Hoppa! 3500 Kilo cocaïne onderschept

De politie heeft in Oosterhout en Woerden vijf mensen opgepakt wegens cocaïnesmokkel. De straatwaarde bedraagt zo’n 175 miljoen euro en is een van de vijf grootste vangsten van het afgelopen jaar. Via de Telegraaf.

De cocaïne werd al in Antwerpen onderschept maar de lege container werd doorgestuurd naar z’n oorspronkelijke plaats van bestemming. Daar werden de verdachten opgepakt toen ze de container wilden openen.

De container moest naar een transportbedrijf waar de verdachten werkzaam waren. Het bedrijf bleek al langer in beeld bij de recherche. Ze schijnen daar vaker ‘pakketjes’ te ontvangen en door te sluizen.

In 2011 werd directeur Paul van Wanrooij al opgepakt toen er 2500 kilo cocaïne in een van de containers op zijn terrein lag. Hij werd toen vrijgesproken omdat er onvoldoende bewijs voor betrokkenheid of invoer was. Het is niet bekend of deze directeur nu ook bij de arrestanten hoort. Dit keer zal de arrestatie waarschijnlijk wel voor beter resultaat zorgen.

De Belgische en Nederlandse narcotica-brigades zijn in ieder geval flink aan het huishouden gezien de hoeveelheden die ze de laatste tijd te pakken weten te krijgen mét aanhoudingen en arrestaties. De samenwerking lijkt op dat vlak in ieder geval z’n vruchten af te werpen. Ook met de opsporingen gaat dit vlot, zo hebben ze één van de verdachten in Rotterdam weten aan te houden en een andere in Turnhout, een paar uit Oosterhout en iemand uit Woerden.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

3 reacties

 1. Gerlos

  Daar kan ik zeer lange tijd volledig van uit mijn dak gaan.

  1. Mart

   Velen bij jullie hebben die troep helemaal niet nodig……doen zònder al gek genoeg.Vooral in de TOP.

 2. sjun

  Ik zag graag andere initiatiefrijkheid gecultiveerd worden.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.