Kasja Ollongren zwaar onder vuur vanwege vrijgeven sleepwet-rapport pas na referendum

D66 heeft al bijna geen dubbele cijfers meer in de peilingen en minister van Binnenlandse Zaken Kasja Ollongren krikt ze de komende tijd zeker niet omhoog! Het uitstellen van de publicatie van het kritische sleepwet-rapport tot ná het referendum komt haar nu duur te staan! Via The Post Online.

Oppositiepartijen zijn van mening dat Ollongren doelbewust tijd heeft lopen rekken om het rapport pas na het referendum te publiceren. Nieuwsuur bewees dit met verklaringen en stukken die zijn opgevraagd door midden van de Wet openbaarheid van bestuur (Wob) en de Wet inlichtingen- en veiligheidsdiensten (Wiv). Er liggen dus gewoon keiharde feiten maar Ollongren ontkent met stalen gezicht.

Op z’n minst heeft ze dus de Kamer niet goed ingelicht en zeer aannemelijk is dat ze dit bewust heeft gedaan. Haar argument om het rapport uit te stellen was om ‘overeenstemming met buitenlandse inlichtingendiensten te bereiken’, omdat er nogal wat op aan te merken is dat gegevens van burgers bij andere diensten terecht kunnen komen. Wanneer voor het referendum duidelijk was geworden dat de overheid maar wat aan het aanklooien is en geen flauw benul heeft welke buitenlandse inlichtingendienst bepaalde informatie van Nederlandse burgers zou kunnen krijgen en wat ze daar mee kunnen/mogen doen, zou er een intens dikke ‘TEGEN’ uit dat referendum zijn gerold. Het rapport toont namelijk aan dat de privacy onvoldoende gewaarborgd is door die wet.

Dat had natuurlijk alsnog niet uitgemaakt want Ollongren, D66 en eigenlijk heel het kabinet hebben daar alsnog lak aan. In een briljante doch doortrapte poging om haar handelen te verdedigen, beweert ze dat ze het rapport, in het kader van transparantie (jawel), pas wilde openbaren als er volledige duidelijkheid was, zodat ze geen stukken hoefde weg te lakken!

‘Ja meneer de docent ik wilde u net voor de deadline wel mijn verslag toesturen maar zocht nog het perfecte plaatje voor de voorkant waardoor ik helaas te laat ben met inleveren,’ geen student die daarmee weg zou komen!

Voldoende materiaal voor een motie van wantrouwen die wederom zal sneuvelen omdat de coalitie elkaar toch de hand boven het hoofd houdt! Van Mierlo draait zich inmiddels zo vaak om in z’n graf, als je er een elektrische spoel omheen bouwt zijn we in één klap energie neutraal.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

28 reacties

 1. Stanly2000

  Door het ondemocratische gedrag van de partijen zal een motie het helaas niet halen. Het gelijk van Baudet en nu ook van Martin van Rooijen wordt dan weer eens aangetoond.

 2. Two Ravens Black Kettle

  Ze is moreel volledig corrupt
  Mevrouw de Opper-Inquisiteur
  In een zindelijke democratie zou ze in een cachot gesmeten worden vanwege het corrumperen van de democratie.
  Deze informatie zou VOOR het referendum geopenbaard moeten zijn.
  Maar ach
  De Kartel-Oligarchie doet een plas, breekt de democratie de nek en hun MSM-woordvoerders duwen het in de doofpot.

  Democracy is dead, strangled by the politicians and the cultural marxist academics and buried six feet under the ground by the ‘so called’ journalists.

 3. Svetlana

  De islam is een heerlike religie. Dankzij moslims heb je in dit lant vsn die heerlike turkse bakers waar mijn kinderen en ik elke dag heerlik ziten te smulen. De islam is een verijking voor Neederland

  1. Eugenie de la Fleur

   Je bent een zieke trol Svetlana. Zoek hulp

   1. Elu Thingol

    Eugenie, je kunt onder verschillende nicknames commentaren plaatsen, maar al deze nicks verwijzen naar één URL.

    http://www.dagelijksestandaard.nl/author/cjd/

    Het is evident dat je Svetlana bent. Leuk figuurtje hoor, maar je zet jezelf nu een beetje voor lul.

 4. HW

  Amsterdamse democratie. Arrogantie ten top.
  1. Wij hebben gelijk
  2. Als we geen gelijk hebben, telt regel 1

  Begrijp nog steeds niet dat een stad van nog geen miljoen inwoners zoveel invloed kan uitoefenen over 17 miljoen Nederlanders.

 5. Two Ravens Black Kettle

  Even een stout zijspoortje

  Gaat DDS nog iets doen over de verkiezingen in Quebec ?

  Eén voor een breken alle (!) provincies zich los van de Jesse Klaver en MSM-held Trudeau.
  Verkiezing na verkiezing
  Saskatchewan, Ontario, New Brunswick en nu een ‘rechtse populist’ in Quebec (voor het eerst !!)
  Binnenkort Alberta en alle seinen staan op bloedrood voor Trudy Castro.

  Schokgolven gaan door geheel Peoplekind Canada (en dus 100% van de Canadese MSM)
  Verbijsterend dat werkelijk niemand hier aandacht aan besteedt
  (zelfs nauwelijks bij Fox America)

  Canadees gaat conservatief en de natte droom/aanvoerder van de identity Politics Trudy PeopleKind ligt binnenkort op de mesthoop van de geschiedenis.
  Kennelijk hebben Canadezen (tot mijn verrassing (en ook weer geen verrassing want een deel van de ‘le school kei- en keihard werkende familia woont daar) genoeg van het Orwelliaans Deug-Fascisme gepromoot door de Staatsmedia en onderwijs alhier.

  Vandaar dat de politiek nu bezig is met het internet/youtube/google/facebook/twitter volledig en van A tot Z te zuiveren van dissidente meningen (lees: 75% van de politieke sites van het net). Via de alternatieve Non-Fake News-Media konden we even de leugens aanschouwen van de MSM/Politiek en de geest moet ASAP weer terug in de fles. Met censuur, met de Thought Crime Police, gevangenisstraffen, intimidatie, beroepsverboden, anti democratische wetten; de vrijheid van meningsuiting zal en moet de nek omgedraaid worden.

  Het is zoals D.o.u.g.l.a.s M.u.r.r.a.y (nee ik kan die naam niet normaal schrijven want dan blijft die steken in de InternetCensuurFilter) schrijft in zijn boek: The Strange Death of Europe.
  “The European elite is committing cultural suicide”

  De vraag is of de Europese volkeren daarin mee gaan.

  De Canadezen zeggen iig. NEE tegen de Identity Politics/Apartheids-Fascist Trudeau

  1. lanex

   Dank, YouTube zal het allemaal (nog) hebben.

 6. Ni28

  Dit zijn van die rotstreken en nog beledigend doorzichtig ook. In dit geval weer die hoogmoedige D66. Jullie zijn dom en hebben het niet door, denken zij in hun hoogmoed. En het mag allemaal in de Tweede kamer en niemand doet er wat tegen. Ik hoop van harte dat het met D66 net zo zal gaan als met de PvdA. Wie hoog klimt kan laag vallen. En het wordt tijd.

 7. A3aan

  Ja ja, je kunt nu wel Kajsa Ollongren van alles in de schoenen schuiven, uiteindelijk voert zij de door Rutte, en Juncker, opgelegde stappen tot uitverkoop van Nederland uit.

  1. Ni28

   Zij is de boodschapper en zij verdedigt het dus is het vrij normaal om het in haar schoenen te schuiven zeker omdat zij haar zetel niet wil verliezen en dus achter alle beslissingen staat. Zij is net zo verantwoordelijk voor als de rest van de regering.

 8. Eugenie de la Fleur

  Wij kunnen concluderen dat het kabinet op een ongelukkige manier om is gegaan met het referendum over de WIF. Toch ben ik er allerminst rouwig om dat dit instrument voor populisten is afgeschaft. Nederland kent een representatieve democratie en dat moet zo blijven

  1. Capo

   Kansloze multinicker!

  2. BB

   @Eugenie de la Fleur

   Waarom is dit een instrument voor populisten?

   Of u het nu eens bent met het afschaffen of niet. Wat vindt u ervan dat er op deze manier mee is omgegaan?
   Het kan inderdaad ongelukkig zijn, het kan ook ronduit liegen zijn. Bent u van mening dat het kabinet ook ervoor moet zorgen dat zij zoveel mogelijk moeten voorkomen dat zij de schijn tegen krijgen? En dat dat in dit geval, als het niet gelogen is, wel voorkomen had moeten worden?

 9. Ni28

  Eugenie de la Fleur voert dialoog met zichzelf(Svetlana) net als Kawana met EU kok doet. Nu is zij natuurlijk ook Kawana of eigenlijk Dopper en de tientallen andere nicks dus niet nieuws onder de zon. Wat een belachelijk gedoe van een uitgerangeerde psychopaat.

 10. Gerlos

  Niet anders verwacht van deze afgestuurde IKEA Zweedse dame.

  1. Onno

   Afgestudeerd zeer zeker en ook nog eens bekwaam. Dat is getoond onlangs bij de arrestatie van een aantal Moslims die mogenlijk een aanslag wilden plegen. De AIVD (Binn. Zaken) heeft onder haar regie en verantwoordelijkheid ons behoed voor mogelijk zaken die heel vervelend hadden kunnen uitpakken. Prima bewindsvrouwe.

   1. Two Ravens Black Kettle

    De Groot-Inquisiteur Torquemada behoorde ook tot het neusje van de zalm in zijn tijd.
    Vertoont verrassend veel gelijkenis met mevrouw Ollongren.

    Weet U wellicht of de virulente antidemocraat Ollongren nog steeds een religieuze sharia politie wil invoeren zoals in A ‘dam ?

   2. PMG

    moslims met een hoofdletter? hahahahahahahahahahahahaha, ik bescheur mij, dit is de grap van 2018, wat ben jij een loser!

 11. Onno

  Wout Willemsen, Tukker, de dame heet: Kajsa Ollongren.

  1. Capo

   En jij heet Willem Onslow

   1. Onslow

    Nee hoor Paco. Gewoon Onslow, ik ben niet zo van de dubbele namen. Dat was niet zo gebruikelijk in ons milieu. 🙂

 12. Pescador

  Dat ik zo een verschrikkelijk corrupte regering mee mag maken had ik nooit gedacht. Het is werkelijk een gods wonder dat het land nog niet in opstand is gekomen. Ik hoop dat de vakbonden snel wakker worden zo dat we die idioten daar weg kunnen halen en de restvan hun leven kunnen opsluiten.

  1. PMG

   Vakbond? Da’s een heel vies woord, da’s een club die profiteert van mensen die zelf hun bek niet open durven doen!

 13. PMG

  Deze pot had het echt wel zo gepland! (doordenkertje voor de meesten) Voor de simpele trolletjes leg ik hem later uit.

 14. Florissa

  Baudet heeft gelijk ,meelopers en ja knikkers , van niks ,komt niks .een grote Comedy .

 15. Karel de Grote

  Pechthold en trawanten hebben het gedachtegoed van HAFMO van Mierloo compleet te grabbel gegooid.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.