Levensverwachting Groot-Brittannië sinds 2011 aan het stagneren

Een onderzoek gedaan door de BBC legde een trend bloot, de levensverwachting op het eiland is aan het stagneren. De exacte oorzaak hiervoor is volgens diverse experts nog onbekend.

Sinds ongeveer 1980 steeg de levensverwachting ieder jaar met zo’n twee maanden. Redenen hiervoor zijn verbeterde zorg, gezondere voeding, ontmoediging van sigaretten en allerlei andere stokpaardjes van politiek beleid. Nu die trend echter z’n einde nadert, staat men voor een raadsel.

De een noemt het ontmantelen van publieke voorzieningen, de ander wijst naar een griep-epidemie. Ook zou de toenemende armoede een bijdrage hebben geleverd. Het ‘vreemde’ is echter dat de stagnatie zo rond 2011 inzette, maar in de jaren daarna naar een daling lijkt te neigen. Als men er vanuit gaat dat alle voorgenoemde factoren een rol spelen bij de stagnatie, dan laat dit de neerwaartse trend onverklaard. Tot men natuurlijk de immigratiecijfers erbij pakt!

Want wat blijkt, tussen 2001 en 2011 is zo’n 70% van de bevolkingstoename vanwege migratie. Van 2009 tot 2013 zijn er gemiddeld zo’n 196.000 immigranten genaturaliseerd en in 2014 zo’n 125.000. Ook zijn er tussen 2010 en 2013 zo’n 170.000 immigranten per jaar die een permanente verblijfsvergunning hebben gekregen, maar geen Brits staatsburgerschap. Het gaat hier voornamelijk om landen als India, Pakistan, Nigeria, Bangladesh, China, Somalië en de Filipijnen. Dikke kans dus dat migratie een flinke factor is die bijdraagt aan de levensverwachting, die door niemand in het artikel is aangekaart. Japan daarentegen scoort ruim 4 jaar hoger in de levensverwachting van vrouwen dan Groot-Brittannië. Tijd dat ze daar eens eerlijk alle factoren onder de loep gaan nemen dus.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

23 reacties

 1. DolleDries

  Een Britse politie-inspecteur waarschuwt dat de politie de controle over de straten verliest door bezuinigingen van de overheid. Tegelijkertijd richt de politie zich steeds meer op “haatdelicten” op het internet.
  De Britse politie is momenteel ondergefinancierd. Er zijn vandaag de dag 21.331 minder politieagenten dan in 2010, terwijl de politiebureaus worden gesloten. Dit terwijl het aantal moorden volgens het laatste rapport met 12% is toegenomen.
  Sinds 2010 zijn er 606 politiebureaus neergelegd en steden als Bath en St. Albans hebben momenteel helemaal geen politiebureaus meer. In dezelfde periode zijn ook in Londen 100 politiebureaus opgeheven.
  De grootste politiemacht van het land, Metropolitan Police Service, heeft de afgelopen zes jaar voor meer dan een miljard pond eigendommen verkocht. Volgens Ken Marsh, voorzitter van de Metropolitan Police Federation, is er niets meer te verkopen.
  De leider van de UKIP, Gerard Batten, vat de situatie samen met de woorden:
  – Wanneer we een regering hebben die miljoenen mensen importeert en twee keer zoveel geld uitgeeft aan buitenlandse hulp als aan de Engelse politie als geheel, zou men kunnen concluderen dat ze de straat niet verliezen, maar ze opzettelijk overgeven. Wat drijft deze waanzin?
  Tegelijkertijd investeert de Britse politie in toenemende mate in zogenaamde “haatdelicten”, waarvan voornamelijk op het internet. In de jaren 2015-2016 werden meer dan 15.000 zogeheten haatdelicten in Groot-Brittannië bij het Openbaar Ministerie voorgelegd, en men is er ook in geslaagd om de straf voor dergelijke “misdaden” te verhogen.
  De Britse politie wordt ook aangemoedigd om zich voor te bereiden op een toenemend aantal “haatdelicten” in 2019, wanneer het land naar verwachting de Europese Unie zal verlaten. De politie verliest dus de controle over de straten terwijl het aantal moorden toeneemt en kiest in plaats daarvan ervoor zich te richten op immigratie-kritische opmerkingen op het internet.
  Bronnen:
  Top officer admits British police are ‘very close to losing the streets’
  UK police told to prepare for hate crime surge with Brexit
  Hate is hate. Online abusers must be dealt with harshly

 2. Tengo Kawana

  Gelukkig, we kunnen de immigranten de schuld geven.

  1. observer

   Tja, als je dit ziet, kan je wel zien dat de politie totaal geen gezag meer heeft
   https://www.facebook.com/dutchreportnl/videos/2203262913324242/

  2. Capo

   Zuigtrol en pisvlek. Zeven dagen per week, 13 volle uren per dag ben jij hier bezig om je trollenspuug te kwatten. Multinicker, islampleitbezorger en antisemiet.

   1. Tengo Kawana

    DFTT.

   2. fockingworst

    @capo schelden is niet nodig toch?
    Het is precies wat ons w I m m ek e graag wil.

   3. Ni28

    Kawana is een viezerik die houdt van de woorden die je naar zijn hoofd slingert.

    1. Capo

     +1

  3. Holland

   De immigranten zijn niet de schuld Tengo. De klootzakken die de massa-immigratie hebben toegestaan, die zijn de schuld. Het vieze, vuile tuig dat zich politicus noemt. De psychopaten die ons regeren. De onbenullen van de open grenzen. Het schorem dat het volk tot de laatste druppel uitperst.

   1. Dubbele Komma

    @holland:

    Je bedoelt de Engelse tengo doppers.

    De absoluut meest knettergekke imbicielen die op deze planeet rondkruipen.

    Je hebt gelijk. 1000%

    😀

   2. Frits Jansen

    In Engeland komen vooral veel immigranten uit de gemenebest-landen, zoals India en Pakistan. Dat wordt na de Brexit alleen maar erger, want dan worden de Polen geweerd, en die zijn wel blank.

    Een eerste-generatie immigrant uit een ver land is allicht minder gezond dan iemand die in het Westen geboren en getogen is.

    1. Rosasolis

     @Frits. Pakistan en India zijn uit de “British Commenwealth” (de gemenebest van Gr. Brittanie) getreden, toen zijn onafhankelijk republieken werden. De
     Commenwealth bestaat nog steeds, maar alleen uit behalve de UK — Canada,
     Australie, Nieuw Zeeland, en enkele eilanden uit de Caribisch gebied.

   3. Frits Jansen

    U heeft wel gelijk maar verzuimt er bij te zetten dat de grootste golf van massa-immigratie al bijna 40 jaar achter ons ligt, toen ondoordachte politieke maatregelen gastarbeiders praktisch dwongen in Nederland te blijven, al wolden velen van hen oorspronkelijk terug.

 3. Onslow

  De Brexit zal voor de immigranten maar ook de autochtone bevolking geen verbetering in brengen.

  1. Capo

   O__O

 4. Eugenie de la Fleur

  Het zou waarschijnlijk goed zijn als men meer groente en fruit zouden eten. Onderschat de invloed van een gezond dieet nooit

  1. Capo

   Natte Scheet is een multinicker.

  2. Frits Jansen

   Dat hebben ze daar niet, want in Engeland regent het aan één stuk door.

   1. Rosasolis

    @Frits. Zo gaat het in Engeland. Er zijn nu al problemen met het import van
    levensmiddelen uit EU landen, wegens de aankomende Brexit. Mijn vriendin vertelde dat er vooral een te kort aan groente en fruit is. Vorige week schrijf ze “wanneer krijgen we die prachtige tros tomaten uit Nederland”? Ze hebben liever al onze bekende Unox producten van UniLever, dan die vreselijk dure kleine verpakkingen van Heinz uit Amerika. Voordat mijn vriendin naar haar bekende supermarkt gaat,
    belt zij haar super om te vragen als zij verse import producten hebben.

 5. Ni28

  Stagnerende levensverwachting komt vast door de Brexit en zal de landen van de EU vast ook treffen.

 6. Aytas

  Wat is het probleem? Begrijp er helemaal niets van. Is dit artikel werkelijk het schrijven op deze manier waard? Tijdverspilling

  1. Frits Jansen

   Ik zal het u uitleggen (als vrijwilliger).
   De Britten lijken minder gezond te worden, maar dat komt alleen maar door de “massa-immigratie”.

   Als je iets niet begrijpt op DDS moet je het altijd zoeken bij de DDS stokpaarden: islamisering, massa-immigratie, open grenzen en zakkenvullers. Begrip gegarandeerd!

 7. Frits Jansen

  Als het populisme verder om zich heen grijpt dreigt een hongersnood. Beetje afvallen kan geen kwaad maar hongeroedeem is ongezond.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.