Allochtonen United: DENK wil met islamitische partij NIDA fuseren

Geen categoriejun 02 2018, 11:00
De kogel is door de moskee, DENK wil met NIDA samenwerken en roept NIDA leden en sympathisanten op om hun bestuur over te halen tot een fusie met de partij. Zo meldt NOS.
In een open brief laat het DENK bestuur-met-een-migratie-achtergrond weten dat zij graag willen fuseren met hoofddoekpartij NIDA. De gemeenteraadsverkiezingen zijn immers voorbij en men moet vooruit kijken, zo stellen zij. Ondanks dat NIDA ook in Den Haag in het bezit is van een raadszetel, focust DENK zich specifiek op Rotterdam.
NIDA was eerst niet zo huiverig voor een fusie maar DENK-boys Kuzu, Öztürk en Azarkan zijn flink aan het ronselen geweest bij de islamitische partij-voor-mensen-met-een-migratie-achtergrond. In hun brief zeggen zij: "Wij willen de leden van Nida en de sympathisanten van Nida dan ook vragen om aan hun bestuur en hun top van de partij duidelijk te maken dat een fusie met Denk ervoor zal zorgen dat we de krachten kunnen bundelen om een vuist te maken tegen onrecht waar geen enkele politieke partij in Rotterdam meer omheen kan."
Het leest een beetje als een scène uit de Power Rangers vlak voor hun robots samenkomen. Hoe NIDA nu tegen een fusie aankijkt hebben zij nog niet laten weten. Over welk onrecht zij precies spreken werd ook niet duidelijk maar je kunt er donder op zeggen dat alles weer racisme en discriminatie is, en straks ook nog haram.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten