Bewijs is geleverd: meer illegalen deporteren betekent rustigere gevangenissen

Uit België komt het bewijs dat het opschroeven van deportaties daadwerkelijk zin heeft en de samenleving veiliger maakt. Eén effect van het verhogen van het aantal uitwijzingen, is dat gevangenissen rustiger worden en overpopulatie wordt tegengegaan. Zo zijn er cellen beschikbaar voor alle veroordeelden, en hoeven er dus geen gestrafte boeven op straat te lopen. Dat maakte de Belgische regering dit weekend bekend.

Wie niets te zoeken heeft in het land, moet er ook niet zijn. Illegale vreemdelingen zijn een blok aan het been van een land, en dienen dan ook op de één of andere manier terug naar hun land van herkomst begeleid te worden. Niet alleen omdat dit nu eenmaal het enige logische beleid is omtrent illegalen, maar ook omdat het de samenleving daadwerkelijk rustiger en veiliger maakt. Het uitwijzen van criminele vreemdelingen in het bijzonder heeft een heilzame werking voor een maatschappij, zo bewijst België.

De Vlaamse regeringspartij N-VA toonde dat wel aan met haar strenge beleid. Meer criminele vreemdelingen op het vliegtuig gezet betekende namelijk onder anderen rustigere en veiligere gevangenissen:

“De consequente uitwijzing van illegale criminelen zorgt mee voor de daling van de Belgische gevangenisbevolking. Voor het eerst tellen onze gevangenissen minder dan 10.000 gedetineerden. Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken maakte van het terugsturen van criminele illegale van meet af aan een prioriteit. Het aantal illegale veroordeelden en verdachten zakt sindsdien significant in de statistieken. De uitwijzingspolitiek van Theo Francken is daarmee een bepalende factor in de afname van de overbevolking in de gevangenissen.”

Ideetje voor Nederland, dus? Laten we het hopen! Ons land telt momenteel namelijk zo’n 35.000 gevangenen – ruim driemaal zoveel als ons buurland België.

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

23 reacties

 1. Capo

  Gelukkig heeft FVD ook over deze problematiek een helder standpunten:

  Door de komst van grote groepen (islamitische) immigranten zijn een aantal verworvenheden en kernwaarden van onze samenleving onder druk komen te staan. Het partijkartel heeft dit probleem de afgelopen dertig jaar genegeerd – waardoor het nu compleet uit de hand is gelopen en hele bevolkingsgroepen tegenover elkaar zijn komen te staan.

  Er is een nieuw startpunt nodig waarin we duidelijk definiëren wat we van mensen en (religieuze) instellingen in Nederland verwachten en duidelijk aangeven waar onze grenzen liggen.

  Voorop staat dat iedereen mag geloven wat men maar wil. Boeken moeten uiteraard niet worden verboden. Maar iedereen heeft ook het recht om de overtuigingen en godsdiensten van mensen in al hun aspecten te bekritiseren, te ridiculiseren of te bespotten. Belijders van godsdiensten dienen de pluriformiteit van alle levensbeschouwingen te respecteren, dus ook van concurrerende godsdiensten, van humanisme en atheïsme, van critici, wetenschappers en cartoonisten. De vrijheid van meningsuiting dient altijd te prevaleren boven de vrijheid van godsdienst.

  – Invoering van de Wet Bescherming Nederlandse Waarden (Wet BNW). Alle instanties (scholen, religieuze instellingen, etc.) dienen vijf fundamentele waarden te onderschrijven:

  – Wanneer religieuze leefregels conflicteren met de Nederlandse wet, gaat de Nederlandse wet altijd voor.

  -Iedereen heeft het recht te geloven wat hij of zij wil; dus ook het recht om van zijn of haar geloof af te vallen.

  – Iedereen heeft het recht godsdienstige ideeën te bekritiseren, te ridiculiseren, te analyseren en in twijfel te trekken.

  – Alle mensen zijn fundamenteel gelijkwaardig, ongeacht geslacht, ras of seksuele gerichtheid.

  – De partnerkeuze is vrij; uithuwelijking en kindhuwelijken zijn onaanvaardbaar.

  – Bij schending van deze waarden volgt een waarschuwing en een boete; na een tweede waarschuwing volgt sluiting, beëindiging van de activiteiten en strafrechtelijke vervolging van de verantwoordelijke functionarissen.

  – Religieuze scholen moeten hun leerlingen in aanraking brengen met andere levensovertuigingen en hun leerlingen de ruimte bieden een ander geloof of géén geloof te omarmen. Het curriculum geeft ruimte aan kennis in de breedste zin en de holocaust wordt op alle scholen onderwezen.

  – Er komt een verbod op buitenlandse financiering van religieuze scholen en instellingen.

  – Er komt een verbod op het dragen van niqaabs, bivakmutsen en andere gezichtsbedekkende kleding in het openbaar.

  https://forumvoordemocratie.nl/standpunten/wet-bnw

  1. Blue monday

   “Alle mensen zijn gelijkwaardig” ….die zin moeten Capo en zijn extreem rechtse vrienden nog maar eens goed in zich op nemen.

   1. sjun

    Niet iedereen op de hele wereld kan in Nederland rechten komen claimen. Dat likt me logisch. Het Nederlandse voorzieningensysteem kan dat domweg niet bekostigen.

    1. Tengo Kawana

     Zo geformuleerd is dat een onnozele open deur.

    2. Capo

     Willem de Undercoveraar zit achter je aan Sjun.

   2. AS210854

    Bm maar ze moeten zich wel aan de Nederlandse tradities en wet houden.

 2. Ni28

  De Belgen doen het beter en dat is geen grap.

  1. Adriaan

   Belgen zijn helemaal niet dom.

   1. Ni28

    Dat beweer ik ook niet, Adriaan, in tegendeel.

 3. Diederik van Walsum

  Bewijs is geleverd: meer illegalen deporteren betekent rustigere gevangenissen.

  Het is net alsof ik het WIEL opnieuw uitgevonden hoort worden als ik het bovenste lees.

  1. Capo

   @Diederik: Ja sommige dingen wisten we natuurlijk allang.

 4. Tengo Kawana

  Daar kijk ik van op: als je minder mensen opsluit wordt het rustiger in de gevangenis.

  Verbazingwekkend.

  🙂

 5. sjun

  Ideetje voor heel Europa. Daarnaast valt er al veel te doen aan preventie door veel selectiever dan nu aan de grens te zijn. Niet alleen hoef je dan minder mensen op te sluiten, je hoeft er ook nog eens minder te onderhouden, leef en woonruimte te bieden, hun onderwijs te bekostigen en door het Nederlandse zorgcircuit te laten gaan.

   1. Original NL

    @capo..
    Daar kijk ik van op: als je trollen uitsluit wordt het rustiger op dit forum…

    Verbazingwekkend.
    🙂

    1. Capo

     @Original: Eén in het bijzonder. De rest gedraagt zich als trollen omdat ze hem willen bevredigen. Als Willem Tengo DDS verlaat zal de rust zeer zeker terugkeren! Mark my words.

     En al te rustig hoeft nou ook weer niet, als er maar geen multinickers rondhangen. Dorpsgek Willem Tengo is een historische multinicker die wil niemand op z’n forum, hij kan daarom het beste zelf een forum oprichten en daar de clown uithangen.

 6. AS210854

  Erg dat dat altijd gebeurt met kinderen waarvan de ouders bijna geen invloed hebben met het regerings beleid,. Daarom zou het goed zijn als het eens een kind van het koningshuis of de regering betrof.

  1. Capo

   @AS: Ze laten ons een beetje kletsen over links, rechts, undercoveraars, multinickers en over Tengo Kelderman en zijn notoire leugenbende. En terwijl wij ons druk maken over van alles en nog wat gaan zij lekker door met waar ze al jaren mee bezig zijn: De uitverkoop van de natiestaat Nederland aan Brussel.

  2. Troelstra

   Ooit gebeurde het bij een dochter van een hoge EU-functionaris. I.p.v. dat kinderen van anderen werden gebrandofferd.

 7. Gerlos

  Dit wisten wij jaren toch al, waarom is nu pas het bewijs geleverd. Misschien in het vervolg even logisch nadenken is echt niet zo moeilijk bobo’s.

 8. fusilier

  De BELGEN komen met het zout als de pap op is. Gewoon dat extremistische volk met hun ideologie niet binnenlaten uit die grote zandbak. Grenzen pot dicht voor bedelaars en criminelen. Laat hun lekker hun eigen land opbouwen, zonder te teren op andersman zak.

  1. Frits Jansen

   Een heel extremistisch volk?
   Dat lijkt me kras.

 9. Frits Jansen

  Illegalen vertrekken alleen als er grof geld voor wordt betaald. Oud-staatssecretaris Teeven is begonnen de landen van herkomst te betalen voor de terugname van illegalen, en sindsdien weten die straatarme landen wat ze vragen kunnen. Geen geld? Dan werken ze niet mee aan de terugname van illegalen. Dat heet marktwerking!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.