Peiling: PvdA mogelijk DE GROOTSTE bij Europese verkiezingen volgend jaar

Dit is ronduit schokkend.

Zoals wij eerder vandaag berichtten hoopt een meerderheid van de kiezers dat Frans Timmermans de nieuwe voorzitter wordt van de Europese Commissie. Hoewel ik dat graag zou willen wijten aan dommigheid is de kans groot dat dit gewoon het zoveelste bewijs is van de torenhoge eurofilie van ‘de Nederlander.’

Dat de kiezer nogal eurofiel is blijkt ook uit het volgende onderdeel van de peiling van Maurice de Hond: maar liefst 16 procent zegt dat de kans “(heel) groot” is dat hun stem naar de PvdA gaat bij de Europese verkiezingen. Bij Tweede Kamerverkiezingen is dat slechts 9 procent. Dat is een wezenlijk verschil omdat 9 procent betekent dat de PvdA bij de Kamerverkiezingen een kleine partij zal zijn, terwijl 16 procent bij de Europese verkiezingen betekent dat die partij weleens de grootste kan worden bij die verkiezingen.

Zoals De Hond uitlegt:

Hoewel het natuurlijk zo is, dat op dit moment de lijsttrekkers van de andere partijen nog niet bekend zijn of amper in de publiciteit zijn gekomen, kunnen we uit de onderstaande tabel zien dat de PvdA met Timmermans bij de verkiezingen voor het Europees Parlement een duidelijke troef heeft. Een uitslag die een factor 1,5 beter is dan de huidige landelijke peilingen (en meer dan het dubbele dan bij de laatste Tweede Kamerverkiezingen) lijkt voor de PvdA binnen bereik.

Screen Shot 2018-10-14 at 12.17.11

Hier past natuurlijk maar één reactie op: “Hele. Diepe. Zucht.”

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

16 reacties

 1. Paaldanseres

  Die Hond is al een tijdje niet meer uitgelaten. Een te vol blaasje.

 2. Ernst Quispel

  et is een logische ontwikkeling en volgens mij een gunstige ontwikkeling.

 3. Ernst Quispel

  Het is een logische ontwikkeling en volgens mij een gunstige ontwikkeling.

  1. Baaz

   Volgens mij niet, verdriet is niet altijd leuk. Het kan ook heel erg zijn.

  2. Stanly2000

   Ja hoor Ernst!
   Hij is niet eurofiel en kritisch over de islamisering.

 4. Ernst Quispel

  Als de sociaal-democratie er in slaagt zich te herbronnen, met name door nadrukkelijk afstand te nemen van het neo-liberalisme en de oude principes van solidariteit, duurzaamheid en gelijkwaardigheid weer opnieuw tot kern van het beleid te maken, zal blijken dat ze binnen de kortste keren weer een grote aanhang en macht verwerft. De onverwachte verkiezingsresultaten van Sanders en Corbyn zijn op dat punt een teken aan de wand.

  De reaguurders hier die dachten dat de PvdA niet meer terugkomt zullen teleurgesteld zijn maar dat zijn dezelfde mensen waarvan de inhoud van de bijdragen niet zelden blijk geven van linkse standpunten.

  1. sjun

   Een prachtig alsdannetje. Het was de sociaaldemocratie die het Verenigd Koninkrijk opzadelde met bevolkingsvervanging. Die herbronnen hun verdienmodel niet, de leggen gewoon nog een keertje uit wat niemand nog wil horen. Welbewust sturen ze het aan op een ander niveau van politiek van verder weg bedrijven zodat mondige burgers hen niet langer kunnen aanspreken.

   1. Ernst Quispel

    Dat Sjun de sociaal-democraten niet bijzonder hoog heeft zitten lijkt wel duidelijk maar, nu hij zelf de aandacht op het Verenigd Koninkrijk vestigt, kan hij mogelijk eens nadenken over de vraag hoe het komt dat de stoffige Corbyn met onmiskenbare oud-Marxistische standpunten en uitstraling er bijna in slaagde May van de troon te stoten, een enorme aantrekkingskracht uit te oefenen op jonge kiezers en volgens peilingen bij nieuwe verkiezingen een wel heel erg grote kans maakt de volgende premier te worden.

    1. Baaz

     Wat een onzin, dit slaat echt hélemaal nergens op.

     1. Ernst Quispel

      We danken Baaz hartelijk voor zijn gedegen inhoudelijke reactie.

    2. sjun

     Het antwoord zijn de door instellingen van Soros gefinancierde campagnes en indoctrinatie van dezelfde jongeren vi het onderwijs. Daarnaast heeft de opportunistische bekeerling fors geprofiteerd van de welbewust geïmporteerde migrantenstem om de bevolkingssamenstelling te veranderen. https://www.telegraph.co.uk/news/uknews/law-and-order/6418456/Labour-wanted-mass-immigration-to-make-UK-more-multicultural-says-former-adviser.html Ik vermoed dat er binnenkort in het VK stemmen op gaan om naar alle bovengenoemde punten kritisch onderzoek te laten verrichten.

 5. Michael

  MvdG zit duidelijk nog in zijn eigen bubbel. Hij heeft geen zin om een inhoudelijke discussie met hoor en wederhoor te voeren, maar beticht andersdenkenden van “domheid”. Je zou men eens moeten horen hier als PVV stemmers beticht worden van domheid. Dan is de wereld te klein.

  Ik heb dit nu al een paar keer herhaald vandaag, hopelijk blijft het een keer kleven. Stap uit je bubbel en luister naar elkaar. Denk bijvoorbeeld is aan een sterk moment van Baudet, wanneer hij daadwerkelijk na wil denken over de punten en observaties van een ander tijdens een debat. Mensen betichten van domheid omdat ze je mening niet delen is erg ondemocratisch En getuigt van arrogantie die komt van een flinke “bubbel van eigen gelijk”.

 6. Peter Loosduinen

  Sylvana Simons:
  Als je op zwarte mannen valt, heb je echt een probleem’, zegt Simons. ‘Vrouwen, wit en zwart, die op zwarte mannen vallen, zijn vaak alleen en lopen tegen dezelfde dingen aan. Ontrouw, onbetrouwbaarheid, het onvermogen van die mannen om over gevoelens te praten, of een keer tegen hun vrienden te zeggen: ”Ik blijf vanavond thuis, want ik kook en daarna gaan we samen een potje scrabbelen.” Want dat is niet cool. Een Nederlandse vriendin van mij had een donkere vriend. Zijn samen op vakantie geweest en noem maar op. Krijgt ze opeens een telefoontje van hem: blijkt hij op het punt staan met een ander te trouwen.’

  1. robroy

   Mooi om te weten dat zwart niet te vertrouwen is Peter hahahaha
   dat geld ook als ze geen leuter hebben .

   1. Heinz

    Pak maar in, Zwarte Piet. Of liever, blijf maar weg. Rust in de tent is wel zo prettig.

 7. Bes Tolen

  De huidige Nederlandse bevolking is de meest vals geïndoctrineerde van na de Tweede Wereldoorlog. Onmiskenbaar leidt dit overheidsbeleid tot extreem linkse invloeden en die vertolken zich in de neergang van de PvdA, dat zijn gematigde leden en kiezers grotendeels kwijt raakte en daarmee op links op gelijke voet ingedeeld kon worden met de partijen Groen Links, SP, D66 en PvD. En beslist ook de CU, dat even links is maar daarenboven nog religieus ”protestants” christelijk, in een vreemdsoortig labiel aandoende verschijning van onzekerheid met geforceerde getuigenis, houterige verdraagzaamheid en willekeurige ondoordachte toegeeflijkheid waarmee het zich meent te kunnen bewijzen.
  De teloorgang van werkelijkheidszin onder de bevolking is vrij algemeen. De totalitaire propaganda en indoctrinatie is het rechtstreekse product met vooral cultureel marxistische (waaronder ook christelijke invloeden) bodem mogelijk gemaakt door en als noodzakelijk gezien door de massa immigratie voor een nieuwe (globalistische) maatschappij met als basis het leninistisch communistisch geënte multiculturalisme. Waarmee nu bijna de gehele politiek en maatschappij is besmet.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.