Bezaaid met ‘terreurkantoren’, Nederland blijkt veilige haven voor terreurgroeperingen

De Telegraaf meldt vandaag dat Nederland praktisch bezaaid is met kleine terroristenclubs, verzetsgroeperingen en diens regiokantoortjes. Gewoon in woonwijken of tussen broodjeszaken!

Zo blijkt er in Utrecht tussen twee broodjeszaken een regiokantoor van de Stichting National Democratic Front of the Philippines te zitten. Een Marxistisch-Leninistisch (ja, ze bestaan nog!) ‘revolutiebolwerk’, gerund door een 79-jarige man genaamd Jose Maria Sison. Een man die jarenlang op de terroristenlijst van de EU heeft gestaan wegens het beramen van drie politieke moorden in de Filipijnen.

Delft kwam al in opspraak toen zich daar tussen de rijtjeshuizen een afgeplakte woning bevond, bezet door een Iraanse strijdbeweging. Iran wees na de recente aanslag op een militaire parade de kant van Delft uit om de verantwoordelijken aan te wijzen. Zo zijn er blijkbaar tal van groeperingen die je liever niet in je eigen woonwijk, laat staan in Nederland, wilt hebben zitten.

Blijkbaar vinden dergelijke groeperingen het aantrekkelijk om zich in Nederland te vestigen, volgens een expert omdat men hier niet meteen je deur ramt en je met een knuppel in het gezicht mept, zoals in Iran en de Filipijnen natuurlijk de verwachting is.

Het verweer vanuit de Nederlandse overheid, meent terreurexpert Jelle van Buuren, is dat zij het liefst een aanspreekpunt willen houden, uit angst dat de groepering anders ondergronds zou gaan. Ze doelen dan vooral op de ‘politieke takken’ van zo’n organisatie en niet de terreurfiguren die daadwerkelijk misdaden hebben gepleegd. Het probleem is echter dat die moeilijk te onderscheiden zijn omdat ze vaak nog geen rechtszaak hebben gehad. Feitelijk komt het er dus op neer dat de Nederlandse overheid mogelijk ‘contact wil blijven houden’ met potentiële terroristen.

De intentie om in gesprek te blijven kan ik nog begrijpen, maar de zooi die je je daarmee op de nek haalt weegt er niet tegenop. Nederland wordt op deze manier speelbal van een conflict waar het niets mee te maken heeft.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

23 reacties

 1. DolleDries

  De gene die hier wat aan willen doen worden Nazi’s genoemd.
  Even tussen door Trump heeft gisteren weer een bingotje binnen gehaald na een misselijke stunt van de democraten

 2. netniet

  Wat is Nederland toch een gaaf land.

  1. Onno

   Helemaal mee eens. Vertel het door zo vaak u kunt…

   1. Pecunia

    Onnonono, zo heette het ezeltje van Pipo.

 3. Adriaan

  Een groot deel van onze volksvertegenwoordigers faciliteert dit soort clubjes. Pechtold heeft ooit geroepen dat immigranten een culturele verrijking zijn voor ons land. Welnu, deze culturele groepjes staan nu op in Nederland, omdat ze steeds meer macht krijgen. Niemand staat ze een strobreed in de weg. Juridisch allemaal dichtgespijkerd. Er is net een grote aanslag voorkomen, morgen misschien nog een, maar er glipt er binnenkort een door de mazen en dan is Leiden in last.

  1. Ad Infinitum

   Migranten, zie maar eens hoe ze excelleren in de amusements sector. Sport, wij applaudiseren, schreeuwen en juichen. Staan op de banken. Concerten met duizenden bezoekers. Kijk een rond in een academisch ziekenhuis en zie wie er meehelpen om uw ongemak draaglijk te maken. Allen helpen mee om onze cultuur vorm te geven waardoor wij een gezegend land zijn. In de sloppenwijken van Bogota of Manilla is wat minder dacht ik zo. U mag mij verbeteren.

   1. Pecunia

    Ik vrees een en ander gemist te hebben, of heb je chaotisch gedroomd vannacht?

   2. worstcase

    Inderdaad. In de amusements sector. Zie ze excelleren, sorry exploderen! Een geweldige live show had het moeten worden op een of ander festival. En er zou ongetwijfeld hard bij geschreeuwd worden. En natuurlijk geapplaudiseerd voor de lange stoet lijkwagens. Ad Infantilium, droom verder!

  2. meijer61200

   Adriaan; Leiden in last? Hahaha. Het kabinet is “geschokt en verbijsterd”, zoals iedere keer, en gaat over tot de orde van de dag. Tijd dat FVD aan de macht komt.

 4. Frits Jansen

  Het is allemaal de schuld van Wilders. Hij heeft Nederland vergiftigd met islamhaat, met de fabel dat alle moslims bij voorbaat doodeng zijn. Ja, dat worden ze, want als iemand voelt dat hij tot een gehate groep behoort gaat hij terug-haten. Zo krijgen we een levensgevaarlijke haatspiraal.

  En dat alles omdat Bolkestein 25 jaar geleden bedacht dat electoraal kon scoren door islamhaat in te wrijven. politici hebben vijanden nog, en als die niet bestaan maken ze die gewoon. De islam is daar perfect geschikt voor, want daar weten de mensen weinig van af. En toen er dan toch islamkenners opstonden werden die voor gek verklaard en verguisd, want deskundigen konden de politici die deze strategie volgend natuurlijk niet gebruiken.
  En toen was er een rare knul in de VVD fractie, die was binnengehaald omdat hij alles wist van sociale verzekeringen. Die bouwde deze strategie verder uit met Turkije-haat, en legde zich toe op een dagelijkse hetze die half Nederland heeft geïndoctrineerd met de gedachte dat de islam vreselijk is.
  De vicieuze haatcirkel ontaardt nu langzamerhand tot een regelrechte burgeroorlog.
  Politiek maakt meer kapot dan je lief is.

  Ik bedenk me dat gevaar voor de openbare orde een van de weinige juridisch geldige redenen is om de vrijheid van meningsuiting te beperken. Ik pleit voor een spreekverbod voor Wilders. Maar ja, die zal Trump dan wel bellen, en die is allicht bereid Rotterdam opnieuw te bombarderen.
  Wat haters van moderne architectuur zullen toejuichen die menen dat alleen een tweede bombardement Rotterdam nog kan redden. Maar ik dwaal af.

  1. Frits Jansen

   Quizvraag: wie was die rare jongen die de VVD fractie werd binnengehaald? Ik zal u helpen: het is een indo die zijn haar bleekt.

   1. DolleDries

    Quizvraag: is Frist wel of niet geestelijk gestoord.

   2. HEM

    Ik weet niet hoe oud Frits is en of hij enige opleiding heeft genoten, maar in 1963 werd op onze OPENBARE HBS het vak “Godsdienst” ingevoerd.
    Niet om ons te bekeren, maar om ons bekend te maken met alle godsdiensten die op de wereld voor kwamen.
    En één ding werd ons toen reeds duidelijk gemaakt: De Islam is een levensgevaarlijke godsdienst die streeft naar het veroveren van de wereld. Dus geen vriendelijk verzoek om Mohammedaan te worden, nee, of Mohammedaan of je kop er af.
    Dat was in 1963!

   3. meijer61200

    Fritsje heeft weer enorme jeuk zo te lezen. Ga even relaxen in dat bordeel aan de Laan van Poot, dan knap je misschien op, en kun je even fijn van gedachten wisselen met Tengo en zijn 48 aliassen.
    Overigens; je laat je wel erg laatdunkend uit over aankomend premier de heer Wilders.

    1. Ad Infinitum

     Als het zover mocht komen, is vogel Geert al gevlogen. Dat nooit roept hij dan.

     1. meijer61200

      Gaat Geert dan mee met de nieuwe Boeing van dikke Willem en zijn gold digger? Op naar het veilige S.A. waar de eeuwige vrede heerst??.

 5. fusilier

  HEM klopt helemaal de islam is een gevaarlijke ideologie, zei mijn vader ook al in 1963

 6. Ni28

  Ik heb dit al eerder aangemerkt als de reden waarom in Nederland nog geen grote aanslag is gebeurd. Het is de veilige haven die je niet gaat vernietigen als je je hier in alle vrijheid kan organiseren. Kennelijk is een groep wat overmoedig geworden en wou toch tot aanslag overgaan. Dat hier geen grote aanslag is geweest maakt de stand van zaken niet goed. Nederland wordt hiermee een voor de criminelen veilige land.

 7. Ni28

  Frits Jansen bekent dat ie aan het dwalen is. Dat kan men hier ruim bevestigen.

  1. meijer61200

   Frits is gewoon geil zoals gewoonlijk, en dan komt er geen fatsoenlijk woord uit dat open riool.

  2. sonar

   Ni28,Fritzl is wederom op zijn hoofd gevallen en daarbij is het laatste beetje hersenen wat nog iets functionerende ook opgehouden.
   Het enigste wat nu nog overblijf voor hem is raaskallen in de ergste vorm.
   Men moet hem snel opnemen en achter de gesloten deuren houden voor zijn eigen maar vooral voor onze veiligheid,want bij gekken weet men maar nooit.

 8. Morales

  Kn Oost Europa hebben ze minder last van terrorisme, gewoon omdat ze daar minder Moslims hebben. De Islam moet uit Europa wirden verwijderd, want de Islam past gewoon niet bij ons.

  1. Ad Infinitum

   Nee, de Moslims zijn slim. Kiezen natuurlijk geen arm land uit. Daarom begrijp ik Orbán niet. Wie zou zijn geluk juist daar zoeken…

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.