Video! SGP over moskee bezoek vanuit school: ‘Meedoen aan het gebed is een stap te ver’

Een moskee in Pakistan. Foto ter illustratie. Guilhem Vellut (bron: Flickr)
Foto: Een moskee in Pakistan. Foto ter illustratie. Guilhem Vellut (bron: Flickr)

De heren Bisschop (SGP), Beertema (PVV) en Van Dijk (SP) zijn er maar druk mee, kinderen die verplicht mee zouden moeten doen met het islamitisch gebed tijdens een schoolbezoek aan een moskee. Via The Post Online.

De SGP heeft weer een lekker onderwerpje te pakken hoor: het meedoen door kinderen aan het islamitisch gebed! Zij stellen dat een school kinderen niet hoort te verplichten om mee te doen. Daar voegt dhr. Bisschop aan toe dat verplicht de Bijbel lezen óók niet hoort. Een redelijk en genuanceerd standpunt dus.

De PVV gaat een stap verder en wil dergelijke bezoeken helemaal niet én dhr. Beertema stelt zelfs voor om kinderen dan ook maar een rituele slachting te laten bijwonen zodat ze ‘een goed beeld krijgen van wat de islam écht inhoudt.’

Dhr. Van Dijk van de SP probeert het SGP standpunt nog even te framen door de suggestie te wekken dat ze de islam willen weren maar hun eigen geloof voor zouden willen trekken. Beetje flauw natuurlijk.

En ja, voor openbare scholen zou het standpunt van de SGP een weloverwogen idee zijn, maar wat te doen met scholen met bijzonder onderwijs? Een kind die op zo’n school niet meedoet aan een gebed in welke vorm dan ook, zal al snel buiten de boot vallen. ‘Dan moet hij maar naar een andere school’ is lang niet altijd een argument dat altijd toepasbaar is. Stof om over na te denken…


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

44 reacties

 1.   

  Hoeveel bewijs wil je hebben… de meest a-religieuze scholen laten zich palmen door de islam.
  Links op zn best! De SP op zn best. Zeggen a-religieus te zijn terwijl ze zich laten leiden door …

  Je weet wat je hebt te stemmen..

 2.   

  Die kinderen kunnen beter naar extra gym of zwemles worden gestuurd. Of een leuke sportdag organiseren. Dan laat de directie pas zien dat ze het beste voor hebben met ze.

  1.   

   @victus
   Mijn idee; helemaal mee eens!

  2.   

   Nee, tot de opvoeding van kinderen behoort dat ze kennis hebben van de multiculturele samenleving waarin ze opgroeien. Voor die toekomst is kennis de voorwaarde van tolerantie en tolerantie de voorwaarde voor een gezonde en vredige samenleving.

   1.   

    Andersom wil het niet echt lukken dus dat ben ik met je eens.

   2.   

    De SGP is voor Jezus, hij veroordeelde geen mens. Mohammed deed niet anders. Hij zaaide haat en nog eens haat. Is u dat nooit opgevallen bij het lezen van de Koran? De streken van de vieze smerige pedofiele psychopaat zijn allemaal na te gaan. Wilt u nog altijd moslim blijven? Waarom gedraagt u zich zo ziekelijk onaangepast in onze vrije meningsuiting maatschappij die nergens te vinden is in welk islamitisch land dan ook?

   3.   

    @Ernst helemaal niet, je lult iets over tolerantie, daar hoort meedoen aan een moskee gebed niet bij, sterker nog, het slaat echt he-le-maal nergens op..
    Je bent echt om te kotsen natuurlijk, moslims die mee moeten doen aan Onze Vader!!! gaan ze niet doen en wat zeg je dan uilskuiken!

    1.   

     Het verhaal dat schoolkinderen worden gedwongen om te knielen voor en te bidden tot Allah is een broodje aap.

     1.   

      @Ernst hoezo? de vrouwen zijn ook verplicht om hoofddoekjes te dragen dus hoe weet jij nou of schoolkinderen niet verplicht worden te knielen?

     2.   

      @Ernst, onzin. Er staan zelfs foto’s op internet van Nederlandse kinderen knielend in de moskee. Dus niks broodje aap.

     3.   

      @ernst gooit een stukje vlees in de arena.. gewoon doorlopen niks aan de hand.

     4.   

      Je kunt die verrekte achterlijke islam ook al niet vergelijken met een fraaie Oldtimer.

      Tenminste ervan uit gaande dat de bezitter van een Oldtimer plezier beleefd aan zijn automobiel en deze altijd in goede conditie onderhoudt. De islam is een versleten intens slecht onderhouden primitief heidense achterlijke tweedehands religieuze baggerreligie die alleen nog recht van bestaan heeft bij mensen die genoegen nemen met afgesleten waardeloze religieuze plagiaattroep: de islamvolgers.

   4.   

    Nee,Ernst het is juist andersom…kinderen moeten juist gewaarschuwd worden voor de kwalijke schaduwkanten van verschillende religies. En niet ophemelen…amen!!

   5.   

    Het lukt de linkse politieke kapsonesleiers maar niet afstand te nemen van hun onhebbelijke weerzinwekkende superioriteitswaanzin met het recht op verboden in te stellen. Als twee druppels water gelijkend op waar islam voor staat.

   6.   

    Je mag geen kritiek hebben op mohammed (800 moorden op zijn naam)of Allah zo geeft Mohammed aan.
    En als je kritiek hebt wordt de fatwa uitgesproken. Het is geen geloof zo is bewezen
    door Tom Holland.
    Dit is wat je te wachten staat:
    Here is a short list of laws enforced under sharia law.

    • Theft is punishable by amputation of the right hand

    • Criticizing or denying any part of the Quran is punishable by death.

    • Criticizing Muhammad or denying that he is a prophet is punishable by death.

    • Criticizing or denying Allah, the god of Islam is punishable by death.

    • A Muslim who leaves the Islamic faith is punishable by death.

    • A non-Muslim who leads a Muslim away from Islam is punishable by death.

    • A non-Muslim man who marries a Muslim woman is punishable by death.

    • A man can marry an infant girl and consummate the marriage when she is nine years old.

    • Girls’ clitoris should be cut

    • A woman can have one husband, who can have up to four wives; Muhammad can have more.

    • A man can beat his wife for insubordination.

    • A man can unilaterally divorce his wife; a woman needs her husband’s consent to a divorce.

    • A divorced wife loses custody of all children over six years of age or when they exceed it.

    • Testimonies of four male witnesses are required to prove rape against a woman

    1.   

     Wat een kutgeloof is die Islam zeg.

     1.   

      Onze foute overheid moedigt islamitische gebruiken aan. Die overheid is dus verkeerd bezig. Een opstand tegen, de bewust zich van de autochtone bevolking afkerende overheid, rechtvaardigt een opstand.

      Om een scherpschutter te selecteren zou ik mij moeten begeven in de ultralinkse pishoek waar ik niet van ben gediend. Trouwens alles wat met islam en moslims te maken heeft, verdient de goedkeuring van links. Dat is zo langzamerhand wel overduidelijk. Wat nu in Nederland gebeurt, heeft verdomd veel weg van het Stockholm syndroom.

    2.   

     Die Koran is gewoon een haatepistel vol vergif. Het gif van de haat. Islam = fascisme.

    3.   

     @No doubt. Jouw lijst is helemaal bekend. Vooral van wegens de vele wreedheden vanuit de koran. Die helaas nu onlangs ook in het Nederlands
     vertaald is. En ook helaas te koop is op verschillende markten in ons land,
     door ongeschoolde moslim mannen die nieuwe leden voor de islam willen
     veroveren. Omdat het niet goed gaat in het islamitisch samenleving.
     Ieder jonge vrouw wil door gaan voor haar onderwijs en carriere. Zij wil zelf voor haar leven beslissen, en zij heeft haar vader of partner niet nodig, als ze zegt dat ze een carriere vrouw is, en geen interesse in “baby farming” ziet
     voor zichzelf. Kortom: waarom moet een hardwerkende, hooggeschoolde vrouw alles, en werkelijk alles van haar afkomst opgeven omdat zij is uitgehuwelijkt door haar vader. Die volgens de koran alleen een toekomst voor zijn briljante dochter wil eisen: dat zij zo gauw mogelijk wordt uitgehuwelijkt wordt aan een oude man. Zij moet dus haar onderwijs en hoop voor een toekompst helemaal vergeten. Ik vraag me altijd af wat gebeurt met het huidige leven van geschoolde, maar uit gehuwelijkt jonge
     meisjes, die weigeren islam te accepteren, en nu in een Safe House vinden, of in middels naar een andere veilige woning, met hulp van de politie .

 3.   

  De Staatkundig Gereformeerden hebben in zoverre gelijk dat het absurd is leerlingen opdracht gegeven mee te doen aan religieuze activiteiten. Wat is dat voor een raar gedoe?

  1.   

   @Guus, het doet me plezier dat je weer bij de les bent. Uiteraard is het van de zotte kinderen iets op te leggen. Leg het ze uit en laat het aan de kinderen over of ze er aan willen meedoen. Maar laten bidden tot Allah is schandalig. Datzelfde geldt ook als de kinderen een kerk bezoeken of een synagoge.

   1.   

    Precies. Uitleggen is genoeg.

   2.   

    Precies God heeft een vrije keus gegeven en Jezus is dé weg….

    1.   

     Amen

 4.   

  Tolerantie bestaat alleen in de werktuigbouwkunde en andere harde technieken. Tolerantie in de maatschappij heette voordien ruggengraatloos slapjanussengedrag.

 5.   

  Het is goed dat er vrijheid van meningsuiting bestaat. Daar mag en kan dus ook nooit straf op bestaan. Ik ben de mening toegedaan dat wij ons in de eerste plaats moeten richten met onze zogenaamde vrijheid van meningsuitspraken tot wat werkelijk reden tot schoffering, verachten en doodwensen betreft: het schadelijke virus islam en zijn geestelijk zorgwekkende ziektedragers.

 6.   

  Er zijn grofweg 3.000 religies en aanverwanten, waar je jezelf toe kunt wenden vandaag de dag. Waarom wordt er via school dan maar eentje uitgelicht ?

  Dit is volslagen belachelijk en inderdaad volkomen onverdedigbaar. Waar blijft de dag dat de islamitische schoolkinderen, verplicht, de synagoge ingedrukt worden ?

 7.   

  Hoe moet je nauw in hemelsnaam de islam uitleggen aan kinderen? Zonder die tere zieltjes te kwetsen.

  1.   

   De Bijbel is nog lastiger. Het is qua gruwelijkheid veel erger dan de Koran.

   1.   

    Altijd maar weer toegeven aan de intolerantie en brutaliteit van islamitische eisen-stellers en respect-eisers die van nul en generlei waarde zijn voor onze beschaving en vernedering op vernedering met zich meebrengt, vandaar de buigende kindertjes met hun kont richting de knecht (Allah) van de vieze pedoprofeet Mohammed. Onbegrijpelijk deze tolerantie voor intolerantie die door slechts een enkeling gepresenteerd wordt.

   2.   

    Ernst kletst uit zijn nek. Voor christenen is het Nieuwe Testament leidend en daarin staat een boodschap van vrede en tolerantie.

    Het Oude Testament wordt vooral gezien als een historisch document. Geen christen die zich laat leiden door het geweld dat hierin vermeld wordt (en zeker niet wordt gepredikt!).

    Door zijn gereformeerde opvoeding is Quispel thans een christen- en westen-hater en adoreert hij de islam.

    1.   

     Wat lief.
     Groentje heeft een nieuw vriendje.
     Hij denkt : Samen zijn we sterk.
     Veel plezier samen.

     1.   

      @spaanse cock probeer inhoudelijk te reageren toemaar cocky.. als je later groot word lukt t wel. :l

     2.   

      Ik voel mij als niet-moslim al jaren een vreemde in eigen land. Juist vanwege het arrogant opdringerige zichtbare eisenpakket van de moslims dat overtuigd is dat de islam de heersende wereldreligie is en dientengevolge daarom onze beschaving afgeschaft moet worden. Want dat volk is doodsbang dat profeet Mohammed zich in zijn graf zal omdraaien als dit niet in rap tempo gebeurt.

   3.   

    Wie nu nog altijd niet begrijpt dat wij met moslims vanwege hun rigide weerbarstige perverse walgelijke primitieve tweedehands plagiaatreligie islam, een dooie hond in de zak hebben gekocht, mag zich bezinnen op zijn functioneren als mens met of zonder verstand (doorhalen wat de uitkomst geeft)

    Misschien helpt dit om tot bezinning te komen bij het idee dat er ook goede moslims bestaan.

   4.   

    Onzin en hoe komt Ernst hierbij..

 8.   

  En anders alle telefoongegevens van moslims aftappen met Ollongrens aftwapwet! Dan weten we tenminste echt hoe het inmiddels staat met de integratie van moslims in onze samenleving en het voortdurende parasiteren hierop, na de vele jaren van goed bedoelde onnozele pogingen door de vanuit de linkse politiek voort etterende overheid.

 9.   

  Ik vind zelfs één moskee al een stap te ver.

  1.   

   Zolang het geen hakenkruis betreft, stem ik er mee in. Daarentegen vormen voor mij moskeeën en de walgelijke kopvodden een demonstratieve uiting en verkeerd signaal naar onze beschaving. Zij komen overeen met de verwerpelijke symbolen van de joden hatende nazi’s en zijn fascisme.

  2.   

   @Troelstra niet alleen te ver maar ook teveel..

 10.   

  Kinderen van niet-moslim ouders, zouden niet hoeven een bezoek aan een moskee te maken. Er zijn vele andere culturele uitstappen die voor kinderen worden georganiseerd: een bezoek aan een museum, een mooie concert, een bezoek aan een interessant bedrijf, of naar een interessante film, en ook de bibliotheek.
  Bovendien is mee doen aan een islamitisch dienst een vorm van lokken van vooral jongens voor de toekomst van het islam. Heel gevaarlijk voor de kwetsbare zielen van jonge gewone Nederlandse kinderen. Er mag wel tijdens een geschiedenis les wel iet over de islam verteld worden. Over de veroveringen van landen over heel Noord-Afrika, en hoe mensen werden gedwongen om tot de islam te bekeren.
  En iets over de tijd van Koningin Isabella van Spanje, wanneer gewone mensen door de Morren aangevallen werden en ‘ s nachts in hun bed vermoord werden. Dan kunnen er iets verteld worden over hoe het nu gaat met de jaarlijkse Hadj in Saudi-Arabie, met miljoenen pelgrims vanuit de hele wereld, waarvan velen worden doodgetrapt tijdens het 7 maal rond de grote steen te lopen. Over het enorme corruptie rondom de Hadj hoeven jonge kinderen niet te weten.

 11.   

  Het valt niet mee om negatieve, destructieve en aanstootgevende plaatjes over christenen te vinden. Christenen gedragen zich doorgaans normaal, zijn rustig en onopvallend aanwezig. Islamvolgers, die de vaste trotse dragers zijn van het islamvirus, hebben zich ontpopt als de ware religieuze acteurs van de 21e eeuw. Een enorme hoeveelheid beeldmateriaal is beschikbaar op het wereldwijde internet. Over moslims die merkwaardig afwijkend menselijk gedrag vertonen in deze moderne tijd van vooruitgang en die blijkbaar moeilijk te begrijpen is voor de volgers van de achterlijke islamitische religie.

  1.   

   Ik waardeer uw @Jozias Visser bijdragen.
   Lees ze graag en met instemming.
   U verkeert nog in het stadium van ongeloof en woede dat e.e.a. zomaar mogelijk is in ons landje.
   In de eerste plaats: stem PVV.
   Ten tweede hoop ik dat u uw ontstemming kunt vasthouden, want na de woede komt meestal een gevoel van wanhopige onmacht om het tij te keren is mijn ervaring.
   Ik ben echt overtuigd dat wij door onze leiders willens en wetens zijn uitgeleverd aan deze omvorming van ons land.

   1.   

    ubi amici, ibidem opes

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!