut, wat erg!

     Als Quispel een kerel was zou hij mijn twee bronnen inhoudelijk te lijf gaan, maar dat doet hij niet.

     1. Pit

      @Floris: Zoals je weet is W i m p i e een trol uit de categorie zuigers. Dat soort gaat nooit in op de waarheid, de waarheid is namelijk hun grootste vijand. Een beproefde trollenmethode is dan alleen nog het afkraken van de bron. Maar dat, beste Floris, wist jij allang.

      Je bent dan ook geen moment in de problemen en viert bij voortduring de glansrijke overwinning over domme W i m p i e en zijn rugdekkertjes.

     2. Guus Geluk

      Hilarisch, Pit roept Floris uit als winnaar van het debat.

      Van een trol was uiteraard niet anders te verwachten.

 14. Floris

  “Eerder verdedigde Timmermans Soros al door te stellen dat de aanvallen op deze raddraaier die onder meer knetterrijk werd door de Britse economie de vernieling in te helpen “antisemitisch waren.” Je reinste flauwekul, natuurlijk. Die kritiek op Soros heeft niets te maken met zijn Joodse achtergrond. Sterker nog, Soros is zélf een vijand van de staat Israël.”
  ————————————————————————-
  De gelekte documenten maakten in eerste instantie Israël boos, omdat Soros ook aan Palestijnse groeperingen dollars ‘gedoneerd’ heeft.

  https://re-act.be/2016/08/17/soroleaks-hoe-een-amerikaanse-miljardair-de-progressieve-agenda-doordrukt-in-europa/

 15. Baron von Munchhausen

  Het verleden herleeft: m.a.w. niets nieuws!
  Hitler vriendjes met Thyssen.
  “Zonnekoning” Timmermans met Soros.

  Denk hier eens zéér diep over na geachte reageerders!

 16. Frits Jansen

  Zowel in Hongarije als in Polen staat de democratische rechtsstaat onder druk. Je bent wel héél rechts als je de democratie afschaft omdat die te links is.

  Maar DDS steunt blijkbaar dictator Orbán. Ook dictator Poetin? Dat zou consequent zijn.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.