Thierry Baudet veegt bij Business Class de vloer aan met Pechtold: "Een achterbakse politicus"

Thierry Baudet veegt bij Business Class de vloer aan met Pechtold: "Een achterbakse politicus"

En hij haalt ook uit naar de VVD: de partij die "de GroenLinks-klimaatagenda volledig" heeft overgenomen, aldus Baudet.

Thierry Baudet was vandaag te gast in het tv-programma Business Class, met Harry Mens. Nu is Harry zo ongeveer 's werelds slechtste interviewer, maar gelukkig maakt dat als Baudet uitkomt weinig uit. Als je die aan het woord maakt hij er zelf wel iets moois van. Daar heeft hij geen sterke presentator voor nodig.

Dat bleek ook vandaag weer. Baudet gebruikte de gelegenheid namelijk om op schitterende wijze uit te halen naar Alexander Pechtold én naar de VVD. De eerste omdat die een "achterbakse politicus" is, de laatste omdat die partij de hele klimaatagenda van GroenLinks heeft overgenomen.

Gevraagd of hij het erg vindt dat Pechtold de Kamer heeft verlaten antwoordt Baudet onmiddellijk met een overtuigd "nee." De reden? "Het was geen vriend van me, ik vond het een zeer achterbakse politicus die voortdurend met persoonlijke aanvallen kwam die kant noch wal raakten." Zo "heeft hij ons van alles beschuldigd, van fascist tot weet ik het allemaal" en -- oh ja -- heeft hij er achter de schermen voor gezorgd dat het referendum werd afgeschaft. "Dan kom je er bij mij niet meer in," aldus de FVD-leider.

Nou Thierry, maak van je hart vooral geen moordkuil!

Ook sprak Baudet over het boek Elke formatie faalt. Uit dat boek blijkt duidelijk dat tijdens de formatie alle beloftes van de politieke partijen overboord worden gegooid. Wat dat betreft, stelde hij, is het verfrissend om te zien hoe Donald Trump dat doet in Amerika. Je kunt zeggen wat je wilt, maar die houdt zich wel aan zijn beloftes. Min of meer, tenminste.

Hartstikke interessant, maar wat pas écht inspirerend was, was de wijze waarop Baudet de vloer aanveegde met de VVD. Die partij heeft, zei hij, de hele klimaatagenda van GroenLinks overgenomen. De kosten van die idiote plannen zijn torenhoog, maar het maakt allemaal totaal geen verschil. Nou ja, iets van 0,00007 graden ofzo. Indrukwekkend is anders. Of, zoals Baudet uitlegde, eigenlijk is het dus pure verspilling.

"Iedereen denkt dat die groene obsessie dat dat iets is van GroenLinks en van de linkse partijen, maar de VVD van Rutte én Ed Nijpels heeft dit volledig overgenomen," aldus Baudet. "Wij zeggen al langer: de VVD komt niet op voor de middenklasse, de VVD komt niet op voor minder immigratie. Maar nu zie je dus ook dat die VVD volledig is meegegaan in die groene gekte en straks honderden miljarden wil gaan uitgeven -- die de belastingbetaler mag gaan betalen -- aan de industrie van windmolens en zonnepanelen, en alle kolencentrales sluiten... dit zou echt een ramp zijn voor Nederland."

Maar hij was nog niet klaar:

"Iedereen die zich groen voor doet is eigenlijk rood van binnen. Want die hele groene beweging is niets anders dan socialisme in een andere verpakking. Want het resultaat is gewoon dat de staat ons hele leven kan gaan controleren, overal belastingen over gaan heffen, al ons gedrag gaan veranderen en ons kan dwingen om allerlei dingen anders te doen, met als enig doel daar zelf meer macht door te krijgen."

Want:

"Op het klimaat heeft het echt geen enkel effect."

Bam. Pats.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties