Diversiteitsmafkezen krijgen voet aan de grond in Universiteit Leiden

Geen categoriejun 27 2018, 16:00
'Beste reizigers, he, xe, xir', LHBTBBQ, sociale constructen en 'seksualiteit is een spectrum', we zijn het allemaal wel eens op internet tegengekomen. Nu is de tijd aangebroken dat Leiden kennismaakt met deze gekte!
Waar de rest van de maatschappij zich druk maakt om verwarde mannen, boze haatbaarden, vluchtelingen en de trieste staat van onze democratie, hebben ze het in Leiden liever over wat precies de juiste aanspreekvorm is voor je transgender docent die zich identificeert als zwarte homoseksueel. Dit kan mijn Twentse brein helaas niet aan: "De keynote speaker is professor Jojanneke van der Toorn, bijzonder hoogleraar LGBT workplace inclusion." Dat ze bijzonder is wil ik nog wel geloven maar hoe de fuck wordt je hoogleraar LGBT workplace inclusion? Normaal doen tegen homo's en daar een scriptie over schrijven maakt je tegenwoordig al hoogleraar?
De hele paneldiscussie raakt kant noch wal maar het uiteindelijke doel is natuurlijk het corrumperen van de taal, al zien ze dat zelf niet zo. Iedere mafkees die z'n identiteit heeft gereduceerd tot enkel z'n seksuele voorkeur en vind dat dat hem rechten geeft, wordt gesterkt met dit soort bijeenkomsten. Er valt ook prima te voorspellen hoe de bijeenkomst zal gaan verlopen: 'We moeten allemaal wat meer rekening houden met elkaar, het is een kleine moeite, waarom zou je tegen inclusiviteit zijn, hoe zou jij het vinden als...' en 'ja maar jij snapt dat niet als cis-witte man.'
Alsof het realistisch is dat iedere halfbakken geconstrueerde identiteit maar herkend moet worden of rekening mee moet worden gehouden. Ga alsjeblieft naar die bijeenkomst en confronteer ze met de realiteit. Het is mooi geweest met dit achterlijke gedachtegoed.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten