Compilatie! De drie beste reacties op het VN-migratiepact van Marrakech

Zoals u vanochtend heeft kunnen lezen tekent Estland het VN-migratiepact van Marrakech ook niet. Redenen te over om een niet bindend verdrag niet te tekenen, maar voor het geval nog niet duidelijk is waarom hebben we een compilatie gemaakt van de beste reacties op het VN-migratiepact. 

We beginnen met een bijdrage van Jan van de Beek. We kennen hem onder meer van de website demo-demo.nl, waar u demografische ramingen vindt en de invloed van immigratie op de bevolkingssamenstelling. Het is direct een flinke binnenkomer voor dhr. van de Beek want hij heeft een pareltje gevonden in het VN-migratiepact. Wanneer Nederland tekent ondermijnt het verdrag namelijk de vrijheid van de pers, ondanks dat er staat dat dit niet het geval is. Waarom? Omdat de containerbegrippen, zoals xenofobie, meervoudig uit te leggen zijn. Is het rapporteren over misdaden van migranten een vorm van xenofobie? De grote media, die afhankelijk zijn van de overheid, voor onder meer nieuwswaardige feiten, komen hierdoor in een spagaat. Wel of niet rapporteren over die ene macabere zaak, zoals Rotherham? ‘Dan toch maar niet, stel je voor dat het Ministerie ons in het vervolg geen informatie meer geeft!?’

Volgende reactie op het VN-migratiepact is afkomstig van Syp Wynia, een begenadigd schrijver overigens. Syp laat ons weten dat de Verenigde Naties direct werk willen maken van de implementatie van de afspraken. Wat willen ze zien? Nou, beleidsdoelstellingen en een tijdspad voor de implementatie van de doelstellingen en uitvoer van activiteiten van het pact. Ongetwijfeld dat Nederland veel sneller is met die implementatie dan een of ander land zonder zeehavens. Ondertussen bevinden zich al ruim 10.000 mensen stateloos in Nederland, maar deze worden niet teruggenomen door hun voormalige landen, soms kan het niet anders. Dit laat zien dat de andere ondertekenaars zich toch niets zullen aantrekken van het akkoord. terwijl Nederland weer braafste jongetje van de klas speelt. Want er is echt geen niet bindend akkoord nodig om illegale migranten uit te zetten naar land van herkomst.

De volgende en reactie is afkomstig van Wierd Duk van de Telegraaf. Duk laat al tijden op zijn Twitter de gevolgen van massa-immigratie aan de rest van Nederland zien. Het zal u dan ook niet verbazen dat Duk al meermaals is bedreigd. Dat is wat je krijgt als je je verzet tegen de naïeve ‘inclusive society’-idealisme van de Verenigde Naties. blijkbaar. Dhr. Duk weet ons te melden dat pas nádat er discussie rondom het migratiepact op sociale media werd waargenomen Tweede Kamerleden beseften dat dit thema überhaupt speelde. Dat is schokkend. Het laat zien dat er in ieder geval een groep Kamerleden op het pluche zitten die geen enkel benul hebben van de relatie tussen ons eigen rechtssysteem en het internationaal recht. Die blijkbaar niet weten welk beleid de Verenigde Naties aan het ontwikkelen zijn, zoals de Verenigde Naties Vervangingsmigratieprogramma (= volksvervanging). Gelukkig zijn er nog voldoende Kamerleden, waaronder Thierry Baudet, Henk Krol e.a. die het wél begrijpen en  hun mening niet onder stoelen of banken steken.

Dat was het dan! Graag wil de redactie u nogmaals attenderen op de petitie met het verzoek aan kabinet Rutte III om het VN-migratiepact niet te ondertekenen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

32 reacties

 1. Ritter

  In een notendop: het VN-migratiepact is zeer slecht voor de landen waar de (vaak illegale) migranten naar toe gaan.

  Voor de “ontvangende” landen zal dit VN-migratiepact leidden tot demografische/culturele zelfmoord.

  De autochtoon zal zich meer en meer vreemdeling gaan voelen in eigen land. Nationale tradities en gebruiken zullen steeds meer onder druk komen te staan van allerlei “activisten”.

  We zien nu al dat in de grote steden van Noord/West Europa de autochtone bevolking word “vervangen” door migranten. Dat zal door dit verdrag alleen maar toenemen.

  Ook financieel zal het zorgen voor een enorme druk op ons sociaal stelsel , want de meeste (vaak illegale) migranten zullen niet werken en parasiteren op ons sociaal stelsel waarvan de kosten moeten worden opgehoest door de hardwerkende belastingbetaler.

  Kortom, Nederland kan dit verdrag beter niet ondertekenen.

  1. Aytas

   ‘Ook financieel zal het zorgen voor een enorme druk op ons sociaal stelsel , want de meeste (vaak illegale) migranten zullen niet werken en parasiteren op ons sociaal stelsel waarvan de kosten moeten worden opgehoest door de hardwerkende belastingbetaler’

   Hoe dan? Compleet onmogelijk, Europa parasiteert op hun grondstoffen. Afrika is netto betaler aan Europa, niet andersom. Dan kan je stelling simpelweg niet kloppen.

   Er moet door samenwerking een eind aan migratie worden gemaakt en niet de kapitaalvlucht nog groter maken vanuit Afrika naar het westen, daar gaat het rabat proces over.

   1. Marija

    Wellicht komt of bent u inwoner van Afrika?

    1. Baaz

     “Afrika”

     Africa (Toto) is één van mijn lievelingsnummers.

   2. van Urk

    Slechte instituties in Afrika zorgt voor slechte samenwerking met Europa.

   3. Groeneveld

    Aytas, je bent even hardleers als Quispel. Jouw geklets is al een aantal malen ontzenuwd, maar je blijft op hetzelfde aambeeld hameren en jezelf herhalen.

    Je hebt jezelf eenzijdig geindoctrineerd en zit nu op dood spoor. Europa parasiteert niet op de grondstoffen van Afrika, maar haalt ze van over de hele wereld en betaalt daarvoor zijn prijs. Afrika is ook geen nettobetaler aan Europa: dwaze onzin.

    Pas als de mentaliteit, de werklust en innovatiedrang bij de Afrikanen zal veranderen, bestaat de kans op verandering. Tot die tijd gebeurt er niks en is het een verloren continent.

    1. Floris

     Aytas is compleet van het padje af, Groeneveld. Een Afrika-complex in combinatie met een minderwaardigheids-complex, iets anders valt er niet van te maken.

    2. Troelstra

     Spijker op de kop! Hierop zal Aytas niet reageren, vermoed ik. Want hij heeft hier geen argumenten tegen in te brengen.

   4. Troelstra

    “Afrika is netto betaler aan Europa”

    De trol van 2 triljoen verspreidt weer eens zijn hangende plaat desinformatie oftewel leugens.

   5. robroy

    o o o domme jongen ben je toch ook te dom om recht uit te kijken wauwelkneus

 2. Adriaan

  Als Rutte dit verdrag, ondanks alle protesten toch gaat ondertekenen, voorspel ik een burgeropstand.

  1. C.A.Barstow

   Denk ik ook, als de burger in ieder geval uitgelegd zal worden wat er precies aan de hand is, die uitleg zal niet uit Den Haag komen en anders maakt Rutte er wel zo’n leugenachtig draaikonten verhaal van dat het ten gunste van het pact uitgelegd kan worden.

 3. Aytas

  Meen je deze opinie serieus? Alles hierboven is niet meer als opinie en gebrek aan kennis van de Engelse taal. Het marrakech verdrag kun je niet los zien van het rabat proces.

  Het is fantastisch hoe achterlijk rechts zich voor paal zet.

  1. sjun

   Het blijft onzinnig om een cultureel, sociaal en financieel zelfmoordpact te tekenen.

  2. Baaz

   “achterlijk rechts”

   Typeringen zijn ook niets meer dan meningen.

  3. chrism

   Dus iedereen behalve de geweldige sufkloot Aytas snap het of begrijpt het niet ?
   Slaap lekker en als je wakker wordt is het 38 graden , zonnetje en het ziet zwart van de mensen ( figuurlijk en letterlijk ) .

 4. Marija

  Zeer verontrustend.
  Wij kunnen ons daarover niet uitspreken in een referendum.
  Het enige dat wij wel kunnen is dit op je facebook o.i.d. plaatsen.
  Doorgeven per e-mail kan ook.
  Dat heb ik gedaan en de petitie ondertekend.

  1. Baaz

   “Wij kunnen ons daarover niet uitspreken in een referendum.”

   En anders dan zeggen ze gewoon dat het niet bindend is. Daarmee omzeil je het democratisch proces en de soevereiniteit van de nationale parlementen, de rest dwing je gewoon af via de rechter.

  2. Pjotter

   Ja Marija, dat is in ieder geval wat wij kunnen en moeten doen, ik heb het in ieder geval gedaan en aan kennisen doorgegeven en hen er voor uitgenodigd, of Pinoccio zich er iets van aan zal trekken is een 2e maar dat zien we wel hij zal zich door toch te tekenen niet populairder maken.

 5. Floris

  De VN is verworden tot een criminele organisatie van islamitische baggerlanden in samenwerking met rancuneuze negerlanden die erop uit zijn het westen kapot te maken.

  De blanken in de VN zijn vrijwel uitsluitend cultuurmarxisten die daar gaarne aan meewerken.

  Het westen zou gewoon uit de VN moeten stappen, maar de knieën zijn te slap.

  1. sjun

   Een verstandig voorstel. Niet enkel spaart het contributiekosten, ook scheelt het veel tijd en onkosten besteed aan nitpickende wijswingers die steevast vergeten te rapporteren wat er in gearabiseerde landen gebeurt.

 6. Troelstra

  Realisten versus gevaarlijke dromers

  Geplaatst op 16 november 2018

  Eindelijk werd er in Den Haag over vergaderd. Over dat Verdrag van Marrakesh. U weet wel, die VN-deal waar minister De Jonge niets van weet en Rutte niets over wil horen. Niet dat de hete adem van de Tweede Kamer, onze ‘volksvertegenwoordiging’, hen in de benen bracht. In die hele Kamer zijn maar vier partijen te vinden die het Marrakesh immigratiepact niet willen ondertekenen.

  Nu steeds meer landen afzien van ondertekening, slaat de paniek in Den Haag toch nog toe. Niet dat er veel gebeurt. Iets roepen over ‘inlegvelletje’ (Europees nog wel) wekt na het Oekraïne-referendum bij elk weldenkend mens alleen maar hoongelach op. Grote immigratielanden als de VS en Australië tekenden al eerder niet. Japan, gidsland als het om bescherming van eigen cultuur gaat, tekent niet. En ook steeds meer landen in de EU, Hongarije voorop, tekenen niet. En Rutte? Hij kijkt gespannen naar wat Merkel doet. Hij wil niet de fout maken om – al was het maar voor een keer – het belang van Nederland voorop te stellen en niet de EU-tiran uit Berlijn te volgen. Die koffers die klaar staan voor vertrek naar Brussel wil hij niet weer uitpakken.

  Interessant is dat de SGP bij de tegenstemmers behoort, zij aan zij met Baudet en Wilders. Als zelfs de ‘constructieve oppositie’ van de mannenbroeders Rutte niet de hand boven het hoofd houdt, dan moet er heus wel iets aan de hand zijn met dat verdrag. Dan is dat laatste restje van ietsepietsie soevereiniteit echt in gevaar.

  Hoe anders is dat bij de meloen-slikkers van de CU. CU-Kamerlid multiculwind Voordewind noemde pas nog de ophef over dat vreselijk pact “een storm in een glas water”. Nu de gemoederen wat verhit raken en steeds meer mensen ongerust worden en zich afvragen waarom zoveel landen afhaken en wij niet, gaat hij draaien. U kent dat: “Eerst advies afwachten”. Als ze bij de SGP wel zelf kunnen lezen en interpreteren, waarom dan bij de CU niet?

  Het Reformatorisch Dagblad (RD) zette de standpunten van beide partijen eens naast elkaar. Dat leverde een mooi inkijkje op in de wereld van verschil tussen deze twee partijen. Het verschil tussen gevaarlijke dromers, om niet te spreken gekken, en realisten. Lees ook hier.

  Wel jammer dat het artikel eindigt met een halfbakken opsomming van de landen die weigeren te ondertekenen. Daardoor worden de tegenkrachten gerelativeerd en krijgt een overigens goed artikel de geur van manipulatie.

  1. toetssteen

   @Troelstra
   Een apart artikel waardig. Mijn dank.

 7. Two Ravens Black Kettle

  Politici en hun moreel failliete MSM-mondorgels zijn de vijanden van de Westerse Verlichte beschaving.
  Gelukkig blijkt er in de titanisch stinkende riolering nog her en daar een goudvisje rond te zwemmen zoals Syp en Wierd.
  Ze zijn bijna zeldzamer dan de dodo maar oh zo broodnodig in deze dorre PC-woestenij.

  (ook een compliment wat dat betreft aan DDS. DE enige site waar nog zonder betaalmuur en extreme censuur (zoals bij de steeds linkser en zoutelozer wordende Geenstijl) nog gedebatteerd kan en mag worden)

 8. C.A.Barstow

  Rutte zal dat pact gewoon tekenen wat er ook gebeurd, Den Haag is het beste jongetje van de klas en wil dat koste wat het kost blijven, ik zei koste wat het kost dus al kost het je je eigen bevolking.

  1. Baaz

   Dat opent de sluisdeuren voor letterlijk miljoenen Afrikanen, Aziaten en moslims die hier zullen aankloppen en gebruik zullen maken van hun rechten. Dat gaat natuurlijk effect hebben, logisch.

   1. Heinz

    @Baaz, geef ze allemaal een OV Chipkaart met gratis reizen, een seizoenskaart voor club naar keuze. Zij zullen zich snel thuisvoelen. Voor een paar Euro is erbij de Hema al een goed ontbijt. Zoveel zullen ze toch niet kosten?

    1. fockingworst

     @heinz ik betaal 5 seizoenskaarten 5x een ontbijt bij de hema, als u onderdak uitkering gezondheidszorg onderwijs en transport betaald.
     @heinz deal?
     Zoveel kosten ze toch niet?

    2. Baaz

     “Zoveel zullen ze toch niet kosten?”

     Nee hoor, gratis geld is immers gratis.

     Maar speciaal voor jou citeer ik de Overheid zodat je bij benadering kunt zien wat het kost, niet dat het jou wat interesseert, maar gewoon om even aan te geven hoe dat zit met jouw ‘Zoveel zullen ze toch niet kosten’.

     Bron Rijksoverheid: De kosten die het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) in 2017 heeft gemaakt voor de opvang van asielzoekers bedragen ongeveer € 753 miljoen. (753.000.000)

     Ik weet natuurlijk dat dit soort cijfers zinloos zijn voor iemand die op zijn bakfiets door het universum fietst, maar beter toch maar even melden. Wanneer Rutte het Marrakeshverdrag gaat tekenen dat zullen die kosten minimaal oplopen tot 10 miljard euro, dat is nog los van de demografische gevolgen omdat de samenstelling van onze bevolking drastisch zal veranderen, en dat zal geen enkel voordeel opleveren!

 9. Gerlos

  Den Haag niet tekenen dit gedrocht van een VN Migratipact, maar ik ben bang dat deze wijsneuzen wederom niet luisteren naar ons Nederlanders.

 10. Lugar

  De tijd begint te dringen! Dit verdrag is een aanslag op onze rechtstaat!

 11. Lugar

  Geleend bij de buren:

  Fractievoorzitter GroenLinks Goes, Carel Bruring gaat ze halen. Over een maand welteverstaan. “Duizend vluchtelingen uit Griekse opvangkampen halen en naar Nederland brengen. Met dat doel reizen tientallen Nederlanders over een maand met hun eigen auto naar het Zuid-Europese land.”

  ,,Bij de Griekse regering is het verzoek neergelegd om vluchtelingen te selecteren’’, legt hij uit. ,,Maar daar wordt misschien niet positief op gereageerd.” Horen we u daar denken het hier eigenlijk gewoon mensensmokkel betreft? Nou, dat denkt GroenLinks zelf eigenlijk ook. Hij noemt het zaak alles goed te regelen “anders kom je als mensensmokkelaar te boek te staan. En niemand heeft er iets aan als we straks een jaar in de cel zitten.” Nee, dat moeten we niet willen met z’n allen.

  Zou Femke geïnspireerd zijn door deze meneer?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.