Gepolariseerde gemeenteraad in Amsterdam maar ‘vuurwerk blijft uit’

Hoe kan dat nou? DENK, BIJ1, FVD en Amsterdams links allemaal in de gemeenteraad maar botsen is er bijna niet bij!

Een groot links blok in de coalitie heeft de touwtjes in handen maar gaf in de aanloop naar de verkiezingen behoorlijk af, vooral op FVD. DENK en BIJ1 hadden ook de messen geslepen en moesten zich profileren. FVD natuurlijk net zo. Waarom is het dan nu zo stil?

Als we de analyse van Het Parool mogen geloven lijkt het erop dat de linkse coalitie vooral z’n eigen koers vaart en de overige partijen niet in de kaart willen spelen met media-aandacht. Uitzondering hierop lijkt Reinier van Dantzig (D66) te zijn, maar die ging dan ook behoorlijk op z’n bek met liegen over FVD.

BIJ1 en DENK, partijen van de identiteitspolitieke overtuigingen, krijgen echter ook nul op het rekest. DENK, zelfs als het wél een degelijk punt maakt over bijvoorbeeld snorscooters op de rijbaan, krijgt gewoon bijna geen antwoord van de coalitie. BIJ1 is voor de coalitie ook maar een partijtje dat je even uit moet laten razen en FVD ‘valt toch niet te overtuigen’ en aandacht levert ze alleen maar zetels op.

Het lastige hierbij is dat zowel de identiteitspartijen als de conservatie oppositie tegen elkaar uit worden gespeeld. BIJ1, DENK en FVD kunnen maar zelden een vuist maken omdat het elkaars politieke tegenstanders zijn. Hoewel dit voor hun een probleem is, komt links er ook niet zonder kleerscheuren van af. Je tegenstanders stilzwijgen en nergens op reageren geeft vroeg of laat af op je eigen partij, helemaal wanneer je achterban wél repliek verwacht op vragen van tegengestelde partijen. Ik hoop nog steeds op meer actie dus!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

24 reacties

 1. Two Ravens Black Kettle

  A’dam is een verloren stad.
  Knettergek, anti-Nederland.
  Het liefste zouden ze Zweden achterna gaan
  Rape Capital of the world.

  Nederland zou binnen 1 klap van ontzettend veel problemen verlost zijn als ze A’dam onafhankelijk maakten en Hun Staatsmedia zouden ontmantelen.

  Uitzondering moet gemaakt worden voor een fraai stukje A’dam waar echte Amsterdammers nog kunnen leven. Een piepklein reservaat van gezond verstand.

  A’dam doet me altijd denken aan fahrenheit 451.
  Geen enkele stad is zo uniform, zo conformistisch, zo grijs, zo monotoon, zo laf, zo tranentrekkend voorspelbaar als dat inteeltstadje van gelijkdenkenden zombies.
  Er is dan ook geen enkele andere stad waar een identity-Politics Partij als BIJ gekozen kan worden.

  1. sjun

   Zo rond de Apollolaan is het leven niet slecht maar torenhoge erfpacht en op hol geslagen multikul als exponent van de Linkse Kerk jaagt vooruitzienden met het oog op portefeuille en waardenoverdracht naar komende generaties de stad uit. Dat biedt anderen weer de gelegenheid tot hun eigen cultivering. Zo wordt evenals in Zimbabwe uiteindelijk wel zichtbaar waartoe spreektaboes, verstandsverdwazing, een gecultiveerde slachtofferrol en naar anderen doorgeschoven rekeningen van opgelegde idealen leiden. Gelukkig hebben we de foto’s nog en tref je de Amsterdamse School ook elders aan.

   1. Ernst Quispel

    Er staat me iets van bij dat sjun de wijk heeft genomen naar Zweden. Zijn probleem is dus opgelost.

    1. sjun

     Ik was daar slechts tijdelijk met het oog op culturele uitwisseling en de verkiezingen. Onlangs ben ik van Beieren naar Hessen verkast daar zit ik tot komend weekend om wat kennissen bij te staan. Ben je ook weer op de hoogte.
     🙂

     1. Ernst Quispel

      Maak geen haast met je terugkeer, sjun. Je bent hier niet de enige die vanuit het buitenland de behoefte lijkt te hebben ons mooie land te bevuilen.

     2. sjun

      Ik doe zo nu en dan wat politieke ontwikkelingshulptrajecten in Europa om de mensen in verschillende streken te emanciperen. Zo blijft Europa divers.
      🙂

     3. Baaz

      “Je bent hier niet de enige die vanuit het buitenland de behoefte lijkt te hebben ons mooie land te bevuilen.”

      Ons mooie land? Dat lijkt mij niet! Jouw islamitische, ultralinkse, asielvoorkeuren kunnen van mijn land geen mooi land maken.

    2. Two Ravens Black Kettle

     Zuigen, zuigen en nooit inhoudelijk reageren.
     Dat is het hobby project van Kwisling.

     Dat is trouwens typisch links.
     Heel veel gekrijs, nog meer gestampvoet, bittere zilte traantjes in safe spaces, werkelijk overal op tegen zijn, tegenstanders als subhumans neerzetten maar zelf nul keer een inhoudelijk punt te berde geven.

     Vandaar dat ik verwacht dat de Republikeinen de senaat zullen houden.
     Aan de andere kant de Kwislings van deze wereld beheersen het onderwijs en media.
     Boektip: ‘De Schijn-elite van de Valse Munters’ van de aimabele volksheld Martin Bosma.

 2. Gerlos

  Links duldt geen tegenspraak want wat zij beslissen is in hun ogen goed voor Mokum . Sterkte echte Amsterdammers met deze linkse figuren die de stad afbreken.

  1. sjun

   Vele Amsterdammers hebben al met lede ogen hun stad verlaten. Je vindt ze onder andere in Amstelveen, Purmerend, Monnickendam, Almere, Lelystad en in rurale gebieden in Noord-Holland. Zo nu en dan komen ze gedreven door nostalgie terug in de stad en ervaren dan niet enkel in hun portemonnaie hoe goed hun beslissing geweest is naar elders te verhuizen.

   1. Baaz

    Volgens mij is de Amsterdammer inderdaad helemaal niet meer woonachtig in Amsterdam.

   2. Aytas

    Amsterdam groeit als een dolle. Financieel levert de stad een veel grotere bijdrage als Rotterdam. Kun je een onderbouwing geven wie de stad hebben verlaten en waarom? Is dat alleen om links of konden ze niet meekomen in de vaart der volkeren? Je klinkt een beetje als jared Taylor. Veel beweringen maar geen enkele onderbouwing.

    1. Two Ravens Black Kettle

     En wederom noemt U iemand die een andere mening deelt een nazi.
     Collectivistisch Links ten voeten uit.
     De Goelags werden gevuld door types als U
     U klinkt als het zwijn van Animal Farm.

     1. robroy

      T.R.B.k Ayayaya tas niets kwalijk nemen ze weet niet beter, en als ze haar zin niet krijgt wordt ze snel hysterisch .
      Het is beter haar gelijk te geven want voor je het weet komt de kogel van links .

     2. Ernst Quispel

      TRBK blijkt te beseffen dat Taylor een nazi is.

      Voortschrijdend inzicht, zullen we maar zeggen.

    2. robroy

     Het enige wat groeit in amsterdam is wiet ….. o ja en de schuldenberg meer dan 4 miljard ondertussen.

    3. sjun

     Het is natuurlijk niet vreemd dat Amsterdam met Schiphol en een soortgelijke gediversifieerde populatie van inactieven meer groeit. Maar wie betalen nu eigenlijke alle cumulerende rekeningen? Dat wordt door voortschrijdende enclavisering in beide gebieden wel duidelijk.

     Misschien moet je toch eens zelf wat boeken van Jared Taylor gaan lezen in plaats van het mantra te herhalen dat deze geen onderbouwing levert bij wat hij zèlf stelt. Maar je kunt als het gemakkelijker en zonder financiële investering moet ook eens een video van hem bekijken: https://www.youtube.com/watch?v=XRJE2gRtD1A

   3. Ernst Quispel

    Ja, de huizenprijzen zijn nogal opgelopen.

    Sjun meent wellicht dat de oorzaak bij de islam ligt.

    🙂

    1. sjun

     Hoe meer import, hoe minder huizen per hoofd van de bevolking beschikbaar. Gouden business voor projectontwikkelaars. Maar iemand betaalt de hierbij meekomende rekeningen.

     1. Ernst Quispel

      Q.e.d.

     2. Baaz

      “Q.e.d.”

      Lastig hè, dat uitgepraat zijn?

 3. Ernst Quispel

  Alles wat je aandacht geeft groeit.

  Slimme strategie dus.

  1. Two Ravens Black Kettle

   Deze zelfvoldane tante heeft haar totale carrière te danken aan de Staatsmedia.
   Een van de vele redenen om de Orwelliaanse N(ationale)P(ropaganda)O(rganisatie)
   Zonder de moreel verrotte doofpot-Staatsmedia was er ook geen zwarte Pieten discussie, geen Identity Politics-fascisme en leefde Fortuyn nog.

   Dus willen we de haat tegen andersdenkenden de nek omdraaien dan moeten we beginnen met het volledig ontmantelen van dit Haatorgaan.

 4. Two Ravens Black Kettle

  De Huis-demoniseerder (sic) Kwisling piept:

  “TRBK blijkt te beseffen dat Taylor een nazi is”.

  Maar reageert -zoals in 100% van de gevallen- niet op het geschrevene.

  Demoniseren van dissidenten
  Dat is de tactiek die collectivistisch links van Pol Pot tot Adolf Hitler en Stalin tot Rwanda altijd hanteert. Het demoniseren van de tegenstander. In Nederland werd daarom -met behulp van de media- Pim Fortuyn vermoord.
  (de moordenaar zou later beloond worden door de Politieke Rechtbank die daarmee alle legitimiteit verloor)

  Dus daarom zullen de collectivistische linkse fascisten alles en iedereen die een mm. afwijkt van hun wrede dogma’s in de hoek van de nazi’s, racist, fascisme ad infinitum willen zetten.
  Vaak wordt ook geestesziektes erbij gehaald.

  Je ziet dat nu ook dagelijks terug in America waar Fake News fabrikanten als MSBC, Washington Post, NYT en CNN republikeinse kiezers ‘deplorables’ noemen. Onmensen.
  En collectivistisch links weet wel wat er met subhumans moet gebeuren. Dat hebben we in de geschiedenis talrijke keren gezien.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.