De berichtgeving over Gaza in politiek-correcte media is geknoei, onwetendheid en amateurisme

In de politiek-correcte media is de berichtgeving over Gaza bepaald geknoei te noemen. Onwetendheid en amateurisme gaan hand in hand. De Dagelijkse Standaard meldde al het geknoei van de NOS met een filmpje. Hieronder nog een paar voorbeelden.

Er wordt vaak gezegd dat de demonstranten een ‘recht op terugkeer’ zouden hebben naar het voormalige Palestina. Echter, Palestina heeft als onafhankelijk land nooit bestaan. Vijftig jaar terug niet, 500 jaar terug niet en 5.000 jaar terug ook niet. Net zoals het land ‘de Levant’ nooit heeft bestaan, en het land ‘Drenthe’ en ook niet. Waarom dan toch keer op keer insinueren dat zo een land ooit wel bestaan heeft?

Een recht op terugkeer voor vluchtelingen – laat staan hun nakomelingen – bestaat al evenmin in het internationaal recht. Met die ‘terugkeer’ bedoelen zij dat Israël zou moeten ophouden te bestaan. Waarom wordt dat dan niet benoemd? Er wordt bericht dat sommige Palestijnen graag doodgeschoten willen worden. Nu, dat kan overal ter wereld. Wie als radicale moslim met een groot mes in de hand de gewelddadige confrontatie zoekt met Franse soldaten in Parijs of Amerikaanse agenten in New York weet: dit ga ik niet overleven. Wiens schuld is het dan als je dit niet overleefd? De schuld van die Franse soldaten, of van die Amerikaanse agenten?

Dat doet degene toch helemaal zelf. Anders gesteld: hoe graag wil je dood als je een zwaar beveiligde militaire grens in een conflictgebied, dat de grens tussen Gaza en Israël is, willens en wetens gaat bestormen, met messen, betonscharen en molotovcocktails in de hand? Het zijn die Palestijnen -zelf- die al dit geweld -zelf- orkestreren. Het Israëlische leger schiet niet zomaar, maar om haar burgers te verdedigen. Als Hamas terroristen de grens met duizenden doorbroken hadden – wat de intentie was – was er een veelvoud aan doden gevallen.

Ook wist iedereen dat er met scherp geschoten zou worden, Israël heeft immers eindeloos gewaarschuwd. Waarom benoemen de media deze toch vrij simpele actie-geeft-reactie relatie niet? Bovendien wordt het motief van velen om toch die dood te zoeken niet vermeld: om directe toegang tot het islamitisch paradijs te verkrijgen, als martelaar in de strijd tegen de ‘ongelovigen’. Dat is wat Hamas de bevolking voor houdt en hun imams prediken.

Ook wordt vaak vermeld dat de Palestijnen in Gaza een vreselijk leven hebben. Dat hebben ze ook. Maar hoe komt dat? Het antwoord is heel simpel: doordat de terroristische Hamas-beweging Gaza bestuurt. Israël wil Gaza helemaal niet (anders was Israël er in 2005 natuurlijk niet weggetrokken) en wil net als met Jordanië en Egypte gewoon in vrede samenleven.

Als Hamas al haar tijd en geld had ingezet in de ontwikkeling van Gaza, dan had Gaza het Singapore aan de Middellandse Zee kunnen worden. Hamas vuurt echter liever raketten af op Israël en steunt IS-terroristen in Egypte. Net als elk ander land ter wereld nemen Israël en Egypte dan maatregelen.

Dan komt er een blokkade van militair te gebruiken goederen van Israël en beperkt Egypte het personenverkeer en wordt het er allemaal niet gezelliger op. Daar komt dan bovenop een groot gebrek aan stroom en medicijnen omdat Fatah daar niet meer voor wilt betalen als gevolg van de ruzie van Hamas. Conclusie: ja, in Gaza is het leven vreselijk, maar dat wordt veroorzaakt door Hamas.

Hoe moeilijk is het om het conflict tussen Hamas en Israël eens wat professioneler te beschrijven? Om zelf eens te bedenken dat Israël de dorpen die soms op maar 1 kilometer van de Israëlische grens liggen moet beschermen? Inderdaad, at all costs. Simpelweg omdat er ook allemaal kinderen en ouderen in die dorpen wonen. Als staat heb je de plicht om die te beschermen.

Awi Cohen is bestuurslid van Likoed Nederland


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

12 reacties

 1. NoDoubt

  Het is triest dat de Palestijnen in al die jaren niet al die miljarden die ze hebben ontvangen en nog steeds ontvangen niet hebben gebruikt om hun gebied te ontwikkelen. Nu zitten ze gevangen in hun eigen systeem. Want nu je land ontwikkelen betekent gezichtsverlies naar de wereld en waar ze inmiddels voor zijn staan. Israël viert feest omdat het in staat is gebleken een democratisch land te ontwikkelen tussen al het geweld, waar zeer hard voor is gestreden. De Palestijnen hebben geprobeerd hun buren bij voortduring en met hulp van andere Islamitische landen ze te verdrijven. Een enorme afgunst is overgebleven maar ook het besef dat ze in die 70 jaar er alleen maar op achteruit zijn gegaan. Een enorme overbevolking en armoe.

  1. lugar

   Dat wilde ze toen (1948) niet en dat willen ze nu nog steeds niet. De Arabische agenda is altijd helder geweest: Géén joden in Palestina. Ze wilden het héle gebied en daarom zeiden ze driemaal nee in 1947/1948.

   Het gevolg? Een bloeiende joodse staat waar iedereen met vredelievende intenties welkom is. Tal van nationaliteiten wonen en werken er samen. De jood in Arabische landen? Ik heb vernomen dat het voor joden nog steeds verboden is (’40 – ’45).

   Ik snap die Israëliërs wel hoor, de eerste de beste die mijn thuisland bedreigt zou ik ook naar Allah sturen.

 2. Ritter

  Ik denk dat veel gevestigde media bewust de zaken verkeert voorstelt en een soort verlengstuk is geworden van de Palestijnse (Hamas) propaganda machine zoals we ook hebben gezien tijdens de Gaza oorlog.
  ————–
  Giulio Meotti: ‘Israëlische veiligheidsofficier vertelde me de waarheid over Gaza’

  “Deze manifestaties aan onze grens worden georganiseerd door Hamas en Islamitische Jihad, ze gebeuren niet spontaan. Ik weet zeker dat velen in Gaza in vrede willen leven, maar er is geen democratie en burgerrechten, ze hebben geen keuze. Hun gewonden worden betaald door Hamas. De terroristen willen met deze demonstraties de Palestijnse kwestie nieuw leven inblazen.

  Sinds 2005 is er geen enkele Israëliër, burger of soldaat meer in de Gazastrook. Ze hebben hun land. Willen zij ook het onze?”

  https://brabosh.com/2018/05/18/pqpct-idz/

 3. DolleDries

  Het is treurig om te constateren dat het antisemitisme in de Nederlandse media tegen Joden na 73 jaar weer schandalig opduikt.

 4. Vit

  Een prima artikel Awi, zo is het en niet anders wat links gespuis ook zegt.

 5. Vit

  Op satelliet beelden is Israël gemarkeerd als een groene oase, bij verovering (wat uitgesloten is) veranderd het weer snel in een woestijn landschap.

  1. Ritter

   Vit

   “Op satelliet beelden is Israël gemarkeerd als een groene oase”
   ——————

   Zie onderstaande mooie video over de parken en tuinen van Jeruzalem.

   Video van de dag: Jeruzalems parken en tuinen
   http://www.israeltoday.nl/NewsItem/tabid/381/nid/34015/language/nl-NL/Default.aspx

 6. Ni28

  Lees gerust MSM maar lees ook OpinieZ. Ga daarna nadenken. De MSM volgt later met of correctie of een verzwegen artikel.

 7. Steve Van der Vekens

  En maar huilende kindjes opvoeren in de media. Het ligt er zo dik op dat het eenzijdig nieuws is dat je kan voelen hoe de dommeriken van de maatschappij erin lopen. Sukkels, en kutnieuws, zou ze graag persoonlijk de nek omwringen met hun stemmingmakerij.

 8. Rex Gildo

  Namens het Israëlisch ministerie van Buitenlandse Zaken verklaart Michal Maayan, dat men de 60 doodgeschoten activisten uit Gaza/Palestina moeilijk gevangen had kunnen nemen.

 9. Bes Tolen

  Naar mijn idee kun je beter je handen niet aan de Israëlisch Palestijnse kwestie branden. Redelijkheid is er niet bij. Veel geloven wel. Wat geloof ik? Alleen dat het een heel knappe jongen is die een fatsoenlijke vrede brengt in het gebied.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.