Help NOS doet weer vreemd! Witte Huis in verband gebracht met ‘gemanipuleerde beelden’

De favoriete antagonist van de Europese pers krijgt weer de wind van voren. Donald Trump was slachtoffer in de pers na een pijnlijk relletje met CNN’er Jim Acosta. Nu komt de NOS met een kopieerbericht via Amerikaanse media met daarin een bizarre aantijging richting het Witte Huis. Namelijk dat de perswoordvoerder ‘gemanipuleerde beelden’ verspreidde van casus Acosta. Ondertussen zie ik allerlei media het frame van de Amerikaanse  media volgen en verliest Trump weer wat attitudepunten. Voor wat eigenlijk? Voor een simpel GIFje?

Omdat het blijkbaar journalistieke gewoonte is om kritiek te hebben op de specifieke woordkeuze, getuige Jim Acosta’s uitvoerige gesprek over de betekenis van één woord, doen we een return of the favour als teken van waardering richting de NOS. Wat zijn gemanipuleerde beelden? Is het terecht om te spreken over gemanipuleerde beelden? Ik zou willen betogen van niet. Zoals alle camerabeelden zijn deze beelden slechts een representatie van het gebeuren en niet de werkelijkheid. Denk alleen al aan de beperkende factor van de camerahoek. De lagere resolutie en het feit dat het instrument geen gevoel heeft. In een zekere zin zijn alle beelden dus ‘gemanipuleerd’. De beelden zijn nooit de volledige realiteit.

Wat Sanders op haar Twitter laat zien is dus helemaal niet zo vreemd. Daar een negatief bijvoeglijk naamwoord voor plakken wel. De slow motion van het GIFje maakt kijkers wellicht specifieke feiten opmerken, maar wat is hier precies het probleem? Ik heb geen overtuigende onderbouwing gezien. Wel is het weer smijten met termen die een negatieve connotatie hebben. Want gemanipuleerd klinkt eigenlijk wel een beetje eng. Maar wellicht ben ik de enige. Het probleem was blijkbaar wel groot genoeg om het te benoemen. De NOS doet er zelf natuurlijk niet aan. Nieuwsgierig? Kijk hieronder:

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

15 reacties

 1. Two Ravens Black Kettle

  N(ationale)P(ropaganda)O(rganisatie)

  Noord-Korea (en de NRC) likt er zijn vinger bij af terwijl Goebbels jaloers vanuit zijn hellepit zit te grijnzen

  2018, november
  En nog steeds wordt de NLse bevolking gedwongen deze 24/7 indoctrinatie te financieren.
  (en maar zieltogend wijzen naar andere landen)

  24/7 dezelfde boodschap,
  dezelfde leugens, hun enige waarheid
  En al 40 jaar *ucking jaar lang

  1. Aytas

   Goebels, iedere keer als je denkt lager als dit kan hij niet zakken presteer je het.

   1. Arie B

    Hij heeft grotendeels wel een punt. Het is tenenkrommend. Zelfs in een documentaire over de 80 jarige oorlog trekken ze nog parallellen met huidige onvrede. Te absurd voor woorden gewoon.

 2. Meester Kong

  DDS geef het hele verhaal, dit is dus weer eens een vorm van nepnieuws.

 3. P.Sisterons

  geen nieuws over niknokkers tegen zwarte piet?

 4. Ritter

  Anti-Trump activist Jim Acosta heeft er weer een show van gemaakt. Zoals hij meerdere malen heeft gedaan.

  Hoewel mede “journalisten” in de VS hem verdedigen hebben veel journalisten ook genoeg van het gedrag van Jim Acosta achter de schermen.

  Trump is heel open naar de media en laat zich uitgebreid bevragen; veel meer dan wat Obama deed die vrij gesloten was naar de media. En daar maken sommige journalisten (zoals Acosta) misbruik van door geen vragen te stellen maar beschuldigingen die de vorm van een vraag hebben.

  Jim Acosta stelde geen vraag maar wilde argumenteren met Trump over de karavaan illegalen die naar de VS trekt. En daar is de persconferentie niet voor bedoelt.

  1. NoDoubt

   Obama schreef zelf dat hij in Kenya is geboren
   Say no more:
   https://www.google.nl/search?q=obama+born+in+kenya&rlz=1CASMAE_enNL581NL581&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjBhunVgODbAhVERhQKHdaCAi8Q_AUICigB&biw=1366&bih=629
   The Clintons 68 rechtzaken toen hij gouverneur was met zijn escapades en verdedigt door Hillary, advokaat. Gingen arm het witte huis in en als multimiljonair eruit allerlei duistere constructies met hun foundation. Daar hoor je nooit wat van. Niet eens van de Marakesh pact. Het zegt genoeg.

 5. Two Ravens Black Kettle

  Ik snap niet waarom 99% van die activisten journalist worden genoemd ?

  CNN, MSBC, ABC, CBS, NYT, WP ad infinitum
  Stuk voor stuk extreem linkse activistische organisaties.

  We hebben er ook myriade
  De NPO is de duurste daarvan
  Onversneden dissidenten-lynchen, draaihalzen en doofpotten

  (of je moet de onderwijsbegroting meetellen)

  1. wheelboy

   Two ravens
   In de US is het idd zo dat je duidelijk kunt zien aan welke kant dat een omroep staat . Maar om ze ultra links te bekogelen hahah .Weet je dat de gemiddelde Democraat rechtser is als onze VVD . Dat een Bernie Sanders die als ultra links wordt betiteld in de US op zijn beste dag een D666 zou kunnen zijn .

   Hier zijn de media niet echt duidelijk in wat ze zijn .Dat houd de gemiddelde NL onder de knoet .Hoeveel mensen denk jij die weten dat Frits Wester een spindoctor van het CDA is ?
   Denk je dat zon man de schandalen van bv een CDAer gaat uitzoeken en in de ether gooien .Ik niet hier zijn journalisten makke schapen die zelden kritiek op bestuurders hebben en het eea uitspitten tot op het bot .

 6. Fortiori

  In Californië werden ten minste 12 personen doodgeschoten door een idioot. Trump betuigt medeleven met de nabestaanden. De wapenlobby aanpakken is voor hem een grote stap die veel inspanning van vraagt. De fabrikanten zijn wel zijn grootste supporters. Voor 110 miljard afzetten bij de Saoudi’s is een boost voor de economie.

 7. J.Rademaker

  De nos weet erg goed te manipuleren dat noemt men journaal het journaal nieuws te noemen is al manipulatief.

  1. Troelstra

   Normaal gesproken mag je een scheiding verwachten tussen berichtgeving en opinie, maar dat is bij die MeningsSturende Media diep weggezonken in het moeras van links moraal claimen. MSM zijn desinformanten.

 8. victus

  Holland, zelfde grond oppervlakte als een gemiddelde parkeerplaats bij een USA shopping mall.

 9. wheelboy

  Onzin
  Ik heb op zowel CNN als MSNBC gezien wat Trump deed tov die reporter . Die reporter vroeg Trump ea vragen die hem niet aanstonden . Waarop Trump CNN zwart maakte . Toen een collega reporter van een ander netwerk hem bijviel zeek Trump hem ook af . En toen een gekleurde vrouwelijke reporter een vraag stelde zat het op het randje van racisme en zeek hij haar ook af . Dat is niet hoe een President moet zijn .Die moet boven ea dingen staan . Dat Trump gefrustreerd was dat hij de meerderheid in het lagerhuis verloor moet hij niet op reporters uitkuuren .Daarbij Trump heeft maar een netwerk wat niets fout kan doen dat is Foxnews . De vragen die de reporter stelde waren over die asiel karavaan die nog 100den km van de US grens af waren en de reclame spot die div omroepen geschrapt hadden en het Rusland onderzoek . In mij ogen niets mis mee zon vragen te stellen

  1. Fortiori

   Heel juist @wheelboy. De Donald heeft zijn minister van justitie Jeff Seessions ontslagen een paar dagen terug. Iedereen die hem niet naar de mond praat gaat eruit. Hij is ergens bang voor.
   Tal van adviseurs. Onlangs maakte hij nog ruzie met een miljardair die hem onkunde op zijn economisch beleid verweet. China, een goede afnemer van soyabonen laat het afweten als repressaille.
   “Handelsoorlog laat VS zitten met bergen rottende sojabonen” rtl nieuws 6.11.2018

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.