Filmpje: ‘Christenen, uw wang is al kapotgeslagen door uw tolerantie en politieke correctheid!’

Tweede Kamerlid Machiel de Graaf (PVV) vraagt zich af wat er met christenen in Nederland is gebeurd in de afgelopen jaren. Ze zijn volgens hem veel te tolerant en ‘buigen hun hoofd voor de islam’. In een aantal minuten durende woordvoering legt hij de volgers van Jezus het vuur aan de schenen. Hij stelt een aantal terechte vragen over hun over tolerante houding en het misbruik van Jezus’ metafoor van de barmhartige Samaritaan. Volgens hem is hun tolerantie dermate ver doorgeslagen dat het heeft geleidt tot het importeren van intolerantie in de vorm van de fundamentalistische islam. De Graaf: “Uw andere wang is nu wel een keer kapot van het toekeren, kapot van de politieke correctheid. Uw nederigheid is misbruikt om de ondergang van uw eigen christelijke cultuur te bevorderen.

Heftige woorden! De PVV’er citeert zelfs uit het Nieuwe Testament en geeft Nederlandse christenen nog een paar extra klappen op hun al bezeerde wang. Die wang is sowieso al aardig kapot na het verbloemen van het christelijke kruis van de mijter van sinterklaas en het vervangen van de aanduiding ‘kerstfeest’ met het eufemistische woord ‘Winterfeest’. Alles om maar te voorkomen dat ze in navolging van Jezus paal en perk stellen aan oprukkende islamisering zoals Jezus de ‘wetsovertreders de Tempel uit jaagde’. Het Kamerlid vraagt zich af waarom christenen in zo links zijn geworden dat ze zelfs hun eigen geloof niet meer verdedigen.

Vanaf: 5:30 ‘Uw andere wang is wel een keer kapot van het toekeren en de politieke correctheid!’

Ook kennen we Jezus van het verhaal van de barmhartige Samaritaan dat vaak wordt misbruikt om eeuwige goedheid over vreemdelingen uit te storten. In dat verhaal zorgde een niet-Joodse inwoner van Israël voor een jood, die hij gewond aantrof op de route tussen Jericho en Jeruzalem. Dit verhaal was Jezus’ antwoord op de vraag wat iemand moet doen om ‘eeuwig te leven’. Het was de regio waar Jezus ook graag kwam en het verhaal wordt nu vaak misbruikt om christenen ervan te overtuigen dat zij de grenzen moeten openen en iedere migrant welkom moeten heten. Onder het mom van ‘help de Samaritaan’. Echter is het zo dat in tegenstelling tot de Samaritaan, die je op je weg naar werk tegenkomt, migranten duizenden kilometers reizen en dan pas om hulp vragen. Ze liggen dan ook niet hulpeloos aan de weg, maar kiezen doelbewust voor het misbruiken van christelijke goedheid.

Terechte vragen dus van De Graaf richting de christelijke gemeenschap.

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

111 reacties

 1. Aytas

  ‘Uw andere wang is nu wel een keer kapot van het toekeren, kapot van de politieke correctheid. Uw nederigheid is misbruikt om de ondergang van uw eigen christelijke cultuur te bevorderen.’

  Opnemen door het ggz van deze gek. Deze gek verwart fatsoen en politiek correct. De ondergang van de christelijke cultuur is terug te voeren op kerkbezoek, voor zover ik weet staan er geen islamitische knokploegen om de kerkgangers de toegang tot de kerk onmogelijk te maken maar hebben Nederlanders de kerk de rug toegekeerd.

  ‘Echter is het zo dat in tegenstelling tot de Samaritaan, die je op je weg naar werk tegenkomt, migranten duizenden kilometers reizen en dan pas om hulp vragen. Ze liggen dan ook niet hulpeloos aan de weg, maar kiezen doelbewust voor het misbruiken van christelijke goedheid.’

  Het is zo dat westerse bedrijven onze rijkdommen stelen en dat het geld daarvan in westerse economieën terechtkomt. Misschien dat christenen niet van die wegkijkers zijn. Bruin rechts beroept zich op leugens, jullie vn militairen maken mijn continent onveilig, verkrachten vrouwen en kinderen en vermoorden mannen. Wat wil je teunis? Kom maar bij mij in Rwanda, dan neem ik je mee op een tocht door Congo. Dan zie je de waarheid, dds heeft mijn email, ik durf te wedden dat jullie niet man genoeg zijn om contact op te nemen.

  1. Aytas

   Boze witte mannen met een laf karakter die aan framen en bedriegen doen voeren op dit moment de boventoon. Dit is je kans je te onderscheiden.

   1. Janna47

    @Aytas

    Hou toch op mens over boze witte mannen, gezeik is het….wij zeuren toch ook niet over boze zwarte mannen, die er ook te over zijn…… Daar hoor ik ze nooit over….zeikerds, man man man….ga lekker terug naar Rwanda of de Congo…

    1. Aytas

     Ik zeik wel over een groep zwarte mannen die niet willen samenleven, laat die maar terug gaan naar afkomst. Jammer niet als een schoolmeisje en open je ogen om een oplossing op basis van feiten te vinden voor problemen.

    2. TheresaGeissler

     Dat is typisch iets, wat ze waarschijnlijk van die halvegare feministen heeft overgenomen. Die leggen de schuld óók doorlopend bij de “boze witte man”, zodat ze maar niets kwaads van de islamieten hoeven te zeggen.
     Ik las trouwens kaatst ergens een column van de één of andere zwarte intellectuele, die stelde, dat het “al een hele vooruitgang was, als witte mensen hardop konden toegeven, dat ze wit WAREN.” Over rancune gesproken…

     1. Ernst Quispel

      Theresa bewijst dat Sylvana een punt heeft.

     2. Lugar

      Machiel verteld er ook over, “wij” leggen de schuld van alle mislukking bij onszelf terwijl het juist de nieuwkomers zijn die alle kansen krijgen! Gratis geld, gratis zorg en huisvesting, kwijtschelding van de kosten voor het inburgeren en moskeeën die tienduizenden euro’s subsidie krijgen!

      Het is nog erger dan we dachten Theresa!

     3. Aytas

      Lastig he begrijpend lezen.

   2. Duke

    Racistische taal is niet toegestaan op DDS, Aytas.

    1. Aytas

     Er is niets racistisch aan. Ik heb het heel duidelijk over een kleine groep. Je moet niet zo overdreven politiek correct doen. Boze witte mannen met een laf karakter, de meeste Nederlandse blanke mannen zijn heel gewone kerels waar ik prima mee kan opschieten.

     1. Duke

      Nogmaals racistische taal is niet toegestaan op DDS, Aytas.

     2. Lugar

      Misschien een idee om deze Afrikaroeper voortaan te negeren?

     3. Aytas

      Er is niets racistisch aan sylvana

     4. Sibvach

      Aytas, waarom gebruik je steeds boze blanke mannen?

      Het is toch ook niet leuk om het steeds over vervelende zwarte trutten te hebben, terwijl je er wel veel aanleiding voor geeft.

     5. Sibvach

      Witte mannen bedoel ik.

   3. Lugar

    Heb je het betoog gezien Aytas?

    1. Aytas

     Welk betoog?

     1. Lugar

      Van Machiel de Graaf.

     2. Aytas

      Waar?

     3. Lugar

      Op deze website, het filmpje onder de dikke letters:

      Vanaf: 5:30 ‘Uw andere wang is wel een keer kapot van het toekeren en de politieke correctheid!’

    2. Aytas

     Voor de duidelijkheid Afrika is netto betaler aan Europa. Waar heeft deze meneer het over? Mogen wij alleen betalen en niets terug krijgen? De westerse bedrijven gaan maar niet weg uit Afrika en hun winsten vloeien naar het westen waar men ervan profiteert. Dankzij de kerk zitten wij met overbevolking en aids, waar heeft deze fantast het toch allemaal over? Denkt hij soms dat wij jullie niet hebben gevraagd weg te gaan? Onze vrouwen en kinderen niet te verkrachten mannen te doden? Dit is niet 100 jaar geleden maar hedendaags realiteit in Afrika. Het kan niet zo zijn dat alles 1 kant op gaat.

     Lees eens wat boeken van leonce ndikumana. Weet jij waar het Afrikaanse goud is gebleven dat in Libië lag en waar de Afrikaanse dinar mee zou worden gefinancierd om kapitaalvlucht naar het westen tegen te gaan? Waar de Afrikaanse miljarden zijn gebleven op Libische rekeningen? Ze zijn in ieder geval niet meer in Afrika, daar zijn geen groepen in 1 keer zo rijk dat het niet te verklaren is. Het viel toevallig net samen met de westerse inval. Hoe kan dat toch steeds? Iedere keer dat we iets tegen neo kolonialisme willen invoeren komt de vn weer langs.

     De graaf praat onzin. Laat hem het eens over vakbonden hebben dan kun je een echte verandering forceren. Deze man heeft een zondebok, werkt niet constructief.

     1. Lugar

      #afrika

     2. Janna47

      @Aytas

      Als er hier 1 onzin praat dan ben jij het wel!
      Westerse bedrijven weg uit Afrika? Zou je niet willen!
      Dan hebben ze helemaal niks meer.
      Zelfbestuur loopt ook al op niks uit…kunnen ze niet die zwarten!
      Waar heb je het over??

  2. marco1

   Het zou idd niet verkeerd zijn als Nederlanders wat meer naar de kerk zouden gaan.

   1. IJsbrand Koudvuur

    Nederlanders hebben daar geen zin en tijd meer voor, Marco1.
    Het christendom is een langzame dood aan het sterven.

    1. marco1

     Ja idd jammer zoda je de keeftijd van koorknaapje bent gepasseerd zie ik niet dat je van naar de kerk gaan slechter kunt worden.

   2. Spaanse kok

    Ja, laten we vooral in een sprookjesboek gaan geloven.
    Die anderen hebben het verkeerde boek en zijn achterlijk.
    Wat een geluk dat wij het juiste sprookjesboek hebben.

    1. marco1

     Het gaat niet over juiste boek niet het juiste biek. Ik denk gewoon dat je niet slechter word van naar de kerk gaan. Wie het bij het juiste eind heeft dat m erk je ooit nog wel. U kunt wel overtuigt zijn dat het een sprookjesboek is maar ook dat weet u niet zeker.

     1. IJsbrand Koudvuur

      Als het helpt…

      “…U kunt wel overtuigt zijn dat het een sprookjesboek is maar ook dat weet u niet zeker…”

      Als ik zo vrij mag zijn om deze vraag te beantwoorden?

      Niet helemaal zeker inderdaad, maar wel voor 99,9% zeker.

     2. marco1

      Is nog steeds een kleine kans van niet ijsbrand.

     3. Floris

      Dat de bijbel puur mensenwerk is acht ik geen 99,9% maar 100% zeker. Daarvoor staan er teveel idioterieën en verderfelijke dingen in.

      Het kan natuurlijk wel zo zijn dat er een schepper bestaat, maar als dat zo is dan is dat in ieder geval niet de god van de bijbel en al helemáál niet de god van de koran.

     4. Ernst Quispel

      Als de mens door God is geschapen heeft Hij natuurlijk ook de hand in mensenwerk.

      🙂

     5. Sibvach

      Jongens, ik moet jullie teleurstellen.

      God zoals beschreven, bestaat niet.

      Als je God ziet als een collectie van alle natuurwetten, zit je er het dichts bij.

      Iedereen weet dit ook stiekem. Waarom altijd zo moeilijk doen.

   3. Meester Kong

    @marcootje marcootje nog steeds niet door dat in de kerk opgeroepen wordt tot intolerantie.

    1. marco1

     U kunt nu leuk denigrerend gaan doen kongetje maar u kent mij verder niet eens

   4. Aytas

    Marco1

    Als dat iets is wat jou gelukkig maakt moet je dat doen. Uit het christelijk geloof komen mooie initiatieven die een werkelijke bijdrage leveren aan mensen hun leven. Ik hoop alleen dat je je niet op de kerk blind staart, Jezus heeft hele mooie woorden over het omgaan met elkaar gesproken.

    Waarschijnlijk heb ik je verkeerd begrepen en was je cynisch. So what.

    1. marco1

     @aytas nee deze keer niet cynisch of ongepast grappiv probere te zijn. Ik denk echt dat je van naar de kerk gaan en jeaan de 10 geboden houden geen slechter mens word. Tevens is de kerk een erg rustgevende plaats(zo ervaar ik dat) of je nu gelooft of niet. Ik ben niet echt gelovig maar hou er wel rekening mee het wel zi is en probeer me zoveek mogelij n aan Gods wetten te houden.

     1. Aytas

      Ik ben het met je eens wat betreft de 10 geboden. Ik heb geen geloof maar kom weleens bij city life church, een groep mensen die ik heb leren kennen via vrijwilligers werk voor een azc, proberen jonge vrouwen helpen inburgeren. Ik heb zeer veel respect voor deze mensen en hun manier van geloven. Daadwerkelijke naastenliefde uit het woord van jezus maar geen mensen die een loopje met zich laten nemen. Op dit moment organiseren ze een sinterklaasfeest voor de minderbedeelden. Volgend jaar wil ik ze daarbij helpen, misschien kan ik zwarte Piet spelen.

     2. marco1

      @aytas:iets wat u niet wilt dat u geschied doe dat ook een ander niet. Dat is w aar ik me probeer aan te houden en als meer mensen dat zouden doen zou het er mijnsinziens wel aangenamer op worden. Voor wat het waard is Aytas ik denk je wel een prettig mens bent hebt en ondanks andere zienswijze heb ik respect voor je grt marco

  3. Troelstra

   Sinds wanneer is importeren stelen? Weet je wat stelen is? Dat is bijvoorbeeld parasiteren. En dat is wat jouw soort hier bij ons in Europa doet.

   1. Aytas

    Hahaha, ja hoor troelstra. Dit kun je feitelijk niet onderbouwen.

    1. Troelstra

     Kijk naar die Somaliërs. Na tientallen jaren aanwezigheid in ons land houdt zo’n dikke drie kwart nog steeds hun handje op bij de bijstand, betaald door de belastingbetalers. Is dat participeren/presteren of parasiteren? En zo zie je maar weer: Ze ontvluchten niet hun shit hole. Ze brengen hun shit hole hierheen. En ik heb het al eerder gezegd: Als er in Afrika zelf bij de mensen top-down en bottom-up niets verandert in hun hearts and minds, dan zal Afrika gedoemd of liever gezegd verdoemd blijven een shit hole vol armoede, criminaliteit en corruptie te blijven.

     1. Lugar

      Het handje ophouden geldt voor tenminste 95% van de asielzoekers die hier zijn neergestreken.

   2. Aytas

    Importeren hoe benk je het.

  4. Floris

   “mijn continent”
   ———————–
   Het moge duidelijk zijn waar de loyaliteit van Aytas ligt.

   1. Lugar

    Lekker boeiend ook… 🙂

   2. Aytas

    Dat kun je daar niet uit opmaken.

 2. Spaanse kok

  Volgens Wilders heeft Nederland een Joods-Christelijke traditie.
  Volgens de Graaf kun je die Christenen al afschrijven.
  Houden we alleen die pijpenkrullen over.
  Arm Nederland.

 3. C.A.Barstow

  De Nederlandse Joods/Christelijke cultuur moet verdwijnen om het land klaar te maken voor de Europese superstaat, alles wat die bende land en volksverraders in Den Haag doet is daarop gericht, gelijkschakeling, dat is het toverwoord in Den Haag.

  1. Spaanse kok

   Pffff, gelukkig.
   Dacht dat de Russen of de islam de bedreiging waren.
   Gelukkig is de vijand een stuk dichterbij en nog te verstaan ook.
   Bedankt voor de geruststelling

  2. Lugar

   Het is een opzettelijk daad van sabotage tegen het Nederlandse volk en haar culturele historie. De minderheden worden en zijn tot regel verheven en dagelijks worden wij geconfronteerd met een schreeuwende minderheid die het voor elkaar heeft gekregen dagelijks het nieuws te domineren.

   Een Regering die de islamisering faciliteert en in leven houdt, we staan erbij en kijken ernaar. Het betoog van Machiel de Graaf was snoeihard en rechts voor z’n raap. Wie nu nog wegkijkt is een landverrader!

  3. Raveltje

   Gelijkschakeling. Maar er is geen mens en situatie dezelfde.

 4. Lugar

  Mijn patriottische inslag is nog fier overeind! Aan mijn lijf geen islam.

  Overigens stelt Machiel een heel stel vragen, maar zoals gebruikelijk zullen ze niet beantwoord worden, want islam.

  Uiteraard moet de kroon deze burgemeester Femke Halsema oneervol ontslag verlenen, al vrees ik dat de islamisering al te ver heen is.

  Citaat NOS over islamitisch bankieren: “Scheutjes islam en toefjes halal”

  Islam =
  Bank
  Recht
  Religie
  Militair

  De afsluitende zin: “Het moet, want alleen zo kunnen we Nederland nog redden voor de toekomstige generaties”

  En Machiel de Graaf heeft gelijk!

  #100%

  1. Meester Kong

   @lugar 🙂
   Eh je haalt toch veel waanzin uit de bijbel en gaat van daar uit de strijd aan met de islam?

   1. Lugar

    Heb je het betoog gezien meneer Kong? Heb je gezien waar De Graaf het over had?

    1. Meester Kong

     @lugar
     Eh, ik vraag gewoon iets….

     De standpunten van de PVV zijn mij bekent.

     1. Lugar

      Heb je het betoog van Machiel de Graaf gezien meneer Kong?

     2. Sibvach

      Ik ben geen taalnaaier, Kong, maar anders had ik je zo hard willen slaan.

    2. Meester Kong

     @Lugar

     Ik stel je een vraag -zie ?
     Je gaat er aan voorbij en stelt mij een vraag…
     Word daar zo moe van ……………..

     1. Lugar

      Ik ga jouw vraag niet beantwoorden meneer Kong, ik prakkiseer er niet over! Uit jouw reactie maak ik op dat je het betoog van Machiel de Graaf niet hebt gezien/beluisterd. Een gemiste kans!

    3. Meester Kong

     @Lugar
     Dat weten we ook weer….

     Je staat ergens voor of niet..

     Meester Kong komt uit de kast– ben AGNOST

     @lugar durft niet.

     1. Lugar

      Ga eerst dat betoog maar eens kijken, tot die tijd klets je alleen maar onzin, waarvan akte.

 5. Troelstra

  Wie zich in een schaap verandert wordt door de wolven verslonden.
  (Confusius, Chinese wijsgeer)

  1. Lugar

   Na de zaterdag (joden) komt de zondag (christenen).

   1. Spaanse kok

    Daarna de maandag, wasdag (ouderwetse huisvrouwen)

  2. Meester Kong

   @Troelstra 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

  3. Meester Kong

   @Troelstra
   Een beetje volkse wijsgeer die Confucius, niet dan…

 6. Ries

  De Graaf heeft gelijk dat we aan tolerantie kapot gaan. We zijn te lief en zoiets wordt altijd tegen je gebruikt. De Bijbel belt gooit met de tolerantie Jezus weg. Elk gebed eindigt vaak met ‘ om Jezus’ wil’. Ik kan me niet voorstellen dat Jezus verraden wil worden. We zijn een volk van Judassen.

  1. Lugar

   @Ries: Het toegeven en eindeloos toegeven aan de dictatuur van de schreeuwende minderheid die nooit genoeg heeft en altijd meer eist, die aanspraak blijft maken op onze calvinistische neiging de mindere te willen zijn, gaat ons inderdaad de kop kosten. De Graaf heeft 100% gelijk er valt geen speld tussen te krijgen!

  2. Floris

   Ries schreef: “De Bijbel belt gooit met de tolerantie Jezus weg.”
   ———————————————————————–
   Juist in de biblebelt zie je nog christenen die tegen de islamisering zijn.

   Het probleem zit bij de zogenaamd progressieve christenen van oa de PKN en bij de christelijke omroepen die stuk voor stuk links zijn.

   Links & christelijk is de meest giftige en dodelijke combinatie die bestaat. Dan kan je nog beter een communist hebben.

   1. Ernst Quispel

    De grondhouding van Jezus Christus jegens andersdenkenden en minderheden toont zich het meest helder in het gesprek met de Samaritaanse vrouw (Joh. 4:1-42).

    Het zou mooi zijn als de christenen in de Biblebelt die het in hun hoofd halen om op de PVV te stemmen deze tekst eens op zich zouden laten inwerken. Helaas wonen er weinig christenen op de Biblebelt.

    1. Arie B

     Gelukkig woon jij er..

   2. Lugar

    “Links & christelijk is de meest giftige en dodelijke combinatie die bestaat.”

    Een stevige conclusie maar wel een waarheid. Linkse christenen denken de islam een dienst te bewijzen terwijl ze de Bijbel niet begrijpen.

    “Als iemand bij u komt en deze leer niet brengt, ontvang hem niet in huis en begroet hem niet.” (2 Johannes 1:10)

   3. sjun

    De christelijke leer is ook duidelijk over de halflslachtigen die eerst en voorL hun eigen goedmenselijkheid op de hoeken van de straten (of tegewoordig via de massamedia) lopen uit te venten. De waarschuwing in het boek Openbaringen aan de gemeente van Laodicea kan zo aan deze leurders met islam als vreedzame zijnswijze geadresseerd worden. Nergens staat er geschreven dat vreemdelingen een voorkeursbehandeling zouden moeten krijgen en dat zij op termijn het land zonder in en aanpassing zouden moeten beërven.

    1. Lugar

     Ze worden zelfs uitgespuugd.

 7. Diederik van Walsum

  Heerlijk, ik kan er niets anders van maken …ik heb zitten smullen 🙂
  En wet je, hij heeft nog gelijk ook !

  1. Lugar

   #100%

 8. DennisEijs

  Er staat alleen dat je hem/haar de andere wang moet toekeren. Er staat niet dat je je erop moet laten slaan. Iemand kan, uit emotie bijvoorbeeld, uithalen, keer de andere wang toe om te zien of deze persoon je dan aanvalt. Dan is het geen vergissing, maar gemeend. En dus betekent het gewoon, reageer niet meteen en kijk of het een vergissing is, tweede kans dus. Er staat niet, laat je erop slaan. Dat is iets wat een interpretatie is.

  1. Lugar

   Wat daar bedoelt wordt heeft te maken met de gewoonten uit die tijd. Er was een onderscheid in het slaan van een slaaf/buitenstaander of het slaan van een eigen kind. Een kind werd met de achterkant van de rechterhand geslagen en een slaaf/buitenstaander met de vlakke hand. De klap met de achterkant van hand gebeurde met de rechterhand op de rechter wang, dat was dan een kind of een eigen familielid. Een slaaf of buitenstaander werd met de vlakke hand op de rechter wang geslagen. Wanneer dat gebeurde en men keerde ook de andere wang toe, dan kwam degene die de klap gaf in een soort gewetensbezwaar omdat hij dan alleen een klap kon geven zoals die bedoelt was bij degene die ‘eigen’ was.

   Eenzelfde principe zag je bij de jas die bij een rechtszaak geëist kon worden als er verder niets meer was wat er geëist kon worden. Zou degene van wie de jas werd geëist ook de rest van zijn kleren geven dan stond de verdachte naakt en dat zou de rechter niet toestaan, ook degene die zou eisen zou dat niet doen. Zoveel waarde kon de jas niet hebben.

   Ook, en dat is uit hetzelfde verhaal van de Here Jezus, zie je hetzelfde principe bij de tweede mijl die je ging met een Romeinse soldaat. Een Romeinse soldaat mocht iedereen dwingen om een mijl met hem op te lopen en daarbij zijn wapens en bagage te dragen. Zou je die soldaat vrijwillig aanbieden een tweede mijl te gaan dan zou hij in verwarring komen en zijn eis zou de kracht van vernedering, die had het gewoonlijk, verliezen.

   De voorbeelden die de Here Jezus gaf waren destijds nogal revolutionair, en dat is heel iets anders dan wat de meeste mensen/christen nu denken of geloven. Het waren voorbeelden van misdragingen die door een vrijwillige daad (min of meer) zouden worden uitvergroot en belachelijk worden gemaakt. Je andere wang toekeren zodat de geweldpleger in de war zou raken, je ondergoed weggeven als je jas, het laatste dat je nog aanhad, werd geëist en een tweede mijl gaan terwijl er maar één geëist/geprest kon worden.

   Dát werd er bedoelt!

   1. Lugar

    * De klap met de achterkant van hand gebeurde met de rechterhand op de linker wang

 9. Raveltje

  Nederland kan niet de hele wereld op zijn nek nemen, tenkoste van eigen
  bevolking, hoe Christelijk ook. Ook onder eigen is armoede.

  1. Lugar

   @Raveltje: Dat klopt! Ik ken legio mensen die eindeloos te kort komen en al jaren de eindjes aan elkaar moeten knopen. Ik ken ook enkele mensen bij wie het maar niet lukt om zelfstandige woonruimte te vinden omdat er een leger aan asielzoekers/statushouders voor moesten gaan. Gratis geld, gratis zorg en gratis woonruimte, vaak ook nog inclusief inrichting. En wij? Wij pikken het! Machiel de Graaf heeft hier vandaag een vlammend betoog over gehouden, jammer dat het zo weinig golfslag teweeg lijkt te brengen, en ik zeg bewust ‘lijkt te brengen’. Ik weet namelijk zeker dat de wal het schip zal keren!

   1. Raveltje

    Lugar
    Juist zo maak ik het ook mee om mij heen. En dat is in de zeventiger jaren
    Al begonnen met het verdrag van Straatsburg. De oliecrisis en ga maar door.

    1. Lugar

     Ongekend hoe wij onszelf zo kunnen haten. Je kunt een ander pas liefhebben als je van jezelf houdt.

 10. Lugar

  Uiteraard heb ik, voor het nageslacht, de audio (MP3) van De Graaf’s betoog bewaard. Het zou zomaar eens kunnen zijn dat dit soort filmpjes ineens niet meer mogen, want islam.

  1. Sibvach

   Het trieste is dat er een redelijke kans is dat je gelijk hebt.

 11. poldi

  Gezien de hysterische en ziekelijke vele reacties van @Aytas en in mindere mate van @Ernst quispel heeft Machiel de Graaf een zeer gevoelige snaar geraakt bij deze twee sujetten.

  Ja de waarheid is heel hard en moeilijk te verteren !

  1. Lugar

   @Poldi: Dat zeker, maar waarschijnlijk ook gewoon om even lekker te zuigen en te trollen? Althans dat neem ik aan op basis van de historie met meneer Quispel, ik kan zijn reacties namelijk niet meer lezen. 🙂

 12. Bes Tolen

  Wat de verkondiging van het christendom en jodendom betreft, kun je alles in twijfel trekken. Naar idee van de ”onderwereld” zijn het in de Romeinse tijd gefabriceerde godsdiensten om Rome te dienen. De ene godsdienst om een universele slavenmoraal op te leggen en de andere voor nuttig geachte dienstverlening met strenge controle over het individu. Zelf verwacht ik in Nederland een grote terugval van het aantal gelovige christenen in de komende tientallen jaren. Dat wil niet zeggen dat de invloed navenant af neemt. De invloed van de islam zal sterk toenemen. Overgang van naïeve mensen vindt nu al plaats. Dat zijn per definitie veel meer vrouwen dan mannen. De links rechtsscheiding van nu als het ware. Zo’n EO en CU zijn al echte dhimmy clubs naar mijn oordeel.
  Het cultuurmarxisme en neomarxisme verklaren (achterlijke) veelal agressieve minderheden altijd voor heilig. De geschiedenis toont bij goede analyse evenwel aan, dat het juist minderheden zijn geweest, die voor de grootste ellende hebben gezorgd.

 13. Bes Tolen

  Lugar. Naar mijn idee is waar u calvinistisch schrijft algemeen christelijk. Dat woord calvinistisch heeft een onjuiste inhoud gekregen door en bij lieden met een valse bedoeling. Waar u vast niet bij wil horen. Die lieden probeerden de godsdienst van hun kinderjaren nog hoog te houden. Dat zie vooral bij oud Rooms katholieken. Vooral. Jan Marijnissen als voorbeeld. Mijns inziens.

  1. Lugar

   @Bes Tolen: O maar ik heb daar geen kwade bedoelingen mee hoor, het gaat mij er alleen om dat er binnen onze christelijke tradities, die ook historische bepaald zijn, ideeën en overtuigingen bestaan dat we altijd wel ergens schuldig aan zijn. Dat is één van de redenen waarom klagers zo succesvol zijn als het bijvoorbeeld gaat over slavernij in de Middeleeuwen.

 14. Meriadoc Brandebok

  Wie intolerantie ten opzichte tegen andersgelovigen dan wel vreemdelingen betracht kan geen volgeling van Christus zijn. Ik hoop oprecht dat de oproepen van De Graaf tegen dovemansoren gericht zullen zijn.

  1. fockingworst

   @meriadoc klopt dat zijn volgelingen van allah, staat ook in hun sprookjesboek.

   1. Meriadoc Brandebok

    Fockingworst schreef: “klopt”.

    Fijn dat we het voor een keer eens zijn. De wonderen zijn de wereld nog niet uit. 🙂

    1. fockingworst

     @meriadoc klopt en dat is mooi dat u zich aansluit bij mensen die het gevaar van de islam zien.
     Dus u wilt ook minder islam?

     1. Ernst Quispel

      Mogelijk wil Meriadoc ook wel minder zwaartekracht.

     2. Meriadoc Brandebok

      Minder islam willen impliceert dat er een mogelijkheid is om minder islam te regelen. De islam is echter niet als water dat uit de kraan komt: iets dat je kunt verminderen door aan een knop te draaien. Het is dus een bizarre stelling.

     3. marco1

      @Ernst: zweverig in het leven staan is meer iets voor de linksdenkenden.

     4. fockingworst

      @worst wil altijd minder en het liefst geen @ernst.
      @ernst maakt zich op die manier berucht op dds dat er tegenwoordig mensen zijn die een scriptgebruuken zodat de reacties van @ernst niet meer zichtbaar zijn.
      @ernst MAG uiteindelijk van de redactie van dds hier ZICHZELF OOK UITEN.@ernst KAN en MAG ook meedoen.

     5. Ernst Quispel

      Klein probleempje voor de worsten is ook, Meriadoc, dat onze Grondwet het verbiedt dit te regelen.

     6. fockingworst

      @meriadoc ontwijkt de vraag.
      @meriadoc weet dat er partijen zijn die dat WEL WILLEN regelen als een kraan.
      @meriadoc wilt u minder islam?

     7. fockingworst

      @ernst doet een klassiek @ernstje.
      vandaag vind onze @ernst het belangrijk om aan onze grondwet te houden(gaat om het weren van de islam).
      Gisteren vond @ernst dat halsema zich ZICH BOVEN de wet mag stellen tav de de burka en nikab.
      @ernst is HIER heel duidelijk wat betrefd zijn positie ten aan zien van het hanteren van de wet en ZIJN GEDACHTEGANG over het FACALITEREN van de islam.

     8. Ernst Quispel

      vindt, betreft en faciliteren

     9. Meriadoc Brandebok

      Inderdaad, Ernst.

 15. Ries

  Het satanische karakter van de islam is gisteren in Duitsland wel duidelijk geworden. Op de islamistische Conferentie in Berlijn was de beveiling topzwaar. Zelfs de afgevaardigden kwamen met persoonlijke ljfwachten. Ja, ze hadden kritiek op de islam! Wat is het toch een verrijking dat we deze satanisten oom binnen onze landsgrens hebben. Niets meer accepteren van de deze gasten. Niets meer tolereren. Ze zijn angstaanjagend gevaarlijk.

  1. Lugar

   Geert Wilders, een legaal gekozen volksvertegenwoordiger, wordt 24/7 beveiligd door tenminste 4(!) bewapende beveiligers van DBB. Hij draagt voor het overgrote deel van de dag een kogel- en steekwerend vest en zijn verblijfplaats is geheim. Hoeveel islam had je nog gehad willen hebben?

   Hou dit even in gedachte!

   Femke Halsema roept (27-10-2010), samen met Roemer (SP), Cohen (PvdA) en Pechtold (D’66) de Regering op om de islamisering van ons land niet tegen te gaan. De gehele Tweede Kamer, m.u.v SGP & PVV, gingen akkoord.

   Straatarm Nederland, dood en doodziek!

 16. Lecram

  Zelf zie ik mij als Christen en ben zeer huiverig voor de steeds maar uitdijende Isman. Ik wijs andere Christenen, zoals in de kerk, daar ook op, maar men hang liever de “barmhartige Sammaritaan” uit zonder na te denken voer het importeren van een zeer intolerant “geloof” dat vroeg of laat, en dat is al begonnen, juist de Christenen zal tegenwerken. Ongelooflijk!

 17. Bes Tolen

  Aytas. In de vijftiende eeuw wees de paus Afrika toe aan Portugal en Amerika aan Spanje en een kleiner deel aan Portugal. Het kolonialisme is dus van christelijke (Romeinse) oorsprong. Nederlanders veroverden uitsluitend daarop in de Tachtigjarige Oorlog gebieden, die in Portugese handen waren. Dit om de vijand te schaden. Nou ja, die gebieden werden door VOC en WIC veroverd. Die kregen licenties. De meeste streken daar werden nooit bezocht en de cultuur werd ook niet overgedragen. Alleen in streken waar de Rooms katholieke godsdienst heerst, werd zo mogelijk het protestantisme ingevoerd. Voor VOC en WIC ging het om de commerciële activiteiten. De VOC heeft meer verdiend met handel op China en Japan dan op die in koloniën (specerijen).

 18. Paul

  “Uw andere wang is nu wel een keer kapot van het toekeren’
  _____

  Het is nog veel erger gesteld met die deug-gristenen.
  Zelfs als hun ene halssla-cht-ader is doorgesneden
  zullen ze ook de andere nog toekeren.

  1. Paul

   Omdat ze vinden dat ze dat moeten vinden, omdat het in een boek staat.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.