Sophie in ’t Veld (D66): ‘Europese asieloplossing kan morgen wettelijk worden vastgelegd’

In een opiniestuk in Het Parool spreekt Sophie in ’t Veld vol lof over lokale politici en burgemeesters die tegen de lijn van hun regeringen ingaan omtrent asielopvang en noemt Amsterdam zelfs als positief voorbeeld!

Met een leuk cijfertje van het CBS waar 77 procent van de Nederlanders voorstander zou zijn van de opvang van vluchtelingen praat ze de ongehoorzaamheid van Amsterdam goed. ‘De meerderheid is voor, Amsterdam luistert naar de meerderheid dus ze zijn helden’ is de strekking van haar verhaal.

Het probleem is echter dat zij pleit voor de ondertekening van een wet die asielopvang verplicht tezamen met toegang tot onderwijs, taallessen en werk. Integratie dus. Dat is een wezenlijk andere kwestie dan ‘voor opvang van vluchtelingen’ zijn. Het is namelijk prima in te denken dat die 77 procent wél voorstander is voor opvang, maar níet voor integratie. Ze terugsturen wanneer hun land weer veilig is, waar ik bijvoorbeeld voor ben, zou mij ook tot die 77 procent rekenen.

Ook gaat ze voorbij aan het feit dat de kiezers hebben gekozen voor hun regeringen en echt niet in grote getallen op de barricades staan omdat ze, tegen ‘de wens’ van de burger in, de asielzoekers niet wensen binnen te laten. Kennelijk is er dus een reden voor zo’n beetje álle regeringen om die handtekening onder die Europese wet níet te ondertekenen. Dan maar oproepen om tegen de lijn van de regering in te gaan is nogal ondemocratisch.

Stel de vraag maar eens anders Sophie, bijvoorbeeld of men voor tijdelijke opvang is of voor volledige integratie, dan zul je zien dat die 77 procent behoorlijk in kakt.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

15 reacties

 1. Frits Jansen

  Het heeft iets tegenstrijdigs om integratie te *eisen* van vluchtelingen die echte vluchtelingen zijn en hun verblijf hier dus als tijdelijk zien.

  1. sjun

   Het term “hier hun kosten voor levensonderhoud parkerende vluchtmigranten” doet meer recht aan de individuen die op goed geluk en op weg geholpen door NGO’s deze kant op komen.

 2. Heinz

  Sophie maakt gebruik van haar recht op VVMU. Klip en klaar, dat moet DDS toch aanspreken. Twee dingen die in het oog springen, opvang en integratie dmv scholing, taallessen is toch van belang. Gelukkig maar dat daarover niet zo star wordt gedacht.

 3. henk vintage

  Een Europese oplossing zou zijn alle grenzen pot dicht.
  Het heeft niks met asiel te maken maar met immigratie.
  Eisen kan ze wel vergeten, de visegrad landen krijgen ze niet op de knieën, die zien de moslims niet zo zitten en terecht.

  1. hans-e-pans

   Laat ik nu steeds gedacht hebben dat ze terug zouden gaan als het maar even kon. Verdorie heb ik me weer wat op demouw laten spelden, au.

 4. Vraagtekentje

  Nieuwe vriendin van kereltje P?

  1. Duke

   eerder Ollongren, want beide lid van de ‘woman only club’.

  2. AS210854

   Laat ze dan maar niet zwanger geraken. Dan schijnt hij toch niet meer zo democratie te zijn.

 5. P.Sisterons

  Nederland zit bomvol. Azieligzoekers opvangen in de eigen regio is vele malen goedkoper.
  Het is overigens niet zo gek dat steeds meer mensen xenofoob worden. Eigen volk, huis en haard eerst. Helaas moet alles wijken voor de utopie van Centenbakje Merkel.

 6. sjun

  Soevereiniteit in eigen land lijkt me een veel beter idee dan nooit ter verantwoording te roepen Brusselse stevig belobby’de politici te laten bepalen wat er ergens ver weg van hun dagelijkse leefwereld dient te gebeuren.

  1. nogmaals

   @sjun
   ++++++

 7. PMG

  Deze zure muts zou eens een tijdje door de super communistische (!!!) EU-miep Mogherini in haar achterste genomen moeten worden voor dit soort uitspraken.

  1. Tengo Kawana

   Niveautje weer.

   🙁

   1. Capo

    Jouw conclusie is hier niet nodig W̲̲i̲̲m̲̲, je bent een internettrol die hier bewust de boel op scherp zet. Iedere reactie aan jouw adres is zinloos, het is maar weer gezegd.

    Goed nummer van Armin van Buuren:

    https://www.youtube.com/watch?v=mfJhMfOPWdE

 8. Pretpark

  D66= NSBers

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.