D66 bundelt krachten met het eurofiele En Marche van wannabe Napoleon Emmanuel Macron

Europa boven alles. Maar dan in het Frans.

Ach jongens, wat gezellig toch!

Let wel, dit is de man die in opdracht van Emmanuel Macron bezig is met het bouwen van een nieuwe Europese partijgroep rond zijn partij En Marche. Het heeft er dus alle schijn van dat D66 maar wat open staat voor zo’n nieuwe partijgroep: een groep die uitgesproken eurofiel is én die Frankrijk tot de Grote Leider van Europa wil maken. Zeg maar: Macron als een moderne Napoleon.

Helaas is de kans groot dat het project van Macron op termijn wel degelijk slaagt. Op het moment blijven resultaten nog uit voor hem, maar alle andere Europese leiders zien min of meer eenzelfde Europa voor zich als hij. Het enige verschil is dat die leiders zichzelf óf hun naaste, machtige bondgenoot als Leider zien. Wat Nederland betreft is dat, bijvoorbeeld, Duitsland (en dan in de persoon van Merkel op dit moment).

Toch is het geflirt van D66 met En Marche wel interessant. Die partij maakt immers deel uit van onze regeringscoalitie. Als D66 pro-Frankrijk wordt heeft dat mogelijk wel degelijk invloed op de Europese opstelling van het kabinet. En dat is bepaald geen positieve ontwikkeling.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

17 reacties

 1. Guus Geluk

  Michael: “Op het moment blijven resultaten nog uit voor hem, maar alle andere Europese leiders zien min of meer eenzelfde Europa voor zich als hij.”

  Dat is feitelijk onjuist: er bestaan zo’n twaalf naties die in elk geval deels tegen Macrons ideeën zijn. Een bondgenootschap dat is opgetrommeld door CDA-minister Wopke Hoekstra.

  1. EU kok

   Allez Guuske.
   Gij verwacht van Michael enige objectiviteit?

   1. Guus Geluk

    EU kok,

    Dat zou saai zijn.

    1. EU kok

     Inderdaad

     1. Rechtsaf

      Zo jongens, klaargekomen?

     2. EU kok

      Rechtsaf, land en veiligheid dienende.

     3. Rechtsaf

      @EU Dick nee ik niet hoor maar mocht het nodig zijn om MIJN land te verdedigen kunnen zij mij bellen natuurlijk.
      Maar dat is “jullie” niet bekend natuurlijk, sterker nog, “jullie” als rasechte islamitische landverraders zouden gelijk collaboreren met elke vijand die maar binnenkomt, oh wacht….jullie kotsen al op Nederland..

     4. Guus Geluk

      Met vrede en veiligheid.

      Toch?

 2. Benedictus

  Macron is niet minder erg / beter dan Berlusconi .
  Ook Macron is een product van een bankier die niets met politiek te maken heeft.

 3. Pretpark

  Heb het al vaker gezegd,D66 is de wederopstanding van de NSB partij uit de jaren 40 46! Pechtold droeg waarschijnlijk van die glimmende zwarte laarzen!!

 4. sjun

  Waarom is oma van de foto boven het artikel weggesneden? https://tinyurl.com/y9dvn84r

  1. Original NL

   Na het zien van “oma” is mij dit volkomen duidelijk!

   1. Steve Van der Vekens

    Haha, ik zie het zo al.

 5. Frits Jansen

  Wat is er precies mis met een pro-Europees opstelling? Intensieve samenwerking is noodzakelijk, zoals de Britten nu aan het ontdekken zijn. Als zij Noorwegen en Zwitserland achterna gaan volgen ze Europese regels – zonder daar iets over te zeggen te hebben. Gaat het perfide Albion echt een onafhankelijke koers varen, dan zullen tenslotte alle Britten een Duits of Frans paspoort aanvragen, op een paar verstokte zuurkloten na. Die mogen dan alleen nog de EU in met een visum dat ze alleen krijgen als ze een gewaarmerkte uitnodiging hebben – net als je nu al nodig hebt voor een bezoek aan Rusland.
  Maar de Nederlandse politici zullen moord & brand schreeuwen omdat ze invloed verliezen. Wie kijkt wat voor flutonderwerpen ze bespreken kan vaststellen dat ze nu al te weinig te doen hebben.

  1. Jormungandr

   Niemand leest je tirades Fripz. Je schreeuwt tegen jezelf.

 6. Rosasolis

  Nee, Nederland gaat niet meer met Merkel. Het aanbieden van liefdadigheid aan stromen echte vluchtelingen, zowel als illegalen kan niet meer. Volgens de recente zeer uitgevoerde artikelen van Trouw, werkt Nederland nu samen met Italie, Poland, Denemarken en nu ook Bulgarije, om de nieuwe aangenomen plan van Europa Fort in
  Afrika door te zetten. De hele plan werd gisteren in Trouw gepubliceerd.
  Dit is werkelijk het allerbeste plan tot nu toe. Waarvan vele EU landen steun willen geven. Dit plan houdt in dat er komen geen illegale boot-vluchtelingen meer naar Europa. En dat deze mensen worden veilig gebracht naar opvang centrales in noord-Afrikaanse landen…met heel veel steun van de EU. Dit is de enige hoop dat er nu is van de EU. Hoewel Fort Europa nu in het begin stage is, denk ik dat dit initiatief van
  D. Tusk kan werken, als hij nog meer steun krijgt van nog meer EU landen.

 7. meijer61200

  Tuurlijk wil Pechtold graag samenwerken met Macron. In Parijs staan wel heel erg leuke appartementen. Pechtold kruipt een paar keer onder tafel bij de vergadering, richting Makron, en verkrijgt zo zijn penthouse ergens aan de Seine.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.