Taliban en Afghaanse leger slachten elkaar even niet af

Het einde van de ramadan nadert en dat is blijkbaar een reden om elkaar even niet kapot te knallen. Dan is namelijk het Suikerfeest en de enige terrorist: diabetes!

Nou ja, er wordt nog steeds gewoon oorlog gevoerd. De Taliban heeft gezegd dat buitenlandse troepen nog steeds doelwit zullen zijn en ook het Afghaanse leger jaagt ook tijdens het Suikerfeest nog gewoon op IS en andere terreurgroepen. Waarom de Taliban en het Afghaanse leger dan deze verstandhouding met elkaar hebben komt niet duidelijk naar voren.

Het zou kunnen zijn om het feit dat de Taliban al weer grote delen van het land in handen heeft en door het Afghaanse leger niet als de andere terreurgroepen kan worden gezien. Van 1996 tot 2001 regeerde de Taliban in Afghanistan maar na 9/11 werden ze uit het straatbeeld verjaagd. In 2014 eindigde de NAVO missie en sindsdien rukt de Taliban weer keihard op. Afghaanse president Ghani heeft laten weten bereid te zijn om de Taliban te erkennen als wettige politieke partij. Dit lijkt een teken dat er met de Taliban niet langer alleen strijd kan worden gevoerd maar moet worden gezocht naar een diplomatieke oplossing.

De Taliban voert nog regelmatig aanslagen uit dus het staakt-het-vuren is hoe dan ook een welkome situatie voor de meeste partijen in Afghanistan. Een van de grotere aanslagen dit jaar eiste 230 slachtoffers.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

8 reacties

 1. Ernst Quispel

  Tot de buitenlandse troepen behoren ook de Nederlandse troepen die daar huishouden.

  Vervolgens zijn we verbaasd alsmede zeer verontwaardigd over de vluchtelingen die hier een veilig heenkomen zoeken. Ritter legt ons uit dat het geen echte vluchtelingen zijn maar economische gelukzoekers.

  1. Holland

   Quispel heeft nog steeds moeite met het beoordelen van oorzaak en gevolg. Nederland heeft slechts 100 militairen in Afghanistan (tot eind van dit jaar) die voornamelijk werken aan de opbouw van het veiligheidsapparaat en niet de boel platbombarderen of verkrachtend en moordend door het land trekken.

   Dat als gevolg van die ondersteunende missie duizenden Afghanen naar Nederland trekken (na vele veilige landen door te zijn getrokken) vindt hij het logische gevolg. De denktrant van een getroebleerde linkse ziel.

   1. Ernst Quispel

    Op dit moment bombarderen de Nederlanders er even niet. In het recente verleden vlogen de F16’s er echter af en aan. Het aantal burgerdoden dat daarbij viel wordt angstvallig geheim gehouden.

   2. Top

    Maak je niet druk over dat stuk onbenul. Heeft geen nut. Veilig achter zijn PC, maar oh wee, als het er op aankomt.
    Dit komt omdat deze “man” zo gefrustreerd is. hij is, voor zijn eerste studierichting gesjeesd. Daarna geprobeerd om in het sociale circuit iets te bereiken, maar door zijn opvoeding, is hij niet in staat om te reduceren deduceren en zeker niet te communiceren. Heeft geen baan, omdat hij niet eens door zijn proeftijd heen komt. Leeft van de staat en heeft niks beters te doen, dan hier te trollen. Soms heb ik medelijden met hem, als ik weer eens een stukje onmacht uit zijn bijdragen filter. Het moet voor hem een dagelijkse hel zijn. Leven met ongenoegen en niemand die echt iets om hem geeft. Zelfs zijn naasten niet

  2. Original NL

   …… de Nederlandse troepen die daar huishouden……
   ….ja het zijn een stel doorgeslagen moordenaars die nederlandse militairen…

 2. NoDoubt

  Juist in heilige maanden is het geoorloofd infidels af te slachten. En dat gebeurt ook. Er wordt alleen geen melding van gemaakt. Vandaag grote demonstratie voor Tommy Robinson. Freedom of speech ipv een land te worden als Turkije etc.

 3. Ni28

  Zolang de moslims elkaar afmaken moet je niet tussen komen. Dat doen zij al honderden jaren. Uiteindelijk ben je de pineut want zij zullen jou als blanke nooit erkennen maar eerder afmaken. Welke zijde je ook kiest. Kies er geen en probeer liever Europa Europees te houden.

  1. Original NL

   Zo is het ni28 …militairen weghalen uit die shithole landen en hier -oa noordwijk- inzetten!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.