Fort Singapore – Voorbereidingen op ontmoeting Trump en Kim Jong-un

Shangri-La lijkt wel een filmset geworden van een apocalyptische film! Militairen, agenten, wegafzettingen, dikke auto’s en dure hotels.

Zaterdag is er een Noord-Koreaanse delegatie aangekomen in aanloop naar de top-ontmoeting komende dinsdag. Trump is nog onderweg na een korte stop in Kreta om de Air Force One bij te tanken. Zo meldt de Telegraaf.

Beide heren zitten in een apart hotel zo’n 500 meter van elkaar vandaan. De ontmoeting zal waarschijnlijk plaatsvinden op een klein eiland genaamd Sentosa, vlak voor de kust van het hoofdeiland. Dit maakt het makkelijker voor de veiligheidsdiensten om het te beveiligen. Toch heeft Singapore extra manschappen ingehuurd. De zogenaade Ghurka’s, Nepalese elite veiligheidstroepen waar je geen trammelant mee wil!

Trump heeft gezegd dat hij binnen een minuut weet hoe de gesprekken zullen gaan zijn. Hij gaat af op z’n instinct en intuïtie. Trump noemt de ontmoeting een vredesmissie en ‘een eenmalige kans voor de Noord-Koreaanse top om iets groots voor hun land te bereiken.’ Dit is dezelfde harde taal die we altijd van Trump gewend zijn en waarschijnlijk ook heeft bijgedragen aan het feit dat deze ontmoeting nu een realiteit begint te worden. We gaan dus weer spannende tijden tegemoet en als het aan Singapore ligt zit niemand de twee leiders ook maar íets in de weg.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

25 reacties

 1. Two Ravens Black Kettle

  Wat zou het toch mooi zijn wanneer de Noord-Koreanen van het Jesse Klaver-juk afkomen.
  Geen gulags, geen verkrachtingskampen, geen overvolle doodskuilen meer.

  Aziaten (waarbij ik niet doel op de Engelse Aziaten (lees: Pakistani rapegangs) maar de Oost en Zuidoost Aziaten) zijn ongekend veerkrachtig.

  Mocht het gedroomde Snowflake rijk van Jesse Klaver vallen dan is binnen 1 generatie Noord-Korea terug op het wereldplan.

  De kans is klein
  Miniem zelfs
  Maar groter dan ooit.
  Dankzij Trump.
  (Daarom wordt hij zo gehaat door de MSM. Een president die doet wat ie zegt en ook nog eens zaken voor elkaar krijgt (zoals de laagste werkeloosheid sinds aeons, met name onder de arme zwarte bevolking). Iemand die luistert naar het volk, die het leven beter maakt voor iedereen; dat is de nachtmerrie van elke journalist)

 2. Ni28

  Wij zullen spoedig zien welke kant het op gaat. De insteken is dankzij de hardheid van Trump helder. Geen kleine lettertjes het is deal of no deal. Klare taal zonder gedraai.

  1. Ni28

   Insteken moet insteken zijn.

   1. Ni28

    De smartphone is hardleers.
    Insteek dus.

  2. Ritter

   Ni28

   ” De insteken is dankzij de hardheid van Trump helder. Geen kleine lettertjes het is deal of no deal. Klare taal zonder gedraai.”

   Juist geformuleerd. Dat is in een notendop waar het op neer komt.

   1. Ni28

    De hele ontmoeting kan ook twee minuten duren. Laten wij hopen dat Kim verstandiger geworden is want Trump kan hij met al zijn streken niet aan. Deal of no deal. Geweldig!

   2. Ni28

    Als je nu bedenkt dat er nog veel mensen zijn die in hun persoonlijke hetze blijven hopen dat Trump niets bereikt dan besef je pas hoe de wereld ziek is en waarom de verhoudingen tussen de mensen slecht zijn. Maar hier is het volkomen helder geformuleerd. Totale nucleaire ontwapening van N. Korea leidt tot deal en samenwerking en anders is het no deal. Het is ja of nee en de verantwoordelijkheid ligt volkomen op Kim alleen. Dat kan als je helder bent met jouw eisen. Trump valt in ieder geval niets te verwijten zeg ik tegen de mensen met hun persoonlijke haat. Die zijn niet Trump maar een Kim waard.

    1. Ni28

     Ik kan het bovenstaande met reden nog eens herhalen.

 3. Ritter

  Geweldig dat Trump dit voor elkaar gekregen heeft.

  Gevangen vrij en onderhandelingen met NK.

  Ook hier weer hadden de “deskundigen” het mis. Hun voorspellingen van doem en verderf zijn niet uitgekomen………………zoals zoveel voorspellingen betreffende het beleid van Trump.

  Kennelijk worden de voorspellingen door de “deskundigen” over Trump vooral bepaald door hun haat voor President Trump waardoor een enigszins objectieve berichtgeving niet mogelijk is door deze “deskundigen”.

  Trump laat de politieke wereld elite zien hoe het ook anders kan. De oude politieke elitaire wereldleiders zijn zuur omdat ze door Trump worden voorbijgestreefd.
  ———
  The G-7 should listen to Trump or go away
  http://www.foxnews.com/opinion/2018/06/08/g7-should-listen-to-trump-or-go-away.html

  1. Ernst Quispel

   Trump heeft nog helemaal niets voor elkaar gekregen. Het enige wat hij voor elkaar kreeg dat is dat smerige despoot Kim nu een gelijkwaardige positie heeft aan de overlegtafel met de president van de V.S. Daarin zal hij zijn atoomwapens niet gaan weggeven en wel verzachting van sancties bepleiten en wellicht krijgen.

   1. Ritter

    Ernst Quispel

    Ik begrijp het.

    Het is zuur dat President Trump zo succesvol is ondanks de massale tegenwerking van de politieke elite en hun vriendjes in de media.

    1. lugar

     @Ritter: Inderdaad, z’n ogen spatten er bijna uit, hij heeft een krat azijn leeggedronken! Wat niemand tot nu toe is gelukt heeft Trump voor elkaar gekregen. Oorlogsretoriek werkt niet dus is Trump flexibel genoeg om het over een andere boeg te gooien.

     En natuurlijk niet vergeten dat de VS haar ambassade naar Jeruzalem wil verplaatsen en dat zij Jeruzalem als hoofdstad (logisch!) van Israël hebben erkent. Ook dat moet Ernst Boudewijn pijn doen.

     Nog een weetje: In het verleden heb ik de Trump Princess (mede) bewaakt toen het prachtige jacht in Nederland lag. Wat een indrukwekkend bootje was dat. Helaas heb ik Trump toen niet ontmoet, ik zou dat vast leuk hebben gevonden.

    2. Ni28

     🙂

   2. meijer61200

    Zo Quispel; Weer centjes aan het vergaren met je waanzinnige commentaar. Wat levert dat nou op, die clicks?? Paar tientjes lijkt me meer dan genoeg voor jouw braaksels, en die van de andere geestelijk minderwaardigen zoals GG, Sletvane, de pedo Frits Jansen, en nog een paar. Krijg je dat dan maandelijks overgemaakt door de redactie? Of komt er iemand aan je deur om de centen te brengen in een envelopje dat je miserabele mama aanpakt via een klein kiertje in de deur?? Vragen…vragen…Maar iedereen heeft het trucje wel een beetje door merk ik steeds meer.

 4. Meester Kong

  Petra/TRBK
  Je kamerdeur zit toch wel op slot?

 5. Frits Jansen

  Beveiligingen vormen een uitdaging voor kwaadwillenden.
  Hoe zou de wereld er uit zien als door een apocalyptische terroristische daad Trump en Kim tegelijk naar de andere wereld zouden worden geholpen?

  1. lugar

   @Frits: Is dat jouw ultieme natte droom Frits, met de nadruk op droom?

 6. Ritter

  Ondertussen is de goedkeuring van het beleid van Trump ,op dit moment van zijn Presidentschap, hoger dan die van Obama en zelfs Reagan op hetzelfde punt van hun Presidentschap.

  Maar daar zal je de gevestigde media niet over horen…………die hebben het liever over roddels over Trump.
  —————–

  TRUMP APPROVAL RATING Better than Obama and Reagan at Same Point in their Presidencies
  https://www.thegatewaypundit.com/2018/06/trump-approval-rating-better-than-obama-and-reagan-at-same-point-in-their-presidencies/

  1. Meester Kong

   Oh man, blind als een smoorverliefde bakvis.

  2. Two Ravens Black Kettle

   Beste Ritter,

   Een van mijn talrijke lijfspreuken is -wanneer ik per ongeluk een ‘journalist’ amechtig hoor snateren (meestal op youtube want naar de Staatsmedia en hun ideologisch PC-broertje RTL luister ik zelden tot nooit meer) ‘draai het olijk om’.

   Zegt een journalist bijvoorbeeld Trump niks doet aan Isis dan weet je dat Isis bijna vernietigd is
   Piept een journalist dat Trump ongekend impopulair is dan weet je dat Trump buitengemeen populair is
   Gilt een journalist dat Trump een racist is dan weet je dat Trump het leven van de zwarte bevolking aan het verbeteren is

   Eenvoudig ezelsbruggetje.

   Is het U ook opgevallen dat die creaturen altijd in ‘Wij’ zinnen snotteren ?
   ‘Wij’ Nederlanders vinden Trump bladibla bladibla bladibla
   ‘Wij’ Europeanen zijn bladibladi bladibladi

   Journalisten bedoelen natuurlijk; Wij van de Identity Politics Bubbel haten Trump.
   That’s it
   Blinde, redeloze haat.
   Journalisten worden dan ook om de haverklap verrast door maatschappelijke ontwikkelingen omdat ze nooit over de rand van hun ivoren cocon heen durven te turen. Bang als deze wezels zijn voor de afkeurende geluiden van de rest van de Cocon-bewoners.

  3. Ernst Quispel

   De populariteit van Trump is onverminderd laag en zakt verder weg.

   https://www.realclearpolitics.com/epolls/other/president_trump_job_approval-6179.html

   1. lugar

    @Ernst: In jouw dromen, en bespaar ons die vooral.

 7. meijer61200

  Waarom vraagt Groen Links de tuinkabouter Kim Yong-un niet als erelid van hun partijtje? Hij kan prima helpen met het opzetten van concentratiekampen, martelkamers, en doodseskaders voor die vieze blanke islamofobe autochtonen. Dat lijkt me effectiever dan een beetje rondneuken in de Tweede Kamer onder leiding van de troetelmarokkaan uit de sloppenwijken van Roosendaal!!

  1. Heinz

   U hebt overduidelijk relatie problemen. Alles wijst in die richtung. :-((

 8. Heinz

  The eagle just landed…;-) bron CNBC

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.