Franse demonstrant omgekomen tijdens demonstratie tegen hogere benzineprijzen in Frankrijk

snapshot
Foto: Leuk hè, het OM maakte een tekeningetje van de A7-wegblokkade van afgelopen november. Bron: Screenshot OM / YouTube.

Fransen staken om het minste of geringste, dit keer om hogere benzineprijzen. Dat gaat altijd met veel bombarie en kennelijk krijgen ze ook makkelijk mensen op de been. Zo zetten ze ook zomaar wegblokkades op en daardoor is er nu iemand overleden. Dat meldt NU.nl.

Kennelijk is er een demonstrant overreden door een vrouw. De vrouw was met haar dochter op weg naar het ziekenhuis en raakte in paniek door de wegblokkade. In haar blinde paniek reed ze in op de demonstranten en eentje kon niet op tijd wegkomen.

In totaal zijn er al zestien gewonden gevallen door heel het land, waarschijnlijk door vergelijkbare situaties. Door het land demonstreren op het moment zo’n 50.000 Fransen, die helemaal klaar zijn met de stijging van de brandstofprijzen.

Reden voor de stijging zou een zogeheten ‘speciale groene belasting’ zijn. De overheid legt de schuld voor het grootste deel juist bij de oliemarkt en de prijsstijgingen die daaruit voortvloeien. Punt blijft echter dat er dus sowieso een rol van de overheid zit in de verhoging van de brandstofprijs.

Er zijn verder zo’n 4.000 agenten op de been die de ‘Gilet Jaunes’, de gele hesjes-dragende demonstranten, in goede banen moeten leiden. De ANWB roept Nederlands op om Frankrijk vandaag te vermijden. Pas in ieder geval op met wegblokkades en zorg dat je tank in Nederland al goed vol zit!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

7 reacties

 1.   

  Wat doet zo iemand in de auto als je bij een blokkade al in blinde paniek raakt.?

  1.   

   Dat kun je jezelf afvragen bij 99% van de franse automobilisten.

 2.   

  De Fransen zijn deze president meer dan zat. Lekker flikflooien met mens merkel, maar ondertussen de eigen bevolking uitmelken via de auto. Sinds zijn aantreden als president, zijn de brandstof prijzen de pan uit gerezen. Mensen pikken dit niet meer en terecht.

  1.   

   Fransen zullen vast nog eens terugdenken aan de vele waarschuwingen die hen zijn aangereikt om die bankier en zijn moedertje niet in het Elysee te kiezen. Vandaag ziet een meerderheid van hen dat elk toen uitgesproken woord is uitgekomen. Precies dat geeft moed voor de eerstvolgende Franse verkiezingen.

   1.   

    Het moet gewoon nog iets vaker en heftiger fout gaan, dan kiezen ze vanzelf wel een partij die ze verlost van die krankzinnige idioterie.

 3.   

  Toeval bestaat niet ,Merkel heeft de prijzen van Diesel ook naar het plafond geholpen ,die domme duitsers hebben nog steeds niet door dat ze al die gelukszoekers moeten onderhouden ,Macron en Merkel ,ze zouden er de kartelpolitie op af moeten sturen .

  1.   

   Zo onderhand begint de bevolking van elke Europese natiestaat zich af te vragen welk volk door door hen aangestelde volksvertegenwoordiging eigenlijk nog vertegenwoordigt. En dan is er nog een niet aangestelde volksvertegenwoordiging in de Europese Commissie die zeker niet de bevolking van de natiestaten dient maar wel haar belastingcenten afroomt om in samenwerking met een al evenmin democratisch gekozen orgaan de dogma’s van de Linkse Kerk te verspreiden: https://nl.gatestoneinstitute.org/13298/vn-migratie-mensenrecht

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!