Sophie in 't Veld (D66): 'Europese asieloplossing kan morgen wettelijk worden vastgelegd'

Geen categoriesep 05 2018, 17:00
In een opiniestuk in Het Parool spreekt Sophie in 't Veld vol lof over lokale politici en burgemeesters die tegen de lijn van hun regeringen ingaan omtrent asielopvang en noemt Amsterdam zelfs als positief voorbeeld!
Met een leuk cijfertje van het CBS waar 77 procent van de Nederlanders voorstander zou zijn van de opvang van vluchtelingen praat ze de ongehoorzaamheid van Amsterdam goed. 'De meerderheid is voor, Amsterdam luistert naar de meerderheid dus ze zijn helden' is de strekking van haar verhaal.
Het probleem is echter dat zij pleit voor de ondertekening van een wet die asielopvang verplicht tezamen met toegang tot onderwijs, taallessen en werk. Integratie dus. Dat is een wezenlijk andere kwestie dan 'voor opvang van vluchtelingen' zijn. Het is namelijk prima in te denken dat die 77 procent wél voorstander is voor opvang, maar níet voor integratie. Ze terugsturen wanneer hun land weer veilig is, waar ik bijvoorbeeld voor ben, zou mij ook tot die 77 procent rekenen.
Ook gaat ze voorbij aan het feit dat de kiezers hebben gekozen voor hun regeringen en echt niet in grote getallen op de barricades staan omdat ze, tegen 'de wens' van de burger in, de asielzoekers niet wensen binnen te laten. Kennelijk is er dus een reden voor zo'n beetje álle regeringen om die handtekening onder die Europese wet níet te ondertekenen. Dan maar oproepen om tegen de lijn van de regering in te gaan is nogal ondemocratisch.
Stel de vraag maar eens anders Sophie, bijvoorbeeld of men voor tijdelijke opvang is of voor volledige integratie, dan zul je zien dat die 77 procent behoorlijk in kakt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten