"Gematigde" Syrische rebellen die steun van Nederland kregen hebben nu Nederlandse moeder en kinderen ontvoerd

Geen categoriesep 17 2018, 18:00
Een Syrische rebellengroep die jarenlang steun heeft gekregen van de Nederlandse overheid, heeft als "dank" nu drie Nederlandse burgers ontvoerd. Het gaat om een 35-jarige moeder en haar kinderen van 3 en 10.
ontvoering
Oorlog voeren kost geld, en dat is niet anders voor de diverse rebellengroeperingen in actief zijn in het noordwesten van Syrië. Dit zijn gebieden die (nog) niet zijn terugveroverd door het Syrische leger onder leiding van Assad. De rebellen daar zijn overwegend jihadistisch van signatuur, en hebben in de voorbije jaren tegen alles en iedereen gestreden - ISIS, het Syrische leger, Koerdische strijdkrachten en elkaar. Om hun oorlog te kunnen blijven financieren, ontvoeren zij buitenlanders in de hoop daarvoor losgeld te ontvangen.
Op die wijze zijn de 35-jarige Loubna Walehiane en haar dochters van 3 en 10 in handen gevallen van zogenaamde "gematigde rebellen" die Assad willen verdrijven. Alledrie hebben de Nederlandse nationaliteit. Een schurkendaad, natuurlijk. Maar wat het zo pijnlijk maakt is vooral het feit dat de club die verantwoordelijk is voor de vrijheidsberoving van Loubna en de kleine Vasiliki en Janah, tot afgelopen januari nog steun kreeg van de Nederlandse overheid.
Het gaat om het "NLA"-programma van voormalig minister Koenders waarvan Nieuwsuur ontdekte dat ook de jihadistische terreurclub Jabhat al-Shamiya hiervan geprofiteerd heeft.
Kortom, als je een schoolvoorbeeld wil van ineffectief beleid, dan is de wijze waarop Nederland is omgesprongen met de oorlog in Syrië zo'n beetje je allerbeste keuze. Niet alleen heeft de steun van Nederland niet kunnen voorkomen dat Assad nog altijd president van het land is, maar daarnaast heeft onze regering dus clubs sterker gemaakt die zich daarna tegen onze burgers gekeerd hebben.
Wát een ontzettend blunderbeleid van de kabinetten-Rutte II en III, dus!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten