NGO migrantenschepen varen onterecht onder de Nederlandse vlag: Kabinet wil er niets aan doen

Woede vanuit Italië over schepen van twee Duitse hulporganisaties. Deze schepen helpen vluchtelingen die de Middellandse Zee opvaren op een gammel bootje. Sinds de installatie van de nieuwe regering in Italië wordt er zeer sterk opgetreden tegen NGO’s die vluchtelingen aan land willen brengen aan de Italiaanse kust.  De boten van die Duitse NGO’s varen onder de Nederlandse vlag, maar onterecht. Schending van wettelijke constructies aangaande varen op internationale wateren.

et schip van de Duitse hulporganisatie Lifeline, dat de woede heeft gewekt van de Italiaanse regering, is ingeschreven bij het Koninklijk Nederlands Watersportverbond.

Minister Van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat zegt dat dit niet meer is dan een soort eigendomsbewijs. Het is geen nationaliteitsbewijs of ‘zeepaspoort’. Ze begrijpt niet waarom de eigenaar of gebruiker van het schip de indruk wekt dat dat wel zo is.

“Als eigenaar van zo’n schip weet je heus wel wanneer je wel en niet onder de Nederlandse vlag vaart”, zegt ze. Maar het kabinet vindt het niet nodig stappen te ondernemen tegen de eigenaar.

Uiteindelijk wil het Kabinet niets doen verder aan deze kwestie.Dat is kwalijk, want het gaat wel om schepen die pretenderen onder de Nederlandse vlag te varen terwijl dat helemaal niet de bedoeling. Daarnaast, het zijn Duitse NGO’s die onder de Nederlandse vlag varen en dan ook nog de toorn van de Italianen over zich hebben afgeroepen.

Niet dat het Kabinet iets hoeft te doen natuurlijk, maar het zo een teken zijn van good will als ze er zich wel mee zou bemoeien. Nu blijft het in het midden en lijkt Nederland er geen zier om te geven wat daar verder gebeurt. Nu willen de Italianen er zelf iets aan gaan doen, omdat de organisaties illegaal opereren en onterecht onder de Nederlandse vlag varen:

De nieuwe Italiaanse bewindslieden zien in het mogelijk oneigenlijk gebruik van de Nederlandse vlag een bevestiging van hun vermoedens dat de Duitse ngo’s niet deugen en mensen smokkelen. Zo nam de Lifeline donderdagochtend 239 migranten aan boord om naar Europa te varen, terwijl de Libische kustwacht al onderweg was, zei de Italiaanse minister van Infrastructuur Danilo Toninelli.

Of de migranten straks worden toegelaten tot Italië maar zeer de vraag. Minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini zou Malta inmiddels hebben gevraagd het schip tot een haven toe te laten, zodat ‘de opvarenden geen gevaar meer lopen, het schip kan worden opgebracht en de bemanning gestopt’.

 

 

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

26 reacties

 1. Ritter

  Wij in Europa willen de massale illegale migratie uit Afrika stoppen en de VS willen de massale illegale migratie vanuit Midden-Amerika stoppen.

  Wat zijn de gevolgen voor Europa als deze illegale migratie vanuit de islamitische landen doorgaat?
  ————

  „Uit cijfers van het onderzoeksproject World Values Survey blijkt dat het Afrikaans-islamitische cultuurcluster het verst verwijderd is van ons Noord-Europese, protestantse cluster. Dus we halen de mensen binnen die in normen en waarden het vérst van ons verwijderd zijn.

  Veel asielzoekers willen helemaal geen westerling worden. De werkelijkheid is: velen van hen zijn weliswaar gecharmeerd van onze welvaartsstaat, maar niet altijd van onze taal en cultuur en normen en waarden. En als je over de jaren miljoenen van hen toelaat zou dat geen gevolgen hebben voor jouw samenleving?”

 2. sjun

  Moeilijk is het niet. Schip opbrengen, verbeurd verklaren en uit de centen van verkoop de juridische processen en het in Afrika terugdumpen van gelukszoekers betalen. Als er enkele scheoen verbeurd verklaard zijn is het gauw afgelopen met het gelukszoekersvervoer.

  1. Fortiori

   Wie gaat zo’n schip opbrengen? Niemand gaat hier zijn vingers aan branden. Italië speelt het spel hoog maar zal doorzien dat de EU hen veel te bieden heeft.

   1. sjun

    De bevolking in het Zuiden komt in opstand is dot zo door blijft gaan. De EU blijkt hiertegen niets te bieden te hebben. Dus is er voor verandering van regering gekozen. Iets soortgelijks zien we ook in Oostenrijk, Hongarije, Slowakije en Tsjechië plaatsvinden. En niet alleen daar wordt er langzaam maar zeker een kentering zichtbaar die de breedsocialistische familie op haar politieke merites gaat afrekenen.

   2. swetsnek

    Je lult weer eens uit je nek

    1. Mart

     Vooral blijven wegkijken swets……

  2. A3aan

   Goed plan sjun, zoals Fortiori zegt, wie gaat/gaan dat doen.

 3. Gerlos

  Enige en juiste beslissing.

 4. Ni28

  Aanpak van de ngo’s is noodzakelijk. Zij misbruiken hun status voor andere werkzaamheden. Met activisten is het altijd hommeles.

  1. Peter Loosduinen

   Ni 28.
   Aanpak van de ngo’s is noodzakelijk. Zij misbruiken hun status voor andere werkzaamheden.
   Klopt !!
   De boeven van Artsen zonder Grenzen proberen de kleine man te besodemieteren.
   Lees wat ze schrijven:
   Artsen zonder Grenzen zet zich in voor betere diagnose van en behandeling voor malaria. Daarmee kan het verlies van vele levens worden voorkomen.
   MET het geld dat hun taxidienst voor illegalen kost zou men inderdaad honderden levens hebben kunnen redden.
   Nooit meer een rooie cent voor deze boevenclub !

 5. Nasrani

  De wet handhaven tov deze linkse bende of tov rammadan vierende moslims is best lastig. Gelukkig hebben ze in Nederland de snelheidsbekeuringen zodat ze in ieder geval zichzelf het idee geven de wet wet te handhaven.

 6. Guus Geluk

  Begrijp ik goed dat de tirade van de Italiaanse minister derhalve nergens op sloeg?

  Manmanman…

 7. Vit

  Er worden blijkbaar een hoop centjes mee verdiend want die schepen varen niet op water, ehh nou ja je snapt wat ik bedoel en dan de bemanning nog, wie betaalt dat allemaal?

  1. Dubbele Komma

   Niet Guus gelul a.k.a dopper,blue Mongol,meester Dong,Ernstig verward,eu kok,Zweedse kok,henk jansen etc. Etc.

   Want die heeft gewoon een uitkering en voert geen flikker uit,behalve hier dag en nacht vervelen met al zijn nep-accounts.

   1. Henk-Jansen

    Ik ben nu dan wel benieuwd welk beroep dubbele komma zelf heeft.

  2. sjun

   Soros heeft e potjes voor. Daarnaast zijn eenvoudige goedgelovige burgers jarenlang misleid met het idee dat ze bijdroegen aan verbetering van de wereld door financiering van onderwijsprojecten en zorgkosten in Afrika en Azië. Nu blijkt dat ze vooral ideologen vrijstelden van productief werk en als dank daarvoor worden opgescheept met een onvilge samenleving en een instortnd sociaal stelsel. Daarnaast is de huisvesting door de gestegen vraag fors duurder geworden en moet er veel meer worden uitgegeven aan misdaadbestrijding en ordehandhaving omdat linkse ideologen jarenlang hun eigen stemvee importeerden en er de laatste jaren nog een flink sche(e)pje bovenop deden.

   1. Diederik van Walsum

    Sjun,

    Ben ik effe blij dat ik zo verstandig en achterdochtig ben geweest om nooit geen éne cent gedoneerd te hebben aan welk goed doel dan ook waar ik de mensheid mee geholpen zou (kunnen) hebben.

    Het enige waar ik mij hele leven al aan doneer (en nog) is aan de stichtingen die honden en katten van een vreselijke dood redden, doormiddel van tonnen voer naar deze gebieden te vervoeren en honden / katten te adopteren, waar ik ook inzage in heb.

    En dan geen geld storten maar persoonlijk brengen en met bewijs met eigen ogen zien waaraan ze mijn gedoneerde geld hebben besteed.
    Dus sorry mensen …niets voor de mens die…mag ik toch aannemen, werkende hersens heeft om zichzelf te redden.

 8. Adriaan

  “Als eigenaar van zo’n schip weet je heus wel wanneer je wel en niet onder de Nederlandse vlag vaart”, zegt ze.” Zij weet dat, de eigenaar van het schip weet dat, wij weten het nu, maar de overige Europeanen weten dat niet en dan is het een kwalijke zaak. De regering moet ingrijpen.

 9. Two Ravens Black Kettle

  De Nederlandse Staat is momenteel de grootste mensensmokkelaars organisatie ter wereld.
  Was ik Italië dan zou ik dit mensonterend corrupte land aanklagen.

 10. Peter Loosduinen

  Voor alle sombermannen en sombervrouwen.
  Ik heb een goed gevoel over het einde van de migrantenwaanzin.
  Mevrouw Merkel gaat haar einde tegemoet en Sebastian Kurz gaat in Europa de touwtjes in handen krijgen. Oostenrijk is vanaf 1 juli EU-voorzitter.
  Laten we blij hierover zijn en dit weekend alvast de champagneflessen in de koelkast zetten.
  Rejoice Rejoice !!

  1. Two Ravens Black Kettle

   Italië is op de goede weg, net als Malta, de Visigrad, Oostenrijk, Slovenië en Denemarken.
   Maar Spanje is nu het bruggenhoofd en de mensensmokkel-NGO’s (gefinancierd door de Staat !) zoals Artsen zonder Geweten blijven gelukszoekers en terroristen dumpen.

   Mark Rutte is momenteel de grootste en meest gewetenloze mensensmokkelaar van de wereld. Al deze mensensmokkel schepen en terroristen veerponden varen onder de NLse vlag.

   Was ik Italia dan schoot ik ze naar de bodem van de Middellandse zee
   (natuurlijk eerst even de gelukszoekers aan de Libische kust afzetten en de mensensmokkelaars boven Isis gebied uitdroppen)

 11. Lex

  Lekker laten dobberen dan leren die schepen het wel af. Als Spanje nu de taak van Italië
  over neemt dan schieten we er nog niets mee op.

  Ze moeten die mensen dumpen aan de Afrikaanse kust.

  Op zoeten we hebben al meer dan genoeg gelukzoekers die nooit meer terug gaan.

 12. Rechtsaf

  Logisch want Nederland (uh lees:staatsmongolen in Den-Haag) willen alleen maar meer islam in Nederland, sterker nog, ze zijn bezig Nederland echt kapot te maken..

 13. Duckday

  Aan pakken die hap Dit schip vaart onder NEDERLANDSE driekleur De staat geeft aan diat het schip niet onder de papieren van onze driekleur thuis hoort maar de staat doet er niks aan Verdienen ze er soms aanWaarom stuurt men geen oorlog schip er naar tie dit is dan gewoon piraten bestel Gaat het net zo als in AMSTERDAM dat de misdaad het zelf uit maakt ER is nog nooit zo veel troep als met dit kabinet van de VVD Is deze politiek nog te vertrouwen of heeft de misdaad al een hand in de pap Dit kabinet is alleen voor zich zelf bezig Ook de meeste in de tweede kamer en eerste kamer doen er niks aan Wel zorgen ze voor goede en best betaalde banen voor zich zelf Maar aan de Bevolking heeft men lak Wanneer NL exit eu

 14. henkC

  Als ik eerlijk ben dan kan ik deze migranten geen ongelijk geven.
  Ze zoeken een betere toekomst voor zichzelf en hun gezin.
  Mi hun goed recht..

  Dit gezegd hebbende….
  Geef ze een verblijfsvergunning voor pakweg 3 maanden, binnen die tijd geen werk? (Iets anders als middelen van bestaan) dan linea recta terug.
  Tot die tijd geen recht op uitkeringen, opvang of wat dan ook.
  Vluchtelingen uit lijfsbehoud is een volstrekt andere zaak, deze moeten we helpen (en goed ook).

  Dat is mijn oprechte mening, daar sta ik voor.
  Waarom is mijn 1e reactie op een bootje met Noord Afrikaanse mensen dan bijna altijd :”Terug brengen naar strand van herkomst?”

  Misschien toch iets te maken met het feit dat de politiek er 10 jaar over doet om 1 uitgeprocedeerde terug te sturen en dan blijkbaar nog in staat is om de hele mensenrechten organisatie op zijn kop te zetten met verzachtende omstandigheden.

  Ik denk dat als er wat beter uitvoering wordt gegeven aan het asielbeleid ik er heel wat minder moeite mee zou hebben.

  Vooruit dat “uitgeprocedeerd?”, dan nog 1 kans op “Hoger beroep”.
  Dan nog geen toestemming? Terug..

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.