Zielig hoor: Palestijnen boos op VS en VK, die hun doldrieste grensbestorming Gaza niet willen steunen

vlcsnap-2018-04-01-08h19m39s211
Foto: Boze Palestijnen bij de grens tussen Gaza en Israël. Bron: Israël MFA.

De Palestijnen hebben de sympathie van de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk niet gewonnen nadat ze hebben geprobeerd de grens tussen Gaza en Israël te bestormen.

Het is Palestijnse terroristen niet gelukt om door de grens met Gaza heen te breken. Een stelletje boze Hamas-aanhangers en stenengooiers dat zich verstopt achter vrouwen en kinderen was uiteindelijk niet opgewassen tegen het Israëlische leger. En dat is zielig. Althans, dat vinden de Palestijnen zelf. En omdat ze zielig zijn, verdienen ze een aai over de bol van de Britten en de Amerikanen. Probleem is: die krijgen ze niet. En nu zijn de Palestijnen dus verongelijkt en boos. Lees maar:

“PA official brands Washington and London ‘accomplices in the horrific massacre’ committed by the IDF ‘against our defenseless people’

The Palestinians on Saturday expressed outrage and disappointment over the UN Security Council’s failure to issue a resolution condemning Israel for the deaths and injuries during Friday’s mass protests along the border between the Gaza Strip and Israel.

The Palestinian Authority blamed the US and Britain for obstructing the Palestinian and Arab effort to persuade the Security Council to issue a resolution blasting Israel for the 16 Palestinian fatalities.”

Ja, je gelooft het niet, maar toch is het gebeurd: voor één keer heeft de VN dus een kans om Israël te bashen volkomen aan zich voorbij laten gaan. En dat levert natuurlijk meteen sippe gezichten op bij de Palestijnen, die het internationale forum in New York al jaren misbruiken als megafoon voor hun PR-acties. Voor één keer willen de jongens en meisjes van de Verenigde Naties niet meespelen, en de kliek van Mahmou Abbas is dan meteen boos.

Allemaal heel sneu natuurlijk. Vooral ook het feit dat Israël meerdere terroristen heeft weten uit te schakelen en de Palestijnen daarmee hun strijdmacht met tien man heeft zien inkrimpen. Je zou zomaar denken: wellicht dat het eindelijk eens in de botte koppen van Hamas doordringt dat de weg van het geweld niet zal leiden tot de stichting van een Palestijnse staat.

Misschien. Maar vermoedelijk zijn ze alleen maar boos op de VN die hun geweld tegen Israël voor één keer weigert moreel of financieel te steunen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

26 reacties

 1.   

  Laten we hopen dat het IDF nu eens goed door zet om die zwerfarabieren die zich ten onrechte ‘Palestijn’ noemen dat zinloze geweld eens af te zweren.

 2.   

  Niets mis mee gericht schieten als je een grens met geweld over wilt steken.

 3.   

  Terugkeer Mars: Zeker 10 van de 16 doden waren leden van terreurorganisaties

  Het Israëlisch leger publiceert lijst met namen en posities van mannen die werden doodgeschoten tijdens het geweld aan het veiligheidshekken; Hamas erkent dat vijf van hen gewapende mannen waren van de militaire vleugel.

  De Israëlische militairen identificeerden zaterdagavond 10 van de 16 mensen die werden gedood tijdens gewelddadige protesten langs de veiligheidsafsluiting van Gaza als leden van Palestijnse terroristische groeperingen, en publiceerden een lijst met hun namen en posities in de organisaties.

  Volgens de Israel Defense Forces (Arabische link) waren acht van de gedode mannen leden van Hamas, die de Gazastrook regeert. Een diende in de al-Aqsa Martelaren Brigades en de andere was aangesloten bij de ‘wereldwijde jihad’, zei hij, blijkbaar verwijzend naar een van de salafistische groepen in Gaza.

  https://brabosh.com/2018/04/01/pqpct-_iiv-2/

 4.   

  Het IDF is in ieder geval instaat om zijn landsgrenzen te verdedigen. Kunnen wij helaas niet meer zeggen van ons leger.

 5.   

  De grensbestorming is in feite een wanhopige demonstratie van een wanhopig onderdrukt volk tegen hun bezetter in de hoop de aandacht van de wereld voor dit onrecht te trekken.

  1.   

   antisemiet!

   1.   

    Dat is de enige goede reactie hierop!!!

   2.   

    Sukkel.

  2.   

   Ernst Quispel

   Kennelijk bent u niet op de hoogte van de situatie aldaar.

   Gaza is niet “bezet”. Israël heeft zich in 2005 volledig teruggetrokken uit Gaza. Sinds 1 september 2005 woont geen enkele Israëlische burger noch soldaat in de Strook.

   Dus de inwoners van Gaza worden niet “onderdrukt” ………..of het moet Hamas zijn die de baas is in Gaza die haar eigen bevolking onderdrukt.
   ———-
   Feiten en mythes: Gaza wordt niet bezet noch belegerd door Israël.
   https://brabosh.com/2014/08/28/pqpct-y5a/

  3.   

   Het zit u kennelijk erg hoog . Is het voor u niet mogelijk om met dit “volk” mee te gaan demonstreren , vooraan ? Het is maar een idee .

   1.   

    Goed gezegd! Kwispel weet heel weinig van geschiedenis en maakt zich daardoor steeds belachelijk.

  4.   

   Kwispedoor: “… in de hoop de aandacht van de wereld voor dit onrecht te trekken”
   —-
   Dat de UNHRC meer resoluties vuil maakt aan Israël dan aan alle andere VN-leden bij elkaar is niet bepaald een aanwijzing dat er aandacht te weinig is.

  5.   

   Zelfs op deze Paaszondag praat je onwaarheden. Schaam je, dat je hiervoor geld ontvangt.

 6.   

  Knap werk van die Israëlisch. Maar werken die Palestijnen eigenlijk nog wel als je dagen voor die grens kan hangen ,waar eten die lui van.

  1.   

   Van de subsidies die hersenloze EU leiders naar hen sturen, mooi dat de VS en het VK hier nu eens een einde aan gaan maken.

  2.   

   Hier! https://nos.nl/artikel/2213784-vvd-cda-en-cu-knarsetanden-na-palestijnse-hulpgeldactie-minister-kaag.html

   Onze vriendjes van de D666 helpen die palestijnen maar al te graag.

  3.   

   Naar het schijnt eten die distels.

  1.   

   Dat wilt Kwippie van hupscheuten natuurlijk niet tot zich nemen Ni28.
   +++++++++

   1.   

    Wie is dat nou weer?

 7.   

  Tim Engelbart, mag ik je, deze 2e Paasdag 2018
  een compliment maken, geven of schenken,
  dat ik graag zie, met je samen te werken!
  Niet alleen durf je voor een eigen mening uit te komen,
  maar toon je schrander en snugger gedrag, via de sociale media!
  Een durfal bij uitstek, mag ik zeggen.
  Petra Hermans

 8.   

  Ik ben een Christin, maar ik wil wel weten over de levens omstandigheden van de bewoners van Gaza? Terwijl het goed gaat met de economie van Israel, worden de bewoners van Gaza achterlijk gehouden. Er is geen geboorte controle voor Orthodoxe Joden in Israel die soms meer dan 5 kinderen in een gezin krijgen. En ook is er geen geboorte controlein Gaza, en in andere Palestijnse gebieden. Wat gaat gebeuren wanneer er geen leven meer is in dit heel kleine landje…wegens ernstige overbevolking
  van 2 verschillende groepen in Israelisch gebieden: 1. groote ordodoxe Joden families
  met heel veel kinderen. 2. Ook heel veel kinderen van niet Joden families…waaronder moslims en christenen, die worden behandeld als 2de ranks burgers. Ja hoor, ook Christenen uit families die jarenlang in dit land hebben gewoond.
  IK denk dat OVER-BEVOLKING van Orthodoxe-Joden, en Moslim-Palestijnen, zal dit hele kleine land gaat binnenkort kapot maken.

 9.   

  Op deze manier gaat het niet goed komen met die Palastijnen, zinloos geweld met veel doden en gewonden.

 10.   

  De Palestijnen zijn door Israel verwittigd dat ze hun grens zouden verdedigen. Die zogenaamde intimiderende ‘vredesmars’ was een verdoken veroveringsmars.
  Israel is een Jodenland juist?
  Kan iemand me uitleggen waarom het de Islam (Hamas) nooit gelukt is Israel over te nemen?
  Hoe groot is bijvoorbeeld het Israelische leger en waarom is Israel niet klein te krijgen?

  1.   

   “Kan iemand me uitleggen waarom het de Islam (Hamas) nooit gelukt is Israel over te nemen?”

   Zou het wat te maken kunnen hebben met het feit dat Israel een door het Westen gesteunde militaire nucleaire grootmacht is die met bommenwerpers, artillerie, tanks en een enorm professioneel leger terreur uitoefent op het Palestijnse volk dat al die middelen niet heeft?

   1.   

    Natuurlijk wel, ik zou zeggen: ‘Bedankt hiervoor,” maar ik weet niet wanneer jij poep praat en wanneer niet, dus ik kan niet alles van je aannemen.
    Om het over de enorme steun vanuit het Westen te hebben, dat is mogelijk, zoals je aangaf, maar waarom zien of horen we daar niets van? En waarom moet Israel zo beschermt worden? Heeft dat met de Bijbel te maken?

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!