Burgemeester Halsema gaat toch niet samenwerken met salafisten!

Is er dan toch hoop? Femke Halsema vindt het toch niet zo’n goed idee om met salafistische en orthodoxe organisaties te gaan samenwerken. Haar voorganger stelde dit namelijk voor maar zelf houdt ze nu haatpredikers het liefst buiten de deur omdat die haar ‘zorgen baren’. Via de Telegraaf.

In een brief aan de Amsterdamse gemeenteraad zegt ze dat ze zich heeft ingelezen in het deradicaliseringsbeleid. In die brief stelt ze dat het voorstel van Jozias van Aartsen voor een onderzoek naar samenwerkingsmogelijkheden bij dergelijke organisaties, direct de prullenbak in kan.

Er komt echter wel iets voor in de plaats. Halsema wil namelijk een ‘solide wetenschappelijk netwerk’ opbouwen die haar advies kan geven. Klinkt leuk en is een mooie manier om informatie over radicale organisaties ‘anoniem’ de ether in te slingeren, maar ook een beetje een wassen neus natuurlijk. Net of zij niet begrijpt dat salafisten en orthodoxe moslimorganisaties niet af zullen wijken van wat bepaalde figuren namens dat geloof prediken en hun opdragen. Daar heb je dus helemaal geen wetenschappelijk adviesorgaan voor nodig.

Enfin, ze erkent in ieder geval de pest bende die Amsterdam is geworden en het broeinest aan radicale figuren dat zich in rap tempo uitbreidt. Ze wil betere screening voor ambtenaren en betere bekendmaking van het Meld- en Adviespunt Radicalisering. Ook wil ze nu haatpredikers weren en daar meer middelen voor tot haar beschikking hebben. Ik heb het niet zo met Halsema maar dit moet ik haar toch wel nageven dat dit lijkt op een mooi begin. Ze zal me vast wel weer teleurstellen met een of andere asielzoekersmaatregel binnenkort maar dat zijn zorgen voor morgen. Voor nu, chapeau!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

27 reacties

 1. Fortiori

  Mevrouw Halsema gaat voortvarend te werk. Maar ze zal toch ergens moeten beginnen. Een adviesorgaan op DSS nivo is natuurlijk niet direct noodzakelijk, maar je voelhorens uitsteken in brede kring is goed voor het welslagen van haar plannen.

  1. Dubbele Komma

   Goh blijkt die enge griezel van de VVD von aarssen toch nog linkser te zijn dan islamdhimmie halalsema..

   Wat een verrassing zeg!

 2. EU kok

  Heeft Wouter alweer de MSM geraadpleegd.
  Zal het wel weer gelogen zijn.
  Halsema, dan kan het alleen maar slecht nieuws zijn.

 3. Frits Jansen

  De voltallige DDS redactie is ook wel toe aan deradicalisering.

 4. Capo

  Amsterdam is al op weg en onderweg naar verdere islamisering. Het was Femke Halsema die de weg daartoe extra glad maakte toen zij op 27 oktober 2010 de regering in woord en in daad duidelijk moest maken dat het tegengaan van de islamisering van Nederland geen onderdeel zou zijn van het regeringsbeleid.

  Femke Halsema is van extreemlinkse huize (GroenLinks) en zal de islamisering van Amsterdam bevorderen en bespoedigen, zij zal de islam geen strobreed in de weg leggen. In 2014 stonden er in 42(!) moskeeën en het aantal in Nederland is inmiddels opgelopen tot 500(!)

  https://i.imgur.com/sMRhOXJ.jpg

  1. Peter Loosduinen

   Goede informatie van Capo !
   Het is te hopen dat er bij dat “lekkere ding van Groen Links” ( Pim Fortuyn) sprake is van voortschrijdend inzicht.

 5. Capo

  Maar het kan nog gekker…

  Dat een groeiende groep mensen maar niets meer zegt en zijn/haar mening liever voor zich houdt uit angst voor onrust of gevaar ligt niet aan de islamisering van Nederland en Mark Rutte liegt nóóit!

  “We hebben vaak met elkaar gesproken, broeders en zusters, over de situatie van moslims in Nederland en in Europa”, zegt imam Yassin Elforkani in zijn toespraak in de Blauwe Moskee in Amsterdam. “Waar de islam negatief bejegend wordt, waar de islam aangevallen wordt, waar de islam beticht wordt van terreur. Terwijl de islam daar niks mee te maken heeft.”

  https://nos.nl/nieuwsuur/artikel/2235672-in-nederland-staan-500-moskeeen-en-deze-moskee-is-te-klein-geworden.html

  1. fockingworst

   Het hele land is in principe al vergeven als de volgende verkiezingen niet de pvv met fvd aan de macht komen.
   Dan is het als niet moslim beter om naar de visgrad landen te vertrekken of rusland bove en ten oosten van Moskwa.
   Australië en Canada hebben ook al zo, n policolor regering. Met een kanttekening bij de Australiërs dat zij vooral Filipijnen die vluchten voor de masale moslim verandering dwz aanslagen e. d. weren.
   En dit zijn juist de christenen.

    1. sjun

     Ik denk dat je het even moet vertalen EU kok.

 6. Frits Jansen

  Ik verwacht binnenkort een salafistische terroristische aanslag in Amsterdam, en dan komen er kritische vragen of Femke geen contact had met deze haatbaarden.
  Nee moet ze dan zeggen dat mocht niet van DDS.
  En dan wordt minister Blok aangezocht om met zijn fijne tactische benadering te bemiddelen.

  1. Capo

   @Frits: Vertel eens, hoe is het voor jou, als Nedermoslim en islampleitbezorger, om zo ontzettend beledigd te worden omdat Mohammed niet veel meer was dan een pedofiele moordenaar die zijn volgers, waar jij er toch ook een van bent, hetzelfde te doen? Heb jij ook gehuppeld toen Theo van Gogh eindelijk lag te happen naar lucht toen hij door jouw broeder Mohammed B. werd afgeslacht?

   Ja ik zeg het maar even zoals het is, ik heb een hekel aan het eromheen draaien.

   1. fockingworst

    @capo ik werkte toentertijd in een fabriek in het midden van het land.
    Ik kan je vertellen dat alle werkelijk alle moslims daar bij zowel de aanslagen op wtc en Theo van gogh door de fabriek liepen te dansen van vreugde.
    Dat heb ik nog nooit gedaan toen er door wie dan ook aanslagen werden gepleegd of aanvallen werden gedaan door of de Amerikanen in Irak of wat dan ook.
    Het is zoals we inmiddels weten zeer smerig en gevaarlijk volk die hun aanval op Europa goed doorzetten dmv de baarmoeder en de politiek die het facaliteerd vanuit Brussel en ook Den haag.

    1. Pecunia

     Destijds (9-11) was ik in Hilversum waar jonge gasten stonden te dansen op straat, die konden hard lopen overigens, voorop.

   2. Frits Jansen

    Ik ben geen moslim. Mijn overgrootvader was nog dominee.
    Ik ben ook geen pleitbezorger van de islam, ik pleit voor een neutrale opstelling, want staat en kerk horen gescheiden te zijn, en verreweg de meeste moslims zijn absoluut niet radicaal, al wil Wilders je het tegendeel doen geloven want anders is hij de stok kwijt om mee te slaan.

    Mijn idee is alleen dat Halsema ook met (al dan niet vermeende) vijanden in gesprek moet blijven. Afwijzing vergroot alleen maar de irritatie en kan zo tot aanslagen leiden, in het uiterste geval.

    1. Tengo Kawana

     Inderdaad, zo eenvoudig ligt het. Zolang salafisten zich aan de wet houden verdienen ze godsdienstvrijheid.

    2. Capo

     Ahmed Jansen vind ik eigenlijk wel een terechte naam.

    3. Rosasolis

     @Frits Jansen. Interessant artikel in Trouw vandaag over de plannen van F. Halsema, om tegen radicale moslims te gaan, onder de titel:
     “Halsema wil ruimte voor radicale islam verder beperken”. Hier zijn in het kort de plannen van Halsema:
     1. Moslim geestelijken die in de stad komen spreken en “anti-integratief” zijn, moeten worden tegengehouden, ook als zij geen strafbare feiten begaan.
     2. Probeer buitenlandse geldstromen naar Amsterdamse moskeeen te stoppen.
     3. Laat de gemeente meer contact leggen met individuen in en rond de uiterst orthodoxe gemeenschappen. Zij kunnen problemen signaleren.

  2. Dubbele Komma

   Liet er nou iemand een scheet?.

   😀

   1. fockingworst

    @dubbele een trollenscheet… ;(

  3. sjun

   Volgens Yassin Elforkani heeft terrorisme niets met islam te maken Frits. Hij schijnt het beter te weten dan Mohammed die met terreur groot werd en onder andere IS inspireerde tot oprichting van haar kalifaatstaat waarin het voor zelf denkenden en andersgelovigen bepaald niet goed toeven was… Waarom vind jij dat Femke Halsema zich zou moeten laten chanteren door terreurverspreiders? Gaarne wat meer uitleg Frits anders blijft je verhaaltje maar zo hangen in het de mat nemen om het de maat nemen zonder dat het iets toevoegt of oplost.

 7. sjun

  Verstandig van haar. Slechter dan appeaser van Aartsen zal ze het dan ook niet doen.

  1. Peter Loosduinen

   Sjun heeft gelijk. Slechter dan Van Aartsen lijkt mij onmogelijk.
   Van Aartsen was een kwaaie want hij had de koran in zijn bezit en kon dus alle haatpassages uit dit boekwerk opzoeken.
   Verderfelijk als je kennis van deze “godsdienst” hebt en toch hiervoor blijft buigen.

 8. Capo

  42 moskeeën in Amsterdam, dat ga je op den duur merken en Halsema (27-10-2010) vindt het prima.

  https://www.ois.amsterdam.nl/pdf/2014_religie_in_amsterdam.pdf

 9. nienke

  Vol verwachting klopt ons hart wat Halsema gaat doen.
  Misschien zijn haar ogen geopend met de jaren, ik hoop het.
  In elk geval moet er de bezem doorheen.

 10. Pjotter

  Die Femke, eerst lofbetuigingen over Israël en nu een programma dat indien zij het ten uitvoer gaat brengen “de victorie begint in Amsterdam” de geschiedenis in zou kunnen gaan, zij zal dan wel het koekoeksjong van Groen links zijn, hoppa.

 11. toetssteen

  Prima start van burgemeester Halsema. Hopen dat ze voet bij stuk zal houden.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.