Ook Tsjechië ziet niks in migratievoorstel EU, ‘onwerkbaar’

40911151922_3fe0c687d4_k
Foto: Premier Andrej Babis (links) via Flickr.com

Tsjechische premier Andrej Babis heeft maandenlang moeten onderhandelen om een regering te kunnen vormen maar het is dan eindelijk gelukt én ze schoppen direct tegen het migratieakkoord aan, dolletjes! Via Elsevier Weekblad.

Babis wist een meerderheid in het parlement te krijgen door gedoogsteun van de communisten (altijd riskant). Het grootste probleem voor Babis omtrent het migratieakkoord is het idee van de vluchtelingenkampen buiten de grenzen van de Europese Unie.

Vluchtelingen zouden daar eerst naartoe worden gestuurd om vervolgens te kijken welke procedure in gang moet worden gezet. Nog geen enkel land heeft aangeboden zo’n centrum op te willen zetten. En dus twijfelt Babis aan dit plan.

Babis is verder heel duidelijk en zegt: ‘We moeten een duidelijke boodschap overbrengen: het is nu afgelopen. We moeten een deal sluiten met Noord-Afrikaanse landen als Libië en Tunesië, zoals we eerder met Turkije hebben gemaakt.  En dan moeten we deze mensen in hun land van herkomst helpen, zoals in Syrië, Nigeria of andere landen.’ Elsevier noemt het opmerkelijk dat hij Syrië noemt omdat Syriërs vaak wél terecht aanspraak maken op asiel.

De Tsjechische premier is verder geen algeheel tegenstander van de EU. Hij wil het echter hervormd zien zodat het innovatie en ondernemerschap niet in de weg zit, met andere woorden, ‘geen onzinregelgeving meer.’ Dit is dan ook een van de redenen waarom de Centraal-Europese landen zo anti-migratieakkoord zijn.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

62 reacties

 1.   

  Verreweg de meeste asielzoekers zijn geen echte “vluchtelingen” die veiligheid zoeken maar illegale migranten (vooral jonge mannen) die de asielprocedure misbruiken op kosten van de belastingbetaler en naar Europa reizen voor het “gratis geld”.

  Deze illegale migranten reizen naar Noord/West Europa vanwege het “gratis geld” ( ons sociaal stelsel)
  —————-
  Schokkende gelekte cijfers: slechts 7% van de migranten die Europa bereikt is echt vluchteling, 93% is klaploper
  http://www.dagelijksestandaard.nl/2018/06/schokkende-gelekte-cijfers-slechts-7-van-de-migranten-die-europa-bereikt-is-echt-vluchteling-93-is-klaploper/

 2.   

  Gelukkig zijn er in EU nog mensen die handelen naar het volle verstand. De mensen die aan de lippen van Juncker het dichts aanhangen, zijn al volledig de weg kwijt en de bevolking mag het gelag betalen, dus minder voor ondersteuning, minder pensioen, minder welvaart. We worden een derde wereldland. Zelfs als je ongedocumenteerd (dus illegaal) en panden van anderen kraakt, krijg je gewoon een verblijfsvergunning. Misdaad loont. Toezicht is volledig verdwenen. Politiemensen worden niet door de politiek ondersteund. Geen mensen willen nog bij de politie etc. Doordat de politiek het laat afweten, kreeg Hitler de ruimte. Soros en Juncker zijn EU aan het ontwrichten, in het voetspoor Merkel Macron en de altijd lachende Rutte. (Blok had wel degelijk gelijk)

 3.   

  Enkele weken geleden met een kennissen groep naar Praag geweest, prachtige stad redelijk betaalbaar en schoon. Wat ons opviel was dat wij in al die dagen een dame met hoofddoek en lange gewaad zijn tegengekomen in de bus, voor de rest veel Chinezen en andere Aziaten. Gaf ons toch een goed gevoel daar in Tsjechië. Daar blijven de grenzen dicht en geen ruimte voor asiel/gelukszoekers.

  1.   

   Dat u zich zo stoort aan hoofdoeken geeft wel aan wat voor zielig mannetje u bent.

   1.   

    hoofddoeken*

    1.   

     U bent het hier zielige mannetje heer Jansen, door een symbool van vrouwenonderdrukking te verdedigen. Hoe vaak geeft u uw vrouw een pak slaag als ze niet wil luisteren? Of heeft u geen vrouw uot oogpunt van uw vrouwen haat! Lekker stel vormt met dhr. Quispel, de één een praktiserend antisemiet en u vrouwenhater

     1.   

      Ik ben beslist geen vrouwenhater, integendeel zelfs. U legt mij weer woorden in de mond die ik nooit gezegd heb!

    2.   

     Quisling kan het niet laten!!
     Hij moet taalneuqen!!
     Desnoods maakt hij zelf een foutje, zodat hij kan taal-masturberen!
     De islambeciel begrijpt niet dat hierdoor weer een alias heeft weggegeven.

     1.   

      Ik heb hier één account en dat is Henk-Jansen.

     2.   

      Nogmaals…
      …Quisling kan het niet laten!!
      Geinig dat henkie zich aangeproken voelt met deze titel!

     3.   

      Mij wordt constant verweten dezelfde persoon te zijn als de heer Quispel, logisch dat ik mij aangesproken voel!

   2.   

    En dat zegt er een uit de gestoorde en hersenloze rugtuffers van kwispedoris.

   3.   

    Dat jij het fijn vindt dat je nu overal hoofddoeken ziet, geeft wel aan wat voor ontzettende lulhannes en landverrader jij bent Henk-Jansen. Minkukel.

    1.   

     Ik zeg niet dat ik het fijn vind, ik probeer alleen te zeggen dat het mij helemaal niets uitmaakt of iemand nou met een hoofddoek, tulband of in sinterklaascostuum over straat loopt.

     Jij bent trouwens de laatste persoon die iemand een landverrader mag noemen aangezien je dit prachtige land allang ontvlucht bent!

     1.   

      U draait nu wel enorm!! Wat u eigenlijk zegt is dat al die gelukszoekers dus eigenlijk ook landverraders zijn door hun land te verlaten. Ooit klmt er een dsg dat ze u kaal scheren en uw kont oranje verven

     2.   

      Henk-Jansen blaat Quispel na in wiens kromme wereldbeeld een emigrant gelijk staat aan een landverrader.

      Het kan ook zo zijn dat Henk-Jansen een sokpop van Quispel is.

      Een synoniem voor landverrader is collaborateur. Dat is heel iets anders dan een emigrant.

     3.   

      Beste Floris, u bent zelf het land uitgevlucht omdat u geen zin had om hier belasting te betalen. Ik kan dat niet rijmen met vaderlandsliefde.

     4.   

      Lul niet zo stom Henk-Jansen. Ik ben na mijn pensioen in een mooiere en rustiger omgeving gaan wonen dan Nederland kan bieden. Dat heeft niets met ontvluchten of minder belasting betalen te maken. Of vind jij dat je perse in dat ‘prachtige land’ -kuch- moet blijven wonen om recht van spreken te hebben? Zo ja, dan ben je echt de idioot waarvoor ik je al houd.

     5.   

      Holland is naar het buitenland uitgeweken en noemde het Europese volk een laf volk. Hij laat geen gelegenheid onbenut Nederlandhatend sentiment te etaleren. Het is duidelijk wie hier “landverraad” kan worden aangewreven.

      Landverraad geldt trouwens ook voor alle verliefde bakvissen die Trump tot in de voor Europa nadelig beleid navolgen. We weten wie ik bedoel.

     6.   

      Ik gun u van harte een mooi pensioen en u mag ook van alles vinden, want dat recht heeft u. Echter getuigt het wel van een zekere hypocrisie als u zo hartstochtelijk uw mening meent te moeten uiten over zaken die u niet meer rechtsstreeks beïnvloeden en inwoners van een land waar u zelf niet meer woont van landverraad te betichten.

     7.   

      Henk-Jansen schreef: “Beste Floris, u bent zelf het land uitgevlucht omdat u geen zin had om hier belasting te betalen. Ik kan dat niet rijmen met vaderlandsliefde.”
      ——————————————————————
      Het woord gevlucht slaat natuurlijk nergens op.

      Toen ik Nederland verliet was dat land in mijn ogen al door links verziekt. Als dat niet zo was geweest was ik hoogstwaarschijnlijk gebleven, want in mijn hart ben ik nog steeds een patriot.

      Fiscale redenen hebben zeker een rol gespeeld, maar niet de hoofdrol. Punt is wel, en dat begrijpen de modale inkomens niet, dat in die tijd de belastingdruk op de hogere inkomens en vooral op inkomsten uit vermogen onredelijk hoog was. Dan jaag je de rijken dus weg en dat is ook volop gebeurd. Meer dan 100.000 miljonairs zijn naar België vertrokken en nog vele tienduizenden naar elders.

      Je kan rustig stellen dat de opeenvolgende Nederlandse regeringen zich toen met hun onredelijke belastingpolitiek zwaar in de vingers hebben gesneden. In de loop der jaren heeft dat de Nederlandse staat vele tientallen miljarden gekost.

      Erg dom beleid. Afkomstig van de PvdA idioten die nivelleren een feest vinden.

      Maar wat voor mij de doorslag gaf is dat ik op een gegeven moment dacht: waar doe ik dit nog voor? Me blauw betalen aan belasting wat vervolgens wordt weggesmeten aan linkse hobby’s en de multicul. Ja, ook toen werd er al volop belastinggeld verkwist aan dingen waar ik faliekant tegen was en nog steeds ben.

      Mijn vaderland heeft zich van me vervreemd omdat het volledig in de klauwen van links is geraakt.

      Inmiddels is dat in België en de rest van West-Europa helaas niet veel anders en heb ik weinig hoop op verbetering van de situatie.

     8.   

      “Echter getuigt het wel van een zekere hypocrisie als u zo hartstochtelijk uw mening meent te moeten uiten over zaken die u niet meer rechtsstreeks beïnvloeden en inwoners van een land waar u zelf niet meer woont van landverraad te betichten.”
      ———————————————————————
      Er worden hier hartstochtelijke meningen verkondigt over Trump, Poetin, Orban en ga zo maar door. Vooral door de linkse haters van deze lpolitieke leiders die zich niks gelegen laten liggen aan de politiek correcte muilkorf.

      Getuigt dat soms ook van hypocrisie?

      Schei toch uit, man.

   4.   

    Bij die hippe verwesterde moslima’s staat zo’n ding soms overigens best charmant. Het is gek, maar -.

    1.   

     Kinky bekentenis heer Geluk

    2.   

     @Guuslim: “(…) hippe verwesterde moslima’s”

     Wat jammer dat dit niet geldt voor de jouw geliefde islam, hè Guuslim?

     1.   

      Kennelijk nemen hippe moslima’s het niet zo nauw met de conservatieve leer.

   5.   

    @hj. Er gaan weken voorbij ( en ik kom bij de Aldi) zonder ook maar een overgelovig hoofddoek figuur tegen te komen. Wat ik een verademing vind.! Wil jij meer of minder islam, gaarne je reactie.??

    1.   

     Minder religie in het algemeen en vooral minder religieus extremisme.

     1.   

      Lastige vraag hè?

      [_] Minder islam
      [_] Meer islam

   6.   

    U zal nooit gezond verstand in uw bezit krijgen.. Daar u met allah besmeurde mensen steunt

   7.   

    Zijn de vrouwen in Iran ook dan zielig als zij in verzet tegen de hoofdoeken gaan?

    1.   

     Hoofddoeken

    2.   

     Super dapper.. Die steun ik

  2.   

   @Gerlos

   Praag is prachtig, zonder meer.
   Enkel worden daar de lichtgetinte moslims op staat aangevallen, evenals in het katholieke Polen en Hongarije.
   Dus nee, ze willen daar geen islam.
   Gelukkig maar.
   Nu de rest van Europa nog.

   1.   

    Er wordt daar niemand op straat aangevallen behalve door Nederlandse Marokkanen.

 4.   

  @ ritter, ik heb nog niet de link van je bekeken.
  Om dit moment is het mij te schrijnend.
  Bananen republiek lijkt het wel, tis echt om te janken.
  Waar zijn de waarden van dit kabinet?
  En dan nog zo’n vreselijke domme opmerking van Henk- Zn.
  Die komt waarschijnlijk direct van de VOC namens zijn nick-name or
  what ever.

 5.   

  Henk- JAN LUL
  Wat heb jij met hoofd- doeken?
  Doe ff normaal hier, we leven in Nederland, ( nog steeds)
  dus houd je kop dicht … loozer.

  1.   

   We wonen hier in Nederland inderdaad, een land waar mensen zelf mogen bepalen wat voor kleding ze dragen. Of dat nou een hoofddoek, een keppeltje of een bikini is!

   1.   

    Een hoofddoek is geen vrije keuze, een keppeltje en een bikini zijn dat wel. Dat wordt echtet steeds moeilijker gemaakt door die religieuze gekken en linkse dwazen als uzelf

    1.   

     Bloem..

     Een hoofddoek dragen is wel degelijk een eigen keuze.
     Het is echter geen verstandige keuze om die hoofddoek niet meer te dragen..
     Aangezien dit vaak resulteert in het verstoten worden door familie en moskee door de extreme groepsdruk…

     1.   

      U spreekt uzelf tegen, Von Gelbkirchen. Als moslima’s de hoofddoek blijven dragen vanwege sociale druk is dat niet te beschouwen als een eigen keuze maar als toegeven aan groepsdwang.

      En dat is wat het heel vaak is. Niet altijd, er zijn er ook die denken dat Allah het wil. Ik ken zelfs een Nederlandse bekeerlinge die dat denkt. Ze lijdt aan borderline syndroom dus erg hoog hoef je haar mening niet in te schatten.

     2.   

      Floris..

      En toch blijft het een vrije keus. En spreek ik mijzelf ook niet tegen.

      Nederlandse bekeerlingen doen dit om te rebelleren tegen de gevestigde maatschappij, of zoals jij al aangaf, omdat het in de bovenkamer niet helemaal strookt.
      Maar.. dat hebben alle gelovigen wel een beetje. ;)

     3.   

      Dan moet ik u helaas mededelen dat u niet goed begrijpt wat een vrije keus inhoudt.

     4.   

      Ik vind C.von Gelbkirchen dan wel weer beter dan Maranus… :P

 6.   

  Henk- Janssen, pas op jij.
  Anders

 7.   

  Henk- Jansen??
  Zit jij hier te stoken…
  Dab ben je aan het juiste adres… ik sla faliekant het land uit.
  Go Away, naar Africa.
  Arme sloeber.

  1.   

   Beste Dinaro dreigen met geweld tegen dit soort Dwazen werkt averechts, ze zullen dat gebruiken om de strijd tegen het onrecht ( antisemitisme en vrouwenonderdrukking) onderuit te halen en u als tokkie weg te zetten. Ik begrijp uw frustratie t.a.v dit soort minderwaardige lieden maar al te goed, maar hou het netjes, daar bereiken we op dit forum veel meer mee. Overigens het adres van dhr. Quispel is al heel lang bekend op dit forum. Er zijn medeforumgebruikerts die u daar graag aan willen helpen.

 8.   

  En hoppa…..weer eenrechts geluid in Europa. De tijden veranderen, dat mag duidelijk zijn.

 9.   

  Wij wonen in Nederland, waar nooit eerder , zo’n slangpapper dit eerder heeft gezegd.
  Je moet echt oprotten hier.
  Doe zelf een boerka aan, vuile crimineel.
  Laat Nederland achter je …
  Doe dat maar elders, schijt vent.

 10.   

  Thanks @ bloem.
  Maarrr, je weet het wel, voor dat ik weet gooi ik er alles uit.
  niet echt diplomatiek.
  Ik ben nou eenmaal zo

 11.   

  De eu staat opwankelen net als lijder/leider de junk , eigenlijk is het wel grappig dat de regering onze internet gegevens verzameld , kunnen we meteen een groot gedeelte van onze linkse dds ers of is het nsb ers voor het hekje laten verschijnen

 12.   

  Henk-jansen , het lijkt mij heel verstandig dat je op dit forum oprot.
  Wat doe je hier??
  Dit is een forum van gelijk-gestemden, die hebben geeen discussie meer
  nodig. ‘Wij ” begrijpen elkaar.
  GA

  1.   

   Dinaro..

   “..Dit is een forum van gelijk-gestemden,…”

   Da’s nie helemaal waar hè? ;)

 13.   

  @ denk eens echt niet na, kom toch tot de conclusie;
  Je lijkt wel mij en aardige vent ( ventje).

 14.   

  Die klere ‘lijder’ juncker , wil lijken op een echte LEIDER.
  Sieg Heil.

  1.   

   Hij is een Luxemburger

 15.   

  @ denk eens na, hoe willen ze die data in bezit krijgen??

 16.   

  C von Gelbkriegen , yes what’s the mattter??

 17.   

  @ Gerlos, ja

  ik begrijp het helemaal.
  vreselijk wat er nu aan hand is
  ik ben jarenlang niet in oostenrijk geweest,
  lijkt mij mij toch een goed land
  komen voor autochtonen op
  en zo hoort het.
  Groet, Dinaro

 18.   

  Babis zegt, tsjechische volk discrimineert niemand maar wil zelf uitmaken wie in het land komt wonen. De Tsjechische volk bepaalt het, niet de EU.

 19.   

  Ik woon al 12 jaar in CZ en gelukkig kom je hier geen Zwartjoekels tegen, iemand schrijft veel Chinezen, echter zijn dat Vietnamezen die tijdens de Vietnam oorlog door de Tsjechen werden opgenomen. En net als de Chinezen in Nederland, vriendelijke hardwerkende mensen, wat je van een zwartjoekel niet kunt zeggen.Verder ben je als Nederlander zeer welkom en als Duitser is het wat minder. En Gelukzoekers opnemen doen ze niet aan,want hier is vastgesteld dat 95% geen vluchtelingen zijn maar koopjesjagers met medeneming van VEEL criminaliteit

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!