Alle partijen in Jemen schuldig aan mensenrechtenschendingen

Wat een verrassing, iedereen die meedeed aan de burgeroorlog in Jemen liet zich verleiden tot het schenden van mensenrechten. via NU.nl.

De Verenigde Naties kwam tot deze conclusie nadat onderzoekers hierover een rapport hadden opgesteld. Het zou gaan om ‘een aanzienlijk aantal schendingen’ waaronder luchtaanvallen tegen burgerdoelen, seksueel geweld en het gebruiken van kindsoldaten. De jongste van deze kindsoldaten blijken niet ouder dan acht jaar te zijn. Overige misstanden betreffen martelingen, verkrachting en zonder reden detineren. Er zijn een aantal daders geïdentificeerd.

In 2015 ontstond het conflict in Jemen toen Saudi-Arabië de Jemenitische president Abdrabbuh Mansur Hadi te hulp schoot. Er was namelijk een opstand door Houthi-rebellen ontstaan en Hadi dreigde dit te verliezen. Dit heeft al met al zo’n 10.000 levens gekost waarvan twee derde burger lijkt te zijn.

Saudi-Arabië ontkent het schenden van mensenrechten ‘met klem’ en weet zichzelf altijd vrij te pleiten met hun eigen onderzoek dus ja, waar hebben we het over… Volgens de VN heeft ‘een substantieel deel’ van de 27,5 miljoen Jemenieten een flink probleem om de basisvoorzieningen te krijgen én rukken ziektes als cholera snel op in het gebied.

Dit is niet volledig de burgeroorlog toe te schrijven gezien het land al straatarm was maar het is natuurlijk nu wel veel erger geworden. De VN wil dan ook dat de strijdende partijen met elkaar om tafel gaan want meer kan de VN ook niet echt doen. Ook vragen ze aan de internationale gemeenschap om ze geen wapens meer te verkopen. Daar luistert natuurlijk geen hond naar want er zit gewoon veel te veel winst in de verkoop van wapens, om over de illegale handelaren nog maar te zwijgen.

In 2016 waren er gesprekken tussen de Jemenitische regering en de Houthi’s maar die liepen op niets uit. Dikke kans dus dat wederom het geval gaat zijn.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

6 reacties

 1. Benny

  (Lees de kop) Verbaasd me niks….en gezien de reacties niemand niet…

 2. Ritter

  Het is het Midden-Oosten dus geen verrassing. Laten ze het maar onder elkaar uitzoeken (uitvechten)

  Het Israëlische leger is een uitzondering in de regio; het is het meest morele leger in die regio.

 3. AS210854

  Moslims zullen altijd elkaar afmaken, zij accepteren geen enkel anderszijn als zichzelf.

  1. Troelstra

   + 1

 4. Ries

  Laat onze intense afkeer van de islam niet verder groeien. Geen informatie uit islamcontreien meer openbaren. Het zijn verloren landen die hebben bewezen dat het bidden geen zak helpt. Doen wat de media hier al doen richting lezers voor wat betreft asielcriminelen: doodzwijgen.

 5. Troelstra

  Zomaar een berichtje uit het hedendaagse Jemen. Gezellig Islam…

  Meisje van 8 verkocht en uitgehuwelijkt aan 40-jarige. Tijdens huwelijksnacht scheurden geslachtsorganen van het kind, waarna ze doodbloedde. Islamisten blijven gekant tegen minimumleeftijd voor huwelijk: “Mohammed trouwde ook met Aischa toen ze kind was.”

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.