Haha! Loser Theresa May overweegt ‘vervroegde verkiezingen’ om Brexit-fiasco te redden

Ze wordt geconfronteerd met oppositie vanuit haar eigen partij. Niet zo gek natuurlijk.

Theresa May heeft wel eens betere tijden gekend. Sterker nog, toen ze aantrad als premier van Groot-Brittannië werd de vergelijking met haar illustere vrouwelijke voorganger, Margaret Thatcher, al snel gemaakt. Zo May net zo doortastend zijn als Thatcher? Het had er even de schijn van. Hoewel May zelf tégen Brexit was zette ze zich er namelijk wel degelijk voor in om haar land zijn onafhankelijkheid terug te geven. Dat beweerde ze tenminste.

Daarnaast benoemde ze bekende, sterke eurocritici als Boris Johnson en David Davis als ministers in haar kabinet. Dat beloofde wat!

Helaas werd het al snel minder. May bleek uiteindelijk een buitengewoon zwakke onderhandelaar die uit angst voor de EU steeds weer pas op de plaats maakte in internationale gesprekken.

Als gevolg hiervan zit ze nu met de gebakken peren. Zowel Davis als Johnson steunen alternatieve Brexit-plannen van de denktank Institute for Economic Affairs. Uit een gelekte kopie van dat plan blijkt dat de denktank pleit voor een Canada-achtige deal waarbij technologie, ‘trusted trader schemes’ en een Brits-Iers handelsverdrag op goederen om te voorkomen dat er een ‘harde grens’ komt tussen Noord-Ierland en de Ierse republiek.

Davis’ voormalige chief of staff, Stewart Jackson, waarschuwt May al dat ze “10 dagen heeft om haar premierschap te redden.” Doet ze dat niet — door het plan van de denktank te omarmen — dan zal ze geconfronteerd worden met een coup in haar partij:

“We are giving the prime minister the opportunity to take the party with her and deliver what she promised the people in her Lancaster House speech and at the general election which was a comprehensive free trade deal. She needs to use her conference speech to show she can think imaginatively on Brexit, otherwise she will be facing a leadership challenge soon.”

Door alle onrust overweegt May nu, aldus Britse media, om vervroegde verkiezingen uit te schrijven, te weten in november. Ze zou die verkiezingen willen gebruiken om steun te werven voor haar plannen, en om zowel de gewone oppositie (LibDems en Labour) als haar interne oppositie (bij de Tories zelf) te bestrijden. Oh ja, en een verkiezingsoverwinning zou haar onderhandelingspositie met de EU ook moeten verbeteren.

Helaas voor May is er wel één klein probleem. Zoals de NOS terecht bericht zouden de onderhandelingen over Brexit al in oktober afgerond moeten zijn. Dit betekent dus dat a) May niet hoe de Brexit-kalender eruit ziet of b) ze er alles aan gaat doen om de onderhandelingen te rekken.

Kortom, May heeft op grandioze wijze gefaald… en lijkt dat zelf óók te beseffen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

17 reacties

 1. Ni28

  May poogt op elegante wijze als slachtoffer vanaf te komen. Zij heeft gefaald met haar tweeslachtige ideeën. Wil je iets doe het dan goed maar niet voor een deel. Nieuwe verkiezingen betekenen dat zij opstapt want na de vorige verkiezingen is dat een logisch vervolg. Misschien eindigt daarmee de belachelijke interne strijd die dodelijker is voor de Britten dan de EU zelf.

  1. EU kok

   May poogt op elegante wijze als slachtoffer vanaf te komen.
   .
   Wat is Nederlands toch een prachtige taal.
   Laten we er zuinig op zijn.

   1. Dubbele Komma

    Jouw mening is totaal niet interessant eu cuck tengo dopper.

    Door je onzin en leugens vandaag in eerdere topics vandaag ben je niet meer dan lachwekkend….

    WHAHAHA

    😀

    1. Ni28

     Het is een hersenloze simpele ziel, een creatie van de venijnige, miezerige mannetje TK.

     1. EU kok

      de mannetje ??

     2. Tengo Kawana

      Ni28 is niet in staat correct Nederlands te schrijven, EU kok, maar trollen kan hij als de beste.

     3. EU kok

      @Tengo.
      Met afgrijzen zie ik de verkr*chting van mijn prachtige moedertaal.

     4. Tengo Kawana

      Voor Ni28 geldt nog de verzachtende omstandigheid dat hij een allochtoon is maar veel reaguurders hier zijn nog te lamlendig danwel te dom om zich vertrouwd te maken met ‘t kofschip en zelfs de stam+t.

     5. Adriaan

      @Kawana, je bent een lafaard.

     6. Adriaan

      @kok, hetzelfde heb ik ook met jou. Je kunt het woord verkrachting niet eens uit je toetsenbord krijgen.

     7. EU kok

      quote:Voor Ni28 geldt nog de verzachtende omstandigheid dat hij een allochtoon is,
      ,
      Daar denk ik heel anders over.
      Iemand die zo veel commentaar heeft op mijn prachtige Nederland dient onze mooie taal dan ook te beheersen.

   2. Adriaan

    Wederom een infantiele opmerking van @kok.

  2. Dubbele Komma

   Eeeeeh….

   Welk fiasco?

   Kunnen de linkswappies ECHT in de toekomst kijken ofzo?

 2. Two Ravens Black Kettle

  Een ezel stoot zich slechts 1 keer aan dezelfde steen
  Traitress May is echter duizend keer dommer dan een ezel.

 3. Ni28

  Wie met May een nieuwe Thatcher verwachtte kwam bedrogen uit.

 4. Tengo Kawana

  May snapt dat de enige oplossing voor de Brexit catastrofe het terugdraaien van de Brexit is.

  1. Adriaan

   @Kawana, je bent een lafaard. Je durft niet eens mijn discussie aan te gaan.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.