Israëlische straaljagers beschieten Hamas

Geen categoriejul 14 2018, 9:00
Het is wederom hommeles in Gaza, waar straaljagers en bewapende drones weer flink hebben huisgehouden met raketaanvallen afgelopen nacht. Via de Telegraaf.
Doelwitten zouden vooral militaire faciliteiten van Hamas zijn. Slachtoffers zijn er nog niet gemeld. Het zou gaan om drie raketten die gelijktijdig zouden zijn afgevuurd op diverse doelen.
Eerder werd er een handgranaat richting een Israëlische eenheid gegooid. Één soldaat raakte hierbij lichtgewond. Het is mogelijk dat deze granaat een vergeldingsactie was voor een confrontatie die hieraan vooraf ging tussen het Israëlische leger en Palestijnse jongeren. Hier kwam een Palestijnse jongen bij om het leven en raakten er twintig gewond. Het zou om een protestactie gaan. Het protest was, ironisch genoeg, tegen acties van de Israëlische luchtmacht om Hamas-doelen in Gaza te bestoken.
De suggestie lijkt nu te zijn gewekt dat de Israëlische luchtmacht als vergeldingsactie terugslaat met raketaanvallen op Hamas faciliteiten maar dit hoeft dus niet zo te zijn. De situatie is al zo lang instabiel daar dat het onwaarschijnlijk lijkt dat om iedere actie direct een reactie moet volgen, al helemaal een actie van deze schaal. Het is niet kosteneffectief om voor iedere lichtgewonde soldaat straaljagers en drones te lanceren. Of ze daar in Israël ook zo over denken is mij echter niet bekend.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten