VVD-liefhebbende Telegraaf valt Baudet aan: “Kunt u niet beter schrijver zijn in plaats van Kamerlid?”

Zo bang zijn de VVD en haar propagandisten voor de opkomst van Forum voor Democratie.

De Telegraaf heeft vandaag een lang interview gepubliceerd met Thierry Baudet. Op zich hartstikke leuk en interessant. Zo zegt de Forum voor Democratie-leider onder meer rake dingen over ons fopparlement.

Alleen is er wel een ‘maar’: de manier waarop De Telegraaf Baudet benaderde is ronduit schofterig. We wisten al dat die krant de officieuze propagandakrant is van de VVD, maar manmanman, hebben ze daar dan echt helemaal geen zelfrespect?

Het begint met deze vraag:

In uw eigen verkiezingsprogramma staat in dat kader als eerste punt dat er een stop op partijpolitieke benoemingen moet komen. Daarvoor kunt u dan toch alvast een wetsvoorstel indienen?

Baudet denkt daar even over na en zegt dan dat dit “wel een goed idee is.” Maar, legt hij uit, ze doen dat niet vaak omdat het “bij voorbaat zinloos is.” Ze worden immers tóch niet aangenomen. Dat klopt helemaal, geen zinnig mens die daar aan kan twijfelen.

Jammer genoeg was die vraag een opzetje van De Telegraaf-journalist (haha) in kwestie om Baudet even te kunnen schofferen. De volgende vraag is namelijk deze:

“U bent wel verkozen als volksvertegenwoordiger en wordt daarvoor betaald. En u heeft wel tijd gevonden om binnenkort een nieuwe roman uit te brengen. Is dat uit te leggen?”

Baudet legt rustig uit dat hij dat in zijn eigen tijd heeft geschreven én dat zijn achterban prima begrijpt dat het nutteloos is voor hem om zich bezig te houden met “zinloze exercities.” Daar komt bij, aldus Baudet, dat hij denkt dat hij met zijn boeken “veel meer kan betekenen voor onze beweging dan met het eindeloos aflopen van hordes.”

Voor De Telegraaf is dat de ideale mogelijkheid blijkbaar om hem te vertellen dat hij maar moet wieberen uit de Kamer:

“Kunt u dan niet beter schrijver zijn in plaats van Kamerlid en via opiniestukken en tv-optredens uw geluid laten horen?”

Ja, dát zouden jullie bazen van de VVD wel prettig vinden, hè, Telegraaf-poppetjes?

Gelukkig was Baudet scherp en reageerde hij meteen:

“In feite is het allemaal heel ondemocratisch. We zijn opgericht om dat te herstellen. Dat is een lange weg. Het doel is om straks in de Eerste Kamer de meerderheid te ontnemen aan het kabinet van Rutte, waardoor wij een onderhandelingspositie verwerven. Vervolgens moeten we in de Tweede Kamer zo groot worden dat we mee kunnen doen in de coalitie, wat dus wat ons betreft een minderheidscoalitie zal zijn.”

Zo, die kunnen zowel de VVD als haar partijkrant in hun zak steken.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

36 reacties

 1. DutchDropveter

  Telegraaf is dat niet die krant die ooit rechts was voordat het werd overgenomen door het Media Huis? Journalisten doe is GVD je werk! zoek eens naar de aandeelhouders van deze Pro-EU toko! Dat zijn directe vrienden en schoolgenoten van Guy Verhofstad of te wel de reinste propaganda direct uit Brussel.

  1. LoesSpirit

   En DDs vertel er niet bij wat die zei over Wilders

   1. Meester Kong

    Via Blendle

    @Loes v/d P
    „Ik zie mezelf als een criticus van het islamisme, de politieke islam. En ik ben er, anders dan Wilders, van overtuigd dat er in de hele islamitische traditie allerlei aanknopingspunten zijn voor een veel plezieriger interpretatie van dat geloof.”

    Is de PVV een bondgenoot of een concurrent?

    „Niet een concurrent. Ik vind dat Wilders een heel belangrijke rol heeft gespeeld in het debat, in de politiek. Hij heeft keer op keer aandacht gevraagd voor een reëel probleem dat niemand wil zien, namelijk het integratieprobleem. Maar ik vind niet dat hij het positieve verhaal vertelt over waar hij naartoe wil. Het is niet inclusief. Je moet volgens mij veel meer inzetten op de waarden van het Nederlanderschap.”

    Zou u zeggen dat Wilders met zijn radicale pleidooien soms juist tegen die Nederlandse waarden ingaat?

    „Ehm…” Baudet laat een lange stilte vallen, voor hij voorzichtig formuleert: „Ik denk dat Wilders in zijn oprechte bezorgdheid over de rechten en vrijheden van dit land, soms doorschiet.”

    En druist hij daarmee soms ook in tegen de Nederlandse waarden waar u zo pal voor staat, zoals wanneer hij zegt dat alle moskeeën dicht moeten?
    Ik vind dat godsdienstvrijheid, gewetensvrijheid, ontzettend belangrijk is. Daar is de verlichting uit voort gekomen, daar is de liberale samenleving op gebaseerd.”

    Dus als iemand zegt: alle moskeeën sluiten. Zegt u dan: nee, dat gaat tegen de Nederlandse waarden in?

    „Correct.”

    1. toetssteen

     @Meester K.
     U weet 100 procent zeker dat het zich om dezelfde scribent handelt? Neen natuurlijk! Kortom, u lastert en nog veel ernstiger!

  2. Frits Jansen

   De Telegraaf was “fout” in de oorlog. Zoveel staat vast.

   De Telegraaf verwijten dat ze de VVD steunen is een beetje dom, want de eerste gedachte die dan bij mij opkomt is dat DDS blijkbaar Baudet door dik en dun steunt.

   De kritiek van De Telegraaf is wel degelijk terecht. Wie (blijkbaar) zoveel ideeën heeft als Baudet is net op zijn plaats in de Kamer, want daar ligt het accent toch op het concrete handwerk van wetsvoorstellen beoordelen en eventueel zelf maken. Geen meerderheid? Dan moet je coalities smeden. Ja, dat is taai handwerk.

   Aan Wilders als krachteloze roeptoeter hebben we al meer dan genoeg. Baudet gaat hem blijkbaar achterna. Als je het zo positief mogelijk benadert zijn deze mensen een bron van ideeën. Maar een goed Hollands spreekwoord (jaja, deel van de Hollandse cultuur die de Belg Baudet niet begrijpt) is “praatjes vullen geen gaatjes”.

   Als je als Kamerlid ergens ernstig bezwaar tegen hebt, dan heb je een mogelijkheid die andere Nederlanders niet hebben: je kunt een wetsontwerp indienen. Vindt Wilders dat de mensen die aangifte tegen hem deden geen aanspraak hebben op vergoeding van hun advocatenkosten? Daar zit best wat in, maar dat moet een Kamerlid niet klagen dat we “een ziek land zijn”, doch een voorstel indienen om de regels te veranderen. Anders is hij vooral zelf ziek!

   1. Original NL

    Voorstellen indienen die al bij voorbaat kansloos zijn?
    Denk dat Baudet wel iets beters te doen heeft.

 2. Beukman

  Keurig interview toch? Baudet krijgt alle gelegenheid om zijn ideeën en plannen naar voren te brengen. Bovendien is de journalist bepaald terughoudend met het doorvragen op lastige punten.

  En hoewel het een Kamerlid vrijstaat om zelf te bepalen hoe hij zijn tijd indeelt en in die zin de vraag van de Telegraaf wat onnozel is, kun je je wel afvragen of een man die lijdt aan messianisme en diep in zijn hart een romanticus is, een pijnlijke maar onontkoombare confrontatie met de werkelijkheid niet beter zou kunnen voorkomen door zo spoedig mogelijk uit de politiek te stappen, om ons voortaan als publicist of filosoof te verrijken met zijn opbouwende politieke kritiek in plaats vanaf het weerbarstige pluche.

  1. Meester Kong

   ++++

  2. Meester Kong

   Tegenvaller voor @Pit, zijn leider ziet de islam als godsdienst.

   1. Guus Geluk

    Pit is nog eventjes aan ’t bijkomen van dit interview 🙂

  3. Janna47

   Tja het is nu eenmaal lastig om te zien, dat Baudet vele kwaliteiten heeft als je niet van zijn kleur bent. De rest kan er nu eenmaal niet aan tippen en valt er bij in het niet en dat leidt tot jaloezie, zoals hier ook weer te lezen valt…

 3. dannyvermeulen69

  met landverraad in kop en daad weer een verwoede poging van een Telebegraaf reporter die probeert uit te leggen waarom hij zijn eigen graf graaft naar een zeer bekwaam Thierry Baudet.opdat Thierry die op zijn beurt de Telebegraaf droeftoeter begraaft zoals zo vaak met feiten en waarheden ,

  1. Meester Kong

   @danny … Duidelijk 🙂 🙂 🙂

  2. JanKlaasen

   Geen touw aan vast te knopen. 🙂

   1. dannyvermeulen69

    precies zo als ik het schrijf! maar dat stelletje sukkels als jullie niks van begrijpen
    welkom in de wereld van de grote mensen.ouwe trekpop klaasen kingkong

 4. DolleDries

  Ondertussen stijgt de verwardheid niet alleen bij de EU,Kong en JanKlaasje geef ze geen mes.
  https://www.telegraaf.nl/nieuws/2002221/gewonden-door-steekpartij-den-haag-politie-lost-schot

   1. springmaarachterop

    Weer zo’n baardaap, wordt het nu geen tijd dat we dit land, eens gaan zuiveren van al die islam apen!

   2. DolleDries

    Zo ziet dat er ongeveer uit als je gestoken wordt door een mes.

    https://www.liveleak.com/view?t=svQR8_1525464720

  1. JanKlaasen

   Grappig een blanke Nederlander…

 5. Guus Geluk

  Niets mis met het interview en nette kritische vragen. Laten we ons niet gaan aanstellen.

 6. Ben Zine

  Ach, het is toch al jaren bekend dat de Telegraaf de spreekbuis is van dat incestueuze met links collaborerende VVD clubje ? Kijk alleen naar lieden als Jozias van Aartsen of Frans Weisglas… Dan ga je toch gierend over je nek ? Het is echt een Godswonder dat die zogenaamde “rechtse” kutpartij nog zo veel kiezers trekt. Zegt ook wel iets over het intellectuele niveau van de doorsnee VVD kiezer. Mensen die NU nog VVD stemmen zijn echt te dom om te poepen…

  1. Guus Geluk

   Nee hoor, VVD-ers zijn over het algemeen opgeleid. Dat bleek uit onderzoek.

   Met dit soort factfree onderbuikgeklets kom je niet ver.

 7. Babaji538

  De Telegraaf duidt de wereldwijde journalistiek
  van ratten der smerigste riolen, buiten
  een goede rechtsstaat, aan.

 8. JanKlaasen

  Speciaal voor dolle Dries: Lijst van Witte Huis-adviseurs die Trump beledigen en ‘idioot’ noemen, wordt langer en langer

  1. DolleDries

   Ik heb hier thuis ook een lijst van DDS idioten je staat bij de top JanKlaas.
   Wie weet dat je zulke idioten zoals Guus, EU, Kong en Ernst nog gaat passeren maar dan moet je wel nog heel idioot worden JanKlaas maar ik moet toegeven je doet je best .Maar je lijkt mij een figuur die nog nooit echt een prijs heeft gewonnen..

 9. JanKlaasen

  Meisjes op de vuist in Brugse binnenstad, één slaat agent werkonbekwaam

 10. Ernst Quispel

  DAt Baudet als publicist hogere ogen kan gooien dan als politicus staat inmiddels wel vast. Uit zijn politieke optreden tot nu toe blijkt een totaal gebrek aan politiek talent.

  Voor het overige lijkt het me een keurig interview. De tenen van de Baudet-fans zijn wel heel erg lang.

 11. Pescador

  Ik heb mijn abbonement al opgezegt met zo´n domme krant kan ik niet leven

  1. LieverKipsLeverworst

   WAT heb je opgezegd???
   #leernederlandsschrijvenoetlul!

 12. Jantje

  De Telegraaf, fout in de 2e wereld oorlog.
  De VVD fout in de 3e wereld oorlog.

  1. LieverKipsLeverworst

   Jantje, fout in de vierde wereldoorlog.

 13. Florissa

  Telegraaf ,ga vooral zo door, op deze manier heffen jullie zichzelf op ,en dat kan mij niet snel genoeg gaan .

 14. fenderbender

  ik vind ernst kok enzenz zeer vermakelijk, uit al hun commentaren en opmerkingen blijkt dat ze er niets van snappen, vastgeroest en vastgelopen in hun denkbeelden en overtuigingen, 30 jaar over tijd en ingehaald door de werkelijkheid.

  Laat ze toch met rust.

  1. DutchDropveter

   Heeft puur te maken met hun leeftijd bejaard seniel en afgeschreven daarom een bij baantje als beroepstrol. Op de CV van Ernst is dat goed zichtbaar.

 15. LieverKipsLeverworst

  VVD en Telegraaf is gelijk aan: pot stront en pleeborstel.
  #wegermee

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.