BEELDEN: Woedende Max Verstappen pakt loser Esteban Ocon aan

Geen categorienov 11 2018, 21:00
Nee. Nee. Nee.
Oké, dit is dus echt ongelooflijk jammer. Natuurlijk heeft Max Verstappen helemaal gelijk als hij Esteban Ocon "een idioot" noemt. De Force India coureur beroofde hem vandaag immers van een zekere zege. Het was schandelijk wat Ocon deed. Daar kan geen misverstand over bestaan.
Maar dit gedrag van Verstappen toen hij Ocon tegenkwam na de race is daardoor niet opeens 'oké':
https://twitter.com/MaximeB123/status/1061692213288189952
Natuurlijk, het waren slechts een paar duwen en geen klappen, maar toch. De Formule 1 is een professionele sport. Als coureur moet je je kunnen inhouden, ook als je vreselijk benadeeld bent door een collega. Red Bull-baas Christian Horner zegt terecht dat het nog veel erger had kunnen aflopen voor Ocon -- "om eerlijk te zijn, Esteban is goed weggekomen met een duwtje" -- maar toch. Professionalisme jongens. Niet alleen op het circuit, maar ook erbuiten.
Max is een fantastische coureur. Red Bull kan blij met hem zijn en dat geldt al helemaal voor ons, Nederlandse racefans. Maar hij kan zich niet zo laten gaan. Als hij de kampioen wil worden die hij kán worden moet hij die les echt leren.
Afijn. Max moet zich om 21:15 uur Nederlandse tijd melden bij de raceleiding. We horen later vanavond dus wel of hij bestraft wordt, en zo ja, hoe precies. Laten we hopen dat het bij een waarschuwing of een boete blijft, en dat hij zijn tweede plek wél mag houden.
Overigens heeft Horner wel gelijk dat Ocon niet al te veel moet zeuren en eigenlijk blij moet zijn dat het bij een duw bleef. Zie hier oudere beelden uit de Formule 1:
https://twitter.com/JoachimWolf/status/1061714600872366080
Zo kan het dus ook. Ha!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten