Triest: Selfie-obsessie van Nederlandse vrouw zorgt voor vechtpartij bij de Italiaanse Trevifontein

In Rome is het vaker kommer en kwel tussen de toeristen dan lekker rustig vertoeven in een Italiaanse sfeer. De romantische films over Rome, zoals de geweldige La Grande Bellezza, laten Rome op haar best zien, maar het is verre van representatief. Het is meer een wirwar van toeristen en smartphones geworden, irritatie geconcentreerd in een groep toeristen.

Nederlanders hebben al een slechte reputatie in Italië door het vandalisme van Feyenoordsupporters, maar vandaag heeft zich nog een drama voorgedaan. Best een hilarische drama, maar alsnog. Men heeft in deze moderne digitale tijd een obsessie met maar een ding: selfies. Social media staan er vol mee en iedereen moet zien hoe geweldig iedereen het heeft. Dat legt nogal een druk op de kwaliteit en de positie van een selfie. Het moet een perfect plaatje zijn met op de achtergrond de perfecte scene.

De Trevifontein in Rome is niet alleen ontzettend mooi, maar het is ook ontzettend geliefd bij de toeristen. Zo geliefd, dat er een heuse vechtpartij ontstond om de mooiste plaats voor de mooiste selfie. Dit keer was het extra bijzonder, omdat het om een Nederlandse vrouw ging die een perfect plekje vond voor haar selfie:

Een 44-jarige Amerikaans-Italiaanse dame had namelijk ook haar zinnen gezet op dat ene plekje bij de eeuwenoude Trevifontein. De dames begonnen te bekvechten, toen duidelijk werd dat beide vrouwen niet van plan waren hun plekje op te geven of de ander even voor te laten gaan.

 Na wat duwen en trekken begonnen ook familieleden van de ruziemakers zich ermee te bemoeien, waarna een heuse vechtpartij ontstond. Dat melden Italiaanse media en The Guardian. Intussen stonden andere toeristen verbaasd naar het schouwspel te kijken.
Hilarisch, maar ook pathetisch. Leve het moderne digitale tijdperk! Rome denkt er nu aan om de toeristische tourbussen niet meer langs de Trevifontein te laten gaan, aangezien het veel te druk wordt en er vaker dit soort onenigheden zijn. Die arme Romeinen, ze kunnen niet meer rustig genieten van hun eigen stad.
Klik HIER voor de foto’s!

 

 

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

10 reacties

 1. Adriaan

  De selfie-gekkies verdienen dat dit schandaal wereldwijd wordt verspreid. Ze worden hiermee volkomen belachelijk gemaakt. Een soort van digitale schandpaal.

  1. Ni28

   Men pleegt zowat een moord voor en selfie.

 2. sjun

  Dat had Willem H. op cultuurreis ook maar zo kunnen gebeuren.

  1. Tengo Kawana

   Ik betwijfel of Holleeder cultuurreizen ondernam maar je weet het niet.

   1. Capo

    “Ik betwijfel…”

    Of jij iets betwijfelt is volkomen irrelevant, je bent een multinicker en per definitie niet integer, Becker, Svetlana, Elu, Duijndam, Suzanne, O__O, etc…

    1. Ni28

     Capo, doe gewoon mee en bestrijd de trollen met stilte.

     1. Tengo Kawana

      Ik kan dit voorstel van harte ondersteunen.

 3. slayer

  toeristische trekpleisters..you got to hate em ,ik ga nog liever op een bankje in het park zitten met een halve liter lauw pittpils

 4. Ni28

  Toeristen zijn de plaag van deze tijd. Alle steden hebben daar last van maar voor de inkomsten wordt het in stand gehouden. Economie versus leefbaarheid.

 5. A3aan

  Er is niets mooier dan op enige afstand op een rustig plekje naar mensen te kijken. Sommigen zijn erg leuk om te bezien, anderen weten het voor elkaar te krijgen zichzelf behoorlijk voor paal te zetten. Dat zij zich voor paal zetten hebben zij zelf niet eens door, ’t zijn net DDS trollen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.