Ook Tsjechië ziet niks in migratievoorstel EU, 'onwerkbaar'

Geen categoriejul 20 2018, 19:00
Tsjechische premier Andrej Babis heeft maandenlang moeten onderhandelen om een regering te kunnen vormen maar het is dan eindelijk gelukt én ze schoppen direct tegen het migratieakkoord aan, dolletjes! Via Elsevier Weekblad.
Babis wist een meerderheid in het parlement te krijgen door gedoogsteun van de communisten (altijd riskant). Het grootste probleem voor Babis omtrent het migratieakkoord is het idee van de vluchtelingenkampen buiten de grenzen van de Europese Unie.
Vluchtelingen zouden daar eerst naartoe worden gestuurd om vervolgens te kijken welke procedure in gang moet worden gezet. Nog geen enkel land heeft aangeboden zo'n centrum op te willen zetten. En dus twijfelt Babis aan dit plan.
Babis is verder heel duidelijk en zegt: ‘We moeten een duidelijke boodschap overbrengen: het is nu afgelopen. We moeten een deal sluiten met Noord-Afrikaanse landen als Libië en Tunesië, zoals we eerder met Turkije hebben gemaakt. En dan moeten we deze mensen in hun land van herkomst helpen, zoals in Syrië, Nigeria of andere landen.’ Elsevier noemt het opmerkelijk dat hij Syrië noemt omdat Syriërs vaak wél terecht aanspraak maken op asiel.
De Tsjechische premier is verder geen algeheel tegenstander van de EU. Hij wil het echter hervormd zien zodat het innovatie en ondernemerschap niet in de weg zit, met andere woorden, 'geen onzinregelgeving meer.' Dit is dan ook een van de redenen waarom de Centraal-Europese landen zo anti-migratieakkoord zijn.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten