Voorstel LPF Eindhoven voor behoud straatnaam ‘Witte de With’ verworpen, wordt naam van Turkse piraat ‘Barbaros’

Potverdorie zeg wat een succes die multiculturele integratieprojectjes overal! Zit je dan in Eindhoven met je lijpe Turkse piraten straatnaam!

Hier is het allemaal om te doen:

Langman is raadslid voor de LPF in Eindhoven. Zij konden daar beslissen over de straatnaam die eerst nog de Witte de With straat heette. Door het leuke idee om burgers meer te betrekken bij dit proces konden zijn omwille van burgerparticipatie hun invloed uitoefenen. Naar het schijnt wonen er nogal veel Turken in de wijk, die dus massaal tegen het behoud van de naam stemden en de naam van een Turkse piraat aan hun straat willen geven.

De reacties op het bericht van het raadslid zijn dan ook niet mals en is terecht ‘ophef’ te noemen. De naïviteit druipt er ook bij af van het idee om zo maar burgerparticipatie toe te staan bij groepen waarvan je weet dat zij niet gaan participeren aan onze samenleving en de zaak naar hun hand willen zetten. Alsof je je kinderen mee laat beslissen over naar welk restaurant jullie zullen gaan, dan weet je dat je de McKortingscodes er ook alvast bij kunt gaan pakken. Maar goed, niet zo gek met VVD, CDA, GroenLinks en PvdA, daarvoor was het nog linkser met SP en D66 in plaats van CDA en VVD.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

55 reacties

 1. Ernst Quispel

  De PVV richt zich uitsluitend nog op de zaken die er echt toe doen.

  🙂

  1. bifbof

   Ik neem aan dat deze reactie bij een ander onderwerp hoort , daar u de PVV hier noemt . Vergissen is menselijk .

   1. sonar

    Bifbof maar niet bij dat figuur want die is niet menselijk maar onmenselijk.

   2. Ni28

    Vergissen is menselijk maar dat wordt niet door iedereen zo gezien, zeker degene die u aanspreekt.

   3. Ernst Quispel

    Je hebt gelijk, ik bedoelde de LPF.

  2. sonar

   Kwispelullaria het wordt nu toch wel tijd om je op te laten nemen in een inrichting en met dwang verpleging.

   1. palko

    @sonar, deze ernstig zieke halal psychopaat krijgt spontaan een ontembare oprisping in zijn pantalon als hij het over de PVV mag hebben. Laten we patient Ernst dat uiterst bevredigende genoegen nou niet ontnemen. En laten we hopen dat de Ernstig zieke patiënt genoeg ejaculatiebestendige broeken heeft.

    1. Ernst Quispel

     Daar hebben we de vent met seksuele problemen weer.

     Kun je niet gaan posten op de site van de NVSH of zoiets?

     1. Stanly2000

      Ja hoor Ernst, rustig maar!

     2. lugar

      Ernst: Vukkertje

      🙂

    2. Original NL

     Ja onze kwispeldoor was er weer als de kippen bij……voor een non reactie en een slip of the mind.
     Baudet…Wilders…PVV…FVD…LPF het wordt quispel allemaal te veel.

   2. Troelstra

    Een spuitje mag ook hoor.

  3. sjun

   In je haast om te reageren verwarde je de Eindhovense LPF met de PVV. Zich illustrerende ouderdom of PVV-fobie?

  4. DolleDries

   Wat ben jij een domme sukkel met je PVV.

  5. Rechtsaf

   @Ernst ja jij als islamitische islamprostituee vindt dit ge-wel-dig natuurlijk, je kwijlt, je gniffelt, je zuigt, strijkt tegen de haren in, loopt een beetje rood aan zelfs van genot..

 2. Ni28

  Als je dit leest geloof je je ogen niet. Is dit echt of een grapje? Waar woon je ?In de Barbarosstraat? Wie niet weet dat het een Turkse piraat was denkt vast aan de barbaar uit het Grieks. De “barbaar” Witte de Wit wordt vervangen door een echte barbaar. Die is Turks dus is het nu goed. Gevoel van plaatsvervangende schaamte komt lichtelijk over mij. Moet de Eindhovense college niet vervangen worden door capabele mensen die tenminste de betekenis van het woord kennen?

  1. EU kok

   https://www.ed.nl/eindhoven/commotie-over-verandering-witte-de-with-in-barbarosstraat-turkse-piraat-mag-wel~a6eec2e1/

   ,,Toen er in 2008 straatnamen moesten komen, mocht iedereen meedenken”, zegt Den Brok. ,,De gekste ideeën kregen we binnen: bijvoorbeeld ‘hondenhok’, omdat de eerste radio daar op leek. Kennelijk kwam een van de bewoners met het idee voor Barbaros.”

   Het college houdt vast aan de naam, omdat die ‘via burgerparticipatie tot stand is gekomen.’ Barbaros wordt over ongeveer drie jaar gebouwd. Volgens de LPF Eindhoven is Barbaros een man met een ‘uiterst dubieus’ verleden.

  2. Rechtsaf

   @Ni28 tja en dan sinterklaas verbieden dat was immers ook een Turk..

 3. Ni28

  Van dit nieuws wordt men verward zo te zien.

 4. Tinneke

  @ Robbert Dopper…….wat een blunder, zo zie je maar weer wat een obsessie kan aanrichten!Een obsessie is dwangmatig denken, een geestestoestand waarin een persoon bezeten is van een specifiek idee c.q. persoon. En bij jou is dit al tig jaar de PVV/Geert Wilders.

  1. Ni28

   Obsessie, ja daar lijdt hij aan terwijl ie het een ander verwijt.

 5. Benny

  #wake up

 6. sjun

  Ach, nu is het Roodbaard de Slachter van de Middellandse Zee of Khayr al-Dīn die zijn jihad ter zee langs de Afrikaanse en Europese kusten plunderingen uitvoerde, mensen in slavernij bracht en rijk werd van zijn gwelddadige rooftochten. Hij veroverde Algiers en maakte er een piratennest van dat Europeanen nog meer geld, levens en levens in slavernij gekost heeft. Later kon hij de Osmaanse vloot gaan aanvoeren om Algerije en Tunesië bij het Osmaanse rijk gevoegd te krijgen als oorlogsbuit conform hoofdstuk 8 van de koran. Pas na de slag van Lepanto werd de Middellandse Zee weer veilig gebied. Eigenlijk woon je als gewone Eindhovenaar dus in een straat vernoemd naar een Osmaanse oorlogsmisdadiger die ongetwijfeld in Turkije als een held zal worden beschouwd. Dat zo’n man in Turkije straten, pleinen of gebouwen naar zich vernoemd krijgt kan ik nog wel snappen. Ik zie echter niet in waarom uit naam van het politiekcorrectisme de man in Nederland een straatnaam zou moeten krijgen. Dat is weer een typisch gevalletje van eigen volk laatst waarin de linkse bondgenoten bijzonder hard naar Mohammed toewerken. Bassam Tibli heeft al eens verwoord in de Basler Zeitung hoe dat bondgenootschap gestalte kreeg en welke aanslag dit op de Europese identiteit dit betekent. https://tinyurl.com/yct9ov73

 7. Ni28

  De Nederlandse geschiedenis wordt vervangen door de Turkse. Een bedenkelijke ontwikkeling.

  1. Troelstra

   We zullen nog eens mee gaan maken dat Hannie wordt afgeSchaft en plaats moet gaan maken voor Amin al-Husseini.

  2. Original NL

   Nederland is nog slechts een illusie!

 8. Troelstra

  In een normaal land zou een straat of een plein eerder naar Jan Sobieski of zo vernoemd zijn.

  1. sjun

   Toch niet in een stad met een PvdA burgemeester? Daarin wordt nu eenmaal vooral naar Mohammed toegewerkt. https://tinyurl.com/y83musyn Het Amsterdam van Job Cohen had daar ook een opmerkelijk handje van en sinds die tijd is er gezien de strapatsen van van der Laan met gemeenschapsgeld in Amsterdam West die aan transparantie het nodige te wensen overlieten maar weinig veranderd. Ook onder de tijdelijke burgemeester van Aartsen die door zijn gebrek aan optreden Joodse ondernemers ter stede min of meer vogelvrij verklaart, lijkt dhimmitude een uitstekende omschrijving van beleid ter stede.

 9. Zcooby

  Waarschijnlijk handelde hij ook in slaven als piraat, maar omdat het toen gewoon was is het niet in de hun geschiedenis vermeld.

 10. Heinz

  Passend zou ik de naam geopperd hebben van Berndt Erbigel straat.

  1. Original NL

   In turkije en gaza worden er al straten naar ernst quispel genoemt!

  2. Original NL

   Weer snel terug in je knijpfles heinz!!!

   1. Tinneke

    Strakke opmerking!

 11. Ni28

  Iemand die denkt dat deze zaken niet toe doen moet echt een debiel zijn.

 12. DolleDries

  Ernst heeft last van PVVofobie

 13. Svetlana

  Heel mooi, nu ook wat meer turkse bakkerijen

  1. lugar

   Of Marokkaanse…

   1. Troelstra

    Graag minder Marokkanen! Ik ben nog niemandvtegengekimen die meer Marikkanen wil.

 14. NoDoubt

  Zo begon ook het verval van het Egyptische en het Romeinse rijk. De welvaart is aan zijn einde.

  1. Original NL

   Ja de toekomst ziet er echt allerbelabberdst uit….hoe een werelddeel met open ogen en vooral met zoveel passie naar de kloten geholpen wordt/is!!
   On.be.grij.pe.lijk!!!

 15. Ries

  Met de vele veranderingen die ons de laatste tijd geen goed doen, komt dit berichtje (meer is het niet) als een boodschap uit de gesloten afdeling van leipe personen.
  Ik heb geprobeerd te doorvorsen wat de oorzaak van al deze tenenkrommende gebeurtenissen is, maar ik geloof dat ik het gevonden heb! De chemtrails! Uit vliegtuigen wordt een goedje geworpen dat van niet- en halfdenkenden een gestoorde linksdenker maakt. Het betreft vooral de armzaligen van geest. Ja, dat moet het wel zijn…

  1. sjun

   Ik houd het op de belden religie van de Linkse Kerk dat in culturele zelfhaat en etnocide resulteert. Paul Gottfried schreef daar heldere verhandelingen over in:

   Multiculturalism and the Politics of Guilt: Towards a Secular Theocracy, Paul Gottfried
,
   University of Missouri Press 2002, ISBN 9780826214177

   The Strange Death of Marxism: 
The European Left in the New Millennium, Paul Gottfried
, Columbia, Mo.: University of Missouri Press 2005, ISBN 9780826215970

   1. Ernst Quispel

    Zo wordt weer eens duidelijk waar Sjun zijn extreem-rechtse mosterd betrekt.

    http://www.tabletmag.com/jewish-news-and-politics/218712/spencer-gottfried-alt-right

    1. Arie B

     Kom op zeg, juich jij dit soort fratsen wel toe?

     1. lugar

      @Arie: Ernst is een zuigtrol, al meer dan 15 jaar! Hij reageert niet op de inhoud, dat kan hij ook niet want dan valt hij door het mandje. Hij gaat op de persoon, zoals het zuigtrollen betaamd. 😉

 16. Pescador

  Leuk dat we hier kunnen reageren op de berichten, ik snap alleen niet dat de redactie die drollen van trollen geen ban geeft. Ikmweet van mensen die hier niet meer reageren omdat dit eigenlijk geen zin meer heeft.
  Het is goed als reacties gepeilt kunnen worden dan kan er een algemeen beeld ontstaan van hoe het volk denkt.
  Dat slaat hier de plank volledig mis, er zitten wat misselijkmakende figuren tussen die het niet kunnen laten om anderen voor lul proberen te zetten zullen wel D66 leden zijn. Erg jammer dat dit wordt toe gestaan want ik moet zeggen dat de berichtgeving hier stukken beter is als bij de npo of telegraaf die regelmatig zaken niet vermelden omdat dat niet bij hun politieke plaatje past,
  Zorg dan dat je dit gedeelte dan ook netjes houd dan krijg je vanzelf meer serieuze antwoorden.

 17. JanusK56

  Stelletje compleet gestoorden, die gemeenteraad in Eindhoven. Je eigen cultuur verlochenen om andere culturen met een totaal andere én volledig eigen agenda het hier naar de zin te maken, onder het mom van burgerparticipatie! Wellicht moet Eindhoven de macht maar gelijk overdragen aan dat islamvuilnis in Turkije, die Erdogan.

 18. Frits Jansen

  Ooit reed ik in een huurauto door Kuala Lumpur. Dat ik uiteindelijk toch mijn bestemming bereikte is een klein wonder: straatnamen ge-islamiseerd, en links rijden.
  In de voormalige Sovjet-Unie noemden ze hele steden naar communistische helden, wat ze later weer terugdraaien.
  Politisering van aardrijkskunde brengt de mensen letterlijk op een dwaalspoor. Gelukkig rijden ze in alle moslimlanden rechts.

  1. sjun

   Als er gereden kan worden en je tenminste uitgerust bent om in geval van een aanval terug te slaan en niet als gijzelaar of lijk langs de weg te eindigen. Er is natuurlijk een reden voor de grote trek deze kant op. Maar waarom zouden we zo’n cultuur hier laten wortelen in plaats van direct op aan en inpassing in te zetten en bij gebleken onwil of onkunde het betreffende individu met zijn gezin subiet weer retour te sturen?

 19. Gerlos

  Zo gaat Nederland langzaam naar de Kloten

 20. Rosasolis

  Is dit nog steeds NEDERLAND? Waarom moet Witte de With straat vervangen worden door “Barbaros” een Turkse piraat? Dit moet nooit gebeuren. Anders zal dit veel verder gaan, over ons hele land. Vandaag was er een interview in Trouw over Halil Karaaslan, die nu staat voor
  “de Islam normaliseren in Nederland”. Het komt op neer dat dit 29 jaar Turkse moslim man wil dat Nederland moet overgaan naar de wensen van de Islam, zodat het “normaal is” voor onze samenleving. En dat onze oude straatnamen van Nederlandse helden en die van gewone mensen die ook geweldige diensten hadden geleverd aan ons land…..nu allemaal moeten verdwijnen!!! om ruimte te maken voor Turkse moslim
  piraat oorlogs “helden”! En dat wij in ons land wij geen wrede Islamitisch slachten van dieren willen toelaten, vindt ik het heel ERG dat u en anderen in uw “Islam normaliseren” groepering de VRESELIJKE rituele slacht willen gewoon doorzetten!
  Dit is niet “Islam normalisering”. Dit is alleen Islam take-over. Ik ben benieuwd wanneer er wordt gevraagd voor straat namen van meerdere “geweldige moslim helden”, (allemaal agressieve mannen), die de namen van onze geweldige Nederlandse manen en vrouwen uit onze ouwe samenleving willen wegdoen…wegens het
  “normaliseren van de moslim gemeente” in ons land! Een zeer angstige artikel van een man van 29 jaar van Turkse ouders, die vind dat de Islamitise wetten gewoon moet
  doorgaan in ons land . Halal en zijn ouders deden hun best om de vreselijke rituele slachten van dieren door te zetten, onder zoveel protesten van onze landgenoten en politieke partijen, vooral de CDA.
  Omdat ik werd beschuldigd om van geen grondige berichten te geven, wil ik nu een reactie over een hoofd artikel in Trouw die vandaag verschijn , geven die over “normaliseren van de Isalm”. Het gaat over een jonge moslim, 29 jaar, van Turkse
  ouders die vinden dat de Islam moet “normaliseren in Nederland”. En ook als de Islam
  “normaliseerd” wordt dat er in plaats van strats namen van bekende Nederlanders. dat mogen vervangen worden door moslim piraten!
  Waarvan er geen normaliseren is. Ik zou het fijn vinden als er meer mensen lid zou worden van Trouw, dat hun best doet om te zorgen dat je ieder ochtend de nationale nieuws door de bus krijgt . Dit geweldige dagblad geeft echt de nieuws door. Zonder enige flauwe kul. In ons land is er tot nu toe, geen vreselijke oorlog tussen onze kranten en al de domme nep nieuws dat je krijgt via vele internet sites.
  Maar ik heb een artikel vandaag gelezen in Trouw van Halil Karaaslan over: islam normaliseren in Nederland. Dus het komt op neer dat volgens de 29 jarig Halil, dat wij moeten accepteren dat de islam moet doorgaan in ons land, en dat zij gaan “de islam normaliseren in Nederland”. Sorry ik zie niet en ik geloof niet dat de islam welke samenwerking dan ook aanbied, om samen te werken met niet islamieten.
  Lieve mensen wil je meer weten, dan koop je een goede krant…Trouw. Die verteld waar het fout gaat, zoals die Turkse moslim kerel die vind
  dat de Islam “normaal in Nederland moet zijn”.

 21. falschirmjager

  Wel een grappige naam voor een atraktie in de Efteling het roverschip.met een bordje erbij dat de Turken nu voornamelijk uitkeringen roven in LuiLekkerLand.

 22. Arie B

  Nog even wachten op de Sharialaan en het Achmedplein..

  1. lugar

   @Arie: Dat is wel de veilige modus, zo voorkom je gedoe en de gemiddelde Eindhovenaar zal er niet tegen protesteren. Te beginnen met de laffe Theo Maassen, die wel het christendom te kakken zet maar zich niet brandt aan de islam, bang als hij is om door z’n kop geschoten te worden. Iets wat zijn grappencollega Hans Teeuwen ook ruiterlijk toegeeft.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.