Staatssecretaris Harbers (VVD): ‘Lili en Howick mogen BLIJVEN’

De weggelopen kinderen kunnen zich weer melden bij de autoriteiten. Ze hoeven Nederland niet uit.

Brekend nieuws van het minister van Justitie en Veiligheid: de minister en staatssecretaris hebben besloten dat de Armeense kinderen Lili en Howick tóch in Nederland mogen blijven. Staatssecretaris Harbers legt uit:

“Actuele ontwikkelingen die zich in deze zaak hebben voorgedaan hebben er echter toe geleid dat het welzijn en de veiligheid van de kinderen niet meer voldoende kunnen worden gewaarborgd.”

Het is een grove schande dat dit zo lang heeft moeten duren, en dat er druk vanuit ChristenUnie en D66 voor nodig is geweest om het kabinetsstandpunt te wijzigen. Ieder normaal mens begrijpt dat je kinderen die hun hele leven in Nederland gewoond hebben niet zomaar even kunt uitzetten, zeker niet als hun moeder bepaald niet de meest… stabiele persoon ter wereld is. Het was een inhumaan besluit en ook nog eens volstrekt onbegrijpelijk, zeker als je in aanmerking neemt dat de ChristenUnie, D66 én het CDA deel uitmaken van de coalitie.

Natuurlijk kleeft er wel een nadeel aan deze gang van zaken. Lili en Howick kregen alleen toestemming om in Nederland te blijven nadat ze weggelopen zijn. Als ze zich aan de regels gehouden hadden, als ze braaf thuis waren gebleven, zaten ze ondertussen in Armenië. Want we moeten niet vergeten dat de twee aan het einde van de ochtend op het vliegtuig gezet zouden worden.

Het kabinet heeft er een enorme puinhoop van gemaakt en heeft deze chaos nu helemaal aan zichzelf te danken. De enige vraag die resteert is: welke bewindspersoon mag op zoek naar een nieuwe carriere?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

103 reacties

 1. Two Ravens Black Kettle

  Nederland is verworden tot een mediacratie geregeerd door de Deugende twitterati.

  1. Roughwood

   Volgende zet van het deugvolk en de asiel- en zieligheidsindustrie: ‘Die kindjes zijn vreselijk zielig en alleen zonder mama en mama is vreselijk zielig en alleen zonder kindjes’. Hup, mama in het vliegtuig naar NL. Algemene conclusie: schaf die wet maar af en gooi de grenzen maar helemaal open. Jarenlang janken, klagen, procederen, miepen, liegen, bedriegen, een grote waffel opzetten, je crimineel gedragen, het kan, mag en loont in NL. Wat een farce! En of je nu uit een veilig of onveilig land komt, wel of geen vluchteling bent maakt ook niet meer uit. Kom d’r maar in, kom d’r bij, alles voor de policor, tot mislukking gedoemde, diversiteitsbubbel…

   1. JanKlaasen

    Jij mag toch ook blijven?

    1. Stanly2000

     Dit is zeer een domme opmerking, Jan

  2. hans-e-pans

   Een land met ruggegraatloze leiders is gedoemd tenonder te gaan.

 2. Tengo Kawana

  Geweldig nieuws!

  1. wheelboy

   Hoezo geweldig nieuws .
   Dus als je maar klaagt zielig doet enz mag je blijven . Nog nooit gehoord dat je door zielig doen een bekeuring niet hoeft te betalen . Wet=Wet .Dit geeft alleen het failliet van de staat aan

   1. Ni28

    Reactie van een idiote trol maar, laat links liggen.

   2. Capo

    Pisvlekje reageert alleen in de tegenovergestelde richting, het is een trol.

  2. Ad Infinitum

   Het is een feestdag, bevrijdingsdag.

 3. Tengo Kawana

  Wel heel erg triest dat de staatssecretaris niet een paar maanden eerder tot dit inzicht kon komen.

  1. Vraagtekentje

   Had beter een jaar of 10 eerder tot de conclusie gekomen dat ze meteen weg moesten, hadden we nu niet met zielige kinderen en een mediacircus gezeten.

 4. Ritter

  Deze hele situatie komt door de asielprocedure waar eindeloos kan worden door geprocedeerd en waar (in veel gevallen) uitgeprocedeerden niet worden uitgezet.

  Neem nu als voorbeeld die groep in Amsterdam. Als jaren zorgen ze voor overlast en toch worden ze niet uitgezet. Dat is ook zo in andere Europese landen

  En de groep uitgeprocedeerden word ieder jaar groter.

  Daarbij zijn verreweg de meeste asielzoekers geen echte vluchtelingen maar illegale migranten die naar Europa komen vanwege economische/financiële redenen (ons sociaal stelsel)

  Uiteindelijk een onhoudbare situatie. Want miljoenen in Afrika staan klaar om naar Europa te reizen.

  Buiten het feit dat het financieel onmogelijk is om deze steeds grotere groep te onderhouden hebben ze vaak ook nog een andere mentaliteit en religie (islam) die niet compatibel is met de westerse levenswijze.

  1. Tengo Kawana

   We zitten nu niet op autistische verklaringen over het immigratiebeleid te wachten, Ritter.

   1. cornholio

    Zei de autist…

   2. wheelboy

    Tengo
    Denk niet dat we op reacties van personen net als jij zitten te wachten .Sorry maar Ritter heeft een punt . oeps meerdere punten . Denk eens na wat kost dit alles waar komt dat geld vandaan? En zo zijn er nog legio dingen .Zolang wij hier wonignood hebben mensen die afhankelijk zijn van voedselbanken kunnen we geen gelukzoekers hebben .Want asielzoekers zijn het niet !!! Echte asielzoekers zijn er een handje vol. Geen 10 duizenden.

    1. Ad Infinitum

     Kom op zeg, het zijn kinderen Wheelboy. ‘Gelukzoekers’ zegt er een. Kinderen, geworteld in Nederland en die aan het begin van hun leven staan. Het zijn geen narcotica criminelen met een NL paspoort.

     1. henkC

      Het bekende “voorbeeldje pikken”.
      Het gaat idd om 2 kinderen die al 9 jaar geleden terug moesten maar niet gegaan zijn.
      Waarom zijn ze niet gegaan?
      Puur het gebrek aan handhaving van de door de politici zelf gemaakte wetten.
      Bergeet je even dat er in Adam mensen zijn neergestoken door iemand die al 2 jaar in Duitsland is waarvan ruim 1 jaar uitgeprocedeerd?
      Leg dat “recht” eens uit aan zijn slachtoffers?

   3. BB

    @Tengo

    Wat is er autistisch aan die reactie?

   4. Holland

    Tengo is een vieze rioolrat die zich altijd in de verkeerde emoties wentelt. Hij toont zich graag als gutmensch, dat geeft hem een kick: “kijk mij toch eens geweldig invoelend zijn”. Dat hij daardoor immer aan de verkeerde kant van de streep staat ziet hij niet met zijn verblinde kokerblik.

   5. Vraagtekentje

    T(enen)K(rommend), nee we zitten op jou te wachten.

 5. Ritter

  De demografische gevolgen van de massale (illegale) migratie ( onder het mom van “vluchteling”) is al zichtbaar in vooral de grote steden en zal over 10 jaar te zien zijn in de kleinste dorpen van Nederland.

  In de grote steden van Noord/West Europa is/zal de autochtone bevolking de minderheid geworden en dat zal de komende jaren alleen maar toenemen.

  Zolang de meeste kiezers de partijen blijven steunen die achter dit “open grenzen” beleid staan zal er niets veranderen.

 6. Ritter

  Zie in de video een van de gevolgen van het “open grenzen” beleid.

  De video is gemaakt in Zweden ; maar het lijkt niet op Zweden.

  De autochtone Zweed moet je met een microscoop zoeken.
  —————-

  VIDEO: Ondertussen in Malmö, Zweden . . .
  https://youtu.be/BK2T5JaHqJw

  1. Vraagtekentje

   Nou Ritter, ben je hier in NL wel eens op markten geweest in (grote) steden??? Idem hoor. Vroeger ging ik graag naar de markt, maar daar kom ik al lang niet meer, voel me een vreemde in mijn eigen land, bestel wel online, en boodschappen doe ik bij de appie in nabijgelegen dorp.

   1. JanKlaasen

    Vroeger was alles beter…

    1. Stanly2000

     Kloptals een zwerende vinger deze keer, Jan.

 7. Dirkje60

  Belachelijk als je hier maar zo lang mogelijk huilie huilie doet krijg je altijd je zin.

 8. Ni28

  Zolang de immigratiebeleid niet aangepast wordt, lees: veranderd, zullen dit soort toestanden zich herhalen. De plaatselijke trol hier ziet niet welke precedent nu geschapen wordt. Iedere migrant zal de werkwijze van de moeder van deze kinderen succesvol imiteren want die Hollanders zijn natuurlijk gek. En de uitgewezen moeder moet nu natuurlijk ook terugkeren want kinderen zonder moeder is natuurlijk uit den boze. Uitgeprocedeerd? Dat maakt niets uit en neem maar gelijk wat ome’s en tante’s mee want een gezin moet bij elkaar blijven. De regering heeft weer een blunder erbij met een hele vieze spelletje want de autoriteiten zijn bij de vlucht van de kinderen bij geweest. Daar zou een regering tot val moeten brengen.

 9. Ni28

  Wil de domme trol voor zichzelf spreken?

 10. Two Ravens Black Kettle

  Zelfs de redacties van DDS en het steeds linkser wordende Geenstijl (wellicht kunnen ze zich beter omdopen tot Deugstijl) vallen ‘hook and sinker’ voor de chantage, emoporn, drammerij, gehuilebalk, zelfbeklag en de schaamteloze virtue signalling uitgevent door de asielindustriëlen en de verachtelijke MSM.

  Wetteloosheid regeert in dit ziekelijk land bewoont door zombievee en amoebes.

  1. Two Ravens Black Kettle

   De lezers van Geen/DeugStijl staan echter lijnrecht tegenover de linkse Deugredactie.

 11. struisvogelpolitiek

  En hiermee is een kabinet crisis afgewend.

  1. Ni28

   En daar ging het om. En de deur naar Nederland is weer volledig geopend. Legaal of illegaal maakt hier geen moer uit meer. Wetteloosheid ten top.

   1. wheelboy

    Ja het kabinet heeft er wel wat voor over in het zadel te blijven .CU en D666 geven 2 miljard dividend belasting die rutte graag heeft . En nu CU en D666 een pardon (let op binnenkort weer een generaal pardon ) Het mag wat kosten daar in den Haag .Men gooit graag principes overboord om in de pluche te blijven zitten

 12. penis aqua di rosa

  Zo doen we dat dus: weglopen, volgens mij met medewerking van…….en ze gaan overstag. En het is nog niet eens Sinterklaas!
  Het resultaat voor de toekomst: ik krijg het mijn strot niet uit.
  Zwabberbeleid van heb ik jou daar.
  Gelukkig niet de door mij gekozen partijen die zo uit rubber zijn opgebouwd.

 13. FLP

  Ojee nu is de beer los. Nu komt de rest ook. Fijn voor die kids….alleen de gevolgen zijn niet te overzien. Geert kan nu gaan schieten op het zwabberkabinet. Dit vuurtje word niet meer geblust.

 14. Heinz

  Geweldig voor dit tweetal. Een pak van mijn hart. Een barmhartige en rechtvaardige beslissing.

  1. Capo

   Ja vind je?

   #bakfiets

 15. HEM

  Het is een godvergeten schande!
  Justitie staat toe dat de nabestaanden van twee doodgereden kinderen de moord kunnen steken en zelfs na elf jaar nog niet aan rouwen toe kunnen komen.
  Jawel, Rechter Van Baal (Roermond) heeft de zaak besodemieterd en haar trouwe collega’s in Den Bosch hebben de doodrijder met een rotsmoesje in hoger beroep vrijuit laten gaan.
  Pulles en Philippart: Jullie zijn een stel klootzakken. Grapperhaus, je bent een lulhannes.
  Blijkbaar moet je de Nederlandse overheid chanteren om je zin te krijgen.
  Nogmaals: Een godvergeten schande. Die kinderen horen in hun thuisland thuis en niet bij ons.

 16. Elu Thingol

  En nu, indien het mogelijk is, de wet zó veranderen, dat het niet meer mogelijk is zolang door te procederen.

  1. swetsnek

   TE LAAAAAAAHAAAAAAAT DOMBO

   1. Elu Thingol

    Inderdaad, te laat. Nu zijn de kinderen al volledig in de Nederlandse samenleving ingebakken.

    1. Capo

     Vriendje van pisvlekje

    2. sjun

     Dàt waren Admilson en Marcos uit Hoogeveen ook.

     1. Tengo Kawana

      Sjun vergelijkt deze onschuldige kinderen met twee gewetenloze moordenaars.

      In zijn paranoïde universum gaat dat wellicht door voor logica.

 17. HEM

  Helemaal geen wet veranderen. Alsnog eruit donderen!

  1. Julian

   Wat een stoere reactie. Ik ben benieuwd of je dat ook nog bent oog in oog met die kinderen. Vast niet

   1. Capo

    Als eruit hetzelfde is als eruit, dan is het toch eruit?

    #mauro

   2. HEM

    Ik heb de slangen uit de neus van mijn zoon mogen trekken om hem te laten sterven. De hufter die hem doodreed bleek uiteindelijk niet verantwoordelijk, ondanks half slapend achter het stuur gestapt te zijn.
    Recht in Nederland?
    Alleen voor liegende buitenlanders!

    1. Tengo Kawana

     Ik begrijp dat je deze kinderen hier voor wil laten boeten.

     1. HEM

      Gelul Tengo.
      Het laten blijven is zeer onrechtvaardig tegenover al die arme kindertjes die ook in NL willen wonen.
      Waar ik voor pleit is een rechtvaardig Nederland.
      Doodrijders de kast in, illegalen het land uit.
      Eenvoudiger kan het niet.

     2. HEM

      Barmhartigheid volgt ook de wet van Kirchhoff. Wat je rechts geeft, kom je links tekort.
      Deze twee kinderen moeten zich hun hele leven de ogen uit het hoofd schamen omdat zij zoveel geld (andermans geld!) hebben uitgegeven om hun zin door te drijven. Dit is ten koste gegaan van velen die het veel beter hadden kunnen gebruiken.
      Ik hoop dan ook dat deze jongelui nergens in Nederland terecht kunnen. Ik zou ze in ieder geval NOOIT aannemen.

 18. swetsnek

  Zo werkt dat dus … mmm goed om te weten gaan we mooi gebruik van maken .

 19. Duckday

  EEn comedie spel wat een plee figuur is dit kabinet wel te vertrouwen vooral de VVD wat stelt dit voor Dit heeft miljoenen gekost en wat gaat het meer kosten

 20. Pecunia

  Het recht moet zegevieren en dat zou ik dit niet willen noemen, na 10 jaar kun je hier geïntegreerde tot Nederlandse kinderen niet uitzetten, dat is onmenselijk. Het wordt hoog tijd dat er een en ander veranderd zodat hier geen herhaling van komt, asielverzoek geweigerd dan wegwezen en zelfs geen hoger beroep, dat hoeft maar een paar maanden te duren.

  Blij voor deze kinderen, zij kunnen zichzelf niet verweren verdomme.

  1. Ad Infinitum

   Trefzeker, bull’s eye. Zo is dat.

  2. Tengo Kawana

   Eens met Pecunia.

 21. TheWarPope

  Begrijp mij niet verkeerd, ik ben voor een streng en goed immigratiebeleid. Zeker in deze tijden. Maar als zo’n groep als ”We Are Here” probleemloos van stad naar stad panden kan kraken, overlast veroorzaken en dan – ondanks dat ze ILLEGAAL zijn – niet worden uitgezet. Dan kan je niet twee kinderen die hier opgegroeid zijn, perfect Nederlands spreken en de cultuur dragen uitzetten, terwijl je Khalid Jone wel even na zestien jaar illegaal door Nederland wandelen een verblijfsvergunning geeft. Dus dit voelt wel als rechtvaardigheid.

  Maar goed, we kunnen allemaal wel janken. Zolang deze mensen aan de macht zijn verandert er toch niets. Even allemaal duimen voor Zweden morgen, en dan hopen dat Nederland ook snel de koers zal gaan volgen. Dat zal hier uiteindelijk ook wel gebeuren, kwestie van tijd.

 22. Jacco

  Denk dat ik voortaan ook maar de besluiten van rechters naast me neer leg .Want het maakt hier tog niet uit wat je doet word tog wel beloond kut land

 23. Carolina

  Schandalig dat U uiteindelijk toch toestemming geeft. Na negen rechtszaken, met negatief resultaat, toch uw toestemming geven.
  Waar hebben wij dan rechters voor????
  U heeft zich heerlijk om laten praten. Deze familie is niet in de eerste leugen gebarsten.
  Hoeveel staan er nu aan de grens om ook op deze manier binnen te komen?
  Gaat met U vast lukken. Grote schande.
  Kinderen snel terecht en moeder mankeert ineens niets meer.???
  U kunt beter ook vertrekken.

 24. Pecunia

  Ik mag hopen dat de staat hiervan geleerd heeft.

 25. Duke

  Rutte zei dat ze echt weg moesten, dus iedereen had al lang kunnen zien aankomen wat er ging gebeuren. Ze mogen blijven.

  1. AS210854

   Weer een bewijs dat als zijn mond open gaat om iets zeggen, er niks als leugens uit komt.

  2. Arie B

   Dat zal hem zeker stemmen gaan kosten..

 26. AS210854

  Aan deze uitspraak hangt een heel heel vies luchtje. Geen wonder dat Rutte en een stel politici gisteren volop aan het feesten waren Ilse de Lange.

 27. Adriaan

  Zonder dat ik commentaar geef op al deze reacties onderstaand, heb ik in mijn lange leven nog nooit grotere (sorry voor het woord, maar nu moet het even) klootzakken van regeringleiders meegemaakt als nu. Jullie – en dan bedoel ik het zooitje regeringsleiders in Den Haag – hebben zo gefaald, dat er een deur wagenwijd is opengetrapt voor duizenden zielige moeders en kinderen. Ze krijgen gelijk.

 28. JanKlaasen

  Wel grappig trouwens, 1 dag geleden deugde het kabinet niet omdat de kinderen er uit moesten, en nu deugt het kabinet niet omdat de kinderen mogen blijven. Je blijft lachen hier bij de DDS.

  1. Stanly2000

   Maar niet om jouw domme opmerkingen, Jan.

 29. Benny

  Nederland een land als je maar lang genoeg zeurt en zaagd ,zanikt ,en draait…..ken je er gewoon alle wetten ondermijnen……de (linkse) media is machtiger geworden dan het gezag……slap week sullig knullig bedroevend bakfietsvolk…..ik kots er VAN

 30. Gerlos

  Zwakke benen staatssecretaris valt mij tegen van u, en nu als de sodemieter de asielprocedures aanpassen en zorgen dat na twee keer NEE het afgelopen moet zijn.

 31. DolleDries

  Eigenlijk staan nu de hele Nederlandse wetgeving en rechters voor lul

 32. Arie B

  De leugens van de moeder (zie het stuk in Elsevier) en de zwaar gesubsidieerde asieladvocatuur hebben gewonnen. Een gevaarlijk precedent. Laten we snel die regelgeving aanpassen en zorgen voor normale en snelle procedures. Dit is een lachertje..

 33. Swami Nofapananda

  Geweldig dat ze mogen blijven!

 34. Arie B

  Beter die 6,5 ton aan procedurekosten (onze belastingcenten!) in de zak kunnen houden.

  1. Ad Infinitum

   Wat zal het mij als belastingbetaler kunnen kosten. Ik heb genoeg en het er voor over.

   1. Capo

    Ik heb er wel wat voor over als jij je begrip voortaan etaleert op Joop.nl

 35. henkie

  Wat een kolere bende is het hier in Nederland.
  Alleen voor de bühne zogenaamd aan het juiste besluit vasthouden, nml. wat volgens de wet vereist is; terug sturen.
  en nu dit.
  We worden besodemieterd waar we bij staan.
  Veel beloven en weinig geven doet een gek in vreugde leven.
  Hoeveel simpele zielen (klootzakken) trappen er nog in in de leugens van kabinet Rutte, de firma list, leugen oplichting en bedrog.

 36. Pecunia

  Ik mag hopen dat de algemene tendens is dat we toch wel blij zijn voor deze kinderen.

  1. Elu Thingol

   Wel bij mij.

  2. Floris

   Tja Vit, want jij bent het en niet je imaginaire buurman, daar valt nog het nodige over te zeggen. Er is door louche advocaten en linkse media volgens diverse bronnen nogal wat desinformatie in deze zaak verspreid waardoor het vrijwel onmogelijk is geworden om leugen en waarheid van elkaar te onderscheiden.

   Dan geldt wel voor meer dingen (oa Trump) maar dat terzijde.

   Hoezeer ik deze kinderen ook het beste gun (wie niet?) is hun belang naar mijn mening ondergeschikt aan een hoger belang, te weten handhaving van de wet. Als je dat namelijk BIJ HERHALING (zie ook de generale pardonnen en andere “we stay here” wantoestanden) nalaat, dan is echt het hek van de dam.

   1. Tengo Kawana

    Het recht in onze rechtsstaat omvat meer dan een rigide toepassing van de wetsregels. Het vraagt ook een beoordeling van context en bijzondere omstandigheden. Daartoe heeft de wetgever de discretionaife bevoegdheid van de Overheid ingesteld.

    Het is goed dat de Staatssecretaris hier gerechtigheid boven wet liet gelden.

    1. Capo

     Trol.

     #pisvlek

   2. Capo

    @Floris: “(…) dan is echt het hek van de dam.”

    Dat is hier precies het probleem. Je kunt er dus onderuit waardoor het uitgeprocedeerd zijn in feite geen grond meer heeft. Dat gaat nog bijzondere toestanden opleveren.

    #1+1=2

   3. Pecunia

    @Floris

    Bedankt dat jij schrijft dat ik Vit ben, een hele eer. Als dat zo zou zijn, zou hij het zeker jou niet vertellen op forum uitingsvrij (moest ik even doorgeven).

  3. Capo

   @Pecunia: Als je tegen de 70 loopt dan worden mensen vaak een beetje week. Natuurlijk is het prachtig voor deze kinderen. We hebben alleen en opnieuw een precedent geschapen waardoor er meer van dit soort ‘gevallen’ zullen komen die naar deze casus zullen verwijzen. Nederland is geen hotel, een gezin dat haar achterdeur open laat staan waardoor iedereen kan aanschuiven is geen gezin meer.

   Deze kinderen waren uitgeprocedeerd, toch? De volgende die uitgeprocedeerd is zal via zijn gratis advocaat ook gaan aanvechten, mede dankzij Lili en Howick die straks ook gewoon groot zijn geworden. En sinds 1993 zijn dat er al meer dan 300.000 asielzoekers in Nederland!

   Zo en nu aan het werk, want de kosten voor deze kinderen moeten wel betaald worden, ook op zondag.

   1. Pecunia

    @Capo

    Ik geloof niet dat er een precedent geschapen is want dit is een uitzonderlijk geval wat 10 jaar heeft geduurd door traineren, zoals ik al schreef hoop ik dat ervan geleerd is wat voor toestand dat kan opleveren en dat er in ieder geval een debat over komt hoe dit in de toekomst kan worden voorkomen.

    1. Pecunia

     Een proces mag hooguit een half jaar duren zodat kinderen niet gesettelt raken.

     Wat betreft het week worden als je tegen de 70 loopt heb ik nog 9 jaar te gaan.

     1. Rosasolis

      @Pecunia. Jij wordt nooit week! Ga zo door! Wacht tot jij 70 – 75 wordt!
      Dan weet jij nog veel meer en heb je grotere bronnen van intelligentie dan de domme wezens op deze site die niets anders te doen hebben met hun leven, dan urenlang op internet rond te hangen en mensen die durven anders te denken, te gaan trollen!

 37. Floris

  De wetgevende macht en de uitvoerende macht vegen hun reet af aan de wet.

  Een andere conclusie is niet mogelijk.

  We bevinden ons op een hellend vlak dat is ingesmeerd met groene zeep en er is geen houden meer aan.

 38. Tengo Kawana

  De beslissing in deze individuele casus toont het gelijk aan van de Christen Unie die in de Kabinetsformatie tevergeefs aandrong op een algemene verruiming van het Kinderpardon.

 39. henk vintage

  Uit alle delen van de wereld worden nu alleen reizende minderjarige kinderen aangevlogen en de Christenunie met z’n 5 zetels zag dat het goed was.
  Daarna een tsunami van familie, allemaal een ingericht huis, uitkering, financiering van hun geloof, gratis ziektekosten verzekering, kinderbijslag voor een stuk of 6 a 7 of meer.
  De B.T.W. kan weer met een procent of 3 omhoog.
  De pensioenen kunnen weer gekort en d A.O.W. premie omhoog.

  1. Tengo Kawana

   Henk heeft wellicht niet goed begrepen op welke gronden de Staatssecretaris hier zijn discretionaire bevoegdheid toepaste.

   1. Rosasolis

    @Tengo. Gelukkig is onze minister van justitie F. Grappenhuis ingegrepen.

 40. Bes Tolen

  Het wachten is nu nog op de komst van de moeder, die helemaal niet ziek of misselijk bleek te zijn en de echte grootouders, die nog in Armenië vertoeven. Die grootouders tussen aanhalingstekens in Wijchen zullen wel rechtsvervolging krijgen, toch? Of toch niet. Wat is daarvoor de reden? Harbers, wat is daarvoor de reden? Waag het niet met een generaal pardon aan te komen, Harbers, of stiekem dingen te doen. Want je zit dan wel de democratie helemaal ten grave te dragen. Harbers: nu bestaat die nog uit verkiezingen, die nog normaal verlopen. Naar ik dan aanneem.

 41. sjun

  Importeren van stemvee, de PvdA werd er groot mee en dus hebben CU en D66 dit trucje overgenomen om een maatschappij te creëren waarin de vigerende cultuur ontwortelt en verschillende stammen existeren totdat zij door krapte in de zorg, de woningmarkt, het onderwijs, de economie en de leefruimte elkaar gaan bevechten.

 42. Willem Bever

  Ik vind het punt van Dolle Dries eigenlijk wel heel goed; De rechters staan voor lul.
  Ik denk dat het nog sterker is; Uitspraken van rechters kan je kennelijk in dit land negeren, wellicht dat dat precedent hier of daar nog eens gebruikt kan worden.

 43. Rosasolis

  Fijn dat Min. F. wij Grapperhaus van Justite eindelijk heeft ingegrepen in dit wrede zaak, tegen 2 onschuldige kinderen! Bewijs dat sommige mensen hebben, behalve een hoge intelligentie, ook een warme hart! De VVD is zwaar fout in deze zaak. Hoe kon een VVD
  staatssecretaris, (Harbers) eisen dat, naar een verblijf van 10 jaar in ons land, 2
  vernederlandste kinderen zomaar uit ons land wordt gedumpt, naar een vreemde land dat zij helemaal niet kennen, en niet hun geboorteland is. De grootste vraag is:
  waarom heeft de VVD 10 jaar gewacht! om nu hun nieuwste stadssecretaris de opdracht te geven om die trouwe kinderen ineens zomaar te verwijderen?!!!
  Fijn is het dat justitie min. Grapperhaus heeft eindelijk ingegrepen in deze zeer pijnlijke zaak. Toen ik als kind in Canada opgroeide had ik veel immigrante kinderen in mijn klas, vanuit Duitsland, Hongarije, Roemenie, en Ukraine. Vele van die kinderen konden mooi zingen in hun “immigranten kinderkoor”. En ik bedoel: echt prachtig zingen in dit zeer muzikale kinderkoor. Ik ben al jarenlang uit mijn vak als oratorium
  zangeres, en muziek onderwijzer. Maar ik hou nog steeds van mijn vaak als muziek onderwijzer. Kunnen wij iets speciaals doen voor dit broer en zus. Zoals een donatie voor hun onderwijs, of voor hun pleegouders die voor hen zijn opgekomen en voor hun willen verzorgen.
  Dankzij onze ouwe, kale minister van justitie F. Grapperhaus zijn deze 2 gewone kinderen het waard om te redden om in ons land te blijven. Fijn dat onze Minister van Justitie heeft durven te ingrepen in deze heel gevoelige zaak.

  1. Karel de Grote

   Aan de naam te zien bent u ook een buitenlander, in Nederland behoren Nederlanders te wonen weet u wel.

   1. Rosasolis

    @Karel. Als kind was ik buitenlander. Maar naar mijn eind-diploma te hebben gehaald, ben ik naar Nederland gekomen, en gebleven. Ik heb jarenlang alleen de Ned. nationaliteit en paspoort. Er wonen vele van oorsprong Nederlanders in mijn vroegere thuisland, maar ook zij
    heten nu Canadezen… Eeuwen geleden was ook Nederland
    deel van Duitsland. Kent u het bekende sprookje van “de Prinses en de Erwt”?
    Volgens dit oude verhaaltje moest er eerst bewijs komen dat zij een echte prinses was voordat ze kon touwen met de kroonprins.

  2. Floris

   Rosa gooit er weer een prachtig stukje proza uit!

   1. Rosasolis

    @Floris. Lieve Floortje, hartelijk dank voor je waardering van mijn “proza”.

 44. Karel de Grote

  Hieruit blijkt dat ons rechtssysteem falliet is en Nederland wordt geleid (Gelijd) door ruggegraatloze figuren in ’s Gravenhage

 45. cor wit

  Schandalig in eens zijn ze niet meer veilig in het land van herkomst grote leugen
  De moeder mag ook komen nu .
  Maar nu moet jij als Nederlander je buitenlandse partner naar Nederland willen halen dan zijn de muren niet hoog genoeg
  voor deze smerige kut politiek nsb
  Omgekeerde discriminatie tegen eigen volk!!
  Ze moeten ze allemaal ophangen in de politiek aan de hoogste boom

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.