Albanezen betere drugscriminelen dan Marokkanen

Geen categorieaug 04 2018, 9:00
Albanezen schijnen de nieuwe opkomende spelers in de drugsmarkt te zijn volgens politierechercheurs. Marokkanen worden als onbetrouwbaar gezien door de drugskartels! Via het AD.
Is dat even balen, wordt je op de arbeidsmarkt gediscrimineerd vanwege je afkomst, ga je het criminele circuit in, wordt je alsnóg gediscrimineerd! Weliswaar omdat de kans hoger is dat de politie je in de gaten houdt of dat je binnen een jaar in een houten kist ligt maar goed, het is alsnog discriminerend!
De Zuid-Amerikaanse drugskartels zijn zo langzamerhand wel klaar met de opvliegerige Marokkaantjes op Nederlandse bodem en kiezen Albanese eieren voor hun geld. Schijnbaar vallen zij minder op en zijn ze minder snel geneigd om een wapen te trekken als iemand ze een keer benadeelt.
Politierechercheurs vrezen het ergste. Zij spreken van een heuse machtswisseling tussen Marokkanen en Albanezen en zijn bang dat de Marokkanen op hun ziel zijn getrapt. Nu is het dus zo dat Albanezen elkaar vooral in eigen land omleggen maar ontzettend voorzichtig zijn om dat in het buitenland te doen. Het zijn wat dat betreft net hommels of bijen, ze vallen alleen aan als het moet. De politie denkt echter dat ze binnen de kortste keren in het nauw worden gedreven en hun nieuwe positie met geweld zullen moeten verdedigen.
Albanezen zijn voor de politie wel een stuk lastiger om in de gaten te houden. Ze wonen vaak in Duitsland, doen zaken in België en importen drugs via Rotterdam. De Marokkanen zijn veelal gebonden aan hun woonplaats en lopen binnen de kortste keren te pochen over hun werkzaamheden waardoor hun netwerk ze vaker weet te verraden.
Ook is de politie bang dat Albanië ooit zal toetreden tot de EU en daarmee het corrupte regime toegang geeft tot het Europese politiesysteem. Albanië is namelijk een van de armste landen in Oost-Europa en dreigt de zwakste schakel binnen de EU te worden als er niet snel iets veranderd.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten