Assad met Koerden om tafel!

Geen categoriejul 28 2018, 13:00
De Syrische Democratische Strijdkrachten (SDF) hebben overleg gevoerd met de Syrische regering. Het lijkt er op dat het een goed gesprek was! Via de Telegraaf.
Bashar al-Assad nodigde het SDF zelf uit volgens de Syrische Democratische Raad. Wederom een indicatie dat de oorlog in Syrië z'n einde nadert. Assad wil zo snel mogelijk de stabiliteit in z'n land terug en heeft daar partners voor nodig.
Dit betekent echter niet dat beide partijen maar dikke maatjes zijn. Assad zei in een interview eerder dit jaar dat hij bereid was om te onderhandelen maar desnoods geweld zal gebruiken. De Koerden van de SDF zullen dus redelijk moeten zijn aan de onderhandelingstafel en geen spelletjes spelen om maar de beste deal te kunnen krijgen.
Geostrategisch ligt het echter wat complexer want het gebied dat nu in handen is van de SDF huisvest ook een aantal Amerikaanse militairen. Mocht Assad over willen gaan tot geweld dan zal hij moeten uitkijken voor Amerikaanse slachtoffers omdat dit natuurlijk grote gevolgen kan hebben, ongeacht of zij daar wel of niet hoorden te zijn.
Hoe dan ook, vooralsnog zullen er comités door beide partijen worden gevormd die zullen gaan werken aan een 'road map' oftewel een stappenplan voor hoe ze een democratisch en gedecentraliseerd Syrië in het leven kunnen roepen. In hoeverre Assad hier uiteindelijk mee zal instemmen moeten we nog maar zien.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten