Overheid doet Kaspersky in de ban om anti-Russisch sentiment verder aan te wakkeren

Ondanks dat er geen concrete aanwijzingen zijn volgens minister Grapperhaus neemt de overheid toch, ‘uit voorzorg’, maatregelen om beveiligingssoftware Kaspersky in de ban te doen. Zo meldt het AD.

De antivirussoftware van Kaspersky Lab, opgericht door een ex-KGB’er en heeft, zoals zovele ‘cybersecurity’ softwarebedrijven, nauwe banden met inlichtingendiensten. Op zich klinkt dit allemaal vrij aannemelijk, dus wat is nou precies het probleem?

De hypocrisie of onwetendheid van de overheid! Een tijd geleden werd namelijk bekend dat zowel Intel als AMD (zij het in mindere mate), beide processorfabrikanten, zogenaamde ‘backdoors’ hadden ingebouwd op verzoek van de Amerikaanse NSA. Dit houdt in dat hoe goed je computer ook beveiligd is, er in de hardware sowieso een opening is voor hackers en inlichtingendiensten. Als de Nederlandse overheid zich dus echt zorgen maakt om hackers en cybersecurity, zou het dit punt eerst moeten adresseren. Want een opening in de beveiliging door hardware kan door iedereen misbruikt worden!

Het is dan ook allerminst opvallend te noemen dat de Nederlandse overheid Kaspersky vanwege ‘Russische wetgeving’ (zo’n beetje ieder land heeft wetgeving omtrent telecombedrijven en inlichtingendiensten) in de ban doet. Of ze nu verder gaan met Windows Defender hangt af van het advies van het pratende paperclipje in Word ’97. Als die al niet gehackt is natuurlijk.

Het bedrijf Kaspersky Lab betreurt de beslissing en krijgt de Nederlandse overheid niet op andere gedachten, zelfs na aankondiging van hun verhuizing naar Zwitserland.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

9 reacties

 1. gister

  de overheid, ik vertrouw ze niet

  1. Henk-Jansen

   Dus als u werkloos bent vraagt u ook geen uitkering aan, u stuurt uw kinderen niet naar school, als er bij u wordt ingebroken belt u niet de politie en als u ernstig ziek bent gaat u zeker ook niet naar de dokter want de overheid is absoluut niet te vertrouwen hè?

   1. HEM

    Als iemand je zoon en schoondochter doodrijdt, kun je inderdaad maar beter niet op de overheid vertrouwen.
    Als je in zo’n geval ziet dat het proces-verbaal vervalst is, loop dan niet naar de overheid, want die “kan er niets aan doen”.
    De overheid heeft het te druk met “sollicitatiegesprekken” voor de hogere functies in het Van der Valk hotel.
    De overheid heeft het te druk met redevoeringen over “het gevaar dat de democratische rechtstaat wordt aangetast (IN POLEN!).
    Inderdaad, de Nederlandse Overheid is volledig onbetrouwbaar geworden!

  2. Ernst Quispel

   Weten we toch, gekkie.

   🙂

  3. hans-e-pans

   Moet ik nu ook mijn Kaspersky verwijderen?

 2. A3aan

  Kaspersky Internet Securety, ik gebruik het al járen, goede service en geen problemen. Kan ik van de Nederlandse overheid niet zeggen.

  Henk-Jansen vertrouwd de overheid wel, heeft zijn zilverlingen, 1000 Euro, al geteld.

 3. Ni28

  Onlangs heb ik een antivirus programma nodig gehad. Kaspersky was de enige programma die mij echt hielp. Ben ik nu geïnfiltreerd door Poetin? Even in de gaten houden. Waarom moet hier altijd alles zo doorslaan?

 4. Frits Jansen

  DDS weet ook wel van alles tot schandaal te verdraaien.
  Dat beveiligingssoftware zelf een veiligheidsrisico kan worden weten we al lang.
  En er zijn ook alternatieven.
  Tenslotte: wat geheime diensten vinden blijft geheim. Misschien hebben ze wel veer hardere bewijzen van streken van Kasperski.

 5. Pescador

  Die gasten zijn zo stom als het achtereind van een deur,

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.