Minimale asieleisen voor de hele Europese Unie: D66'er Sophie in 't Veld heeft het voor elkaar gekregen

Geen categoriejun 14 2018, 14:00
Ja hoor, de Europese Unie gaat zich bemoeien met de integratie van asielzoekers in de lidstaten. Aan de ene kant natuurlijk helemaal prima, omdat immigratie een supranationaal probleem is, maar de uitkomst is natuurlijk altijd een voorstel van 'net niet'. Het is een samenraapsel van allemaal overeenstemmingen tussen landen en dan kom je dus op iets uit waar niemand op zit te wachten. Zeker als een D66'er het doet.

Onderhandelaar Sophie in ’t Veld (D66) bereikte vanmorgen namens het Europees parlement na maanden van vaak zwaar overleg een akkoord over de nieuwe regels met alle 28 lidstaten. ,,Het was retemoeilijk. Er zijn momenten met slaande deuren geweest, maar we zijn er uitgekomen'', zo meldde ze vanmorgen.

Grote winst is volgens haar ook dat de detentie van asielzoekers aan strakke regels wordt gebonden. ,,Nu kunnen mensen gewoon worden vastgezet met een ambtelijk besluit. Straks komt er verplicht en binnen 15 dagen een gerechtelijke toetsing. Sommige lidstaten hadden daar veel moeite mee.''

Aah fijn, dat was echt een groot probleem, not. Heel goed en fijn voor haar dat ze er zo hard aan gewerkt heeft, maar dat betekent niet dat het gelijk een goed product geeft. Daarnaast wordt het landelijk en contextueel beleid gestandaardiseerd naar een maatstaf dat bijeengeraapt is. Slecht nieuws dus.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten