Staatssecretaris Harbers (VVD): 'Lili en Howick mogen BLIJVEN'

Geen categoriesep 08 2018, 15:53
De weggelopen kinderen kunnen zich weer melden bij de autoriteiten. Ze hoeven Nederland niet uit.
Brekend nieuws van het minister van Justitie en Veiligheid: de minister en staatssecretaris hebben besloten dat de Armeense kinderen Lili en Howick tóch in Nederland mogen blijven. Staatssecretaris Harbers legt uit:

"Actuele ontwikkelingen die zich in deze zaak hebben voorgedaan hebben er echter toe geleid dat het welzijn en de veiligheid van de kinderen niet meer voldoende kunnen worden gewaarborgd."

https://twitter.com/wol/status/1038423096833859584
Het is een grove schande dat dit zo lang heeft moeten duren, en dat er druk vanuit ChristenUnie en D66 voor nodig is geweest om het kabinetsstandpunt te wijzigen. Ieder normaal mens begrijpt dat je kinderen die hun hele leven in Nederland gewoond hebben niet zomaar even kunt uitzetten, zeker niet als hun moeder bepaald niet de meest... stabiele persoon ter wereld is. Het was een inhumaan besluit en ook nog eens volstrekt onbegrijpelijk, zeker als je in aanmerking neemt dat de ChristenUnie, D66 én het CDA deel uitmaken van de coalitie.
Natuurlijk kleeft er wel een nadeel aan deze gang van zaken. Lili en Howick kregen alleen toestemming om in Nederland te blijven nadat ze weggelopen zijn. Als ze zich aan de regels gehouden hadden, als ze braaf thuis waren gebleven, zaten ze ondertussen in Armenië. Want we moeten niet vergeten dat de twee aan het einde van de ochtend op het vliegtuig gezet zouden worden.
Het kabinet heeft er een enorme puinhoop van gemaakt en heeft deze chaos nu helemaal aan zichzelf te danken. De enige vraag die resteert is: welke bewindspersoon mag op zoek naar een nieuwe carriere?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten