Flinke klapper voor politie Oost-Nederland! Meer dan 100 verdachten in beeld door kraak chatberichten

Frustrerend werken moet het zijn geweest, al die jaren van misdaden en coldcase-dossiers waarvan je wel een idee hebt maar nét niet genoeg bewijs hebt om iemand aan te pakken. De politie Oost-Nederland heeft nu 265.000 chatberichten weten te kraken en veel mensen op weten te pakken. Dat melden de politie en het Openbaar Ministerie via het AD.

Op een persconferentie werd vandaag duidelijk dat de politie Oost-Nederland ineens héél veel verdachten in beeld heeft weten te krijgen. Diverse figuren spraken elkaar via versleutelde chatsessies, dachten ze, de politie had ze namelijk allang door! Diverse lopende onderzoeken krijgen daarmee eindelijk een nieuwe impuls. Drugslabs, wapens, geld, drugs, van alles is gevonden en in beslag genomen.

Een aantal figuren is nog niet aangehouden maar de politie spreekt van veertien aanhoudingen tot nu toe. De politie meende echter wel goed te hebben gehandeld door dit op een persconferentie openbaar te hebben gemaakt omdat criminelen elkaar verdachten van lekken naar de politie. Er zou dus een vergeldingsactie kunnen komen.

De politie wist een server te achterhalen naar aanleiding van een onderzoek. Ze kwamen een leverancier van ‘cryptofoons’ op het spoor en daar bleken diverse criminelen gebruik van te maken.

De politie noemt de digitale opsporingsactie ‘uniek in de wereld’ en mag hoe dan ook trots zijn op deze geweldige prestatie! Wat moet dat fijn zijn om ineens allerlei figuren op te kunnen pakken die meenden vrij en veilig te kunnen communiceren over hun misdaden en criminele activiteiten.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

3 reacties

 1. Ad Infinitum

  Goed dat er een WIV is. Sleepwet, er moest en zou een referendum over gehouden worden. Nu bewijst het nut ervan zichzelf.

 2. Hetzalwelweer

  Ze hebben weer eens heel veel bewijs gevonden maar mogen er weer eens niets over zeggen want “lopende het onderzoek”…bladiebla…dat zal ze leren die boefjes…Gisteren kwam in het nieuws…”In Hengelo en Enschede zijn mensen opgepakt omdat ze in het bezit waren van AK17 geweren en Bazooka’s, met munitie…”. Feit is, ze hadden daar niet mogen zitten en er is niets aan gedaan waardoor ze daar zijn komen te zitten. Onze AIVD laat dus mensen binnen, doen niets aan wapensmokkel en gaan achteraf zeggen hoe goed ze wel niet bezig zijn geweest. Goed bezig dus…..niet? Sarc off

  1. tomygun

   Sarc on , bij de NPO komen er ook een hoop verdachten in beeld
   daar doen ze niets mee .

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.