Triest: Selfie-obsessie van Nederlandse vrouw zorgt voor vechtpartij bij de Italiaanse Trevifontein

Geen categorieaug 10 2018, 20:00
In Rome is het vaker kommer en kwel tussen de toeristen dan lekker rustig vertoeven in een Italiaanse sfeer. De romantische films over Rome, zoals de geweldige La Grande Bellezza, laten Rome op haar best zien, maar het is verre van representatief. Het is meer een wirwar van toeristen en smartphones geworden, irritatie geconcentreerd in een groep toeristen.
Nederlanders hebben al een slechte reputatie in Italië door het vandalisme van Feyenoordsupporters, maar vandaag heeft zich nog een drama voorgedaan. Best een hilarische drama, maar alsnog. Men heeft in deze moderne digitale tijd een obsessie met maar een ding: selfies. Social media staan er vol mee en iedereen moet zien hoe geweldig iedereen het heeft. Dat legt nogal een druk op de kwaliteit en de positie van een selfie. Het moet een perfect plaatje zijn met op de achtergrond de perfecte scene.
De Trevifontein in Rome is niet alleen ontzettend mooi, maar het is ook ontzettend geliefd bij de toeristen. Zo geliefd, dat er een heuse vechtpartij ontstond om de mooiste plaats voor de mooiste selfie. Dit keer was het extra bijzonder, omdat het om een Nederlandse vrouw ging die een perfect plekje vond voor haar selfie:

Een 44-jarige Amerikaans-Italiaanse dame had namelijk ook haar zinnen gezet op dat ene plekje bij de eeuwenoude Trevifontein. De dames begonnen te bekvechten, toen duidelijk werd dat beide vrouwen niet van plan waren hun plekje op te geven of de ander even voor te laten gaan.

Na wat duwen en trekken begonnen ook familieleden van de ruziemakers zich ermee te bemoeien, waarna een heuse vechtpartij ontstond. Dat melden Italiaanse media en The Guardian. Intussen stonden andere toeristen verbaasd naar het schouwspel te kijken.
Hilarisch, maar ook pathetisch. Leve het moderne digitale tijdperk! Rome denkt er nu aan om de toeristische tourbussen niet meer langs de Trevifontein te laten gaan, aangezien het veel te druk wordt en er vaker dit soort onenigheden zijn. Die arme Romeinen, ze kunnen niet meer rustig genieten van hun eigen stad.
Klik HIER voor de foto's!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten