VIDEO: Baudet vindt verzwijgen van leugens in landsbelang niet per se een probleem

Geen categorieokt 24 2018, 15:00
Thierry Baudet (FvD) pleitte ervoor om de leugens van Halbe Zijlstra, over zijn bezoek aan Moskou, te verzwijgen omwille van het 'landsbelang'. Baudet werd door Geert Wilders (PVV) bevraagd over zijn uitspraak dat Zijlstra eigenlijk met 'met stille trom' had moeten vertrekken. De reden waarom bleef achterwege en de leider van de PVV nam Baudet op de hak door hem te beschuldigen van kartelpolitiek.
Een interessante zet van Wilders, die de ondoordachte woorden van Baudet fileerde. Het verzwijgen van leugens van een bewindsman, zogenaamd om onze reputatie in stand te houden, is bijzonder dubbelzinnig. Gelukkig werd de leugen openbaar en trad Zijlstra af. Maar, als Baudet het voor het zeggen had zou Zijlstra vertrokken zijn zonder dat de leugens aan het licht waren gekomen. Vanwege 'het landsbelang'. Wat dat ook precies moge zijn, in sommige gevallen is het duidelijk wat dat is, maar in deze niet.
Wellicht dat de leugen een korte tijd niet zou worden ontdekt, maar ook al is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaalt haar wel. Wilders reageerde kritisch en verweet Baudet dat hij de volksvertegenwoordiging buitenspel zou zetten met een dergelijke actie. Hiermee toont Baudet zich een lichtgewicht in de parlementaire democratie. Wilders toont aan dat Baudet dubbele standaarden hanteert. Onjuiste praktijken van Zijlstra moesten onder pet worden gehouden, maar onjuiste praktijken, zoals het steunen van Syrische rebellenbewegingen, moest wél in de pers worden behandeld.
Wat precies het verschil is tussen beide zaken is onduidelijk. Wellicht dat Baudet daar 'beter over kan gaan nadenken', zoals Wilders zijn ambtsgenoot liet weten.
https://www.youtube.com/watch?v=XvA3ypfwjD8
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten