Heel Nederland leeft mee met wat er in Oss is gebeurd: 200.000 euro opgehaald voor de nabestaanden

Het is een onderwerp waar heel Nederland het de afgelopen dagen over heeft: het ongeval in Oss met de kinderen op een spoorwegovergang. Er is zelfs gesproken over het verbod van de ‘stint’, een gemotoriseerde bakfiets. Sommige dingen kan je niet voorkomen en dat was ook hier het geval. De brandweermannen hebben goed werk geleverd en heel Nederland leeft mee. Er werd ook stilgestaan in de Tweede Kamer tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen. 

Na het ongeval is er een inzamelactie opgezet, om geld bijeen te brengen voor de nabestaanden en de slachtoffers in het ziekenhuis. Aan die oproep hebben heel veel mensen gehoor gegeven.

De inzamelingsactie voor de nabestaanden en de slachtoffers van het ongeluk in Oss heeft inmiddels meer dan 200.000 euro opgeleverd. Initiatiefnemer Nick Nietveld begon de actie vrijdag via de website Doneeractie.nl, met als doel 60.000 euro op te halen.

Binnen een dag werd al meer dan 150.000 opgehaald. Het geld is bedoeld voor de uitvaart van de vier omgekomen kinderen of aanpassingen in het huis van het meisje en de begeleidster die zwaargewond in het ziekenhuis liggen.

Vanwege het hoge bedrag zal een deel van het geld mogelijk worden besteed aan nazorg voor de betrokken, zo zei Nietveld in het NOS Radio 1 Journaal.

Mensen kunnen nog tot en met vrijdag geld doneren voor de actie Slachtoffers treinongeval Oss.

Op dit soort momenten zie je hoe goed mensen voor elkaar kunnen zijn en wat we als gemeenschap kunnen bereiken. Wat we voor elkaar over hebben. Al die negativiteit, zij het in de politiek of tussen bevolkingsgroepen, het lijkt soms alsof er alleen maar lelijkheid bestaat. Dit is goed bewijs dat het tegenovergestelde waar is.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

8 reacties

 1. DolleDries

  Ik begreep dat 20% naar de eigenaar van de website gaat.

  1. Cas-v86

   Is dat zo gek? Dat is gewoon hun verdienmodel. Nu niet ineens de moraalridder uit gaan hangen omdat er ineens 2 ton op de teller staat. Die mensen moeten ook leven en hebben het gewoon goed gedaan.

 2. HEM

  Leuk voor straatvegers en pakjesbezorgers, maar daar zet je toch geen kinderen in?

  Argument: Anders komen er teveel auto’s en busjes bij de scholen, ofwel de kinderen moeten auto-onvriendelijk worden opgevoed, ten koste van de veiligheid

 3. Diederik van Walsum

  Is “IK” ook heel Nederland?

 4. toetssteen

  Doneer dat geld aan een tunneltje onder de overgang. Goed, dan moet er geld bij, maar ik denk dat meer mensen dan de knip zullen trekken.
  Mooi initiatief voor: maak Nederland veiliger.

 5. swetsnek

  Dat is mooi want geld maakt gelukkig toch ???

 6. FransjeKoolen

  Waarom is dit drama een hype en het drama in Papendrecht waar toch ook twee kinderen om het leven zijn gekomen niet.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.