‘GroenLinks een brede volkspartij’ en ander gezwets van Jesse Klaver

Het is Jesse Klaver en zijn partij een beetje naar het hoofd gestegen. De partij die voor 90 procent bestaat uit roomblanke, hoogopgeleide flexitariërs die graag frapuccino drinken en ‘respect voor minderheden’ als hobby aangeven, willen nu een brede volkspartij worden.

In een artikel van Trouw worden we al direct geconfronteerd met een foto van Klaver met opgestroopte mouwen en druipt het oestrogeen nog net niet van je beeldscherm af. Klaver, die inmiddels gewend is om complete concertzalen te vullen met zijn windmolen en bakfiets gezwets, noemt een opkomst van zo’n 150 man nu ‘indrukwekkend’. Hier had eerder ‘lachwekkend’ moeten staan gezien het feit dat ze deze mensen vooraf screenen en ze niet gaan voor ‘de klassieke achterban’.

Klaver noemt het zelf natuurlijk niet wat het is: puur inzetten op electoraal gewin. In plaats daarvan wil hij ons doen geloven dat GroenLinks ineens een brede volkspartij kan worden, nou ja, tot de belasting natuurlijk door het plafond schiet om al die ideaaltjes van hun te bekostigen. GroenLinks wil gewoon kapitaliseren op het verlies van de PvdA en de duikvlucht die D66 aan het maken is. Dit soort opportunisme en politiek instinct doet het natuurlijk niet goed bij de achterban die voornamelijk uit idealisten bestaat, dus moet Klaver het wel anders verwoorden.

Net als dat ze pretenderen voor diversiteit te zijn maar de meeste blanken op de lijst hebben, zo doen ze ook alsof ze de VVD en PVV stemmers eventueel zouden kunnen aanspreken. Het hele artikel leest als een door spindoctors voorgekookt riedeltje dat vooral is gericht op de eigen achterban maar doet alsof het inclusiever is dan dat. Één grote illusie daar bij Klaver & the Gang

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

53 reacties

 1. meijer61200

  Mooie foto! Kijk de roomblanke UvA meisjes eens kijken naar de “verlosser”Yasser.(Opgeklommen uit de sloppenwijken van Roosendaal) Ze zitten te soppen op hun stoeltje. Die armzaligen zijn wel aan het juiste adres natuurlijk bij de club rondneukers van Groen Links.

 2. Guus Geluk

  Ik kan me niet voorstellen dat GL erin slaagt een brede volkspartij te worden of rechtse kiezers weg te halen bij de VVD en het CDA.

 3. Pescador

  Laat het klaverjas clubje maar gewoon in achterzaaltjes blijven

 4. EllyD18

  Je zou bijna denken dat er een nieuwe Messias is opgestaan.
  Maar eerlijk is eerlijk, de Partij scoort goed.

 5. oeioeivogel

  Ik had altijd gemeend dat Groen-Links een of andere sekte was. Nu een brede volkspartij lees ik hier. Was effe lachen, veel humor bij DDS.

  1. palko

   @oeioeivogel, Groen Links raapt gewoon op wat er van de vuilniswagens van de PvdA en SP afvalt. Tsja, dan ben je al snel een brede, linksche, volkspartij.

   1. oeioeivogel

    @palko
    Als je het hebt over vuilniswagens van de PvdA en SP oprapen hebt.
    Geeft de armoe van Groen-Links aan.

 6. Bloem

  Een stelletje milieu extremisten en nog heel wat meer waar extremisme in voorkomt, zeker geen brede volkspartij

  1. Beukman

   @Bloem
   “Milieu-extremisten”? Het feit alleen al dat GL lokaal zo goed samenwerkt met de VVD, toont de onjuistheid van dit label aan.

  2. Ni28

   Stelletje milieu extremisten is de juiste benaming, Bloem.

 7. Meester Kong

  En dan word je op een morgen wakker en zijn de PVDA en SP opgegaan in GL.
  Zomaar een brede volkspartij 🙂
  De horror voor de z.g de rechtse DDS reaguurder

 8. JubbeFeenstra

  Als ze een brede volkspartij willen worden houdt dit ook in dat ze veel meer anti vluchteling en anti Islam moeten worden.
  Dus gaat het nooit gebeuren.

  1. EU kok

   Welke brede volkspartij heeft volgens Jubbe wel genoeg anti vluchteling en anti Islam in zijn/haar/het programma staan?

 9. palko

  Volkert van der Graaff, de moordenaar van Pim Fortuyn, zal zich ongetwijfeld thuis voelen tussen de milieu actiefascisten van zijn Groen Links.

  1. Beukman

   En Hitler, Pol Pot en Mao, niet te vergeten.

   1. Stanly2000

    Beukman,
    Goede opmerking ook, alleen mis ik het verband met groen links!

    1. palko

     @Stanly, het grote verschil is dat de genoemde misdadigers alle drie al lang dood zijn. En de Nederlandse milieu actiefascist helaas nog niet.

    2. Beukman

     Maakt niet uit, @Stanley, als het maar lekker bekt!
     En kende je die mop van A. Breivik al die lid wilde worden van de PVV?

     1. Stanly2000

      Om Breivik nou met GL in verband te brengen? Dan moet je toch een kronkel in je hersenen hebben.

     2. Beukman

      Breivik wilde geen lid worden van GL maar van de PVV, @Stanley.

     3. EU kok

      @Stanley
      Brevik heeft niets met GL te maken maar wel met de neiging van Palko om een misdadiger aan een politieke partij te koppelen en zodoende die partij in discredit te brengen.
      Waarbij in mijn optiek de daad van Brevik vele male meer onschuldige willekeurige slachtoffers heeft gemaakt.

     4. Stanly2000

      Beukman, Kokkie
      Dit item gaat over Groen Links dus om dit te koppelen met Breivik en de PVV vind ik op zijn minst trollen van de bovenste plank.
      Gefeliciteerd met jullie ziekelijke afwijking.

     5. Beukman

      Richt je pijlen liever op Palko, @Stanley. Die sleepte er immers Volkert van der G. bij als opzichtig en off topic guilt by association-trucje. Waarom hou je daar je mond over?

     6. Holland

      Beukman zit weer te stangen maar kletst uit zijn nek. Volkert van der Graaf was een overtuigde milieuactivist en veganist (Wikipedia) en GroenLinks zit boordevol met dit soort types, dus is er een logische link tussen beide. Die connectie maakt Palko, waarbij hij ook de moord op Fortuyn memoreerde. Van der Graaf was ongetwijfeld een GroenLinks kiezer.

     7. Beukman

      @Holland beweert:

      Beukman zit weer te stangen maar kletst uit zijn nek. Volkert van der Graaf was een overtuigde milieuactivist en veganist (Wikipedia) en GroenLinks zit boordevol met dit soort types, dus is er een logische link tussen beide. Die connectie maakt Palko, waarbij hij ook de moord op Fortuyn memoreerde. Van der Graaf was ongetwijfeld een GroenLinks kiezer.

      Holland vergeet even dat het bij FvD en de PVV wemelt van de figuren die de mond hebben over “cultuur-marxisme”, net als Breivik dus. Ook in de haat jegens socialisten en de zgn elite zijn treffende gelijkenissen te vinden. Als klap op de vuurpijl noemt Breivik Wilders diverse keren in zijn manifest.

      Als Holland geen bezwaar heeft tegen de associatie tussen Volkert en GL, hoe is het dan mogelijk dat hij wél begint te kwaken als iemand een verband legt tussen Breivik en de PVV/FvD? Juist: dit kan alleen als Hollander een hypocriet is met een al te sterk ontwikkelde confirmation bias. Waarvan akte.

     8. Floris

      Volkert was een GroenLinkser. Breivik had geen connecties met de PVV, laat staan het FvD.

      Beukman draaft weer eens volledig door. Leer dat eens af, beste kerel.

      Ik heb dat manifest nooit gelezen, maar er zullen ongetwijfeld dingen in staan waar ik het mee eens ben. Breivik richtte zijn actie op een links indoctrinatiekamp voor kinderen. Dat had hij natuurlijk nooit moeten doen. Geweld is altijd fout.

      Maar dat links geen enkele moeite heeft met indoctrinatie, via onderwijs, via media en via tal van andere kanalen, is een triest feit. Links is een kankergezwel.

     9. Beukman

      Over doordraven gesproken @Floris, met je “links is een kankergezwel”. Zo meteen ga je nog beweren dat Breivik eigenlijk links was.

      Inderdaad: ongetwijfeld wemelt het in dat Manifest van de passages waarin jij je zal kunnen vinden. De man is immers een fan van Lind en zijn cultuurmarxistische praatjes. Net als jij.

      Wat Volkert en GroenLinks betreft: de twee worden hier opzichtig aan elkaar gelinkt met het doel GL te criminaliseren. Wist je dat na de moord op Fortuyn de ramen van Milieudefensie werden ingekinkeld? Dat krijg je er dus van. Welnu: GL heeft net zo weinig met Volkert te maken als de PVV met Breivik.
      Of net zo veel, aan jou de keus.

    3. Ni28

     Hitler was veganist als Quispel, Pol Pot zat steeds in de bamboe bos en Mao zijn rood is complementaire kleur aan groen. Het klopt dus.:)

     1. palko

      @Ni28, de link tussen Volkert van der Graaf en Groen Links berust niet op toeval. Zie https://www.hpdetijd.nl/2011-08-19/chronique-scandaleuse/

   2. Ernst Quispel

    Zo dadelijk wordt uitgelegd dat Adolf Hitler een GL-programma uitvoerde.

    1. lugar

     @Ernst: Het zal jouw schrijver niet zijn en de kans dat jij zijn boek leest schat ik in op nul procent, maar Martin Bosma legt in zijn boek, De Schijn-élite van de valse munters, haarfijn uit dat Adolf in essentie een linkse rakker was die aardig schurkte tegen de ideeën van Stalin c.s.

     https://legacy.gscdn.nl/archives/images/deschijnelitevandevalsemunters.pdf

    2. lugar

     Ik citeer het briljante commentaar van Sjun.

     GroenLinks, partij op het brede pad van de omvolking en etnocide. Na het publiek uitventen van de eigen deugfactor, de zondvloed voor de massa.

   3. lugar

    En jij Breivik Beukman, wil jij meer of minder islam?

    1. EU kok

     Door de achternaam van Brevik te gebruiken als voornaam van Beukman plaats u zich per direct in de categorie respectloze kl**tzak van de maand.
     Wees er maar trots op.

     1. lugar

      Interesseert mij geen reet Cock, geen ene malle moer!
      Lees jullie eigen vuilnis maar eens terug, Breivik in debatten opvoeren is sowieso link(s) en jullie beginnen daar altijd over, weet je wel?

      🙂

     2. Beukman

      @Kok
      Het is pijnlijk om te zien dat Lugar zijn verbale talenten en zijn hersens zo vaak misbruikt om te trollen. Dat deed hij onder vorige nicks ook al. Het is de reden waarom ik zijn replies oversla. Jammer wellicht, want daardoor mis ik ook zijn replies die wél de moeite van het lezen waard zijn.

     3. Holland

      Bravo lugar, je slaat Beukman doeltreffend om de oren met zijn eigen fouten: hij was inderdaad de eerste die weer zo nodig met Breivik moest schermen.

    2. Ni28

     Die vraag wordt niet beantwoord. Hypocrisie zegeviert.

     1. EU kok

      Mag ik hieruit afleiden dat u zich probleemloos als Brevik laat aanspreken en zonder enige terughoudendheid zou antwoorden?
      Zoja, zal ik u in het vervolg zo aanspreken.
      Zonee, is de vraag op zijn plaats wie hier hypocriet is.

    3. meijer61200

     Hij is leuk!!!

 10. Beukman

  “Brede volkspartij” zal vooral een ambitie weergeven, maar dat de partij alleen aantrekkingskracht uitoefende op blanke onbespoten bakfietsmeisjes, die tijd is echt voorbij.

  Bovendien is GL langzaam z’n schroom aan het verliezen om mee te regeren. Opvallend in dit verband is het dat de partij inmiddels meebestuurt in 83 gemeenten (was 47 in ’14), waarbij er in 54 daarvan zelfs wordt samengewerkt met de VVD.

  Jawel,GL en VVD blijken het op “groen” gebied wonderwel met elkaar te vinden, zij het om verschillende redenen.
  Maar dit geeft in ieder geval aan dat GL, anders dan bijv. de PVV, een werkelijke machtsfactor aan het worden is die her en der op links en uit het midden kiezers wegsnoept, en passant ruime bestuurlijke ervaring opdoet.

 11. sjun

  GroenLinks, partij op het brede pad van de omvolking en etnocide. Na het publiek uitventen van de eigen deugfactor, de zondvloed voor de massa.

 12. Ni28

  Het is alleen maar wachten op de klap van deze Jesse ballon. Doet mij aan de trollen op dit forum denken. Politiek correct praten en tegelijk zorgen voor dat zij zelf niet geraakt worden. Een ander mag de slachtoffer van hun waanzin worden.

 13. Paaldanseres

  De brandnetel partij in volle glorie. Klavertje vier wil het nog grootser aanpakken. Hoe hoger je vliegt, hoe harder je valt. Klavertje zit nu met zijn vliegfietsje op ongeveer 15km hoogte… vlieg en trap maar door, mijn jongen… hoger en hoger… vlieg maar snel. Je zult vallen op je eigen noordzee windmolenpark, waarna ze je opvissen met een houten roeibootje en ze je op de bakfiets in een kartonnen doosje, naar het crematorium brengen, alwaar je as word uitgestrooid over de groene weiden en wijdse velden waar nieuwe brandnetels wortel kunnen schieten.

  Moraal van dit verhaal… Klavertje en heel GL is en blijft gewoon kut.

  1. Ni28

   Correctie: Klavertje drie! Met Klavertje vier zou je over geluk spreken.

 14. Ni28

  Het valt erg op dat Groen Links een zeer blanke partij is met alleen aan hoofd een Marokkaan. Wedden dat zij allemaal diesels rijden en op gas koken?

 15. rexm

  GroenLinks verkondigt de zelfde apekool als Joop den Uil in de jaren 60, van hem moesten de PVDA leden met de fiets naar de tweede kamer komen, maar ze woonden bijna allemaal 1 KM van de tweede kamer.
  Diegene die stemmen op GroenLinks zijn bijna allemaal gefrustreerde jonge studenten die naar Papa en Mama moesten luisteren, maar nu een uitlaatklep menen gevonden te hebben, om hun dwaze meningen te verkondigen.

 16. Lars030

  Yek, extreemLinksgroen met ‘verlosser en sint’ Yasser Feras. Kijk die smachtende sop-gezichten van de studentjes toch eens… Klaver is slechts het uithangbord van GL.

  En achter de schermen zijn uitsluitend Groot Hamassink en ‘RaRa’ Duyvendak degenen die de lakens uitdelen.

  GL in een notendop: Van rood naar groen, van communisme naar islam, van Marx naar Mohammed.

 17. NoDoubt

  Yassar wilde niet aan tafel in de regering, maar op gemeente niveau schuwen ze het niet om met de VVD te besturen, om bewust andere partijen die vele malen groter zijn eruit te drukken door onderlinge handjeklap. Hoe serieus neem je de stemmers?? Er komt een moment dat je de rekening betaalt. Nog twee ´populistische´ partijen en het is over. Je ziet al overal in Europa dat immigratie een enorme wissel trekt op de samenleving. Dat was hun speerpunt in de verkiezingen. Dat onderwerp is straks van tafel. Ik denk niet dat er een uit GL is die een ´vluchteling´heeft opgenomen.

 18. Babaji538

  De arme jongen laat zich rijden, door middel
  van een DAFje met keurmerk BMW.
  Petra Hermans

 19. Pescador

  Je blijft lachen hiero hier is meer oorlog op de site dan waar dan ook, jammer van die nutteloze trollen maar goed ze zijn er dus laat maar lullen.
  Men komt er vanzelf wel achter dat GL een lachertje is als straks in amsterdam minder parkeerplaats is kunnen de kosten voor parkeren goed omhoog dat spekt de kas, een bij effect zal zijn dat auto´s velemale rond zullen rijden om een plekje te vinden waar ze kunnen staan , dus eigenlijk veel meer co2 dan er nu is. Een ander groot probleem zijn de drempels die halen de snelheid er uit dat klopt natuurlijk, maar de auto´s remmen af voor een drempel dat geeft fijnstof en na de drempel weer lekke rop het gas wat extra co2 dus stoppen voor de stoplichten geeft hetzelfde effect maar dan wat extra uitstoot om dat de motor voor het rode stoplicht blijft uitstoten, en ook rotondes hebben een averechtse uitwerking. Kunnen die linkse keutels dan helemaal niet nadenken , zijn de studenten van tegenwoordig nou echt zo stom dat ze niet inzien dat ze hun eigen glazen ingooien?

 20. HEM

  Vroeger hadden we de de Goudsberg, nu hebben we concertzalen en fotoshop waarmee onze nieuwe landverraders op slinkse wijze het saloncommunisme trachten te populariseren, met het naar voren schuiven van een, door hen zelf gecreëerde, knuffelmarokkaan, die onder valse naam, met valse beloften tracht onze jongeren te vergiftigen.
  Groen Links? Communisten!

  1. wheelboy

   Die Zgn Studenten die nu op GL en D66 stemmen doen dat maar voor een ding .Omhoog met die studiefinanciering .Zodra ze meneer/mevr de manager oid zijn stemmen ze VVD . Das al jaren zo . Je kan mij niet vertellen dat hoog opgeleide geen economische achtergrond hebben . Zo ook niet inzien dat Tax geen oplossing is . Als ze beide niet inzien dan gaan we een slechte toekomst tegemoet als zij straks NL gaan besturen in div organen .

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.