Steve Bannon eregast op Visegrad-conferentie: ”Orbán is de voorloper van Donald Trump”

Steve Bannon, de voormalig persoonlijk adviseur van Donald Trump en voormalig hoofdredacteur van Breitbart News, was eregast op de Visegrad-conferentie. De Visegrad-groep is een groep Oost-Europese landen die samenwerken binnen de Europese Unie. Ze zijn voorlopers op het gebied van cultuur- en identiteitsbescherming van het eigen land en zijn fel tegen massa-immigratie en migratiequota binnen de EU.

Buitenlandse pers is niet welkom bij de speech van Bannon – zo werd onder meer de Britse krant The Guardian geweigerd (‘de zaal was vol’, zei de organisatie) – op een conferentie waarin politici en wetenschappers van de vier Oost-Europese landen met elkaar in conclaaf gaan. Steve Bannon, die na de overwinning van de Amerikaanse president Donald Trump Europa aandoet, stelt dat de Hongaarse premier Viktor Orbán eigenlijk een voorloper van Trump is. Daarbij doelt hij op zijn provocaties tegen de liberalen. Orbán doopte de Hongaarse regering om tot een illiberale democratie.

Het is goed voor te stellen dat veel Europese leiders en eurocraten walgen van de gedachte dat Steve Bannon eregast was op deze conferentie. Sterker nog, volgens mij walgen ze ervan dat er an sich een Visegrad-conferentie is. Een blok binnen een blok lijkt niet de bedoeling te zijn en al helemaal niet als het een blok is tegen ‘diversiteit’ en voor ‘cultuurbescherming’.

De Visegrad-landen kunnen serieuze druk uitoefenen binnen de Europese Unie, op het gebied van immigratie, identiteit en nationale soevereiniteit. Nu Oostenrijk en Italië nu ook regeringen hebben die sterk ageren tegen de massa-immigratie is het een kwestie van tijd voordat de Europese immigratiepolitiek fundamenteel verandert. Al zal het nog de vraag zijn op welke manier, want Italië wil vooral inzetten op quota, terwijl de Visegrad-landen willen inzetten op bescherming van de buitenste grenzen en het uitzetten van migranten.

Al met al worden er interessante onderwerpen besproken op de conferentie, met als kern het gevaar voor het verlies van nationale soevereiniteit en de christelijke cultuur:

De tweedaagse conferentie van de Visegrad-landen moet een antwoord bieden op de vraag hoe de vier landen hun culturele identiteit verder kunnen versterken, en hoe de landen zichzelf binnen de Europese Unie kunnen positioneren. Hoogleraar sociologie aan de universiteit van Kent, Frank Furedi, zei eerder woensdag dat nationale identiteit niet gevierd mag worden van de EU, maar alle andere soorten diversiteit wel.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

38 reacties

 1. Ritter

  De Europese leiders en eurocraten “walgen” van Bannon en de Visegrad-landen maar willen wel heel graag zaken doen met een islamitische theocratie (Iran) waarin homo’s worden opgehangen aan kranen; vrouwen zweepslagen krijgen als ze zich niet bedekken en die gezworen heeft Israël te vernietigen.

  Dus nogal dubbel van de Europese leiders ( en hun vriendjes in de media!)
  ——————-
  https://images.gscdn.nl/image/1903099b80_Iran_hanging.jpg?w=600&s=6daf85299dd5d44ff94dbc3a14ca8e04

  1. gister

   en dan dwalen hier zuigtrollen rond die beweren dat de islam onschuldig is, je zou ze bijna opknopen

   1. gister

    één ervan heeft een gevleugelde uitspraak, je komt ‘m overal tegen in forumland:

    ‘cognitieve dissonantie’

    1. Control

     Ja die uitspraken zag je ook vaak bij wijlen Boudewijn Abbas, Graatsma, Danube, Cypres, Ceteris Paribus en Code134.

     1. lugar

      Ja en Guus is Ernst!

  2. Beukman

   Tja @Ritter, dat is het smerige spel dat politiek heet.
   Zo doen de VS graag zaken met Saudi Arabië, de islamitische theocratie waar vrouwen worden gestenigd en homo’s worden onthoofd, en dat clusterbommen gooit op Jemenieten. Trump ging er op bezoek en zweeg als het graf.

   1. Stanly2000

    Beukman, daar (zaken met SA) kan ons voorbeeldlandje ook over meepraten.

    1. Guus Geluk

     Maar dat is bekend. Qua buitenlandbeleid zijn we opportunisten: als handelsnatie doen we zaken met iedereen, zolang het voor ons iets oplevert. Zie de schimmige deal van Blok met het regime van Venezuela – teneinde de overzeese gebieden uit de wind te houden – als voorbeeld.

     Een prachtig artikel van Colijn daaromtrent.

     https://www.vn.nl/liever-koopman-dan-dominee/

     1. Control

      Dergelijke trollen moet je blijven monitoren en aan de schandpaal blijven nagelen.

      😉

     2. Guus Geluk

      Reageer niet op Pit.

     3. Control

      Laat je pit-obsessie los verwarde man.

      🙂

     4. Control

      ‘Ja jongen, ze lupt of ze lupt nie.’

      🙂

     5. Control

      O wacht, even uitleggen:

      Hij is een boerenzoon. Wanneer hij als jochie een weerspannige koe uit de wei moest halen en haar door hard trekken probeerde mee te laten lopen, zei zijn vader altijd al: “ja jongen, ze lupt, of ze lupt nie.”

    2. Beukman

     @Stanly
     Zeker, maar dat doet niets af aan Ritters morele hypocrisie.
     Zelfde voor Trumps “begaanheid” met vergaste Syriërs. Hij wordt boos als Assad gifgas gebruikt, maar steekt geen vinger uit als deze zijn bevolking op andere wijzen uitroeit.

     1. Stanly2000

      Wat zou hij moeten doen? Het leger inzetten? Kijk naar voorbeelden als Irak, Libië en Afghanistan. Trouwens de EU steekt die wel een vinger uit?

     2. Beukman

      @Stanley
      Het gaat er hier niet om wat Trump zou moeten doen, maar wat @Ritter zou moeten doen. En dat is stoppen met zijn baasje tegen beter weten in uit de wind trachten te houden.

   2. Steiner

    Wat dat betreft kan Trump o.a al die kritiekloze volgelingen van Obama een hand geven.

 2. poldi

  De toenemende verdeeldheid binnenhet ondemocratische monster EU juich ik van harte toe.

 3. Steiner

  “The more I see of Arabs the less I think of them. By having studied them a good deal I have found out the trouble. They are the mixture of all the bad races on earth, and they get worse from west to east, because the eastern ones have had more crosses.”

  “To me it seems certain that the fatalistic teachings of Mohammed and the utter degradation of women is the outstanding cause for the arrested development of the Arab. He is exactly as he was around the year 700, while we have kept on developing.”

  Gen George S Patton

  1. Ni28

   Patton zag het goed.

 4. Guus Geluk

  De Visegrad is, evenals landen in Zuid-Europa, voor zo veel als mogelijk subsidies, waardoor West-Europa vanzelfsprekend de portemonnee moet trekken. De populistische regering in Italië bevestigde laatst nog zich niet meer aan de Europese begrotingsregels te willen houden.

  Nee, met deze landen gaan we de oorlog niet winnen.

  1. Control

   Héé Guus, wist je dit al?

   Wij zien en behandelen onze eigen dromen als natuurlijke boodschappers van dieper weten. Een brief van onszelf aan onszelf, zogezegd. Dromen delen ervaren we als waardevol. Het helpt de droom beter te verstaan.

   😉

   1. Guus Geluk

    DFTT.

    1. Control

     Ik dacht dat je het wel kon waarderen? Het is een advertentietekst van je vriendje Ernst

     😉

     1. Control

      Elders wordt je vriendje vergeleken met Heintje Davids, niet geheel onterecht:

      http://dutch.faithfreedom.org/forum/viewtopic.php?f=42&t=20947&start=275

      😉

  2. sonar

   Dat gaan we zeker wel Guus ,de enigste waar we niet mee gaan winnen is de EU en jullie soort parasieten.

   1. Guus Geluk

    Dat de Visegrad en Zuid-Europese landen op bepaalde momenten de gewoonte hebben op West-Europese landen te parasiteren zal ik niet ontkennen.

    1. Control

     ‘Ja jongen, ze lupt of ze lupt nie.’

     🙂

   2. Hermann

    @sonar…de enigste of enige, die het met U eens is woont in het Kremlinn.

  3. Koos sssss

   De EU gaat zich ook met kleding bemoeien, waarbij broeken alleen nog in jeansmaat 32 mogen worden verkocht. Bij de 1 zakt die af en de ander krijgt de rits niet eens dicht. En een klein clubje past die broek precies.

   In tegenstelling tot de vrij homogene bevolking van de USA bestaat de EU uit allemaal landen, met hun eigen cultuur en hun eigen geschiedenis. Visegradlanden hebben lang genoeg onder het communisme gezeten, om te ruiken, wanneer een grote centrale overheid de boel in het 100 laat lopen. Vandaar hun verzet.

   O.a. Italië en Frankrijk kunnen binnen de EU niet concurreren met o.a. Nederland en Duitsland. Discipline, arbeidsethos en overheden verschillen totaal met elkaar.

   Daarom is de EU een gedrocht, dat uiteindelijk heel Europa vernietigt. Het probeert landen politiek en financieel in 1 keurslijf te dwingen, terwijl die culturen veel teveel uiteenlopen.

 5. Heinz

  Zodra de subsidies aan de zo bejubelde visegrad landen gestopt zouden worden wordt het een uittocht richting West. Dat hebben de Polen inmiddels wel door die hier in de landbouw werken.
  Wij blijven hier. En geef ze eens ongelijk.

 6. Ben Zine

  De Visegrad landen, maar ook Oostenrijk en Italië zouden de EU gewoon moeten verlaten. Hoe moeilijk kan het zijn ? Alleen dan raakt de ineenstorting van de EU in een stroomversnelling. Je moet als land niet in overleg willen treden met minkukels als Juncker, Verhofstadt en Timmerfrans. Je zou je ervan moeten distantiëren, zo veel en zo snel mogelijk. Zolang voornoemde landen dat niet doen, blijft het pappen en nathouden en zijn ze in hun verzet niet echt geloofwaardig. Het beeld dat zij slechts van de Brusselse subsidies willen profiteren blijft dan toch bestaan.

  1. Guus Geluk

   Deze landen beseffen terecht dat zij zonder de EU nog slechter af zijn. Daar heeft men gelijk in.

 7. Ni28

  De aversie tegen de grillen van de EU omtrent diversiteit en alle daarbij behorende onzin groeit gestaag. De EU kan nu twee dingen doen, gaan luisteren naar wat de landen zelf willen of de dictatuur versneld instellen. Ik vrees het tweede want de EU reageert altijd averechts.

 8. Ni28

  Natuurlijk maken de Visegrad landen misbruik van de EU wat subsidies betreft maar vergeet dan ook niet grote landen als Frankrijk, Italië die aan de beademing van de Noordelijke landen aangesloten zijn. Dus er zijn meer schuldigen in eigen gelederen.Vergeet ook niet de haast van de EU om de Visegrad landen als tweederangs afzetgebieden te integreren en de haast nu om de Balkanlanden ook erbij halen. Dan weet je wat je binnenhaalt. De hele EU is een samenraapsel van landen die nooit zonder ten koste van iemand kan bestaan. Het zijn vooral de oudere burgers die de hoogste rekening betalen en dat al jaren zonder dat het een armere land helpt. Het geld verdwijnt in de steeds grotere EU riool.

  1. Guus Geluk

   “De hele EU is een samenraapsel van landen die nooit zonder ten koste van iemand kan bestaan.”

   Zo is het.

 9. sjun

  Ondanks de gestage zichtbare ondergang van Amsterdam is er niet enkel slecht nieuws te melden. In Oost-Europa en vooral in Servië, Hongarije en Polen maar toch ook al in Oostenrijk en Italië hebben jarenlange inspanningen geresulteerd in politiek bewustzijn en een politieke ommekeer waarin bewindvoerders oog kregen voor bewaking van eigen cultuur en identiteit. In Oost Europa wordt dan ook al gewerkt aan een degelijke handelsroute met China om de economie op te krikken en aan veilige enclaves van waaruit veel later bewustmaking en reformatie van het hele continent vorm kan worden gegeven. Het zal zeker niet van vandaag op morgen zijn maar aan het einde van de nacht die we momenteel in West-Europa ingaan komt er weer een nieuwe dag waarvan zo nu en dan al even iets zichtbaar wordt.

 10. Ni28

  De Visegrad landen willen allen geld ontvangen maar het zijn ook grote afzetgebieden voor westerse bedrijven die daar hun B-spul dumpen voor de prijs van onze A-merken en ook veel bedrijven gaan erheen voor goedkope arbeidskrachten. Dus i het niet alleen ontvangen maar ook krijgen. En de EU wou het zo graag en er komen nog meer sterke landen bij. Het is feest.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.