Peiling: PvdA mogelijk DE GROOTSTE bij Europese verkiezingen volgend jaar

Geen categorieokt 14 2018, 13:00
Dit is ronduit schokkend.
Zoals wij eerder vandaag berichtten hoopt een meerderheid van de kiezers dat Frans Timmermans de nieuwe voorzitter wordt van de Europese Commissie. Hoewel ik dat graag zou willen wijten aan dommigheid is de kans groot dat dit gewoon het zoveelste bewijs is van de torenhoge eurofilie van 'de Nederlander.'
Dat de kiezer nogal eurofiel is blijkt ook uit het volgende onderdeel van de peiling van Maurice de Hond: maar liefst 16 procent zegt dat de kans "(heel) groot" is dat hun stem naar de PvdA gaat bij de Europese verkiezingen. Bij Tweede Kamerverkiezingen is dat slechts 9 procent. Dat is een wezenlijk verschil omdat 9 procent betekent dat de PvdA bij de Kamerverkiezingen een kleine partij zal zijn, terwijl 16 procent bij de Europese verkiezingen betekent dat die partij weleens de grootste kan worden bij die verkiezingen.
Zoals De Hond uitlegt:

Hoewel het natuurlijk zo is, dat op dit moment de lijsttrekkers van de andere partijen nog niet bekend zijn of amper in de publiciteit zijn gekomen, kunnen we uit de onderstaande tabel zien dat de PvdA met Timmermans bij de verkiezingen voor het Europees Parlement een duidelijke troef heeft. Een uitslag die een factor 1,5 beter is dan de huidige landelijke peilingen (en meer dan het dubbele dan bij de laatste Tweede Kamerverkiezingen) lijkt voor de PvdA binnen bereik.

Screen Shot 2018-10-14 at 12.17.11
Hier past natuurlijk maar één reactie op: "Hele. Diepe. Zucht."
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten