Zweedse sociaal-democratische premier weggestemd: rechts aan zet

Zweden, het ooit zo geliefde voorbeeld voor sociaal-democraten overal in Europa, vertoont tekenen van een politieke aardverschuiving. De Zweedse premier is weggestemd, links kan geen coalitie vormen en rechts heeft de gevreesde Zweden Democraten nodig voor een meerderheid. Via Elsevier Weekblad.

Vanochtend stemde het Zweedse parlement hun sociaal-democratische premier Stefan Löfven weg met 204 van de 349 stemmen. Daarmee zijn de sociaal-democraten het initiatief kwijt om een regering te vormen.

Dit maakt dat Zweden praktisch in een politieke impasse is belandt. Links heeft geen meerderheid en is niet meer aan zet, rechts heeft meer zetels dan links maar hebben, net als links, de Zweden Democraten buitengesloten. Toch lijkt de kans klein dat er een regering met de Zweden Democraten komt. De situatie oogt vergelijkbaar met de Nederlandse politiek waar de PVV werd uitgesloten en een VVD-PvdA kabinet werd gepresenteerd. Dat bleek voor de PvdA praktisch een doodssteek. Ook de VVD kakte mede daardoor langzaam in, al zij het in veel mindere mate.

Hoe het precies zal gaan in Zweden zal de tijd moeten uitwijzen. De ‘Gematigde Partij’ een soort VVD, heeft nu het mandaat om in vier pogingen een coalitie te vormen. Lukt dit niet dan zullen er over drie maanden nieuwe verkiezingen worden gehouden.

Mogelijk hebben de rellen in Malmö, Stockholm en Göteborg voorafgaand aan de verkiezingen een bijdrage geleverd aan de winst van de Zweden Democraten. Of bij eventuele volgende verkiezingen weer zo’n aanzienlijke winst valt te verwachten, is niet te voorspellen. De impasse zorgt voor te veel onvoorspelbare factoren op het stemgedrag van de Zweden. Het wordt in ieder geval spannend voor de politieke junkies in Europa!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

88 reacties

 1. Tengo Kawana

  De extreem-rechtse Zweden Democraten zijn niet nodig voor een stabiele regering en zullen de komende jaren rustig kunnen doorradicaliseren in de oppositie.

  1. Capo

   De extreem trollende multinicker.

  2. Dubbele Komma

   Goede zaak! Weg met die linkse luchtfietser!

   Goed begin!

  3. Dubbele Komma

   Ik zeg: MEER,MEER,MEER……linkse mafklapers van dat pluche af!

   Het word tijd voor realisme!

   1. Dubbele Komma

    Pardon, het moet zijn linkse MAFKLAPPERS!

    😀

 2. sjun

  Die winst wordt waarschijnlijk groter omdat het ingezette politieje bewustmakingsproces steeds verder voortschrijdt.

  1. sjun

   politieke

  2. Dubbele Komma

   Natuurlijk sjun, kan je op wachten!

   1. Tengo Kawana

    Het wordt lang wachten, maar daar is extreem rechts inmiddels wel aan gewend.

    🙂

    1. sjun

     Willem is vast niet op de hoogte dat er in Zweden een meer rechtse partij is dan de Zweden-Democraten. Tevens lijkt hij de pointe te missen dat het voortdurend misbruiken van de term extreem rechts haar betekenis uitholt vergelijkbaar met dat van een voortdurend afgaand autoalarm waarop uiteindelijk niemand meer reageert als het voor de zoveelste keer afgaat.

     1. Capo

      Bovendien trolt Willem hier alleen maar, en jij weet dat natuurlijk ook wel.

     2. Tengo Kawana

      Ik kan aan de feiten ook weinig veranderen.

     3. EU kok

      Zou capo of siemien of deelszon vandaag al een inhoudelijke reactie geplaatst hebben?

     4. Dubbele Komma

      WHAHAHA

      Willem dopper kreunt: ” Ik kan aan de feiten ook weinig veranderen.”

      Hij probeert dagelijks feiten te veranderen

      😀

      Wat heeft hij een humor vandaag joh….

      WHAHAHA

      Maak nog eens een lucassen grapje,Willem!

      Ik laat mn zeik lopen,echt!

      MUHAHAHAHA

      😀

     5. Tengo Kawana

      “Ik laat mn zeik lopen,echt!”

      We geloven het, arme kerel.

     6. Elu Thingol

      Als hij maar wel een schone onderbroek aantrekt.

    2. Dubbele Komma

     Willem weet niet beter,hij is beyond knettergek…

     Ik moet nog steeds lachen om zijn lucassen grappen…

     Briljant!

     Willem moet voorstellingen gaan doen!

     MUHAHAHAHA

     😀

  3. Aytas

   Wat is de politieke bewustwording volgens jou? Ik denk dat het niets anders is dan de gevolgen van een steeds verminderde welvaart wat zeker niet aan de migranten ligt of Europa. Het is jammer dat er weer de schuld wordt afgeschoven op migranten.

   Ik hoop dat het met jou mogelijk is om een inhoudelijke discussie te voeren zonder in gescheld te vervallen.

   1. sjun

    Hoe meer monden te voeden, hoe minder per persoon. Dat geldt niet enkel voor de voeding ook voor de huisvesting, het onderwijs, de zorg en de dienstverlening. Nu wil een blik op het cijfermateriaal dat ‘nieuwkomers’ die nog onder te verdelen zijn in verschillende bevolkingsgroepen op adresseerbare groepen bepaaldniet de beste lijstjes aanvoeren als het aankomt op criminaliteit, onderwijsloopbaan, wetenschappelijke bijlagen, gezond leven, bijdragen aan vrijwilligerswerk en maatschappelijke bijdragen via belastingpremies. Sterker nog, diversen doen een extra beroep op gesubsidieerde rugzakjes met betrekking tot maatschappelijke en juridische begeleiding, aanvulling op de woonlasten en zorgkosten.

    Natuurlijk zijn er wel wat verklaringen voor te vinden als culturele spagaat, taalachterstand, niet op de omgeving aangepaste voedingsgewoonten, neef-nicht huwelijken met daarbij meekomende genetische schade en moeilijk inpasbare aanspreekbaarheidsverhinderende zijnswijze. Dat alles maakt het echter ongeloofwaardig dat de maatschappelijke meerkosten niet vooral bij deze mensen te vinden zou zijn.

    1. Aytas

     Je vergeet dat die kosten ruimschoots door neo kolonialisme worden gedekt.

     Ik vind vluchten een recht door neo kolonialisme, daar staat dan natuurlijk de plicht tot Inburgeren tegenover. Wil een salafist zijn vrouw als minderwaardig blijven behandelen gaat hij maar lekker terug naar de woestijn. Nederlanders mogen wat mij betreft meer doen om te helpen Inburgeren. Mijn ouders stonden zelf erg open en de buurt waarin zij terecht kwamen ook open voor mijn ouders. Dat heeft het voor mijn ouders een stuk makkelijker gemaakt. Ik denk dat gentrificatie ook iets is wat belangrijk is.

     1. Capo

      Fırat Yigit, Güllü Yılmaz, Asiye Kacar en 14 anderen vinden dit leuk.

     2. Tengo Kawana

      Moet de ‘plicht tot inburgeren’ volgens Aytas verder gaan dan allochtonen verplichten zich aan de wet te houden?

     3. Holland

      Het is duidelijk: Aytas is een tweedejaars UvA-studentje, compleet gebrainwashed door linkse mongolengedachten: “Je vergeet dat die kosten ruimschoots door neo kolonialisme worden gedekt. Ik vind vluchten een recht door neo kolonialisme.”

      Ieder woord dat verder aan dit domme wicht gewijd wordt is zinloos en verspiulling van energie. Tegen zoveel domheid is geen kruit gewassen.

   2. Morales

    Massaimmigratie is de vernietiging van elke verzorgingsstaat
    https://tinyurl.com/ycfwg6m4

 3. Ni28

  Men heeft weer met links afgerekend in Zweden en terecht. Men is de immigratiegolf met nare bijverschijnselen zat.

 4. Ni28

  De trollenfamilie doet net of zij weten wat inhoud betekent. Voor een trol is dat precies wat zij schrijven. Volkomen inhoudsloze geblaat.

  1. Dubbele Komma

   Laat hem toch gaan ni28.

   Dit is supervermakelijk.

   Wat een randdebiel joh,zalig!

   😀

  2. EU kok

   Ni28 heeft een trollen-fobie.
   Heeft hij zelf toegegeven.
   Wie de moeite wil nemen kan het nog vast terug vinden.
   Ik heb wat beters te doen.

   1. Ni28

    Er valt voor je niets te zoeken want je bent maar een verzonnen bijproduct.

  3. Tengo Kawana

   “Volkomen inhoudsloze geblaat.”

   🙂

 5. Two Ravens Black Kettle

  Zouden de Zweedse democraten rechtvaardig (en democratisch) benaderd worden door de extreem vijandige en door en door corrupte Doofpot-Agitprop.-MSM dan waren ze allang de grootste geweest.
  Maar intimidatie, beroepsverboden, vernedering, morele (en financiële) chantage, verbaal en fusiek geweld, hersenspoeling van wieg tot dood, sociale (en financiële) uitsluiting, censuur, boycotten, de Thought Crime Gestapo maakt velen Zweden nog huiverig.
  Maar let wel
  De Zweedse Democraten zijn een piepjongen (en buitengemeen succesvolle) partij, te vergelijken met de AFD van onze Oosterburen die inmiddels in de peilingen al op plaats 2 staan.

  In alle landen zie je dezelfde dichotomie
  De eenvormige, gelijkgeschakelde Kartel-partijen + hun MSM, de cultuur marxistische academici en de fascistische stoottroepen (Team Quisling) versus de geïsoleerde en uitgesloten naar vrijheid en ware democratie snakkende burgers die opkomen voor de waarden van de Verlichting, hun geliefden en hun land.

  Vandaar dat Team Quisling ook het internet aan banden willen leggen, de Orwelliaanse Staatsradio en Staatstv misbruiken voor eindeloze haatdragende propaganda, overvolle doofpotten en desinformatie en ze overal referenda de nek omdraaien.

  1. Morales

   En vergeet de stembusfraude niet.

 6. Aytas

  Het is erg jammer dat in Europa de rechtse sentimenten het weer gewonnen hebben. Na Stalin, kom me niet aan met communisme, Hitler en mussolini zijn ze weer terug in het centrum van de macht. Het enige wat ik goed vind is dat ze de bijstand vaak ook willen beperken. Het trieste is dat minderheden altijd de klos zijn, tutsi in Rwanda en Indiërs in Oeganda. Onderdrukking is een hobby van rechts. Ik vind het zo grappig dat mensen die zo tegen salafisme zijn de overeenkomst tussen hun en salafi niet inzien. Dit gaat waarschijnlijk het failliet van mensenrechten en gelijkwaardigheid inluiden. Europa zal een nieuw terecht schuldgevoel creëren.

  1. deelszon

   Het probleem met jullie zieke linkse nazi’s is dat jullie vergelijkingen ziek zijn en dan recht betichten van alles en nog wat…

   1. Aytas

    Volgens mij begrijp je de geschiedenis niet. Luister eens naar wilders en lees dan het hutu manifest.

    Ach je kunt mij wel een nazi noemen maar ik gun jou je mening en scheld anderen niet constant uit voor van alles en nog wat, in nazi Duitsland mocht je geen andere mening hebben en werden anders denkenden voor van alles en nog wat uitgescholden.

  2. Elu Thingol

   Kalm aan, Aytas, in Europa heeft gematigd rechts gewonnen. Christendemocraten en rechtsliberalen. Dat is iets anders dan populistisch rechts.

  3. Holland

   Met Aaitas weer een nieuw linksgekkie erbij op DDS. En de oude zijn nog geen eens op of stuk.

   1. Elu Thingol

    Hoe meer zielen, hoe meer vreugde.

    1. deelszon

     Je bedoelt zieken hè hé Tengol

     1. Elu Thingol

      Nee, Capzones, ik bedoel zielen.

     2. Capo

      Elu = Tengo = Aytas

     3. deelszon

      @Capo 😉

     4. Aytas

      Capo
      Ach gossie, mensen met een andere mening. Dat kan natuurlijk niet. We zeggen allemaal dat het 1 en de dezelfde persoon is. Er is uiteraard maar 1 persoon die zo gek is een midden mening te hebben. Die niet alles over 1 kam wil scheren.

  4. sjun

   Je lijkt je ook aardig bewust te zijn van de rol van Recep Tayyip Erdoğan in Turkije jegens mensen met een andere politieke mening. Of vergis ik me daarin?

   1. Aytas

    Verschrikkelijke man. Hopen dat Turkije die vent snel kwijt is. Ook een rechtse dictator. Alles wat anders is moet het zwijgen worden opgelegd volgens erdogan.

  5. Eugenie de la Fleur

   De zwakte van linkse partijen is dat ze elkaar het daglicht in hun ogen niet gunnen terwijl rechts altijd weet om daarvan te profiteren

 7. Eugenie de la Fleur

  Samen met de sociaal democraten en de groenen kan de gematigde partij nog een dergelijke coalitie tot stand brengen dat op een brede meerderheid kan rekenen. De nazi’s van de Zweden Democraten zullen heus niet uitgenodigd worden tot de coalitie onderhandelingen.

  1. Holland

   De Zweden Democraten zijn GEEN nazi’s, domme kut.

   1. Tengo Kawana

    Maar dan toch tenminste extreem-rechts, Holland.

    1. Holland

     Nee Tengo, ook niet extreem-rechts. De Zweden Democraten zijn gewoon rechts. Links grossiert altijd met labels en etiketten als een mening afwijkt van hun dogma’s.

     1. Tengo Kawana

      Ook de heer Holland doet er goed aan zijn ogen uit te wrijven.

      https://big.nl/hoe-het-progressieve-zweden-de-bakermat-werd-van-ultrarechts-en-neonazis/

     2. Holland

      Het zal je weinig moeite kosten Tengo, om nog vijf andere linkse media te vinden die precies dezelfde mening zijn toegedaan. Links praat elkaar nu eenmaal graag na en bevestigd elkaar voortdurend. Ongeveer zoals de NYT en WP altijd de democraten loven en verdedigen en Trump bashen.

      Dacht je dat je daarmee overtuigend bent?

     3. Tengo Kawana

      Het programma van de Zweedse Democraten, beste Holland, sluit naadloos aan op verwante zusterpartijen als FvD, FN, VB en PVV. Die partijen positioneren zich allemaal op het extreemrechtse deel van het politieke spectrum. Bovendien blijken de Zweedse Democraten bepaald niet immuun voor neonazi’s die in hun gelderen prominent opduiken en worden getolereerd.

     4. sjun

      Willem haalt me wel een snottersite aan zeg: https://big.nl/eberhard-van-der-laan-overleden/

     5. Tengo Kawana

      Mogelijk kan Sjun met deze bron beter uit de voeten.

      https://www.dw.com/en/neo-nazi-background-hounds-sweden-democrats/a-45344978

     6. EU kok

      Omdat Sjunneke de sympathie van het gros der Amsterdammers voor Eberhard niet snapt, is een site een jank-site.
      Maar het zegt alleen iets over het empathisch onvermogen van urinoirbeheerder sjunneke.

     7. deelszon

      @Holland Tengo en co kapen de woorden als “extreem-recht, fascisme, racisme, discriminatie, antisemitisch, etc, etc.
      Tengo is een schoft, een vies zuigend islamitisch mongooltje die structureel irriteert en een zéér warm pleitbezorger van de islam is.

     8. EU kok

      Al is een discussie nog zo fel, capo verpest hem wel.

     9. deelszon

      EU en empathisch onvermogen 2 handjes op 1 buik

     10. Capo

      @DZ: Doe maar voorzichtig met Cock, hij heet niet voor niets zo. Zijn hersencapaciteit is gelijk aan dat van een garnaal, vandaar dat hij een beetje simpel is.

    2. sjun

     extreem-rechts 🙂
     gewoon die superlatieven blijven gebruiken om ze tot containerbegrip te reduceren Willem.

     1. Tengo Kawana

     2. sjun

      Het vermeende goede gezelschap van Tengo/Willem waarnaar hij op Jalta verwijst betreft het GroenLinkse UvA studentje geswitcht van Politicologie naar Rechtsgeleerdheid Fabian van Hal, ook gekend van DWARS. Beunt ruim een jaartje bij Jalta bij Die arme jongen zou zuiniger op zijn adresgegevens moeten zijn maar omdat ik niet de meest vervelende ben houd ik die maar voor me. Tenslotte heeft hij nog een leven voor zich waarin hij misschien kan leren zich minder absoluut uit te drukken als hij over politieke alternatieven voor de politieke mening van zichzelf schrijft. Zo kan hij voorkomen dat hij wat minder aangenaam met het strafrecht zal kennismaken.

      Oh ja Fabian, denk nog eens over je eigen juridische jihad na: “Iemand die een moslim om zijn geloof beledigt, moet bestraft worden.” (Citaat interview met Ewout Klei geplaatst op Jalta 17.06.17) Voordat je voortaan als DWARSe dimwit van de maand door het leven moet.

     3. Tengo Kawana

      “Die arme jongen zou zuiniger op zijn adresgegevens moeten zijn maar omdat ik niet de meest vervelende ben houd ik die maar voor me. ”

      Sjun heeft een trieste reputatie als stalker en heeft mensen waar hij het op fora niet mee eens was belaagd tot aan familie en werkgever.

      Deze tekst onthult zijn zieke inslag op dit punt.

     4. EU kok

      quote: Die arme jongen zou zuiniger op zijn adresgegevens moeten zijn maar omdat ik niet de meest vervelende ben houd ik die maar voor me.
      .
      Sjunneke ten voete uit.
      Hijzelf zal iemand niet direct in diskrediet brengen.
      Maar adresgegevens aan labiele reageerders doorgeven is zijn specialiteit.
      Zelf buiten schot blijven, een ander de smerigheid laten opknappen.

     5. Tengo Kawana

      Het eenzame ratje houdt zijn eigen adresgegevens zorgvuldig geheim, zo slim is hij wel.

     6. Capo

      Ik help Sjun graag mee hoor, er zijn niet zoveel lanen van pooten.

     7. sjun

      Kijk onze moraalclaimertjes toch eens eensgezind ziedend keffen. Van Haagse Willem verwachtte ik weinig anders maar Leidse Jan had ik toch wat hoger zitten.

   2. Capo

    @Holland: Lees het reactiepatroon nog eens na. Wanneer je Svetlana (=Eugenie de la Fleur) aanspreekt dan komt Willem Tengo uit z’n hol. Ergo: Eugenie de la Fleur = Tengo

 8. Two Ravens Black Kettle

  Breaking

  In Duitsland heeft de CDU Ralph Brinkhaus gekozen als nieuwe partijvoorzitter.
  Dit zeer tegen de zin van de MSM en Frau Merkel die erop rekenden dat haar politiek correcte bloedhond Volker Kauder weer herkozen zou worden.
  Dit wordt beschouwd als een van de grootste nederlagen van Merkel van de afgelopen jaren.
  Kauder, die al 13 jaar aan de macht is, staat erom bekend dat hij weigert aan dezelfde tafel te gaan zitten als AFD-politici. Zo verschijnt hij nooit in tv programma’s waar ook AFD mensen aanschuiven.

  Brinkhaus heeft daar lak aan en aangegeven juist in contact te willen komen met de AFD.
  De CSU/CDU leden zijn het met hem eens.
  Een inktzwarte dag voor het fascistisch regime van Frau Merkel.

 9. Two Ravens Black Kettle

  Gisteren is weer een huis van een lid van de Zweedse Democraten bestookt met brandbommen.
  Een gezin met kinderen.
  Dit is de zoveelste aanslag.
  Onlangs werd ook het huis van de leider van de SD aangevallen. Net als vele mensen die op straat wilden flyeren.
  De MSM vind deze aanvallen van de linkse fascisten allemaal prachtig of stopt het in de overvolle doofpot.

  Laten we hopen dat de SD binnenkort de grootste kracht wordt in de vermolmde Stockholm-syndrom politiek in eunich staat Zweden; the Rape capital no. 1 of the world, met de complimenten van het kartel, de feminazi’s, de cultuur-marxisten in het onderwijs en hun media.

 10. poldi

  Zelfs na ontwrichting van een heel land; een explosieve toename van aanrandingen en verkrachtingen, talloze no-go areas in de grote steden, honderden autobranden en rellende bendes van losgeslagen immigranten zet deze ex-premier de SD nog steeds weg als extreem rechts omdat ze een strenger immigratiebeleid willen. Wat bezielt deze mensen toch om zo vast te houden aan denkbeelden die evident niet werken? Het is zo bizar en onbegrijpelijk dat je er bijna een kwaadwillende agenda achter verwacht. Dat men werkelijk druk doende is om de Europese verlichte democratieën tot op de grond toe af te breken en te vervangen door barbarij.

 11. poldi

  Plagiaat
  ———
  Het is triest om te moeten aanzien, hoe ook de Linkse Partijen in Zweden menen dat hun waarheid, de waarheid is.
  Ik ben zijn naam vergeten toen de V.S. Irak binnen viel en de Iraakse minister voor de camera zei, dat zijn Regering alles in de hand en achter hem het Amerikaanse Leger voorbij reed.
  Zo is dat ook in Zweden, waar de grote steden in brandt staan.
  Zo is het ook in Venezuela. Zo weigeren de Linkse Partijen/Media in E.U. de enorme moslimproblemen te erkennen en zwijgen over de immense kosten die ze verhalen op de eigen bevolking. m.a.w. voor de Linkse Partijen is de democratie een bijzaak, als we ook zien hoe ze andere Partijen uitsluiten. Ala de islam. Niet vergeten dat ook Zweden zeer anti-Joods/Israël is.
  Langzaam, maar zeker is het tij aan het keren in Europa.

 12. Ries

  @Aytas Onderdrukking is een hobby van rechts’. Alweer zo’n linkse profeet die de feiten voortudrend omdraait. Even een opfrisser dan:
  Niet alleen de Georgiër Stalin(nog steeds geadoreerd door de GroenLinkse top, zoals Paul Rosenmöller), de moordenaar van meer dan 30 miljoen Russen was links, de grootste linkse moordenaar was Mao, de moordenaar van zeker 100 miljoen Chinezen/Tibettanen (nog steeds geadoreerd door de S.P. top, zoals Jan Marijnissen) met in zijn gevolg de communisten PolPot, HotsjiMin, de NationalSocialist Hitler,
  de communistische complete DDR top (die i.t.t. StaSi Merkel wel de grenzen gesloten hielden) ,de communisten Ceaucesku, Castro, Chavez, Maduro, KimJong Un en nog een heel stelletje linkse moordenaars, w.o. enkele Amerikanen [Bush(R) en Obama(D)] die het MO op zijn kop hebben gezet, i.v.m. de olie belangen en bij Obama ook zijn religie de islam.
  Lust je nog peultjes Aytas?

 13. IJsbrand Koudvuur

  Heel goed nieuws!
  Bevara Sverige Svenskt!!!

 14. Onderzoekt alles

  Dhr Tengo ( Guus geluk of één van zijn andere velen bijnamen) weet niet eens wat extreem rechts is. Dat hij al eens durfde te beweren dat Hitler extreem rechts is al een teken dat zijn hersenen zo volgeladen zijn met propaganda dat wakker schudden niet meer mogelijk is.

  Trek de stekker eruit Tengo en geniet op het terras i.p.v. die leugens te verspreiden.

  Nog maar een keertje>> rechts wil een kleinere overheid en meer macht naar het individu; de individuele vrijheid staat centraal en niet de overheid. Links wil een zo groot mogelijke overheid en meer macht naar de staat; het individu is als een cel in een lichaam als het niet meewerkt dient het geëlimineerd te worden of in de pas te gaan lopen. Het collectief is belangrijker dan het individu.

  Vraagje welke was Hitler en Mussolini? Lijkt me logisch toch? Of bent u een betaalde trol Tengo?

  1. Tengo Kawana

   Meent Onderzoekt alles dat Hitler en Mussolini extreem links waren?

   🙂

   1. deelszon

    Tengo je beantwoord zijn vragen niet………..

   2. Holland

    Gaan we weer. Tengo Droplul, deze discussie is al 6 miljoen keer gevoerd. En glashelder is door o.a. Floris aangetoond dat dat inderdaad zo was. Hou dus nou eens een keer je autistische bek. Dank je.

    1. deelszon

     Tengo is een antisemitische islamimbeciele autist die zijn achterlijke pedoverheelijkende muil moet houden.

    2. Tengo Kawana

     Ik heb in de discussie met Floris glashard aangetoond dat de bewering dat Hitler een Marxist is nergens op slaat. Het enige argument dat wordt aangevoerd is dat Hitler op het gebied van de staatsuitgaven een Keynesiaanse economische politiek voerde die je ‘links’ zou kunnen noemen vanwege de sterke rol die hij de staat toekende. Op alle andere gebieden was hij anti-socialistisch, anti-communistisch en anti-marxistisch, hetgeen ook bleek uit het feit dat socialisten en communisten als aartsvijanden beschouwde en ze op grote schaal vervolgde en vermoordde. Ook zijn volksnationalistische racisme en zijn steun aan (en van) het Grootkapitaal was flagrant in strijd met de principes van het Marxisme dat internationaal was georiënteerd en gericht op collectivisatie van de productiemiddelen.

     Het feit dat rechts volk Hitler tegen alle feiten en logica in ‘links’ noemen verklaar ik uit het feit dat ze niet met dit zwijn geassocieerd willen worden, zoals links liever niet met Stalin en Pol Pot geassocieerd wil worden.

     1. deelszon

      Jij poept gewoon uit je keel..

     2. Tengo Kawana

      Niveautje hoor, deelszon.

      🙁

   3. Capo

    Pisvlek & multinicker. Zeven dagen per week en dertien uur per dag kansloos.

  2. EU kok

   Onderzoekt alles verzint een geheel eigen versie van links en rechts om zodoende zijn gelijk te bewijzen.
   Zijn verwrongen gedachten verwisselt individu met kapitaal.
   Vervangt hij in zijn definitie het individu voor kapitaal, gaat het er een beetje op lijken, met dien verstande dat het individu ondergeschikt is aan de belangen van het kapitaal.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.