Knoops wil 6474 getuigen oproepen in ‘Minder Marokkanen’-rechtszaak Wilders

Het is inmiddels bijna vijf jaar geleden maar Wilders is nog steeds niet van het gedoe om zijn ‘minder Marokkanen’-uitspraak af. Zijn advocaat gooit daarom nu álles in de strijd en wil alle 6474 mensen die aangifte deden oproepen als getuigen. Dat meldt het AD.

Wilders was twee jaar geleden dan wel veroordeeld maar kreeg geen straf. Het was voor hem echter een principe kwestie, hij wilde van zijn veroordeling af en dus ging hij in hoger beroep.

Het doel van advocaat Knoops is om allerlei onregelmatigheden bij het aangifteproces aan te tonen. Aangiftes zouden zijn voorgedrukt en werden als reclamefolders uitgedeeld. Hij wil van alle 6474 mensen weten in welke omstandigheden zij aangifte hebben gedaan. Knoops is van mening dat het gerechtshof van Den Haag al snel tot de conclusie kan komen dat de strafvervolging van Wilders ongeldig is.

Ook wil de advocaat van Wilders helder krijgen of Ivo Opstelten, toenmalig minister van Justitie, invloed heeft proberen uit te oefenen op deze zaak. Hij zou het OM onjuist hebben voorgelicht waardoor het OM als niet-ontvankelijk kan worden beschouwd.

Het is dus al met al een behoorlijke stunt maar er ligt wel een aardige grondslag voor. Grapperhaus bevestigde gisteren in antwoorden naar de Tweede Kamer dat de hoogste baas van het OM wel degelijk contact heeft gehad met de toenmalig minister van Justitie. Grapperhaus ontkent weliswaar dat hierbij sprake is geweest van beïnvloeding maar dat is natuurlijk aan de rechter om over te beslissen.

Maandag wordt de zaak voortgezet!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

57 reacties

 1. Gerlos

  Justitie stop nu toch met deze geld verslindende soap die zich voortsleept met allemaal verliezers en mocht Geert veroordeeld worden als morele winnaar.

  1. Spaanse kok

   Geert Wilders is al veroordeeld.
   Nu dient de hoger beroep zaak.

 2. Aytas

  Deze man kost zoveel geld. Wat een landverrader.

  1. Lugar

   “Wat een landverrader.”

   Kun je enkele voorbeelden geven waaruit blijkt dat Geert Wilders een landverrader is?

   1. Stanly2000

    Lugar, verwacht geen antwoord van onze puberende moslima.

   2. Aytas

    Hij kost onnodig veel geld en polariseert de bevolking.

    1. Stanly2000

     Wat kost jij eigenlijk? Je zit de hele dag hier de zaak te verzieken met je uit de antifa-pamfletten stomme onzin. En kom niet met het verhaal van je prachtige baan in donker Afrika, want zulke puberverhalen gelooft geen mens.
     Trouwens het voorbeeld voor landverrader blijft nog steeds uit. En nu ga ik naar Johan kijken, amuseer je verder en slaap lekker.

    2. Lugar

     @Ayatas: Ik merk dat je er moeite mee hebt, voorbeelden geef je niet en heb je ook niet. Laten we eerst beginnen met de definitie van het begrip ‘landverraad’.

     “Landverraad is een verzamelnaam van misdrijven waarbij de externe veiligheid van een land in gevaar wordt gebracht. Hieronder vallen onder meer het doorspelen van staatsgeheimen aan een vreemde mogendheid en het medewerking verlenen aan een vijand in oorlogstijd (collaboratie).”

     Anton Mussert, leider van de NSB, is de bekendste landverrader omdat hij tijdens de Tweede Wereldoorlog met de bezetter samenwerkte. Hij werd veroordeeld op de Waalsdorpervlakte geëxecuteerd.

     Jij noemt Wilders nog steeds een landverrader?

    3. TD

     @Aytas:
     Wat óók veel geld kostte ,dat is al die politie die moest uitrukken om die idioten zwartepieten oproer in juiste banen te leiden!
     Jij ben een selectieve zeikbeer!

   3. Raveltje

    Juist – Geert Wilders is GEEN landverrader. Hij is een LandVERDEDIGER.
    Er zijn er die het weer andersom draaien.

    1. Lugar

     @Raveltje: Als je vragen gaat stellen aan trollen, linksaffers en ander zuigtuig, dan haken ze vanzelf af. De meeste zie ik trouwen niet meer omdat ik ze heb weggestopt in een script.

    2. Peter Loosduinen

     De heer / mevrouw Raveltje heeft gelijk !
     Wilders komt op voor het Nederlandse belang.
     De term kut-Marokkanen komt uit de mond van Rob Oudkerk die hiermee de waarheid aangaf.
     Wilders en vele Nederlanders willen minder overlast door de bontkraagjes.
     Wat is daar mis mee ??
     Vrijspraak Vrijspraak Vrijspraak !!

  2. Duke

   Je bedoelt dat deze politieke poppenkast mogelijk gemaakt door de VVD teveel geld kost. Wilders zelf heeft niet om dit belachelijke proces gevraagd.

   1. Lugar

    @Duke: Heb je die advocaten wel eens bekeken die procederen namens degene die aangifte hebben gedaan?

    1. Duke

     Nee, maar ik kan wel raden wat voor soort advocaten het zijn. Veel cashen en weinig winnen.

     1. Lugar

      Zoek maar even: mr. Henry Sarolea, mr. Michiel Pestman, mr. Nico Steijnen en mr. Ties Prakken.

     2. Lugar

      Vooral mr. Nico Steijnen is een echte schoonheid…

   2. Aytas

    Nee de man zoekt constant de uitersten.

    1. Lugar

     Jij noemt Wilders nog steeds een landverrader?

   3. Troelstra

    En zo is het maar net. Voorbedrukte aangifteformulieren aanmaken, dat kost geld. Had uitgespaard kunnen worden. De rechtbank kan ook deze zaak niet ontvankelijk verklaren, de enige juiste handelwijze welke recht doet aan deze samenleving. Dat zal me een berg geld uit gaan sparen.

  3. bifbof

   U weet vast wel met uw inside knowledge wie veel geld kosten.

  4. NoDoubt

   Dat heb je ervan als orkestreert dat ze aangifte moeten doen, nu moet je ook verschijnen en je verantwoorden.

   1. Lugar

    En anders aangifte vernietigen.

  5. wheelboy

   Aytas
   Weet je wat landverraders zijn ? Diegene die toekeken als een land na de knoppen gaat of ging en er niets aan deden of het vuurtje aanstookten en later met het vingertje wijzen . Geschiedenis herhaald zich vaak al hoop ik deze keer niet .

   Summier even waarom Adolf Hitler aan de macht kon komen . De Weimar republiek werd na de eerste wereldoorlog veroordeeld tot het betalen van alle schade . Daardoor liep de economie van de Weimar republiek vast kwam er een hyperinflatie werkeloosheid en gaarkeukens . Toen begon de bevolking te klagen en kwam een klein splinterpartijtje met Hitler opzetten . Deze kreeg in de begin 30s (dus na de grote beurs krach dus nog meer ellende in de Weimar republiek)de meerderheid .Later toen de 2e wereldoorlog afgelopen was wezen diezelfde landen die destijds die schuldenlast oplegde .Vraag je dan eens af wat er gebeurd zou zijn als ze na de 1e wereldoorlog al een soort van Marshall plan gemaakt zouden hebben .Of Hitler dan aan de macht had kunnen komen .

   Nu decennia later zie je een asiel stroom van je jawelste . Andere culturen die in strijd zijn met de westerse vrije cultuur . Die ook nog eens langzaam de sociale welvaart staten afbreken . Want ergens zal het geld vandaan moeten komen . Voeg er dan nog een keer een stukkie economische neergang bij waardoor allerlei sociale voorzieningen worden afgebroken . Als dan de pleuris uitbreekt dan zie ik gasten van bv GL D666 PVDA enz al weer wijzen na diegene . Vraag je dan wederom eens af wie was er fout diegene (GL PVDA D666 enz ) die het zover hebben laten komen .Of diegene die het hardhandig en fout oplost . En zo zal je zien dat asiel ook een molensteen om de nek is voor het verder voortbestaan van de EU . Als straks steeds meer mensen zich gaan verzetten tegen massa immigratie en de EU gezamenlijk er niets aan doet dan is de kans groot dat de EU uit mekaar valt . En bedenk wel vele hier zullen er blij mee ,zijn maar een EU zorgt wel voor een vrede op het Europees continent en een stuk welvaart . Zelf ben ik altijd een voorstander geweest van een EU sterker nog een vereeenigde staten van Europa met een eigen leger enz .Alleen niet de manier zoals het nu gaat . Sterker nog zou er nu een referendum zijn dan zou ik twijfelen wat ik zou stemmen .

   1. HierBenIk

    Goed alles beschreven en helemaal mee eens!

  6. Marija

   U zit hier op het verkeerde forum, duvel op s.v.p.

  7. AS210854

   Aytas, de waarheid is voor jou moeilijk he.

 3. Lugar

  Goed idee, (geautomatiseerd) aangifte doen dan ook naar de rechtszaal!

 4. Ernst Quispel

  Wilders wenst dit door hem geforceerde zieke theater tot de laatste druppel uit te melken.

  1. Groeneveld

   Dit geforceerde zieke theater is veroorzaakt door het OM in samenspraak met het Ministerie van Justitie, i.c. Ivo Opstelten. Dit politieke proces is een schande voor Nederland dat zich hiermee schikt onder corrupte staten als de voormalige Sovjet Unie, waar ze politieke tegenstanders ook nog in een gekkenhuis opsloten.

   1. Ernst Quispel

    Als je de geschiedenis van deze zaak kent weet je dat het OM juridisch geen enkele andere mogelijkheid had dan om tot vervolging over te gaan.
    Rutte heeft dit proces bewust opgezocht en het OM gedwongen te vervolgen.

    1. Groeneveld

     “Rutte heeft dit proces bewust opgezocht en het OM gedwongen te vervolgen.”
     —————————————————————————–
     Haha, grappig. Quispel bedoelt hier Wilders maar schrijft Rutte. Freudiaanse verspreking: waar het haart van vol is loopt de mond van over. Diep in zijn hart ziet Quispel Rutte dus toch als ‘landverrader en provocateur die een geforceerd ziek theater tot de laatste druppel uitmelkt’.

     Duidelijk is dat Quispel altijd iets anders zegt dan hij meent en gelooft. De ouwe trol.

    2. sjun

     Onzin. Het OM kan altijd besluiten niet te vervolgen. In dit geval was er echter sprake van politiek via de achterdeur van justitie.

     1. Ernst Quispel

      Nee, Wilders overschreed bewust de grens van een eerder vonnis. In dat geval moet het OM vervolgen, ook om niet het verwijt van een politiek motief te krijgen.

      Dat Opstelten hier aandrong op vervolging is in strijd met elke logica: hij mag het niet, hij gaat er niet over en had er geen enkel politiek belang bij.

  2. toelos

   ook al opgeroepen

 5. Stanly2000

  Wel iets aantrekken van 6474 mensen met lange tenen en via via de zaak aanspannen, maar meer dan 110000 protesten worden niet serieus genomen. Bedank voor deze schijndemocratie en stem de hele zooi weg bij de volgende verkiezingen.

 6. Heinz

  Waarom Geert Wilders niet direct mr. Enait als advocaat in de arm genomen heeft is voor mij een raadsel. Nu suddert die zaak maar voort, tot groot ongenoegen van de kamer waar plaats gemaakt moet worden. Ruim 6400 m2 !

  1. Lugar

   “Nu suddert die zaak maar voort…”

   Ja vind jij dat vreemd? Balletje kaatsen en niet terugverwachten?

 7. Heras

  Laat Geert Wilders nu toch eens met rust. Dit is een geldverslindend en uitgekauwd onderwerp. Echt een poppenkast dat hele justitiële gedoe in Nederland. Waar gaat dit toch over…

  1. Lugar

   Wilders wil van zijn onterechte veroordeling af, lijkt mij logisch dat je dan doorprocedeerd met ’s lands beste advocaten.

   1. Peter Loosduinen

    Lugar heeft gelijk !
    Doorvechten is het toverwoord.
    Zoals wijlen karateka Couzijn zei : Begin nooit een gevecht, maar maak het wel af !

 8. C.A.Barstow

  6474 getuigen,
  heel goed!, verpletter dat justitiële linkse rattennest onder het werk.

 9. Onno

  Het heeft veel weg van het 12 jarig Bestand. Of zit ik er nu ver naast?

 10. Ad Infinitum

  In de weekenden maar doorpakken lijkt mij, kan die zooi niet gelijk naar GTST ? Hebben ze weer een script voor jaren.

 11. plakband

  Dat wordt lachen. Slechts 500 personen kunnen zonder tolk worden gehoord. 3000 getuigen genieten al jaren in het buitenland van hun uitkering. Niemand wil zweren op de Bijbel. 2000 getuigen hebben het “minder Marokkanen” niet zelf gehoord maar via, via. 2000 gelovigen hebben in de Moskee gehoord dat zij aangifte moesten doen. Allen willen schadevergoeding. Opstelten weet van niets.

 12. ruudjeenjose

  Aytas koffers pakken en wegwezen. P.s familie meenemen naar het land waar alla woont.

  1. Lugar

   Minder, minder, minder.

   1. Ad Infinitum

    Gezien het feit dat een Nederlandse vrouw van autochtone afkomst pas laat aan een gezin begint, is minder, minder, alzo niet meer haalbaar. Na een studie een arbeidzaam bestaan opbouwen en dan kids. Dit is zeer doordacht, maar voor minder zoals Wilders het bedoelt zorgt het niet. Het geboorte cijfer onder allochtonen ligt hoger volgens de statistieken.

    1. Lugar

     Economische Unie…

     1. Ad Infinitum

      Tja, zo zit dat, daar moet u het mee doen, zou de rijdende rechter zeggen. En John Reid, een homorist zal dat ook benadrukken.

 13. ruudjeenjose

  Dagelijks hoop ik dat de dag komt dat we veel mensen uitzetten. Oprotten uit Nederland.

 14. Arie B

  Dit politieke proces is koren op de molen van de anti-elite, wat de uitkomst ook is! Waarschijnlijk wordt er nu geprobeerd om te bewijzen dat het geen beinvloeding van het OM was, maar een technisch overleg etc. etc.
  De geregisseerde aangiftefabriek (vanuit moskeeen, linkse clubjes e.d.) zal vast ook niet gehoord gaan worden.
  Leve de democratie zullen we maar zeggen..

 15. Wim Vreeswijk

  Ik kan me nu met dit soort abjecte, uiterst arbeidsintensieve procedures heel goed voorstellen dat er vorig jaar 16.000 dossiers met bekende dader onbehandeld zijn gebleven door Justitie. Nederland verwildert op deze manier tot een maffiastaat first class !

 16. Krankzinnig

  Lijkt me niet meer dan normaal als je aangifte doet je grieven voor de Rechtbank uiteen te zetten.
  Als ze al opdraven dienen in ieder geval de kosten voor de tolken bij de heren (ik verwacht geen dames) in rekening te brengen, als je immers iets tekent dat je niet kunt lezen is er geen zinnige reden te bedenken waarom de belastingbetaler voor die kosten op moet draaien.
  Als ze niet opdraven kunnen de aangiftes gelijk de vuilnisbak in.
  Ik vermoed dat er een handjevol aangiftes van de beroepsgekwetsten overblijven. Die kunnen ook de vuilnisbak in die zijn immers per definitie gekwetst en die moeten eerst maar eens leren hun schouders op te halen.
  Kortom, die rechtertjes kunnen maandag beter de zaak gelijk staken en Wilders vrijspreken, dan hoeft alleen de rekening van Knoops doorgestuurd te worden naar die aangevers en klaar is Kees.

 17. Lex

  Een punt daar moet ik Aytas gelijk in geven dit proces kost miljoenen aan belastinggeld. Ik denk dat alles bij elkaar de complete kermis al dik een miljard heeft gekost.

  Belastinggeld dat dus niet voor andere belangrijkere zaken besteed kan worden zoals de ouderen zorg, gezondheidszorg. Pensioenen.

  1. Lugar

   “(…) dit proces kost miljoenen aan belastinggeld. Ik denk dat alles bij elkaar de complete kermis al dik een miljard heeft gekost.”

   Ik ben benieuwd naar de onderbouwing van jouw vermoedens.

 18. Troelstra

  ‘Ook Binnenlandse Zaken bemoeide zich met vervolging Geert Wilders’

  Nieuwe beschuldiging van Wilders’ advocaat Geert-Jan Knoops

  Door: Redactie , 10:55, 03 december 2018

  Niet alleen het ministerie van Justitie en Veiligheid maar ook dat van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties heeft zich bemoeid met de vervolgingsbeslissing in de zaak-Wilders. Dat zei advocaat Geert-Jan Knoops maandag op de tweede dag van de regiezitting van het strafproces in hoger beroep tegen PVV-voorman Geert Wilders. De strafzaak tegen Wilders is een politiek proces, zo bleef Knoops benadrukken.

  Lees ook – Wat Geert-Jan Knoops betreft kan het Hof het Proces Wilders snel ongeldig verklaren
  Wilders staat in de extra-beveiligde rechtszaal op Schiphol terecht voor zijn omstreden uitspraken over Marokkanen, die hij 2014 deed. De rechtbank veroordeelde hem voor onder meer groepsbelediging, maar legde hem geen straf op.

  Knoops heeft vorige week al uitvoerig betoogd dat er politieke druk op het Openbaar Ministerie (OM) is uitgeoefend om tot vervolging van Wilders over te gaan. Het OM heeft dat tegengesproken, het zegt die beslissing geheel zelfstandig te hebben genomen. Duizenden mensen deden aangifte tegen de PVV-voorman.

  Volgens Knoops moet de hele gang van zaken leiden tot het snel afblazen van het hele proces-Wilders. Om de stellingen over de politieke druk te staven, wil hij dat onder meer oud-minister Ivo Opstelten (Justitie en Veiligheid), ex-OM-topman Herman Bolhaar en enkele oud-topambtenaren van beide departementen als getuige worden gehoord.

  De zaak tegen Wilders is van meet af aan politiek van aard geweest, betoogde Knoops. Hij verwees onder meer naar uitspraken van toenmalig vicepremier Lodewijk Asscher, die zei dat hij ‘met walging’ kennis had genomen van de uitspraken van Wilders. Asscher ging ook op de stoel van de rechter zitten, aldus Knoops, door te zeggen dat er sprake was van discriminatie.

  Knoops is maandag naar verwachting de hele dag aan het woord. Het OM zal vrijdag op zijn betoog reageren.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.