Syriër opgepakt in Amsterdam vanwege verdenking terrorisme

Kijk, dat is verfrissend. We slaan de hele ‘verwarde man?’-discussie gewoon over en de politie heeft vandaag een 32-jarige Syriër opgepakt in Amsterdam. De man zou mogelijk een terrorist van Jabat al-Nusra zijn. Dat meldt het AD.

Vorig jaar raakte de man al in opspraak toen hij bij debatcentrum De Balie door Syrische activisten werd aangewezen als extremist. Toen, we kennen het zinnetje inmiddels als AIVD-mantra; ‘was hij al bekend’ bij de politie en de AIVD maar beide gaven geen verklaring voor waarom hij toen nog niet was opgepakt.

Maar goed, nu zou de man dus betrokken zijn bij diverse aanslagen in Syrië en zijn de aanwijzingen blijkbaar goed genoeg om hem op te pakken. Nederland kennende wordt hij echter opgepakt vanwege zijn valse papieren waarmee hij asiel aanvroeg maar goed, beter dan niets natuurlijk.

Deze figuur is ook bij het Nederlandse publiek al enige tijd in beeld geweest, hij gaf namelijk interviews aan de Volkskrant en Nieuwsuur om zijn naam te zuiveren. Want ja, parttime terrorist zijn heeft zo z’n nadelen als je je werk en je leven in Nederland hebt opgebouwd, je bouwt bijvoorbeeld geen pensioen op. Wellicht wordt hij daarom naast terreur ook van witwassen verdacht.

Zelf beweert de man natuurlijk bij hoog en laag dat hij wel naar Syrië is gegaan maar daar alleen maar ondergedoken heeft gezeten. Dat verklaart natuurlijk ook waarom die Syrische activisten hem direct herkenden!

Vrijdag verschijnt de man voor de rechter-commissaris in Rotterdam, eens kijken met wat voor bewijs het OM allemaal op de proppen komt!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

6 reacties

 1. Job Jansen

  Zoveel “verwarde Syriërs”… bijna net zoveel als (linkse) “verwarde Nederlanders”..

  1. Aytas

   Rechts is een beetje in de war. Salafisten bewijzen het weer.

   1. edoc431

    Domme jongen

    1. AS210854

     Verwarde jongen.

 2. Troelstra

  Er zouden zich toch geen terroristen onder de “vluchtelingen” bevinden? Dat was toch allemaal hysterie, aldus Judith Sargentini?

 3. Anders55

  Volgens mij zijn ze allemaal verward??
  maar dat mag je tegenwoordig niet meer hardop zeggen van de linkse eliteclub??

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.