Derk Jan Eppink voorgedragen als Europees lijsttrekker namens FVD

Geen categorienov 10 2018, 11:00
Forum voor Democratie presenteerde vandaag haar lijst voor de Eerste Kamer en het Europees Parlement. Veruit de meest opvallende keuze is die van Derk Jan Eppink als Europees lijsttrekker. Via De Telegraaf.
Derk Jan Eppink is publicist en heeft veel ervaring in het Europarlement. Hij was lange tijd werkzaam in Brussel voor onder meer VVD'er Frits Bolkestein, die toen eurocommissaris was. Eveneens zat Eppink voor de Belgische eurosceptische partij Lijst Dedecker in het Europarlement. Hij staat bekend als een sociaal-conservatief persoon die op sociaaleconomisch vlak vaak naar neoliberale standpunten neigt.
Reden voor de keuze voor Eppink is volgens Baudet dat Eppink goed is in het kunnen organiseren van een 'blokkerende minderheid'. Veel voorstellen vanuit het Europarlement hebben namelijk een tweederde meerderheid nodig en met Eppink aan het roer zouden ze daarmee een slagvaardige positie in kunnen nemen.
Dit betekent volgens Eppink overigens niet dat hij maar een beetje 'nee' gaat roepen en dan weer huiswaarts keert. Hij wil juist het gesprek aangaan en mensen weten te binden. Mocht Eppink dit waar kunnen maken dan zou hij weleens slagvaardiger kunnen zijn dan figuren als Marine Le Pen.
Eveneens een mooie bijkomstigheid is de achtergrond van Eppink als journalist, publicist, redacteur en speechschrijver. Volgens Baudet biedt dit mogelijkheden om mensen beter te informeren over de gang van zaken in Brussel. Dit levert niet alleen de kiezer wat op maar brengt ook kansen met zich mee om de FVD zich beter te laten profileren.
De keuze voor Derk Jan Eppink moet nog wel worden goedgekeurd tijdens het partijcongres, waar men nog moet instemmen met zijn benoeming.
De FVD kandidatenlijst voor de Eerste Kamerverkiezingen voor 2019 kunt u hier vinden. De kandidatenlijst voor het Europees Parlement hier.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten