Hilarische Rutte: ‘Wegen dividendbelasting kost tijd. We zijn er morgen nog niet uit’

Geen enkele partij wil de dividendbelasting nog afschaffen. Nou ja, behalve Ruttes eigen VVD.

Mark Rutte liet vandaag weten in het radioprogramma Spijkers met Koppen dat de coalitie enkele weken nodig zal hebben om de afschaffing van de dividendbelasting opnieuw te bekijken. “Wegen kost tijd,” aldus de hypocriete premier. “We zijn er morgen nog niet uit.”

Dat zijn ronduit aparte uitspraken aangezien er nog maar één partij is die achter afschaffing van deze belasting staat: de VVD. Alle andere partijen in de Tweede Kamer én in de coalitie zijn er helemaal klaar mee, zeker nu Unilever toch maar lekker in Londen blijft. Afgang. Compleet.

Wat dat betreft is er trouwens nog een ontwikkeling. Uit de wekelijkse peiling van Maurice de Hond, die eerder vandaag gepubliceerd werd, bleek namelijk dat zelfs VVD-kiezers nu tegen afschaffing van de dividendbelasting zijn. De top van de partij is er nog steeds voor, maar daar staan ze écht helemaal alleen in. En Rutte maar draaien, zeuren, en klagen dat hij niet zomaar even een beslissing kan nemen, etc.

Flauwekul, natuurlijk. Als de coalitie wil kan ze dit plan vanavond nog aborteren (sorry voor het gebruik van die term, Gert-Jan Segers, maar hé, aangezien je samenwerkt met D66 heb je eigenlijk geen recht van spreken meer over dit soort onderwerpen). Vervolgens kan er ongetwijfeld heel snel gekeken worden wat er gedaan kan worden met de twee miljard euro die de regering daardoor extra te spenderen heeft.

Maar ja, Rutte heeft dan geen principes, hij is wél koppig. En dus moeten we allemaal nog weken wachten op definitief nieuws over dit onzalige plan.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

23 reacties

 1. marco1

  Een geruststellend idee dat de regering niet zomaar beslissingen neemt maar de tijd neemt om alle voor en tegens goed tegen elkaar af te wegen en zo de juiste keuze maken. Dat zouden ze eigenlijk vaker moeten doen.

  1. bifbof

   NOG vaker ? Moeilijk moeilijk moeilijk

  2. Karel de Grote

   De regering heeft niets te willen, het woord minister betekent dienaar en de baas is de tweede kamer, zij moeten slechts uitvoeren wat de kamer beslist. Maar in Nederland maken ze er zich gemakkelijk van af met een regeerakkoord en hoppa, de kamer heeft zijn beslissingsrecht verkwanseld.

 2. Heinz

  Die koppigheid (vastberadenheid, bekwaamheid) van Rutte heeft ons land door moeilijke tijden geloodst.

  1. wheelboy

   Heinz
   Nou snap ik waarom de VVD nog zoveel stemmen krijgt .Door klunzen net als jij die niet in de gaten hebben dat wij als klein landje afhankelijk zijn van de wereldeconomie en Duitsland en dan de rest van de EU .Juist door de bezuinigdrift van de VVD en PvDA kwamen wij later uit de malaise als de rest van de EU .Dat het nu goed gaat heeft te maken met de wereld economie en het goed draaien van de Duitse Economie .

   Als VVD en PvDA het goed hadden gedaan dan hadden ze in de tijd van economische malaise de economie gesteund . Dat je dan voor bv bedrijven de belastingen lager maakt zou nog niet zon slecht idee zijn geweest .Maar in tijden van een hoog conjunctuur de belastingen te verlagen voor bedrijven is helemaal verkeerd .Juist nu moet je de handen op de knip houden wat dat aangaande en staatsschuld aflossen en noodzakelijke dingen oplossen .

   Door de massa ontslagen destijds in de bouwsector en in de verzorging zie je dat deze mensen andere banen zijn gaan doen en nu kom je van beide bergen tekort . En hebben we wederom als ik de kamer mag geloven een woningnood .

   Heel de kamer incl wilders Baudet rutte enz kunnen bij een instorten van de wereldeconomie en met name de Duitse economie doen wat ze willen dan slepen ze ons mee .Dat heb je mooi in 2008 kunnen zien als je beetje verder had na gedacht .

   1. dinaro

    @wheelboy

    Spijker – Kop – Raak!

    Helemaal goed!!

  2. Black Jack

   @Heinz ons land wel maar haar burgers niet…

 3. Dollaert

  “Mark Rutte liet vandaag weten in het radioprogramma Spijkers met Koppen dat de coalitie enkele weken nodig zal hebben om de afschaffing van de dividendbelasting opnieuw te bekijken. “Wegen kost tijd,”

  Maar….. de AOW leeftijd verhogen was heel snel bekeken in 2012. “Wegen” kostte toen helemaal niet zoveel tijd.
  Laat dit goed tot jullie doordringen!

  1. Vliegenvanger

   Dollaert, je spreek de keiharde waarheid.
   Maar vele mensen zitten met hun armen diep in de VVD leider. Die blijven hem geloven alsof ze zijn gehersenspoeld. Dat is een heel kwalijke zaak voor Nederland.

  2. Baaz

   “Maar….. de AOW leeftijd verhogen was heel snel bekeken in 2012. “Wegen” kostte toen helemaal niet zoveel tijd.”

   Weird Duk schreef op 9 nov 2017 een prachtige profetische column over wat er met de VVD gaat gebeuren.

   “Teleurgesteld zijn ze. Hun hele leven stemden ze VVD. Ook bij de laatste landelijke verkiezingen, al was het met tegenzin. Maar dat is nu voorbij. „Een van de belangrijkste problemen voor de toekomst is de islam”, zegt Simon (74). „Maar er staat niets over in het regeerakkoord. Onbegrijpelijk.”

   „Rutte gaat zijn nek niet uitsteken want dan ondermijnt hij zijn positie in Europa”, zegt Dorothée. „Maar hij gaat het bezuren want wat wij verwoorden horen we overal: op straat en in onze kennissenkring.”

 4. Pescador

  Rutte heeft ons land niet door moeilijke tijden geloost maar heeft nederland naar de klooten geholpen. Deze eurohomo is totaal niet geintreseerd in hoe het met nederland gaat, het gaat hem allen om zijn toekomstige baan, het liefst zou hij precident van europa worden, de droplul

  1. Ad Infinitum

   Jammer Pescador dat u niet bereid bent tot enige kennisname. Binnen de EU presteert Nederland het best. Mondiaal ogymoet het een paar landen voor zich laten, maar bekleedt het nog altijd de 4e plaats ! En dat alles onder Rutte. Zoiets blijft niet onopgemerkt. U mag het bestrijden als u kunt en durft. Ik wacht af.

   1. Ad Infinitum

    ogymoet = moet

   2. Viertel

    “Binnen de EU presteert Nederland het best”

    O ja,Ad, op welk gebied dan? Niet bij voetbal in ieder geval.

    Economische groei? Echt niet. Zelfs Polen doet het beter.
    Werkgelegenheid? Die is schijnbaar laag, vanwege CBS-trucjes.
    Hernieuwbare energie? NL staat zowat onderaan in Europa.

    Opvang asielzoekers? Ja, daar wel. Spijtig voor Rutte is dat steeds meer landen zich afkeren van de EU als het gaat om opvang vluchtelingen.

   3. Stanly2000

    Beste Ad Infinitum, volgens artikel Volkskrant staat Nederland op een keurige 12e plaats op de Ranglijst Verwachte Economische groei Europa 2019, dus die 4e plaats mondiaal zou ik maar met een bak zout nemen.
    Link naar artikel komt er niet door.

 5. Black Jack

  Raar want vlug als de belasting afgeschaft kon worden zo snel kan het ook teruggedraaid worden, tenzij en die kans is levensgroot, Rutte liegt

  1. sonar

   Black Jack liegen ,hij doet niet anders zin motto is lieg en bedrieg daar is Rutte groot meegeworden.

   1. Black Jack

    @Sonar en het getuigt van het karakter van de Nederlandse stemmers die op Rutte stemmen.

    1. Ad Infinitum

     Juist, helemaal juist. Mensen die hem op kunde, kennis en kwaliteit beoordelen…
     Dat vermogen is duidelijk niet een ieder gegeven.

 6. Eugenie de la Fleur

  Het zou best kunnen dat Rutte een uitwrg probeert te zoeken om de dividendbelasting alsnog af te schaffen. Toch vind ik het een goede zaak dat ze eens de tijd nemen om dit plan eens heel goed te overwegen.

 7. dinaro

  Het is een groot toneelspel.
  Je kan die dividendbelasting toch niet ff in een
  maandag ochtendje van tafel vegen.
  Daar moeten nog enkele weken overheen gaan
  wil het lijken… dat het een zeer bekwaam plan
  was…
  Rutte slaap lekker!

 8. henkC

  Och VVD…
  Zal eerlijk bekennen dat ik de VVD altijd hoog heb gehad.
  Een partij die niet meer wilde uitgeven dan dat er binnen kwam.
  Net zoals elke huismoeder (niet denigrerend bedoeld) doet.
  Voor mij jarenlang een reden geweest om VVD te stemmen.

  Kon wat mij betreft Rutte 1 er nog mee door, daarna is het ze toch behoorlijk in de kop geslagen. Dit is een partij geworden die uitsluitend aan hun toekomstig baantje denkt en zo ver van de standaard burger verwijderd is dat ze zelfs niet in de gaten hebben dat ze een elitair clubje vormen die uitsluitend zorgt voor hun eigen elite.

  Rutte staat voor mij dan ook als braakmiddel in de medicijnkast.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.