Voormalig medewerker van Donald Trump gaat los: 'Hij is een losgeslagen racist'

Geen categorieaug 13 2018, 12:00
Donald Trump, de president van de Verenigde Staten, heeft genoeg vijanden gemaakt in het verleden. In het heden en in de toekomst zal dat niet anders zijn. Er zijn genoeg verklaringen van genoeg ex-medewerkers die stellen dat Trump een volslagen malloot is, een seksist, een narcist en een racist. Het valt allemaal moeilijk bij te houden. De volgende in de rij is een ex-medewerker en 'ex-Apprentice' Newman.
Tot december vorig jaar was zij verantwoordelijk voor de afdeling Communicatie en sindsdien heeft ze een boek geschreven over de fratsen en grillen van de Amerikaanse president. Volgens haar bezigt hij racistisch taalgebruik en maakt hij iedereen het leven zuur, zeker als ze kritiek op hem hebben. Haar nieuw boek 'Unhinged' gaat over haar ervaringen met de president.

Manigault Newman heeft over die periode haar memoires geschreven, getiteld ‘Unhinged’(Losgeslagen). Zij noemt Trump in haar boek, dat morgen verschijnt, ‘een losgeslagen racist die zich niet kan beheersen’. Volgens de schrijfster gebruikt Donald Trump het ‘N-woord’ (Nigger) om de haverklap. ,,Ik wilde het eerst niet geloven maar ik heb zijn racisme met eigen ogen gezien en gehoord en kan er nu niet langer over zwijgen’’, aldus Manigault Newman. Ze zegt dat er opnames zijn van ‘The Apprentice’ waarop Trump racistische taal bezigt. Zij beroept zich daarbij op verschillende bronnen. Zelf heeft ze de opnames nooit gezien.

Net zoals zo veel aantijgingen gaat het over 'anonieme' bronnen en is er geen hard bewijs. Met dit soort boeken en beschuldigingen blijft het allemaal in het midden hangen en wordt er mist gecreëerd die de waarheid verbergt.
In elk geval is er voor de komende weken weer genoeg voer voor heisa op de televisie voor mediabedrijven. Donald Trump moet het weer ontgelden en wederom weet niemand of het waar is of niet. Het wordt een slechte komedieshow op deze manier.

 

Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten